Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Peltipailakka

Lumia ja lumitöitä odotellesssa tuli mieleen ajatus, josko vaihtaisi v-lingon ruuvilinkoon. Tavoitteena paremmat märän lumen linkous ominaisuudet. Vaman linkoa katsellut kuvista. Taitaa olla uudehko laite Suomessa mutta vissiin testanneet Norjassa aiemmin. Onko kokemuksia laitteesta? Tulisi parisataa heppasen koneen perään.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Paalipihti
: 30.10.15 - klo:19:18
Olisi tarvetta paalipihdille. Mikä olisi hyvä? Katsellut PP 2:sta, Camionia ja Oxsaa. Viimemainittu uusi tuttavuus, onko kenelläkään kokemuksia? Ja Mäkkärin myttyjä olisi kanneltavina.
Onko 6 ja 8 sarjan kuormaimissa muuta eroa, kuin vahvemmat sylinterit 8 sarjassa? Esitteen mukaan painot on samat. Tästä voisi päätellä aisojen molemmissa olevan samat.
Lumihommat ollu lähinnä auraamista mutta nyt tarjolla olisi lumen pois ajamista. Joskus vuosia sitten ajoin pois ihan yksikkökuormia. Kuormat vaan tahtoi jämähtää lavaan kiinni. Eli kaivataan hyviä vinkkejä siihen, miten lumikuorma luiskahtaisi kivuttomasti kyydistä. Suolaa lavalle? Perää kohti levenevä lava? Lämpölavasysteemiä en ala värkätä. Alustana on koukkuvaihtolavakärri.
Onko kokemusta tuollaisesta monitoimi/nelitoimikauhasta etukuormaajakäytössä? Kellään sellaista käytössä jossa myös trukkipiikit? Pikaisen etsinnän tuloksena en löytänyt oikeastaan kuin Pomen. Olisiko tiedossa muita linkkejä?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Direct
: 20.01.10 - klo:20:55
Avataanpas tälle Valtran portaattomalle oma aihe. Olen tässä ihmetellyt, kun ei palstalla ole kyseisestä kamppeesta juuri keskusteltu. Koneita kuitenkin ostettu ja toimitettukin asiakkaille ja kai niillä ajettukin.

Omat kokemukset on N 142 D mallista Q 65 kuormaimella. Kone ollut nyt muutaman viikon ja ensimmäiset sata tuntia takana. Työt on ollut pelkästään lumen aurausta. Hyvinhän tuo on siinä hommassa pärjännyt. Vaivatonta on ajo kun ei tarvitse pykäliä vaihdella.

Hydrauliikassa tuottoja riittää. Täytyy vaan olla varovainen kuormaimen käytössä näillä pakkasilla - jäähtyy öljyt aika nopeasti aisastossa jos vähänkin aikaa käyttämättä kuormainta.

Polttoaineen kulutuksesta. Tietokoneen mukaan keskimääräinen tuntikulutus ekalle sadalle tunnille on 7,1 litraa. Ajo siis lumen aurausta ja tieajoa aurausvarustuksessa. Koneen paino varusteineen n. 9-10 tn.

Ainut juttu mikä on herjannut on tästä ylivoimaisesta kamppeesta lainattu etujousitus. Asentoanturi siis menossa vaihtoon.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vaihtolava
: 22.03.09 - klo:22:44
Pitäisi tehdä lava koukkukärriin. Minkäs kokoista I-palkkia noiden vaihtolavojen pohjakiskot on? Maansiirtolava olis ensimmäinen, niin kuinka paksusta kannattaa tehdä? Pohja 6 vai 8 mm ja laidat 4 vai 6 mm? Hardoxista olis tarkoitus värkätä.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Versu
: 25.01.09 - klo:18:04
Olen ihmetellyt, kun täällä ei kukaan ole uudesta Versusta mitään maininnut. Onko kellään kokemuksia moisesta? Itseäni se ei kylläkään kiinnosta kovin paljoa, kun odottelen sitä Directiä.
Kokemuksia ja mielipiteitä otsikon mukaisesta laitteesta, kiitos!

Vaatimuksena n. 18 t kantavuus, kaksi akselinen, isohkoilla renkailla, jousitettu, jarrullinen...
Katellu oon Metsjön ja Metakan kärrejä. Metsjö ainakin kallis, mutta lienee hyvä. Mites Metaka? Muita?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Minikaivuri
: 17.08.08 - klo:22:51
Hankintalistalla mahdollisesti minikaivuri. Mitä merkkejä suositellaan ja mitä yleensäkin kannattaa huomioida kaivuria valitessa. Käyttökohteet olisi lähinnä pihanrakennuksia. Koneen koko varmaankin noin 3 tonnia. Toistaiseksi kaivinkone tietous mulla aika vähäistä, joten kaikki tieto tervetullutta.
Mulla on nyt sellainen mielenhäiriö, että seuraavan rakvaattorin pitäisi olla portaattomalla voimansiirrolla varustettu. Suurin osa töistä etukuormain hommaa ja yleensä vielä ahtaissa pihoissa. Senpä takia ajatellu neloskonetta. Oisko kenellä oikeesti kokemusta otsikon mukaisesta vekottimesta ja saako siinä todellakin vastinetta sille suunnattomalle määrälle euroja? Ojalakin saa kehua  ;D  Vai odotanko suosiolla Valtran raputtoman?  ;D
Eilen lopetti toimintansa tuo pikavaihdeautomaatti. Pikavaihteet kyllä toimii napista mutta aika rajusti. Kumpikaan mittari ei näytä nopeutta, vaan tunnit ja lämpötila näkyy ajaessakin. Muilla ollu vastaavia onkelmia? Syitä moiseen? Vaihteiston ohjausboksi mennyt, vai korjautuisiko uudella ohjelmalla?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Soft Drive
: 09.01.08 - klo:19:21
Nyt olis sellanen ongelma, että softi toimii huononlaisesti. Alaspäin jousto toimii mutta ylöspäin jousto toimii satunnaisesti, välillä niin kuin pitääkin mutta tavallisimmin ei ollenkaan. Paineakut on tarkastettu ja kaikki 3 on ehjiä, yksikään ei ole alkuperäinen, vaan ovat säädettävää mallia. Aiemmin ylösjouston vika on ollut rikkoutunut paineakku ja uudella homma on taas toiminut. Kone on Valtra 6850 ja Quicke 970 Electrodrivellä vm.2001. Onko kenellä kokemusta vastaavasta tai aavistusta siitä, mikä moisen aiheuttaa?
Sivuja: [1]