Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - PigBoss

Kuormaimeton NH8160 alla alkuperäiset goodyearit. Maantiellä nyökkyy jopa pomppii. Millä renkailla saa vakaammaksi. Vähän helpottaa, kun ei aja rajotinta vasten. TRI2 ei ykkös vaihtoehto, kun varsinaista maantieajoa ei  kuitenkaan kovin paljoa.
Vapaa sana / Onko jotain meneillään?
: 28.09.09 - klo:21:19
Sitä vaan joku kyseli minulta, joka hyvin vähän mistään tiän, että onko jotain mainittavaa Ameriikan mantereelta. Kaikki halosta, rehniä, studepakeria ja uutukaista myöden oli ameriikassa. Liekö vain rutiinikäynillä vaiko vallan pahanteossa. Kansan huomio jossain typerissä vaalirahoissa. Mitä oikeasti tapahtuu... ei kai NATOon olla menossa hä?
Sikatalous / Ilmaista rehua!!
: 09.04.09 - klo:13:33

Laitetaan samaa tuttua aihetta vähän uuden otsikon alle. Tänään tuli "myllykirje" RehuRaisiolta: "Näytteenotto sikalassa tai kanalassa, joka saanut Raision riskirehua. On foorumilla joitakuita, jotka "saaneet" rehuja vai pikemminkin kalliisti maksettuja.

Jos tiloilta ei löytynyt salmonellaa, riskirehunkäyttöä käskettiin jatkamaan. Nyt kuitenkin ollaan nollatilanteessa ja pitäisi ottaa itse uudet paska ja pintanäytteet jos riskirehun käyttöä jatkettu ohjeen mukaan. Eli lisää töitä ja kuluja tiloille, vaikka lehtitietojen mukaan Rehuraisio on suhtautunut erittäin välinpitämättömästi salmonellaan omilla alueillaan.

SE, mitä tästä Rehuraision salmonellafarssista seuraannee tulevaisuudessa on se, että tilojen omavalvontavelvoite tullee kiristymään ja paskanäytteen ym. lähetyksistä vuosittain 200-1000 e lisäkulut tuottajille :o

Lainaus yrman sivulta ;D

"Me Y-Maataloudessa haluamme kehittää yhdessä Yaran kanssa seuraavalle lannoitekaudelle toimintamallin, joka tyydyttäisi myös viljelijöitä ja antaisi oikeudenmukaisen hyödyn ennakko-ostajalle."
Jos päätyisin hankkimaan hintaluokassa 13 k€ viiva 23 k€ MF traktorin "jokapaikanhöyläksi" ilman etukuormaajaa, lähinnä kylvöön ( 3m hinattava) ja ruiskutuksiin (nl 1000 l).... niin olisiko 3060 liian pieni ja 3080 liian iso... eli olisiko 3070/mieluummin 3075 sopiva?? Mielipiteitä ;) Yhtäkkiä tuli semmonen iili, että muut merkit ei tuossa hintaluokassa tulisi kysymykseen. Esim. jos vertaa F 100-90 ja MF 3075 niin kait tuon MF nostolaitehallinta ja ohjaamoergonomia puhuu puolestaan? Onko noi verkut kestäviä, entä koneen sitkeys. Pidetty noita pikkuperkejä nuhapumppuina...
Tällä foorumilla tuntuu olevan joitain suomalaisen työn halveksujia ??? Kuka todella makaa niinkuin petaa eli kenellä päätoimeentulonsa maataloudesta hankkivalla on "puhtain" pesä tulonhankkimisrepertuaarissa. Kaikki koneet ulkomaisia ja ulkoisissa palveluissa syrjii suomaista syntyperää olevia. Taksiin ei nousta jos alla on hakkapeliitat ja ruokapöytään ei oteta omaa maitoa, jos urakoitsija kaatoi rehun Valtralla. Kuka on kurakenttien kingi?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Fiat 880/5
: 17.01.09 - klo:22:08
Uskaltaako laittaa turbon 5-mäntäseen harrastusmielessä vai murtaako lämpösen asfaltin hajalle. Tuntuu, että vakionakin repii maailman riekaleiksi ;D
Ootteko nähny nevoilla tsernopiliaumoja. Eli olis ajettu turvetta kasaan, nyt kasvaa koivuja, loistaa pimeässä ja levittää syöpää ??? ???
Sikatalous / Todellinen tilanne
: 12.12.08 - klo:21:17
Vastoin markkinatiedotetta uskon(uskon ja luulen, koska mielipiteestä kysymys), että LSO: lla on tällä hetkellä porsaspula. Markkinointi(hk) onnistunut kesän kompuroinnin jälkeen saamaan sortimenttia markkinoille. Logistiikkakeskuksen aiheuttamat vaikeudet alkaa pikkuhiljaa helpottamaan ja kauppoihin saadaan muutakin kuin HK: n sinistä.

Eipä ole laittaa porsaita nyt niin paljon kuin veisivät, keskipaino ollut kuukauden ajan 25 kg! 2 kuukautta sitten jäi 50-60 kiloset käsiin! Tottahan pulasta hissukseen ovat, ettei tartte porsaan hintaa nostaa. Sama vaikkei nyt nostettaisikaan hintaa... Pääasia, että pääsisivät nämä lukeneet herra isot herrat nyt edes jotenkin ton sikasyklin jäljille................. :) ;) :D...positiivista joulun odotusta kaikille sika(miehille/naisille)henkilöille!!!!!!
Sikatalous / Porsaan herkku
: 11.12.08 - klo:20:46
Vuosikulutus 100 t, 460e/t sis alv mutta ei rahti. Onko hinta raameis?
Kasvintuotanto / Polttoöljyn jälkihyvitys
: 03.12.08 - klo:22:53
Kyllähän Yara veemäisesti teki tolla hintakikkailulla, mutta samalla tarttis vaatia polttoöljyn hinnan palautus 1, 00 e/l vs. 0, 60 e/l. Ei taida kuitenkaan onnistua.

Nyky-yhteiskunnassa pitää tottua siihen, ettei mihinkään voi luottaa. Valtio oli käsi ojossa lykkäämässä rahaa, kun "paremmalla porukalla" oli talletuksia "OMALLA RISKILLÄ" kyseenalaisen korkealla korolla siinä eräässä pankissa. Maksutakaus tuli korkoineen.

Nyt vain pitäisi löytyä johdonmukaista säntillisyyttä ns. boikotointiin. Tällä kulmaa missä meikäläinen puuhailee on joka torpassa koneet sitä myören, että on joko isompi, uurempi tai kalliimpi kuin naapurilla. Peltoalat 30-50 ha ja kalusto semmosta, millä hoitais 200 ha viljelykset huonoissakin olosuhteissa. Järkevää olis rakentaa kylälle yhteiskuivuri esim. mutta kun itsensä lisäksi semmosessa aiheuttaa naapuripahallekin hyötyä, eikä se käy päinsä....

Polttoöljyt, lannoitteet ym. on pikku pakko ostaa, mutta konehankintojen jäädyttämisellä sais parhaan boikotin aikaan. Toivottavasti muualla pelittää yhteiskoneet, urakointi tms.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Paku alv
: 24.11.08 - klo:20:44
Onko joku paremmin perehtyny tohon pakettiautoverouudistukseen? Tekeekö tilin jos nyt ostaa verrattuna tulevaan! Kovasti ainakin toyota mainostaa, et ota täysi alv hyöty, osta nyt.
Onko verotuksellisesti käyttöönotto traktoreilla toimitus tilalle vai rekisteröintipäivä vai muu? Siis lähinnä tota poistoa ajatellen jos koneen saa nyt syksyllä, mutta rekisteröinti vasta 2009.  :-\
Sivuja: [1]