Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 15

Aiheet - kylmis

Todellakin, oma poliittinen muistini ulottuu vuoteen -87 asti, mutta siitä hetkestä tähän päivään, minun on mahdotonta muistaa, että Kokoomuksella olisi ollut yhtä monta viljelijätaustaista tai maataloutta lähellä olevaa kansanedustajaa kuin mitä näissä vaaleissa saimme.

Te täällä Vapaassa Sanassa uskollisesti päivystävät olette tietenkin tämän takana. Uskallan sanoa, vaikkei minulla isoa asemaa puolueessa olekkaan, vilpittömät kiitokset tekemästänne työstä ja antamastanne tuesta.

Tästä on hyvä jatkaa!
Kävi ilmi, että Axialin ja Swipen peruskomponentti pinoksadeeni on joutunut Eu:n tarkempaan syyniin. Suomessa lähdetään siitä, että tullaan kieltämään, mikä aiheuttaa, että valmisteita myydään 31.7.23 asti ja käyttökielto astuu voimaan ensi vuoden alussa. Eli jos meinaatte tällä aineella ruiskutella, niin tämä kesä aikaa toimia. Vaikuttaa siltä, että aineita poistuu vauhdikkaasti markkinoilta ja kohta olemme kaikki luomussa.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Forte Fx
: 29.09.22 - klo:07:29
Onko hyvä kylvinkone? Suorakylvössä toiminee parhaiten, mutta onko äestetyillä savilla toiminta hyvää. Nyt olisi e-mallin myötä myös sähköinen syöttölaitteiden pyöritys saatavissa, mikä on varmasti tulevaisuutta. Myös piensiemenlaatikon helppo muutos tilanteen mukaan piensiemenille tai starttilannoitteelle vaikuttaa fiksusti toteutetulle. Hinnoista ei tarvitse keskustella, ne ovat sellaiset kuin ovat.
Metsätalous / Puun hinta nyt
: 29.09.22 - klo:07:25
Missähän mennään päätehakkuun tukkien hinnoissa tällä hetkellä? Tilastojen mukaan pientä laskua, mutta varmaan hajontaa on. Verso teki kaikkien aikojen tuloksen. Pystyisivät varmaan maksamaan 100e motti tukista. Harmittaa, kun en päässyt esteen takia käymään vikko sitten Vierumäellä. Olisi ollut kiva käydä tehtaalla.
Onko joukossa  joku hommannut ja ehtinyt jo käyttämään näitä kevyemmän luokan sänkiäkeitä. Miltä vaikuttaa? Varsinkin siinä sänkien aukaisussa.

Olen ajatellut, että tämä voisi olla hyvä yleiskone kaikkiin sellaisiin paikkoihin joissa tavallinen äes menee tukkoon tai on muuten toimintakyvytön. Esim. sänkien aukaisut, liian pahnaiset, kultivoidut pellot, syysviljamaan muokkaus kultivoinnin jälkeen, kesantoheinämaiden syysmuokkaus (kyntö on tästä eteenpäin nou nou).
Vapaa sana / Kokoomuksen kannatus 26%
: 07.04.22 - klo:08:37
Kiitos kaikille tuestanne :)

Josko nyt saataisiin jotain tolkkua tähän touhuun. :D
Miten meinaatte edetä investoinneissa, kun tavaroiden hinnat laukkaavat koko ajan ylöspäin. Omalla kohdalla ei niin suuret tarpeet, mutta tästä eteenpäin koitan välttää puutavaran ym. ostoa. Jos kelit suostuisivat viilenemään, niin siirtyisin hyvällä omalla tunnolla metsänraivauksiin ym. vähän kustannuksia aiheuttaviin hommiin.

Kollega jutteli, että jotain teollisuushallia värkkäävät naapurissa ja  siellä yrittäjä kysellyt ennen joulua puutavaran hintoja runkorakenteisiin ym. oli ollut 96000e ja nyt kun oli kaupat tehty niin 130000e. Hieman ihmettelen jos näin selvä tarve on ollut olemassa, että miksei ole tilattu jo aiemmin. Tämän kuun alusta tuli puutavaraan taas reilu korotus.

En tiedä onko tästä hintarallista kenellekkään muulle hyötyä kuin puunmyyjälle. Maataloudelle ei yleisellä tasolla ole ainakaan muuta kuin pelkkää haittaa.
Niin siinä sitten kävi, että Turun Konekeskus siivosi loputkin Hankkijan ylijäämäkoneet riveihinsä, kun aloittaa Rauchin myynnin. Aiempi levitin Sulky jää pois myynnistä tämän vuoden loppuun mennessä. Mielestäni hyvä homma, että Rauch ja Horsch löysivät Suomesta ison talon markkinointiin. Hyviä kamppeita ja nyt on jälkimarkkinointikin ainakin teoriassa hallussa. Saa nähdä tuleeko Krone vielä jossain vaiheessa mukaan kuvioihin, mutta toistaiseksi näillä eteenpäin.
Kasvintuotanto / Alvari ei idä
: 26.02.19 - klo:21:32
Onko tässä monitahoisen ohran idättämisessä jotain normaalista poikkeavaa, kun ei meinaa menneen syksyn Alvariin saada henkeä yli 50%:n. Katselin muistiinpanoista, että puintikosteus on ollut luokkaa 17 ja kuivauksessa ei kai sen ihmeempiä ole ollut. Aika isojyväistä monitahoiseksi. Ensimmäinen idätys ehkä ei mennyt kastelun puolesta ihan putkeen, mutta ei tunnu jälkimmäinen kokeilu paremmalla kosteudella toimivan juurikaan paremmin. Oliko tämä mennyt syksy nyt vaikea itävyyksille tms. Esim. 2017 tuhnusyksyn Ironi oli heittämällä 90%. Täytyy ehkä laittaa pussi menemään koelaitokselle, josko sieltä tulisi parempia tuloksia. Yleensä ei itävyyksien kanssa ole ollut mitään ongelmaa.
Merkillinen juttu, kun aina valpas Ice ja monet muut kellokkaat ovat sivuuttaneet tämän vallan kokonaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10658051

Kokonaiskannatus on noussut 2015 vuoden 3,5%:sta 11% tasolle.

Erityisen huomioitavaa on, että etelässä kannatus viidesosan tasolla.

Sen verran täytyy kuitenkin nostaa omaa häntäänsä, että olin jo 2015 mukana siinä 3,5% porukassa. Suosiota tulee ja menee, mutta kiitän kuitenkin kaikkia niitä jotka pysyivät kelkassa myös huonoina aikoina.

Ei minulla kai muuta.
Heti uudistuneen Webwisun kimppuun. Jos oli vanha olevinaan sekava ja vaikea, niin onko uusi sitten parempi. Tässä pari tuntia väännellyt ja käännellyt tätä ja kyllä tässä funtsimista riittää. Tuntuu ainakin siltä, että käännös vanhoista tiedoista jäi hiukan vajaaksi. Olin eilen lisännyt yhdelle lohkolle pari maanäytettä ja tänään uudistuneessa visussa ne olivat taas määrittelemättä, no sain ainakin harjoitusta saman tien, toimiiko kohdistus ja kyllähän se toimi. Tällä hetkellä ihmetyttää, kun raportit puolella ei ole juuri ollenkaan tulostusmahdollisuuksia eri aihepiireistä. Liekö niitä kohtapuoleen tulossa, vai pitääkö valita jostain jotain.

Käyttöliittymän ulkoasu on enemmän tätä päivää ja vaikuttaa sellaiselta, että sen kanssa pärjää. Toiminnallisuuteen on ilmaantunut jotain suoritettu napin tyyppisiä ratkaisuja. Liekö tällä haettu yhteneväisyys Mobwisuun. Vaikuttaa Suonentiedon puolelta haetulta jutulta.

Että ei kun tutkimaan...
Kasvintuotanto / Broilerhyvä
: 30.12.18 - klo:19:20
Oletteko käyttäneet ja hankkineet kokemuksia tästä Humuspehtoorin broilerhyvä tuotteesta? Olen koittanut tutustua aiheeseen, mutta homma on vähän hakusessa. Tuote-esitteen mukaan tätä voisi käyttää 4-7 tonnia hehtaarilla ja sillä määrällä on kasvin ravinnetarve täynnä. Tuote-tietojen mukaan tärkeimmät pääravinteet ovat typpi 22,6kg/t, josta vesiliukoista 4,7kg/t ja fosfori 5,6kg/t, josta vesiliukoista 0,8kg/t. Ja kun vesiliukoisten luvuilla lasketaan ravinne määriä, niin nehän jäävät aika mataliksi. Nyt mietityttää, paljonko tämä mahdollisesti tarvitsee lisää apulantaa, jos tavoitellaan typelle vaikka 100kg/ha. Eli onko nuo ravinnemäärät just niinkuin laskelmat sanoo, vai lähteekö tästä potkua enemmän kuin laskelmat näyttää.

https://www.humuspehtoori.fi/tuotetiedot/
Vapaa sana / Hussein al-Taeella on asiaa
: 23.12.18 - klo:09:48
Löytyipä tähän väliin oikein mielenkiintoinen kolumni luettavaksi....
https://yle.fi/uutiset/3-10558679

Kyseinen henkilö on muuttanut 1993 Suomeen pakolaisena ja pohtii nyt äärijärjestöjen uhkaa yhteiskunnalle. Mielestäni terävä havainto on mm. se, että ääriliikkeet tarvitsevat toinen toisiaan, jotta niiden omalle sanomalle on kysyntää ja oikeutusta.

Arabiyhteiskunnat ovat monessa paikoin heikoilla jäillä, kun ihmisten toimeentulo on vaikeaa ja yhteiskuntajärjestys muutenkin on hataralla pohjalla. Kasvualusta kaikenlaisille talebanpohjaisille ryhmille on helppo.

On todella iso kysymys ja valtava ongelma, kuinka noissa maissa saadaan rauhanomainen demokratiakehitys liikkeelle. Jollekin kehitysavulle ja teolliselle yhteistyölle on todella suuri tarve. Yhteiskunnat eivät voi rauhoittua muuten kuin sivistyksen ja hyvinvoinnin kautta.

Tässä on paljon pohdittavaa meille kaikille.
Tuli tällainen jouluinen aihe mieleen. Täytyisi yksi sekatavaravarasto siivota talven aikana. Sinne on varastoitu mm. vuosikymmenten aikana kertyneet vanhat kiilahihnat. Onko näille jotain vastaanottopistettä tässä Pirkanmaan alueella, vai laitanko suoraan sekajätteisiin. Tämähän on sellaista kumimateriaalia, että voisi periaatteessa mennä kierrätysrenkaastakin, ehkä. Eihän tässä muuta ole, mutta kun aina tulee sinne jäteasemalle maksua muutenkin, niin saisi jonkun nipun menemään halvalla. Ei taida mihinkään seksikauppaankaan saada silppurinremmejä menemään piiskamateriaaliksi.
Vapaa sana / Trumpin Amerikka
: 20.12.18 - klo:08:26
Katsoitteko eilen maikkarilta tämän?

https://www.mtv.fi/sarja/trumpin-amerikka-jakautunut-kansa-33017153/dokumentti-trumpin-amerikka-jakautunut-kansa-1012547

On hyvä. Tällaisia dokumentteja pitäisi saada lisää. Kunnon jenkkimeininkiä kaikkine kliseineen.

Käytiin tapaamassa Oregon 3% liikkeen paikallisjohtajaa, joka vetää aseellista ryhmittymää. Ideologia perustuu vapauden puolustamiseen (ja vapaaseen asepolitiikkaan) sekä vastustamaan valtion sekaantumista millään lailla ihmisten asioihin. Etupäässä seurattiin ammuskelua kaikenlaisilla konetuliaseilla. Mielenkiintoiseksi asian tekee, kun pohtii yhtymäkohtia muualta maailmassa löytyviin yhtymäkohtiin. Miehellä oli 10-vuotias poika, joka osallistui harjoituksiin miesten mukana. Poika sai ammuskella pienoiskiväärillä. Pojan haastattelussa kävi ilmi, että tämä ihailee suunnattomasti isäänsä ja isä oli tietysti hyvin ylpeä pojastaan. Ulkopuolisen silmin kyseessä oli aivopesun kaltainen tapahtuma, jossa seuraavalle sukupolvelle siirretään kätevästi omaa (mielenkiintoista) ajatusmaailmaa.

Joskus taannoin tuli dokumentti Pakistanilaisesta uskonjohtajasta, joka kiihotti kansaa länsimaita vastaan. Hän oli ottanut holhottavakseen alle kouluikäisen pojan, jota ilmeisesti kasvatettiin jonkinlaiseen Jihadiin. Poika sai esittää vihamielisen kiihotuspuheen toimittajille. Mun mielestäni nämä kaksi lahkoa on tältä osin hyvin rinnastettavissa yhteen. Samanlaista aivopesua molemmissa paikoissa. Näennäinen ideologia vaihtuu, pohjimmiltaan yhtä arvaamatonta porukkaa. Homma voi lähteä lapasesta koska vain.

Paikallisjohtajalta kysyttiin mielipidettä siihen, että ryhmittymässä on mukana myös jäseniä, jotka ovat syyllistyneet erilaisiin rikoksiin, onko se huolestuttavaa. Pomo kuittasi asia, että hänenkin kakkosmiehellään on joku tuomio jostain, oliko se nyt pahoinpitelystä, mutta hän ei välitä ja ole kiinnostunut siitä, koska kaveri on muuten hyvä tyyppi. Jonkun ajan päästä totesi, että hän (kakkosjohtaja) mokasi kuitenkin uudelleen ja on tällä hetkellä vankilassa.

Tässä tulee yhtymäkohtaa meidän kotoiseen Odinin porukkaan. Samoin sielläkin on mukana kaikenlaisia rikostuomioita saaneita kavereita. Tällaiset liikkeet tarjoavat oivan peitesuojan rikollisille tai henkilöille joilla on taipumusta syyllistyä rikoksiin. Ehkä he laskevat, että porukka jotenkin suojelee heitä ja he voivat kenties käyttää porukkaa hyödykseen tms. Kyseenalaista touhua.

Yhteenvetona voisi todeta, että ollaan missä päin maailmaa hyvänsä, niin tällä hetkellä elämme sellaisessa maailmanajassa, että demokratia ja ihmisten tasa-arvoisuus on kovalla koetuksella nousevien ääriliikkeiden kanssa. Vaatii suurta valppautta ja kiinnostusta ihmisiltä, ettei lähdetä mukaan tällaisiin populistisiin liikeisiin. Laajetessaan nämä aiheuttavat merkittävää yhteiskunnallista epävakautta ja suurta turvattomuutta. Tämä perinteinen vaikuttamismalli yhteiskunnan asioiden hoitamiseen on kuitenkin aina kymmeniä kertoja parempi kuin tällainen väkivallan ihannointiin liittyvä militaristitouhu.

Nuo muutkin haastateltavat eri puolilla maata olivat hyviä persoonia. Sellainen vaikutelma jää, että Trump on aukaissut melkoisen ketsuppipullon ja onnistunut jakamaan kansan syvät rivit hyvin ikävällä tavalla. Jää nähtäväksi miten tämä tilanne aiotaan korjata.
Sivuja: [1] 2 3 ... 15