Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 4

Aiheet - Komissaari

Koneet, laitteet ja tekniikka / Nopeusero
: 26.03.11 - klo:11:45
Valmut 8450


Kojetaulun nopeusnäyttö OK

HT näyttö tasamaalla näyttää likimain samaa, kuopissa ja epätasaisella maalla HT näyttö vaeltelee. esim tasaisen 54 tilalta välistä 36 ,48 jne...

Maanantaina saa diagnoosia (vastauksia) tehtaaltakin mutta millaisesta viasta uskotte olevan kyse?
Metsätalous / 5 tn
: 25.01.11 - klo:17:55
Pellon laitoja olisi tarkoitus siivoilla, giljotiinillä kurmoottaa. Peruskoneeksi onko tuo 5.4tn auttamattomasti pieni?  (tälläinen olisi olemassa valmiiksi)

Kokeneemmat kertokaa.

Jos joku löytää tutustumisenarvoisen lännen 8 alkuisen sarjan tuotteen tai hudding (eikö noissa ole taakseajolaitteet aina) hintaluokassa 30000 (kohtuu renkaat, vähintää kallistuva liitin) saa linkittää

Koneviestit yms on mönkijöistä kirjoittanut 5 kertaa enemmän kuin oikeista tarktoreista. Mutta eipä ole vaan tullut luettua, sieltäkin olisi vastaus voinut löytyä. Miten traktoriksi rekisteröity mönkijä suhtautuu laillisiin peräkärrypainoihin tieliikenteessä? 3 x Omapaino?
Kasvintuotanto / Viljakirvaa
: 16.07.09 - klo:18:31
Ruiskuteltu vehnästä, jopa 15 kpl tähkässä, samalla n lisää
Maidontuotanto ja lihanaudat / Jari Lassila
: 08.07.09 - klo:08:49
Avannut maastullissa salaisen kansionsa. Taas Taas Taas hyökkää ei valiolaisten meijereiden kimppuun MTK:n äänellä.  Jäi valion tuontilista kovin lyhyeksi, ja vähätteli tuontia muutamiksi tonneiksi. Kyse on kaikenkaikkiaan ollut MILJOONISTA, mene hyvä mies kouluun oppimaan liikatalouden lainalaisuuksia. Keskity siihen miksi valio maksaa huonommin kuin parjaamasi ei valiolaiset. Huomaat uhkana alalle olevan ihan jonkun muun kun "Arlan ylijäämäerien"
Vapaa sana / Kepun suurvoitto
: 07.06.09 - klo:23:00
Mikä on se seikka mikä nosti vaalipäivän äänissä kepun niin korkealle? Ennakkoäänien perusteella olisi lopputulemana pitänyt olla n 17% ja kokoomukselle 25-26%.

Repo on kapitalisti, mitä se demarien riveissä tekee?  No en kyllä tajua sitäkään että kuka kahjo vielä tuhraa äänensä jätemäkeen, ei tajua
Kasvintuotanto / Varhaisperuna
: 11.05.09 - klo:21:55
Tänään oli ruotsalainen varhaisperuna, peukalonpään kokoista 5,95 € kilo  Espanjalaisnen isompaa ja osin vihreitä joukossa 4,95    Kotimainen ? Milloin tulollaan
Maidontuotanto ja lihanaudat / Valmiusaste
: 19.03.09 - klo:14:59
Maakunnissa liikkuu kaikkea, pöpöjä ja hemmoja.

Osa puolipakollisia, maitokuski, elukkatohtori, sorkkaseppä, semmari, rehuautot yms Onko mitään tehty ettei tila ole seuraava jolle läänineläinlääkäri määrää rajoitteita (esim salmonellan  takia).
Kasvintuotanto / Dioksiiniskandaali?
: 23.02.09 - klo:11:01
Minusta tässä yhteydessä menetettin miljoonan taalan paikka, silloin olisi pitänyt runnoa ylös aloite ettei viljankuivauksessa saa käyttää menetelmiä joissa savukaasut joutuvat viljan (elintarvikkeen) kanssa tekemisiin. Uusia laitteita ei saisi enää hyväksyä käyttöön, ei ainakaan eu tuettuina investointeina heti. Muuten  joku siirtymäsääntö. Siinä meillä skandinaviassa ei olisi paljon hävittävää, olemassa oleva asia muuttuisi kilpailueduksi. Missä missattiin ja onko enää myöhäistä, eikö siinä taustalla ollu all olje kamin kaltaiset lisälämpölaitteet ? ? ?
Arlan maidontuontipäätösestä on suurin kahu laskenut. Edelleen kentässä kiertää ihan puutaheinää huhuja joille ammattilaiset osaavat nauraa.

Milloin sitä on kovisteltu HML meijeriä, (jolla ei ole tuonnin kanssa mitää tekemistä, pakkaa mitä päämies käskee), milloin sanottu laatumääreitä ruotsimaidosta lauseilla joka kertoo ettei asianomainen ole varmasti edes kädessä tölkkiä pitänyt. Valiokentässä kiertää tekstiviestejä ei valiolaisten tuottajien karvaamiseksi heidän riviin. Laskuopissa vain on aika suuri ongelma, jokinen lisälitra rasittaa taloutta alaspäin. Eli sahaillaan omaa oksaa. On myös eräs vanha valiolainen hitsinimeä kantava todennut ihan pokerina että kuusamoonkin viedään nyt jo maitoa ruotsista. Sekä sinne on viety puolalaista edamia pakkatavaksi. Molemmat on kakkelia, ja tiedoksi että Arlalla on pakkaamo juustoille porlammilla, 900 km edellistä lähempänä puolaa. Tässä propakandamyllyssä on myös kuultu syytöksiä että Arla:n tavoitteena on laskea juuston hintaa. Mihin laskuoppiin perustuu tämä väittämä? Kyllä arlalle on parempi mitä korkeampi on suomen hintataso. Arla tuo suomeen valtaosan myymistään tuotteista (arlanimellä), ja on heidän etu mitä korkeampi on pääkilpailijan hintataso raakamaidossa. Mitä luulette euroissa heidän hyötyvän maidon hinnanlaskusta? Luulen että hyötyjä on joku joka vie 40% tuotannostaan.  Maaseutu on kuitenkin uutsioinut täsmällisesti kuinka noin 15 000 litraa päivässä sotkee tilityshinnan, tuottajien päät ja ennen kaikkea MTK:n ropakandamyllyn. Järkevä tuottaja osaa onneksi laittaa nämä seikat omaan järjestykseen. Kentällä on myös Suoraselkäsiä MTK miehiä, eräs simolainen vaikuttaja totesi pohjoisen meijeritilaisuudessa (valiolainen) että arla ei ole uhka suomen maidontuotannolle.  Mikä muutes on se pohjolan maidon jälkkäri? Osuusmaksuvelvoite?

Eräs viisas sieviläinen maitomies kerran täällä parku eri meijerereiden eroavista arvostuksista, olisit todennut myös ne eurot paljonko vaaditaan sisään paaluja esim 800 000 litran kanssa?

Rauhaisaa viikonloppua ja miettiviä lypsyhetkiä. Menestyjiin mahtuu vielä mukaan.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Robogas
: 05.02.09 - klo:09:33
Onko osallistuvia ihmisiä foorumilla joilla joku "kaasugraft" system käytössä?

Kokemuksia raaka-aineista, tuotoksista, hyödyntämisestä ja lopputuotteet tuoksuttomuudesta?
Täältä voisi löytyä mulle esitettyyn kysymykseen vastaus. Onko 512 ja 515 välillä -98 muita eroja kuin viritysaste. Näin voisi luulla konedata.com perusteella?
Rauhallista joulunaikaa ja levollista perhejuhlaa kaikille agrolaisille.


Nyt on kystä kyllä, nauttikaamme olostamme, läheisistä, pimeydestä ja ihan kaikista kääröistäki.                       Toivoilee navettatonttu peltopelleille ja sikasepoille,   sekä kaikille muillekin säädyille 
Kasvintuotanto / Ennakkohintaa
: 02.12.08 - klo:13:08
Tänään tuli viljelysopimus tehtyä joka vastaa noin 40 ha ja hinta kiinteä 2009 loppuun.


Vehnistä oli osalle tehty tälle syksyyn, mutta ylläri ylläri meni rehuksi.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Agromek
: 13.11.08 - klo:12:25
Minkä porukan matkassa olet menossa ja millaisia on mahdolliset retkikohteet messujen lisäksi?
Sivuja: [1] 2 3 4