Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Pelto-Jussi

Kasvintuotanto / Tuliko yllätyksenä???
: 05.09.15 - klo:09:35
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/ymp%C3%A4rist%C3%B6nurmilta-pikaisesti-maa-analyysi-kuntaan-1.126789

Eikun maanäytteitä kaivamaan  >:( Pikkuisen pääsi yllättämään kun en laiskuuksissani lukenut ehtoja etukäteen riittävällä tarkkuudella.

Mikä mahtaa muuten olla näytteen ikävaatimus: riittääkö jos on alle viisi vuotta vanha?
Vapaa sana / Nyt se on keksitty!
: 31.03.14 - klo:12:46
Nimittäin tehokas laihdutuslääke.  ;D ;D

http://yle.fi/uutiset/lapamato_voi_pesiytya_nykyihmiseenkin__laihduin_8_kiloa/7164406

Kyllä nyt läski lähtee 8)
Vapaa sana / Aatuvainaan vaalionkelma
: 09.02.11 - klo:22:16
http://www.youtube.com/watch?v=lyWsv-o9nvA ;D ;D

Spede taisi sitten ehtiä ensin :P
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2010/12/1247749/ihmisulosteesta-tuli-kauppatavaraa-pohjois-koreassa

Mitähän maksetaan "käyntikortin" jättäsestä paikallisen lannoitediilerin toimistoon?
Tämmöinen tupsahti silmiin ;D, kopion tekstin tähän, linkin takana aiheellista keskustelua lisää

http://apareena.arvopaperi.fi/forum/id=sf/
 
Demokraattinen sosialismi: Sinulla on kaksi lehmää. Keskuskomitea ottaa molemmat ja antaa niille sosiaaliturvaa.
EU: Sinulla on kaksi lehmää. Direktiivien mukaan lehmät ovat juureksia ja maito kalasäilyke, joiden kasvattamiseen voit anoa vuoristotukea.

Apartheid: Sinulla on kaksi lehmää. Valtio vaatii sinua pitämään lehmät eri laitumilla, koska ne ovat erivärisiä. Kukaan ei suostu ostamaan maitoasi.

Hippiaate: Sinulla on kaksi lehmää. Kaikki huolehtivat lehmistäsi. Lehmät lopettavat ruohon syönnin ja alkavat polttaa sitä.

YK: Sinulla on kaksi lehmää. Lypsäessäsi puristat utareista liian kovaa. Lehmä valittaa asiasta ja naapurit tulevat apuun välittömästi. Naapurit alkavat vartioida lypsyaitausta vaaleansiniset maitopurkit päässä. Joudut lypsämään lehmäsi navetan takana naapureiltasi piilossa.

Puhdas kommunismi: Omistat kaksi lehmää. Naapurisi auttavat lehmiesi hoidossa ja jaatte maidon.

Byrokraattinen sosialismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus ottaa lehmäsi ja laittaa ne navettaan kaikkien muiden lehmien sekaan. Niitä hoitaa entiset kanafarmarit. Sinun täytyy hoitaa kanoja jotka hallitus vei kanafarmareilta. Hallitus antaa sinulle niin paljon munia ja maitoa kuin säännöstelymääräykset vaativat.

Puhdas demokratia: Omistat kaksi lehmää. Naapurisi äänestävät ketkä saavat maidon.

Amerikkalainen demokratia: Hallitus lupaa sinulle kaksi lehmää jos äänestät niitä. Vaalien jälkeen presidentti laitetaan syytteeseen lehmäfutuurien kanssa keinottelusta. Skandaalia kutsutaan Cowgateksi.

Englantilainen demokratia. Omistat kaksi lehmää. Syötät niille lampaiden aivoja ja ne tulevat hulluksi. Hallitus ei tee mitään.

Sosialismi: Omistat kaksi lehmää. Valtio ottaa yhden ja antaa sen jollekin toiselle.

Kommunismi: Omistat kaksi lehmää. Valtio ottaa molemmat ja antaa sinulle maitoa.

Byrokratismi: Omistat kaksi lehmää. Valtio ottaa molemmat, ampuu toisen ja kaataa maidon viemäriin.

Kapitalismi: Omistat kaksi lehmää. Myyt toisen ja ostat härän.

Feminismi: Omistat kaksi lehmää. Ne menee naimisiin ja adoptoivat vasikan.

Eurooppalainen federaatio: Omistat kaksi lehmää joiden hoitaminen maksaa liikaa, koska kaikki ostavat maitonsa jostain halvasta itä-euroopan maasta eivätkä halua maksaa hintaa joka sinun on pakko pyytää. Joten saat avustuksia EU:sta voidaksesi pitää lehmäsi. Myyt maitosi jollekin valtionyhtiölle joka dumppaa sen markkinoille itä-euroopan hinnoilla tehdäkseen Euroopasta kilpailukykyisen. Käytät avustuksesi ostaaksesi kaksi uutta lehmää ja sitten menet mielenosoitukseen Brysseliin valittaaksesi että EU:n maatalouspolitiikka tekee sinusta työttömän.

Itä-eurooppalainen demokratia: Omistat kaksi lehmää. Myyt maidon (vedellä laimennettuna) kovaan hintaan naapureille tai minne vain missä on avoimet markkinat. Jos joku pyytää kuittia, veloitat kaksinkertaisen hinnan, näin kukaan ei pyydä laskuttamaan. Huolestuneille lapsiperheille kerrot maidon olevan luomua, vaikka ruokit lehmäsi moottoritien vieressä olevalla ruoholla ja säilytät maidon entisissä myrkkykanistereissa. Myöhemmin naapurisi, tai kuka vaan, varastaa lehmäsi ja myy sinulle niiden lihan. Jos pyydät kuittia, joudut maksamaan kaksinkertaisen hinnan.

Suomalainen sosialismi: Omistat kaksi lehmää. Sinun täytyy teurastaa toinen, koska Hollannissa on maidon ylituotantoa ja EU:n säännöt vaativat niin. Teurastettuasi lehmän, tajuat ettei se olisi ollut välttämätöntä, systeemi vain oli liian hidas toimittamaan sinulle ajantasalla olevat tuotantoluvut. Saat stressistä mahahaavan, joten menet lääkäriin. Lääkäri toteaa mahahaavan vaativan välitöntä leikkausta. Menet kotiisi odottamaan paikallisen sairaalan kutsua leikkaukseen. Kutsu saapuukin kolmen kuukauden päästä, koska vielä kiireellisimpiä tapauksia oli edelläsi leikkausjonossa.

 
Vapaa sana / Laskelmien tarkistuksia
: 14.01.09 - klo:15:58
Pelto-Jussi on AB-alueelta. Pertteliin kirjoitin kun en viittiny kirjoittaa persiiseen ;D ;D. Ehkä enemmän mentaalihygienisistä syistä, eihän tuo isoveli täällä niin nuukaan valvo.

C-alueen tuottajat tuskin haluaa vastata. Siinä on oma leipä ojassa. Täytyy muistaa, että valtaosa siellä itsensä maataloudella elättävistä on melko "pieniä" tuottajia - kotieläinyksiköt keskikokoa tai alle, peltoa kohtuullisen vähän ja siten pääosa elannosta tulee elukoista, metsästä ja mahdollisesti sivuhommista. Se maatalouden paljon puhuttu kolmen euron keskituntiansio syntyy vissiin juuri noilta tiloilta, tosin ympäri maata tietysti.

Tukiratkaisun suhteen on aikamoinen ongelma: suuret yksiköt hyötyvät isosti pienistäkin tuista, pienet taas tulevat töin tuskin toimeen. Jos 142/141-tuki otetaan pois, pitäisi jotain merkittävää saada tilalle. Muuten syrjäseuduilla menee vielä entistäkin kehnommin. Maatalouspolitiikka on siten myös aluepolitiikkaa, vaikka sitä ei juuri kukaan ääneen myönnäkkään.
Kemira G teki sen taas  >:( Nosti apulannan hintaa kuutisen prosenttia. Syynä raaka-aineiden kallistuminen

Eipä käy kateeksi niitä, jotka aikovat hankkia apulantansa vasta keväällä. Montakohan korotusta vielä tulee kausiportaan lisäksi
Sivuja: [1]