Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - jalle

Nyt pitäisi päättää mitä tarjoaisi n. 30 vanhasta siilokompleksista. Näitä normi kantikkaita kuivurisiiloja on n. 200 m3 ja samassa paketissa kippausmonttu ja kaksi elevaattoria. Vieressä kaksi peltipönttöä, 150+170m3. Tontti ei kuulu kauppaan. Ongelma vain on ettei kumpikaan tiedä mitä tuon arvo olisi, toki molemmilla oma näkemys. Arvioita tuon hinnasta otetaan vastaan.
Kun lehmät sotkee naapurin kasvimaata, niin eikö vakuutuksen kuuluisi korvata se? Erään vakuutusyhtiön mukaan ei korvata, koska lomittaja tarkastanut aidat edellisenä päivänä, eikä minä tai lomittaja vai siten olla vastuussa. Jos vahinko olisi johtunut jomman kumman virheestä tai huolimattomuudesta niin korvattaisiin :o Mun oikeustaju ei oikein ymmärrä, että huolellisuudesta rangaistaan >:(
Nyt sentään tulee halvemmaksi maksaa suoraan naapuri tyytyväiseksi, kuin antaa vakuutusyhtiön maksaa. Onko muiden firmojen käytännöstä kokemuksia?
 
Kohta menee hermot tuon mf 375 koneen kanssa >:(
 Eli ollut jo jonkun vuoden lievää liiallista lämpenemistä raskaammissa töissä. Ennen kylvöjä vaihdoin sitten kannen tiivisteen kun mielestäni vähän öljyä veden seassa. Sen jälkeen ei sitten koneessa ole vesi kiertänytkään, en huomannut katsoa kiersikö ennen remonttia miten . Mutta mistä tuo ongelma voi johtua? Vesipumppu toimii, termostaatti on nyt pois, on ilmattu vesipumpulta ja lämppäriltä. Lohkossa ja kannessa vesi kiertää hyvin kun kaataa kannusta. Samaten jäähdyttäjästä laskee läpi, ei tosin samalla vauhdilla mitä sinne menee, pitäisikö?. Koko järjestelmä huuhdottu 5 kertaa , tosin ei paljon auta kun vesi ei siellä kierrä. Niin ja painetta ei tee yhtään.
Alkaa ideat loppumaan jo kohta. Ruiskuttamaan tuolla juuri pystyi, mutta 5m pöyhin oli jo liikaa.
Kertokaas miten tiukkaan tuo käännetään puol tuumasilla pulteilla?
Millaisia hintoja olette maksaneet pyöröpaalauksesta? Mulla vaihtui urakoitsija(kummallakin welger 235) ja hintakin vaihtui taas euron verran, eli 7,5€ alv. 0. Paaleja tulee vuodessa noin tuhat, puolet siitä kuivaa heinää ja neljännekset olkia ja säilörehua. Alkaa köyhästä tuntua hieman kalliilta maksaa melkein kymppi vuodessa >:( Millaisella koneella tuota määrää uskaltaisi kokeilla itse ajaa? 
Jos jollakin vaikka sattuisi olemaan pihalla 30-40m3 kasa 1000L löpöllä kyllästettyä maata, nii onko kukaan saanut lupaa kompostoida sitä itse? Sattumalta tuli vpk:n päällikön kanssa puhetta asiasta ja sanoi, että periaatteessa sen voisi aivan hyvin saada  käsiteltyä itsekin. Täytyy maanantaina jutella lisää palopäällikön ja ympäristötarkastajan kanssa, kun alkoi ihan sattumalta kiinnostamaan ::) Ja mitähän tuollaisen kasan toimitus jätteenkäsittelyyn mahtaisi maksaa?
Metsätalous / Metsätaitoilijoita?
: 10.09.12 - klo:21:29
Lauantaina taas sm-kisat edessä ja tuli mieleen että onkos täällä muita harrastajia? Jos on, niin oletteko menossa Vaasaan ja onko jopa tullut menestystä joskus?
Osaisko kukaan auttaa? Kyseessä siis reppuruisku nk800 -02 mek. lohkoilla. Vaikka paineen säätö on käännetty kiinni, ei sitä ole kuin 0,5 bar. Tonnin perällä kokeilin, niin nousi yli yhden. Melko lailla kaikki käyty läpi, pumppu ja painemittari ok. Onko kukaan avannut tuota paineensäädintä? Räjäytyskuvassa siellä näyttäisi olen o-rengas. Omassa ei kyllä ole, enkä sille keksinyt mitään paikkaakaa.
Hauskinta asiassa on, että  myyjäliikkeessä kokeiltaessa tuo toimi hyvin. :o
Juu pitäis kesään mennessä löytää elukankuljetusvaunu 7-8 metrinen parin muun tilan kanssa yhteiseksi. Tiedossa on turun konekeskus, agrin palmse ja saarikoneen joskin. Tietääkö kukaan muita myyjiä?
Pitäis ostaa 4 ha palanen vanhaa peltoa,joka ollut viljelemättä 20v. Alue on oman ja vuokralohkon välissä eli saisin reilun 10 ha lohkon kaikki yhdistämällä. Ollaan siis köyhällä b:llä ja ihan köyhän emotilan käyttöön pelto tulisi.
Entäpä puuston raivaus? Päissä 10 metrinen puusto ja muualla pajua vanhoissa ojissa. Jyrsijä suoraan tilaukseen vai puut energiaksi ja kannot kaivurilla ylös.
Lopuksi tietysti vielä salaojitus ja kalkitus eli euroja saa kulumaan aivan liikaa.
Sivuja: [1]