Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - mäkitorppa

Kertokaas kokemuksia Masserin luiskanokista, kestääkö etuakseli rajunkin kokoisen kuormaajan käyttöä? Kone tulisi lähinnä nurkkapyöritykseen , ei niinkään pellolle (no jos sinnekin sopii niin mikä nottei). Nykyisessä ek-koneessa alkaa olemaan  tunteja jo liki 9th niin alkaa olemaan vaihtoiässä... Mutta kestääkö noissa paikat? Merkki on ihan vieras meikäläiselle joten kuulolla ollan...
Kotimaisista ei löydy osia joten onko jollain tietoa mistä löytyisi esi. Ruotsalaisten purkaamojen osoitteita?
http://www.faba.fi/faba/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/jalostuskurssi/ohjelma/
Onko joku menossa? Itse en ole menossa kun setissä näyttää olevan liikaa rönsyjä, järjestääkö faba tiivistettyä kurssia joka olisi vain päivänmittainen, tiivis paketti?(Ehtisi käymään, kun ei olis viikkoa aikaa käyttää moiseen =( ).  Semexin kurssi oli hyvä (Oli Faban edustajiakin kuuntelemassa) ja antoi aivan uutta näkökantaa mutta kun haluaisin kuulla myös pohjoismaisen näkökannan, jokaiselta kun oppii jotain...
Eli kuvan kuppi ; http://www.digipaper.fi/agrimarket/71974/index.php?pgnumb=30  De Laval 300 Agrin hinnat näkyykin jo tossa ja varaosa hinnat menee samaa linjaa... Onko jostain saatavana tota ylintä valukehää muualta kuin agrista tai valmistaako noita vaikka RST:stä joku?
Onko Suomenmaassa olemassa firmoja jotka tekevät nautojen aitauksia (ihan tavallisia monivuotisia eli tolpat ja muutama lanka tai nauha). Ylensä kesä tuppaa olemaan vähän hektisempää ja tämä on eräs homma joka olisi helppo ulkoistaa, samoin alusien niitto. Kokemuksia?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Faban vaalit
: 01.11.11 - klo:16:55
Aloin kyselemään vaalilipun perään kun ei ole kusti tuonut. Soittivat perään ja ilmoittivat ettei tilamme ole enää jäsen koska ei ole kuulemma tarpeeksi heidän palvelujaan käytetty... Meni meikäläinenkin hippusen sanättomaksi kun semmari on vähintään kerran viikossa tilalla käynyt ja siemeniäkin heiltä on jonkin verran kuitenkin otettu :o.
Tuntuu jotenkin nurinkuriselta...  Mikä on tarpeeksi, kun tiedän jäseninä olevan jo aikoja sitten karjansa pois laittaneita henkilöitä,jotka eivät ole annostakaan ottaneet muutamaan vuoteen... Meni viimeinenkin luotto kyseiseen firmaan, onkohan kyseessä nyt se että on tullut annettua rakentavaa palautetta suomalaisen työn puolesta (Sonnihovin alasajo) ja tämä on otettu kritiikkinä vastaan johtoportaassa. Ilmeisesti en ole ainoa poispotkittu? Vai enkö ole sopiva äänestämään? Ne jotka saavat äänestää niin äänestäkää omantuntonne puolesta. Meillä ainakin salossa liehuu SINIRISTILIPPU!
Pitkäranta osaa piirtää kyllä pihaton, onko muita? Entä kuka osaa suunnitella toimivan kokonaisuuden? Ottaa huomioon tulevaisuuden tarpeet muuttuvassa maailmassa?
Elikä kyselen 15 kesäisen kaverin puolesta (ja jatkoa ajatellen ::) ) Että missä maatalousalan koulussa saa kunnollista ja opettavaa nykyaikaista oppia, ei pelkästään yksipuoleista siemenen kylvämistä( tätähän on varmaan monikin harjoittanut oppituntien ulkopuolella, Oi niitä aikoja =) ). Vaan ihan aikuisten oikeesti jos kaverilla on intoa alaa opiskella niin se mahdollisuus hänelle suotakoon parhaassa mahdollisessa paikassa. Eli mistä oppilaitoksesta ootte pätevät harjurit saaneet?
Laskin tuossa aikani kuluksi niittomurskain ketjulle hintaa . 3,2m murskain ja vetokone 170hv. Tauluun paukahti urakointi palvelulle rapiat toistasaataa €/h+vero...  :o Oli aika yllätys!
Mutta oma murskain puoltaa kyllä paikkansa kun lohkot hajallaan ja valmistuvat eriaikaan... Eikä niittourakoitsijoita niiin hirveesti ole aina saatavilla.
Halkaisija n. 130 cm apilaa n.75%. Verkkosidottuna ja muoviin käärittynä,bioloogisella säilöttynä. Paljonko noista kannattais tarjota?
Olettekos miettineet OIKEASTI mistä ne sentit tilallanne tulee? Iso kohina maidonhinnan sahauksesta edestakakaisin mutta miten paljon ja millä keinoin olisi mahdollista järkevästi saada litroja enemmän tankkiin? Itsellä tuntuu olevan tarvetta opetella säiliksen teon ajoitus uudelleen... Utareterveyteen ja hedelmällisyyteen onkin jo ehditty panostaa ja se alkaa näkymään :) Mistäs sitä seuraavaksi lähtisi kiristämään...
Sivuja: [1]