Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Aiheet - optimisti

Maidontuotanto ja lihanaudat / Luomu
: 25.06.21 - klo:06:30
Uusi cap uudistus rokottaa näköjään luomukotieläimiä ja meitä, joiden eläitiheydellä ollaan juuri saatu Lfa kotieläinlisä. Onko oikein tai väärin siihen en ota kantaa.
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / CAP
: 25.06.21 - klo:06:27
Kuuntelin Mtk:n cap esitystä.  Marttilan pisteet nousi kun hän totesi peltojen  ekopalvelujen olevan ihan oikeaa tuotantoa ja lisäsi jatkoon  jotenkin näin, " rehuviljamarkkina olisi tukossa jos joka hehtaarilla pyrittäisiin kasvattamaan viljaa".

 
Koneet, laitteet ja tekniikka / Mepu 205
: 24.05.21 - klo:06:31
Eli paljonko mepu 205k kuivuriin menee vaivattomasti jyviä?  Esitteen mukaan 18,3 mottia mutta joku on esittänyt pinempiäkin määriä.
Olisiko näkemystä?
Eläinten tuki, miksi sitä maksetaan mitä ihmeellisimmillä laskentakaavoilla? Monissa tapauksissa tuotantoeläin saa suuhunsa jo kertaalleen tuettua ruokaa, niin miksi se tarvitsee vielä erillisen tuen? Miksi maidon tuki on erisuuruinen etälä- kuin Pohjois- Suomessa? Miksi erillaiset eläimet saavat erillaista hyvinvointikorvausta vaikka olisivat samassa navetassa (lihahieho vrt lihasonni).  Eläintuki on ilmeisen hyvä, jos sillä on varaa raivata uutta peltoa viljelyyn rehuntuotantoa varten.  Mitenkähän on muualla maailmassa.
Kasvintuotanto / Pehkut
: 14.01.21 - klo:07:20
Olisiko tulevaisuudessa saatavissa viljan pehkuille kunnollista hintaa kun kuiviketurpeen saatavuus näemmä vaikeutuu?
Perustetaan agrossa rinki missä neuvomme toisiamme neuvorahalla ja saadaan tällekkin hommalle jotain korvausta. 8)  15000e jaettuina hehtaareilla olisi ihan kelpo korvaus.
Maastullissa 23.12 oli juttu kuinka emoista siirrytään lypsylehmiin. Emonavetat ovat jo sitä luokkaa varustukseltaan että, sinne voi piirtää robotin tai lypsymontun jo valmiiksi. Yrittäjiltä hieno oivallus, toivotan onnea matkaan. Lehmä pito ummessa talven yli  loppui suomessa 1860- luvun nälänhädän jälkeen.
Maidontuotanto ja lihanaudat / SäilöX
: 21.12.20 - klo:20:11
Kemiallinen säilöntäaineperhe. Edullinen. Kotimmainen. Onko kokemuksia?
Kasvintuotanto / jäykän maan ohra
: 14.12.20 - klo:20:34
Ensi vuodeksi vaihtuu aikainen Vertti joksikin muuksi. Vertti ei oiken menesty mielestäni jäykillä mailla. Pitäisikö palata takaisin Aukustiin, sehän puski julmetusti kortta ja tähkässä oli paljon jyviä mutta ei sitten pysynyt oikein pystyssä. Mikä neuvoksi?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Kuivuri
: 21.11.20 - klo:07:18
Mikähän noista taivasalla olevista merkeistä lienee nykyään paras? Antti , Mepu vai Arska.
Tarjouksia on jo useamman vuoden ajalta niin ainakin mepulla hinta on joustanut alaspäin. Arska taitaa olla edullisin, tosin siitä on jotain moitteitakin ollut, ainakin hevosmiesten mukaan.
Onko raadilla kantaa asiaan?
Kasvintuotanto / Kultivaattorin kärki
: 01.10.20 - klo:19:08
Nyt on silmukkalultivaattorissa kierteisterät toinen oikealle ja toinen vasemmalle. Kuvastoissa on kuitenkin tasa ja nuolenkärkiä hanhenjalkoja , siivillä tai ilman.
Syysmuokkaukseen , kynnön korvaajaksi.
Jaettakoon lisäraha hehtaaritukena kaikelle tukikelpiselle pellolle.
Kasvintuotanto / Kivet
: 08.06.20 - klo:06:51
Onko nykymaailmassa enää pakko viljellä peltoja joilta pitää kiviä kerätä vuosittain ?
Kivivikoneet ovat niin kalliita kapineita, ettei ohran katteella niitä kuoleteta, eikä oikein urakoitakaan maksella.
Onko maanviljelijöillä vielä velattomuus tavoiteltava olotila?
Koska maanviljelijä uran lakisääteiseen loppupäähän on jo vähemmän aikaa mitä aloittamisesta on kulunut, aukaisin Melan sivun tarkstaakseni eläkkeen tason. Myel maksua on näköjään kannattanut maksaa. Jos nyky systeemi jatkuun niin tilan pitoa kannattaa jatkaa hautaan saakka hyvän vanhuuseläkkeen turvin, sanokoon jatkajat huvittaa.
 Tiedän lähistöltä pari tapausta heti ensimmäisen eläkkeen jälkeen lähti kantturat navetasta ja pihaan ilmestyi uudehko traktori , pellolla jatkui heinän viljely, tosin ilman lannotteita.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10