Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9

Aiheet - optimisti

Maaseutumedian mukaan Vilokin konkurssipesän hoito saa erikoisia käänteitä. Jutun mukaan neuvontayhtiö Wikli on toiminut vähintäänkin erikoisesti. Talousasioissa oma apu on paras apu.
Maastullissa mtk:n nokkamies ja uusi hereford karjan kasvattaja kovasti kritisoi S kaupan päästöpuntaria. Miten asia eroaa siitä, jos Amazonin sademetsää kaadetaan soijapellon tai karjankasvatuksen tieltä, kuin täällä raivataan suota tai hyvinkasvavaa metsää samoissa tarkoituksissa?
Investonnit ovat ylen mukaan kiihtymässä. Yrittjän mukaan – "Mutta kilpailu on kovaa. Vaikka nämä uudet hallit saisi ilmaiseksi, kannattavuus ei ole varmaa." Varmaankin noin asia on. Jos tilusrakenne on ok niin terve kotieläintuotanto on pellolle luonteva jatko. Investointeja tukee nykymaailman miinusmerkkinen korkotaso mikä kt lainoissa lienee 1% ja korkotuki riittää koko laina-ajaksi vaikka markkinakorko nousisi. Lisäksi E-ja L Suomessa on alueita missä maatalouden harjoittamiselle on suotuisat olot.
Miksi kotieläintuotanto tarvitsee erilleisen tuen koska kotieläimet saavat jo subventoidun energian tukikelpoiselta pellolta? Koskee nyt lähinnä märehtiötä. Oletteko miettineet.
Ennuste meinaa reilua lisäystä. Tähän sitten tulevaisuudessa sadonkorjuuvelvoite. Nouseeko kannattavuus? Mitähän ajattelee Jari Leppä?
Tukipotti pienenee 2020 pinta-ala tuissa. Alenamaa ei päytä olevan kotieläinpuolella. Saamme kiittää keskustalaista mm ministeriä.
WWF :n johtava ruoka-asiantuntija Annukka Valkeapää antaa sapiskaa suomalaisten lihansyönille ja lihankasvatukselle. Jutussa tuodaan esille runsaan lihansyönnin yhteys joihinkin elintasosairauksiin mm. suolistosyöpä ja kakkostyypin diabetes. Jutussa myös todetaan kohdennetun tukipolitiikan antavan kotieläntuotteille liikaa kilpailuetua kasvisperäiseen ravintoon verrattuna. Mielenkiintoiseksi tämän tekee se että, onko tämä taas yksi hyöräys, vai onko kotieläintuotannon orastava vastustaminen niitä heikkoja singaaleja mitkä on otettava huomioon haluttiimpa tai ei. Nyky viljanhinnalla olisi pärjääminen omistamallani peltopinta-alalla aika kintaalla, kotieläintuotanto antaa pellon jatkeeksi vähän lisätuloa ja puuhaa talven ajaksi.
Jos ja kun Irlantilaiset suuntaavat vientinsä tänne.
Heittelin vanhoja paperita menemään ja käsiin osui vanhoja tukioppaita. vuoden 2003 tukitaso on ohralla ja kasvinviljelytilalla on ollut noin 530e/ha. Onko kellään muistikuvaa tukitasoista vaikka 1995, 1996, 1997.
Vuoden 2003 ohran tukitaso on tämänpäivän rahassa 640e.

Sen muistan että, vuoden 1995 ja 1996 tukiopaat olivat 20-30 sivun lehtisiä, kyllä niistä silloinkin asiat selvisivät.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Kylvökone
: 20.12.18 - klo:17:27
Uskaltaisiko tuollaisen 10-20 vanhan Rapidin ostaa?
onko kiekkojen vaihtaminen miten iso homma?
Varma tieto:  Suojavyöhykenurmet  muuttuvat hiilinurmiksi sillä edellytyksellä että, sadonkorjuuvelvoite poistuu. Ainut riski tuon tiellä on Kepu ja Mtk.
Mielenkiinnolla odotan toimia, varsinkin näin eläintenkasvattajan näkökulmasta, mitä toimia ilmaston lämpenemisen suitsimiseksi tarjotaan.


Kultivaattoriin pitäisi tämän syksyn jälkeen uusia terät. Nyt paikallaan ovat ns. kierreterät ilman siipiä. Jälki on ollut ihan kelvollista.
Olisiko tasaterä parempi tai nuolenkärki siivillä tai ilman?

Pääasiassa käytetään konetta syksyllä sängen muokkaukseen, joskus jopa kynnön korvikkeena.
Missä asenossa maamme viljely olisi, jos varsin mittavia investointitukia ei olisi ollut käytettävissä koko Eu:n jäsennyyden aikana.

Ehkä kl tuki noin puolet kustannuksista olisi ollut mahdollista saada.
Sikatalous / Scan
: 12.09.18 - klo:17:02
Päivän Kauppalehden mukaan Scanilla ei ole investointi - eikä velahoitokykyä. "Hypridilaina on oljenkorsi, joka antaa vain lisäaikaa. Ongelmia se ei ratkaise".
"Pahimmillaan Scania voi uhata jopa Talvivaaran kohtalo. Niin kauan kuin yhtiö on tässä kunnossa, määräysvaltaa käyttävät rahoittajat, eivät omistajat.
Scanin nettovelka on kaksinkertaistunut vuoden kuluessa ollen nyt 102%. Nettorahavirta on hulppeat -35 milj euroa, ajatelkaa!

Maastullissa oli jossain pikku juttu Scanin hypridilainasta, ei mitään sen kummosempaa.

Eletään jälleen mielenkiintoisia aikoja.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9