Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Aiheet - optimisti

Jaettakoon lisäraha hehtaaritukena kaikelle tukikelpiselle pellolle.
Kasvintuotanto / Kivet
: 08.06.20 - klo:06:51
Onko nykymaailmassa enää pakko viljellä peltoja joilta pitää kiviä kerätä vuosittain ?
Kivivikoneet ovat niin kalliita kapineita, ettei ohran katteella niitä kuoleteta, eikä oikein urakoitakaan maksella.
Onko maanviljelijöillä vielä velattomuus tavoiteltava olotila?
Koska maanviljelijä uran lakisääteiseen loppupäähän on jo vähemmän aikaa mitä aloittamisesta on kulunut, aukaisin Melan sivun tarkstaakseni eläkkeen tason. Myel maksua on näköjään kannattanut maksaa. Jos nyky systeemi jatkuun niin tilan pitoa kannattaa jatkaa hautaan saakka hyvän vanhuuseläkkeen turvin, sanokoon jatkajat huvittaa.
 Tiedän lähistöltä pari tapausta heti ensimmäisen eläkkeen jälkeen lähti kantturat navetasta ja pihaan ilmestyi uudehko traktori , pellolla jatkui heinän viljely, tosin ilman lannotteita.
Miten menee? Vasikkapula, hinnanlasku, markkinaosutaistelu? Onko tulevaisuudessa valonpilkahduksia?
Kasvintuotanto / Kukkapelto
: 05.04.20 - klo:18:59
Mikä olisi hyvä siemenseos pölyttäjille ja samalla ilo silmälle ts jos perustaisi kukkannityn. Hunajakukkaa on ollut kasvamassa mutta on hieman yksipuolisen näköinen.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Navetta
: 04.03.20 - klo:06:56
Istuin Pro Agrian kokouksessa ja siellä konsultti oli vahvasti sen kannalla ettei navetta tarvitse peltoja läheisyyteensä. On helppo havaita että, usein uusi navetta on jopa suurempi kuin sen vieressä oleva peruslohko peltoa. Ajat muuttuu.
Kasvintuotanto / Luomu
: 23.01.20 - klo:07:31
Luomuviljelyyn siirtyminen vaikuttaisi olevan se viimeinen oljenkorsi, saavuttaa edes jonkinmoinen kannattavuus peltopuolella. Vai mitä mielipidettä raati on?
Kilpailutin vakuutuksia Lähitapiolan ja Pohjolan välillä. Ei ole mahdottomia eroja . Olen kuullut Pohjolan olevan aika nuuka maksamaan korvausta kun vahinko on sattunut, liekkö perää väitteessä.
Onko raadilla näkemystä asiaan?
Maaseutumedian mukaan Vilokin konkurssipesän hoito saa erikoisia käänteitä. Jutun mukaan neuvontayhtiö Wikli on toiminut vähintäänkin erikoisesti. Talousasioissa oma apu on paras apu.
Maastullissa mtk:n nokkamies ja uusi hereford karjan kasvattaja kovasti kritisoi S kaupan päästöpuntaria. Miten asia eroaa siitä, jos Amazonin sademetsää kaadetaan soijapellon tai karjankasvatuksen tieltä, kuin täällä raivataan suota tai hyvinkasvavaa metsää samoissa tarkoituksissa?
Investonnit ovat ylen mukaan kiihtymässä. Yrittjän mukaan – "Mutta kilpailu on kovaa. Vaikka nämä uudet hallit saisi ilmaiseksi, kannattavuus ei ole varmaa." Varmaankin noin asia on. Jos tilusrakenne on ok niin terve kotieläintuotanto on pellolle luonteva jatko. Investointeja tukee nykymaailman miinusmerkkinen korkotaso mikä kt lainoissa lienee 1% ja korkotuki riittää koko laina-ajaksi vaikka markkinakorko nousisi. Lisäksi E-ja L Suomessa on alueita missä maatalouden harjoittamiselle on suotuisat olot.
Miksi kotieläintuotanto tarvitsee erilleisen tuen koska kotieläimet saavat jo subventoidun energian tukikelpoiselta pellolta? Koskee nyt lähinnä märehtiötä. Oletteko miettineet.
Ennuste meinaa reilua lisäystä. Tähän sitten tulevaisuudessa sadonkorjuuvelvoite. Nouseeko kannattavuus? Mitähän ajattelee Jari Leppä?
Sivuja: [1] 2 3 ... 10