Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 24

Aiheet - de Citonni

Nykyiset historiallisesti korkeat sähkön hinnat, erityisesti Etelä-Ruotsissa voivat tulla vielä paljon korkeammiksi, kun Iso-Britania kytketään tänä syksynä pohjoismaiseen sähköverkkoon.

Brittein saarella sähkön hinta on tuplat Ruotsin hinnoista.  Näin kertoivat illalla SVT:n uutisissa. 

https://www.svtplay.se/video/30707998/rapport/rapport-25-sep-22-25?position=1&id=K5Rkrpn
Vapaa sana / Sorkkis
: 03.09.21 - klo:19:20
Sorkkis vill gärna sätta sig på sina höga hästar.  ;D
Vapaa sana / Kesä.
: 28.07.21 - klo:12:51
Kyllä kesät olivat lämpöisempiä silloin lapsena.
Nytkin on vain +19 astetta.   ;D ;D
Vapaa sana / Espanjan tukipaketti
: 01.04.21 - klo:12:05
Tukipaketilla rahoitetaan spajoreille yksi palkallinen vapaapäivä viikossa.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/x32Vnn/tusenvis-av-spanjoler-faar-tredagers-helg-paa-eus-regning

"Tuhannet espanjalaiset saavat kolmen päivän viikonlopun - EU: n kustannuksella

Syyskuussa 2021 Espanjasta on tarkoitus tulla Euroopan ensimmäinen maa, joka ottaa käyttöön 32 tunnin työviikon kansallisella tasolla.

 Espanjan puolue Más País (Parempi maa) tukee hallituksen tammikuussa hyväksymää ehdotusta. Tämä tarkoittaa, että 200 keskisuurelle yritykselle maksetaan korvausta toimintansa mukauttamisesta seuraavien kolmen vuoden ajan.

Ensimmäisenä vuonna työnantajille korvataan kaikki uuden järjestelmän aiheuttamat tappiot. Sen jälkeen tuki lasketaan 50 prosentin tappiot kattavaksi toisena vuonna ja 25 prosentiksi seuraavana vuonna.

Ainoa vaatimus työnantajalle on, että muutokset johtavat siihen, että työntekijöillä on vähemmän työaikaa ja kokopäiväinen palkka säilyy.

 Järjestelmän rahoittaa EU: n rahasto talouden elpymiseen koronakriisin jälkeen, ja sen arvioidaan maksavan noin 510 miljoonaa Norjan kruunua.

 Aloitteen idea on, että se vahvistaa taloutta lisäämällä vapaa-aikaa ja siten lisäämällä kulutusta - erityisesti viihteen ja matkailun alalla. Lisäksi järjestelmä voi johtaa vähemmän sairauslomiin, Más País uskoo.

Puolueen johtaja Ingio Errejon on myös väittänyt, että aloite voi edistää kestävää kehitystä."Ei niin harvoin käytetty ilmaisu "laittaa kaikkia munia samaan koriin" on tuntunut ajankohtaisemmalta kuin nyt, kun Ruotsin munateollisuuden tilanne on juuri sellainen.

Maan suurin munantuottaja, jonka osuus kotimarkkinoista on 16 prosenttia, on kärsinyt lintuinfluenssasta ja on joutunut lyhyessä ajassa teurastamaan kaksi miljoonaa munivaa ja nuorta kanaa.

Munien tarjonnassa tulee olemaan todellinen lovi, yksi harvoista elintarvikkeista, joissa Ruotsi muuten on suurelta osin omavarainen.

Mitä tapahtuu esimerkiksi maitomarkkinoilla tulevaisuudessa, kun maidontuottajien määrä vähenee jatkuvasti, mutta tilakoko kasvaa? 

Eihän se tietenkään ole yksittäisten yrittäjien huoli. He tekevät vain sitä, mitä heiltä vaaditaan, rakentavat ja laajentavat, sekä toimivat yrityksissä, joista saavat elantonsa.

Ruokavalmiudesta vastaaville politikoille ja viranomaisille keskittymisen lisääntymisen pitäisi kuitenkin olla huolenaihe. Se tekee yhteiskunnasta haavoittuvamman, vaikka taudit eivät koko maahan kerralla leviäisikään.


Yllä olevan kaltaisia pohdintoja poimittu läntisestä naapurimaasta.

Ps. Muokattu ensimmäistä lausetta.
Vapaa sana / Ei Agronet ole ainoa paikka,
: 17.02.21 - klo:21:41
kyllä näitä yhtä käsistään käteviä käsityöläisiä muualtakin löytyy.  ;D

https://www.youtube.com/watch?v=AKEsjMi_q4U

Onkohan sorkkis muuten jo rakentanut oman tuulidynamon?  ::)
Vapaa sana / Onko meitä petetty?
: 03.02.21 - klo:21:14
Pari edellistä vuotta on kissan kokoisin kirjaimin kirjoitettu, että tällaisia leutoja ja lumettomia on meidän talvet tästä eteenpäin.   ;D
Yksityislääkäri tarjosi Rikosoikeuden professori Leif GW Persson'nille rokotetta maksua vastaan.
Se on kuitenkin nykyisten sääntöjen vastaista ja laitonta. Kuultuaan sen olevan laitonta hän on sanonut, ettei häntä enää kiinnosta.

https://www.expressen.se/nyheter/tegnells-raka-svar-efter-att-gw-erbjudits-vaccin-privat/
https://yle.fi/uutiset/3-9317162

Se, että ei tiedä tietämättömyyttään, voi olla joskus olla todella vaarallista. Esimerkiksi juuri ajokortin saaneella käsitys omista ajokyvyistä voi olla pahasti pielessä, vaikka hän ei viime viikkoina ole paljon muuta ajatellutkaan kuin autokoulua ja ajamista.    ;D ;D

Nyt oli eilisessä Ruotsin ”MOT’issa”  luupin alla luomuteurastus-sertifioidut teurastamot.

Hygieniapuutteita löytyy huomattavasti enemmän kuin tavanomaisissa teurastamoissa. Muistutuksia, korjausvaatimuksia ja jopa uhkasakkoja.
 
Huolimattomasti varastoituja teurasjätteitä, kakkaa ruhon pinnalla, likaisia välineitä ja lihan leikkaajilta käsien pesu unohtuu.

https://www.svtplay.se/video/29836274/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-kravslakterierna?start=auto
Vapaa sana / Meillä on viisas presidentti.
: 01.01.21 - klo:16:47
https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000007715273.html

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven totesi taannoin tämän maansa osalta: ”Sverige har varit naiva.” Kun Niinistö tästä varoittaa, hän pelkää, että Suomikin joutuu vielä tunnustamaan olleensa naiivi.

Noinhan se Stefan totesi, mutta mikään ei ole muuttunut, meno jatkuu entisellään.  Johtunee siitä, että Ruotsin hallitus ei pysy pystyssä ilman vihreitä, ja valta kuitenkin maistuu Stefanille.

Samanlainen tilanne taitaa olla Suomessakin.  ;D
Vapaa sana / Hevosmiesten TT:n kertomaa
: 22.12.20 - klo:20:20
Helsinki aikoo palkita sorkkiksen tinkimättömästä kaupungin puolustamisesta tolloja maalaisia vastaan, rakentamalla kehäteille oman sorkkapukkikaistan.   ;D
Juustot saivat uuden elämän ja uudet pakkaukset, kun Skånemejerierin työntekijät höyläsivät pois homeen. Työntekijöiden mukaan se oli järjestelmällistä ja tehtiin johtajien ohjeiden mukaan.

Skånemejerierin viestintäjohtaja Anette Gregow totesi, että vuonna 2020 yritys on paketoinut uudelleen yli 6300 juustoa.


https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JJngpj/livsmedelsverket-om-skanemejerier-inte-tillatet


Onhan ne tuontijuustot aromikkaampia kuin kotimaiset.  Näinhän täällä on esim. Lidlin kanta-asiakkaat todistelleet.

Pitänee paikkansa.   ;D ;D
Vapaa sana / Tietovuoto.
: 10.12.20 - klo:21:01
Kumpi oli se huono juttu perustuslakivaliokunnan tietovuodossa?

Sekö, että Alanko-Kahiluoto taivutteli lievempää kantaa Haavistolle, vai se että joku kertoi saaneensa Alanko-Kahiluodolta kehoituskirjeen?

Onko se edes mikään tietovuoto, jos kertoo saaneensa sähköpostia kansanedustalta, ellei ole vuotanut varsinaisia valiokunnan pöytäkirjoja?
Sivuja: [1] 2 3 ... 24