Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Kyösti

Maidontuotanto ja lihanaudat / Lukumaksu
: 10.02.15 - klo:17:09
Ely-keskuksen täti lähetti navetan ymppiluvan mukaisen vuosiraportin paperit. Niidenkin lukeminen elyssä muuttuu näemmä maksulliseksi. Jospa lukeminen sujuisi sutjakkaasti niin päästäisiin pienimmällä maksulla eli 50 eurolla. Kallein lukuhetki oli yli kymmenkertainen. Vastauskuori oli sentään valmiina.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Mitä eroa?
: 06.10.13 - klo:22:29
Tukikeskustelun lomaan visainen kysymys kolmasluokkalaisen luonnontiedon kirjasta. Mitä eroa on lehmällä ja naudalla?
Samainen opus toteaa myös että pihatto on navetta jossa eläimet pääsevät ulkoilemaan... Pitäisiköhän kirjan tekijät panna
selvittelemään maataloustuet uuusiksi.
Ollaan aiheessa josta(kaan) en oikein ymmärrä, siksipä kyselen. Navetassa on 6 kpl fosacameja, joita katsellaan joko Netcam watcher pro-ohjelmalla tai dynaamisen nimipalvelun kautta. Jos kirjaudun puhelimella(N8) nimipalveluun, tulee vain Dericamin harmaa ruutu muttei kuvaa. Siksi imuroin puhelimeen Notescon sivuilta otsikon mukaisen ohjelman, jolla saan näkymään yhden(1) kameran. Kuitenkin ohjelmassa on valikko camera list ja selkeästi neljä vaihtoehtoa A,B,C,D. Osaako kukaan (vaikka Veijjo) opastaa tyhmää saako ko. ohjelmaan näkymään enenpää kuin yhden kameran. Tai onko joku muu ohjelma joka toimisi Nokiassani. Ja miksi en saa kuvaa puhelimeen dynaamisen nimipalvelun kautta?
Reilu 10 ha olisi suojaviljan olkia pellolla. 120 mm tullu reilussa viikossa vettä ja lammikoita siellä täällä, viimeisestä poutapäivästä yli 2 viikkoa. Eli mitä pellolla oleville oljille kannnattaa tehdä:
1. Rypeä ne hinnalla millä hyvänsä paaliin ja tehdä kivoja uria peltoon ja kurittaa alla olevaa apilanurmea kunnolla.
2. Odottaa kuivempaa keliä, jota tuskin enää tulee...
3. Korjata oljet sitten kun pellon pinta jäätyy (jos jäätyy ennen lumen tuloa)
4. Paalata ne aikaisin keväällä kun pelto on kuivunut.
5. Ei mitään...
Kokemuksia etenkin vaihtoehdosta 4,säilyykö vankka apilanurmi kevääseen vai hautuuko olkikarheen alla pois?
Kuinka pitkän matkan voi lietettä pumpata tr-käyttöisellä pumpulla? Peltoa on käytössä lietsäiliön läheisyydessä n. 40 ha, mutta kun lohkojen muodon, ojien yms. takia tieajoa tulee kuitenkin yli kilometri peltojen perimmäisiin nurkkiin, niin heräsi ajatus voisiko lietteen siirtää pumppaamalla keskemmälle peltoaluetta. 200-300 m pumppausmatka auttaisi asiaa melko paljon, jolloin levitinvaunu voisi tankata itsensä kontista suoraan pellolla. Syöko matka pumppaustahoa paljonkin ja minkälaista vastapainetta pumput kestävät. Mikähän olisi putkikoko mikä tarvittaisiin ja olisiko kustannuksiltaan järkevä vai kuolleena syntynyt ajatus?
Kasvintuotanto / Apilan talvehtiminen
: 28.08.11 - klo:16:49
Keväällä suojaviljaan perustetussa apilanurmessa on kesän kuivuudesta
johtuvia aukkopaikkoja. Jos tälleen syksyllä kylvää aukkopaikat apilapitoisella siemenseoksella, niin talvehtiiko pienet apilantaimet. Heinän orashan kyllä säilyy, ensi vuoden eka sato on vaan vähän pienempi.
Sivuja: [1]