Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - Uniq

Kasvintuotanto / Peitattu rypsin siemen
: 15.12.14 - klo:15:25
Ja poikkeuslupa tuli peitatulle siemenelle:
http://www.farmit.net/oljykasvit/2014/12/12/tukesilta-poikkeuslupa-neonikotinoideja-sisaltavien-kasvinsuojeluaineiden

Nyt vaan mietityttää, että mitenköhän mahtaa säilyä peitatun rypsin siemenen itävyys varastossa + peittausaineen teho, jos ottas heti reilusti varastoon tuota?
Niitellään tuossa puoliperhos-niittokoneella(eli etu- sekä takasivukone). Menopaluuta kun niittää niin meinaa olla melko vaikeeta hahmottaa oikea ajolinja sillon, kun ajaa etukone niitettävän alueen puolella. Siitä virkosi (taas) ajatus hommata vihdoin ja viimein se ajouraopasitn. Mutta mutta, ajouraopastimet eivät ymmärrä, ettei kone ole kumpaankin suuntaan yhtäleveä, vaan ns. toispuoleinen. Joten olenko ymmärtänyt jotain väärin, vai voiko tämän ongelman poistaa sillä, että virittää ajouraopastimen vastaanottajan työleveyden keskikohtaan, eikä siis traktorin keskikohtaan? Ja vaikuttaako etukone asiaan jollakin tavalla, vai onko sillä mitään väliä onko työkoneet vastaanottimen edessä vai takana?
Pitäs työkalupuoltaa päivittää ennen kevättöitä. Tekeeköhän noilla netistä tilattavilla mitään? Mm. tämmönen tuli silmiin pikaisella guugletuksella:
www.preeco.fi/sekalaista/4002-251-osainen-tyokalusarja.html
Näyttäs ainakin ikh:n hintatason päihittävän...?
Onko kukkaan menny ostaan noita kaupunki-immeisten turhakkeita; oksasilppureita? Rupesin tuos miettiin, et meniskö sillä maatilal syntyvä pahvi yms. vastaava silpuksi stokeria varten?  ;D
Onko kolleegat harrastaneet? Itse ajatellut ennen, että luomussa lannoitus jää typestä kiinni, mutta nyt kiinnostus myös hivenaineita kohtaan kasvanut. Multipleä harkinnut ajaa noille lohkoille, jotka viljolla lannoitettu(= suurin typpilannoitus). Kasvina kaura. Ajatuksia aiheesta?
Osaako joku neuvoa miten John Deere 6620(ja 6630, jos erillainen) säädetään pikavaihteen asetukset suunnanvaihtoon? Eli, että minkä pikavaihteen laittaa päälle suuntaa vaihdettaessa. Vai pitääkö soittaa huoltomies.com?
Heikoksi jäi rypsin öljypitoisuudet menneeltä kesältä, mutta puristamolta lohduttivat, että niin se on ollu kaikilla muillakin. Pitääkö paikkansa? Ja mistähän mahdollisesti johtuu? Puristamolla oli jotku kootut selitykset, että kun oli niin lämmin kesä, ettei rypsi "älynnyt" pukata öljyä siemenin tms....
Kasvintuotanto / kuivaheinän hinta
: 03.10.10 - klo:19:50
Mikä on tällä hetkellä kuivaheinän kilohinta pikkupaaleissa? Ei oo tullut vähään aikaan tehtyä kauppaa, niin ei käryä hinnoista....
Voisko joku pistää linkkivinkkiä, mistä näkee euroopan hintatasoo ja jenkkien hintatasoo viljoissa ja muissa kasveissa.
kiitos ja kumarrus.
mitäs kokemuksia pienemmistä pyöräkuormaajista? mascusta vilkasin ja heti hyppäs tällanen silmille:
http://www.mascus.fi/Maarakennus/Kaytetyt-Pyorakuormaajat/Volvo-L30/8f8b208b-d7d7-41fa-9a71-97ae1183162c.html

paljonkos tuon kokoluokan vehkeillä ajaa? ja onko noi muutenkaan mitenkään verrattavissa kunnon kokoluokan pyöräkuormaajiin? miten tiellä ajo ominaisuudet? Lähinnä suunnittelen tollasta pihojen talvikunnossapito tehtäviin...ajatuksia?
Metsätalous / klapeista haketta
: 16.11.09 - klo:23:01
vaihtu nyt toi lämmitysjärjestelmä hakkeella toimivaksi ja jää noita klapeja aikasta paljon varastoon, et pelkästään pirtin uunissa polttamalla niitä kyllä piisaa koko loppuelämäksi ja viel jälkipolvillekkin....sen verran erilaatusta, ettei oikeen myymäänkään kehtais niitä alkaa...
onnistuskohan niiden hakettaminen jollakin tapaa? kokemuksia?
missäs liikkuu piha-alueiden auraus- ja hiekoitus taksat noin niinku per neliö...?
guuglella en ainakaan löytänyt...
entäs harjaus?
Tollanen puimuri ois kiikaris, vm. -82.
Kyseistä puimurimerkkiä on kyllä täälläkin ylistetty moneen otteeseen, mutta kun tuossa kyseisessä on 3 metrin pöytä. Onko liian pieni? Yks ammattimies tuossa tuumas, ettei tuolla työleveydellä saa tarpeeksi tavaraa menemään koneistolle....?
mielipitteitä?
Kasvintuotanto / viljan itävyydestä
: 07.08.09 - klo:00:09
mikäs mahtaa tappaa eniten itävyyttä viljasta? liian kova puinti, märän viljan seisottaminen kärrys liian pitkään vai liian kovalla lämmöllä kuivaaminen?
lähinnä täs mietin, ku kuivaamo taitaa huutaa aika hunajaa syksyllä, et tohtiiko siemenviljaa puida kuinka moneksi päiväksi kärryyn seisomaan?...
Vapaa sana / viljelysi lähtökohta?
: 16.07.09 - klo:22:51
nauran vieläkin vatsa kipeänä tolle "luomu on valhetta"(vai mikä soli) -keskustelulle, mutta koetanpa pistää vähän galluppia kehiin. Jos vaikka tätä kautta ymmärtäisin joitakin tämän palstan kirjoittelijoiden ajatuksia...
Eli:
mikä on viljelysi lähtökohta?
a. taloudellisuus
b. eettisyys
c. peltojen viljely(periaatteella: peltojen oltava rikattomat, kasvitaudeista vapaat ja pystyssä makso mitä makso)
d. jokin muu, mikä?
Sivuja: [1] 2