Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - peltojenmies

  http://www.murskabiopacker.fi/fin/murska/murskeviljan-kaesittely/murska-tayttolaite. Onko kellään tietoo paljoko kyseinen laite kustantaa? Vai pitäisikö tehä ite jos on yhtään pelle pelottoman vikaa? Vinkkejä ja kokemuksia otetaan vastaan.
Kasvintuotanto / Glyforuiskutus syksyllä
: 15.10.13 - klo:11:57
Tuli tuossa vuokralle jokunen hehtaari peltoo lisää entiseltä luomuviljelijältä. Eilen kävin tarkastelemassa peltoja vähä tarkemmin. Tarkotus ois laittaa pellot ens keväänä viljalle, mut mut voi sitä rikkakasvien määrää. Kylvetty tänä keväänä viljalle vaan juolavehnä näkyy olleen pääkasvi. Onnistuuko glyforuiskutus enää vai pitääkö odottaa kevääseen? Jos ruiskutus keväällä millaisen ajan kuluttua kyntö ja kylvö? Kokemusta kevät ruiskutuksista ei löydy.
Kasvintuotanto / Ruiskutusvesi
: 29.05.12 - klo:08:22
Oon tuossa miettiny kylvöjä tehdessä oisko sadeveden käyttö ruiskutuksissa mahdollista? Navetan peltikatossa ois paljon keräyspinta-alaa kunhan sais vaan veden suodatettua puhtaaksi säiliöön. Säiliöt täyttys kevään aikaan itsekseen eikä tarttes käyttää sähköä säiliön täyttämiseen.
Kertokaa viisaammat mikähän on vialla ku traktorin paineilma kompura vikisee/kitisee paineen pumppauksen aikana?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Tume-äes
: 02.05.12 - klo:19:05
Ei kellään sattus olemaan tollaseen Tumen 4m äkeeseen takavarpajyrien jouspakkoja joutilaina?
Paljonkohan kustantas betoninen 1000-1500 kuution lietesäiliö?
Olis tarkotus hankkia karhotin ens kesäks. Nyt kysyisin agronettiläisiltä kokemusta eri merkeistä esim: Claas,Pöttinger,Krone,Rozmital ym. Tekevätkö millasen karhon, käyttövarmuus,varaosien saatavuus ym ym. Karhotettava ala ois noin 2-3*35ha.
Kuinkahan kauan annatte säilörehun kypsyä Siilossa/paalissa/aumassa ennen syötön aloittamista? Meinaa laitumet olla aika kuraa sateiden takia ja pitäs lisärehua saada äpyleille. Viime vuoden paalit alkaa olla syötetty.
Kysyisin teiltä muilta minkälaisia välivarastoja rehulle löytyy ja mitenkä olette järjestäneet lämmityksen? Ei näköjään ole sellaista kesää että kaikki rehut saisi kuivana paalattua. Meinaa jotkut olla kovastikkin jäässä >:(
Löytyy tollanen joystick valtran kuormaajasta ja nyt se pahanen sano sopimuksen irti. Kukaan ei kyselyjen mukaan saa korjattua/osaa korjata sitä. Uusi maksaa veroineen rapiat 1200€. Onko muilla tietoo mistä vois kysellä korjausta tai edullisempaa vaihtoehtoo?
Kokemuksia eri merkeistä kaivataan. Pihalta löytyy vajaa kaksi rekkakuormaa haapapölkkyjä joiden keskiläpimitta on 45 cm. Ei hirveetä hinkua kirveellä halkomaan.
Onko kellään kokemusta? Minkälaisella kalustolla teette ja onko kannattavaa? Vinkkejä ja kommentteja kaivataan.
Kasvintuotanto / Nurmialan riittävyys!
: 12.07.08 - klo:22:38
Onko agronettiläisillä tietoo sellasesta asiasta kun tää kesä on nyt tämmönen ku on ja näyttää pahasti siltä että voi joutua kyntämään uudestaan sellasia lohkoja joissa on suojaviljaan perustettu nurmi. Tämä johtaa vääjämättä siihen että joutuu lykkäämään sellasten lohkojen kyntöä joilla tulee viisi vuotta täyteen turvatakseni seuraavien vuosien rehusadot. Mitenkäs EU suhtautuu tälläseen ???
Sivuja: [1]