Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Aiheet - JäyhäJököttäjä

Vapaa sana / Vihdoin musiikkia oksallekin?
: 03.10.20 - klo:11:34
Mistä näitä oikein sikiää?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3ae9dadc-c81a-4fa8-bfb3-d690608a31a4

"Kansanedustaja vaatii: Vain kotimaista musiikkia radioon - ”Enemmän Roope Salmista ja Katri Helenaa”"


Kas kun ei saman tien Kipparikvartetti ja Annikki Tähti. Tai Reino Helismaa.

Tästä mallia.

https://www.youtube.com/watch?v=jp0mXrPRzyU

Vapaa sana / Helsingissä on väkivaltaista
: 13.09.20 - klo:13:00
Tai sitten ei?

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c5fd026d-0f74-4b14-bf03-ecf3c732d624

"Tässä ovat Suomen vaarallisimmat maakunnat poliisille – tutkija yllättyi: ”Herättää tuplaten kysymyksiä”"

"Viiden vuoden ajalta kasattu tutkimusaineisto kertoo, että Suomen vaarallisimmat maakunnat poliiseille ovat Etelä-Savo, Pohjois-Karjala ja Pohjanmaa. Kolmen suurimman kaupungin maakunnissa eli Uudellamaalla ja Pirkanmaalla väkivaltatehtävien ilmaantuvuus oli yllättäen keskimääräistä pienempää."

Jutun kartta on mielenkiintoinen.

Totta joka sana?

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006620054.html

"Matti Apunen haukkuu Suomen ruokaviennin edistyshankkeet: ”Kansainvälisesti säälittävän pieniä ja toiminta hajanaista”"

"Apunen löytää tilanteeseen useita syitä. Yksi niistä on suurten toimijoiden hallitseva asema.

– Meillä on totuttu siihen, että kaikki myydään helposti, maito Valiolle ja lihat Atrialle. Raha tulee tilille ilman erityisempiä markkinointitoimenpiteitä", toteaa Apusen haastattelema Snafu Oy:n toimitusjohtaja Samuli Laurikainen pamfletissa."

"– Ruoan jalostusarvo on liian alhainen. Viemme maailmalle viljaa ja lihaa ja maitoa aina silloin, kun jossain tarvetta on. Kun tarve loppuu, pysähtyvät kontitkin, Apunen kirjoittaa."

"Tuotanto taas on kehitetty lähinnä tuottamaan bulkkia Suomen markkinoille. Silti maatilat ovat suhteellisen pieniä, joten suurtuotannon mittakaavaetuja ei saavuteta.

Sen sijaan tuotekehittelyyn ja laadun kehittämiseen sekä vuosia tai jopa vuosikymmeniä jatkuviin vientiponnisteluihin on vaikea löytää pitkäjänteistä tukea."


Olikohan tuossa jutussa jotain positiivistakin?

Vapaa sana / Helsinki ja luonto
: 30.08.20 - klo:10:52
Ei tarvii lähteä Lappiin? Metrolla Kontulaan?

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000006605833.html?utm_campaign=hs_tf&utm_term=4&utm_source=tf-other&share=4e33203363382a507aea4940edb08aa1

"Helsingistä löytyy Lapin maisemia hipova luontokeidas ja sinne pääsee reilun kymmenen minuutin kävelyllä metroasemalta

Kontulan, Kivikon ja Vesalan alueille levittyvä Kivikon metsä on paikoin kuin Lapin erämaata. Ja sinne on todella vaivatonta mennä suoraan metroasemalta."

Vapaa sana / Lappihan meidät elättää?
: 25.08.20 - klo:09:17
Päätellen ainakin elinkeinoministerin tavoitteista saada Lappiin ehdottomasti matkailijoita koronasta riippumatta? Ja onhan tuo tilanne kieltämättä vähän synkkä Lapin yritysten osalta?

https://www.iltalehti.fi/talous/a/b33b6c7c-9bc6-4a49-8767-fe04695bcdfe

"Tuhannet työpaikat vaarassa: Yli puolet Lapin matkailuyrityksistä uhkaa kaatua ilman ulkomaalaisia matkailijoita
Kyselyyn vastanneista reilusti yli puolet arvioivat, että ne eivät jatka toimintaansa yli kymmentä kuukautta pidempää, mikäli ulkomaalaisia asiakkaita ei tule talvikaudella."

https://www.is.fi/taloussanomat/yrittaja/art-2000006612622.html

"Synkkä tilannearvio julki: Enemmistö lappilaisista matkailu­yrityksistä voi kaatua ensi kesänä ilman ulkomaalaisia"

"Lapin matkailuyrityksiin tehdyn kyselyn mukaan 60 prosenttia vastaajista sanoo joutuvansa lopettamaan toiminnan talvikauden jälkeen, jos ulkomaalaisia matkailijoita ei saada Lappiin.

39 prosenttia yrityksistä arvioi, ettei selviä yli viittä kuukautta eteenpäin."


Mutta se, mikä tuossa jälkimmäisessä oli mielenkiintoista, on tämä:

"Ala työllistää Lapissa suoraan noin 8 000–10 000 henkilöä. Lapin matkailun suora liikevaihto siihen liittyvine palveluineen on noin miljardi, kerrannaisvaikutuksiin jopa 1,5 miljardia euroa."


Siis jopa 1,5 mljardia. Vastaavasti vaikkapa vertailua:
"UPM-Kymmene Oyj
Liikevaihto: 10,24 miljardia EUR (2019)
Henkilöstö: 19 185 (keskim. 2019)"

Tai vaikkapa
https://www.uudenmaanliitto.fi/tietopalvelut/uusimaa-tietopankki/yritykset
"Uudellamalla toimivissa yrityksissä työskenteli vuonna 2017 noin 593 000 henkilöä ja syntyi liikevaihtoa lähes 200 miljardia euroa. Henkilöstön osuus koko maasta oli 44 prosenttia ja liikevaihdon 52 prosenttia."


Niin että kun elinkeinoministeri on huolissaan, niin minkäköhän mnestymisestä kannattaisi olla huolissaan? Meitä elättävän Lapin matkailun? Vai jonkun muun?

Se muuten ihmetyttää myös. Että kovasti ollaan sitä mieltä, että matkailu on turhanaikaista hömpötystä ja joutavien ajanvietettä. Varsinkin suomalaisten matkailu varsinkin ulkomaille. Samaan aikaan satsataan melkoisesti ulkomaisten turistien joutavaan ajanvietteeseen. Eikös se ole vähän ristiriitaista?
Vapaa sana / Oikea media vs valemedia
: 24.08.20 - klo:20:18
Tiedättekö miksi oikea media on hyödyllinen? No tietysti siksi että kun valemedia uutisoi tällaisia että

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6ece4e62-e241-4c83-9e27-dc636bddde6e

"Mies viilsi vaimoaan machete-veitsellä Järvenpäässä – nainen pakeni julmaa tilannetta ikkunasta"

"Törkein teoista tehtiin maaliskuun 7. päivän aamuyöllä, kun tuolloin jo asumuserossa elänyt nainen soitti ja kysyi voiko hän tulla miehen luo. Miehen asunnossa oli eräs vaimolle entuudestaan tuntematon 29-vuotias nainen.

Tiettävästi naisvieras ei kuitenkaan aiheuttanut kohta seurannutta väkivaltaa. Uhrin mukaan hän tuskin ehti istua sohvalle, kun mies alkoi hakata häntä nyrkein ja avokämmenellä päähän.

Vaimo yritti päästä pois sohvalta, mutta ei päässyt.

Sitten mies otti esiin sekä puukon että machete-tyyppisen viidakkoveitsen. Hän iski vaimon iPhonen rikki veitsellä ja iski puukon kahvalla vaimoa päähän.

Veriteko jatkui molemmilla teräaseilla. Mies löi naista viidakkoveitsen terän lappeella. Hän viilsi naista molemmilla veitsillä jalkoihin. Uhria myös tökittiin veitsellä."

"Iltalehti ei kerro 37-vuotiaan nimeä uhrin suojelemiseksi."


ja tietysti tuollaista uutista kun lukee niin tulee mieleen, että eihän nyt kukaan kantasuomalainen voisi (ex)vaimoaan kohdella noin julmasti. Se on mahdotonta. Ja tuo vielä herättää epäilyksiä tekijästä.

Niin sitten kun tarkistaa vaikkapa tuolta https://mvlehti.net/ ja uutista ei löydy sieltä, niin pakkohan se on sitten uskoa, että joku perus kantasuomalainenhan siellä on ollut asialla. Helppo tarkistaa.

Koska aihepiriä on käsitelty useissa eri ketjuissa tämän häviämisen jälkeen, niin näyttää siltä, että aihepiiriin on kiinnistusta. Niinpä yritän palauttaa omat kirjoitukseni. Onneksi välimuisti on keksitty.
Täällä on ollut viime aikoina aika paljon löysää puhetta paitojen pesusta.

Mutta katsotaas vähän. Otetaan vaikka tuollainen firma, josta sattuneesta syystä satun jotakin tietämään.

    Vilho Väisälä perusti Vaisala oyj:n vuonna 1937.
    Vaisala valmistaa mittauslaitteistoja, -järjestelmiä ja -ohjelmistoja ympäristön ja teollisuuden tarpeisiin.
    Vaisala työllistää noin 1850 henkilöä 18 eri maassa. Suomessa työskentelee 1100 henkilöä.
    Yhtiöllä on asiakkaita yli 150 eri maassa.
    Vuoden 2019 liikevaihto oli 403,6 miljoonaa euroa.
    Liikevaihdosta noin 98 prosenttia tulee Suomen ulkopuolelta.

Ei valitettavasti ihan yllä Ponssen liikevaihtoon, kun siitä kuitenkin kohta joku rääkäisee. Mutta tuloista tuo 98% tulee viennistä. Ja jos verrataan Ponssen tarvitsemia raaka-aineita ulkomailta siihen mitä Vaisala tarvitsee ukomailta, niin tase on reilusti parempi Vaisalalla. Yhtiö on siis merkittävä vaihtotaseen parantaja. Yhtiöstä ei välttämättä Suomessa ole kovinkaan moni kuullut, mutta yhtiö on tietyissä piireissä erittäin tunnettu ja erittäin arvostettu. Alkujaan Helsingissä toiminut, nykyiset toimitilat Vantaalla.

Mutta Uudellamaalla on paljon tuollaisia oman erikoisalansa arvostettuja tekijöitä. Eivät pidä suurta meteliä mutta tahkoavat kivasti myyntituloja. Siksi Uusimaa johtaa myyntitilastoja.

Tässä on vain se, että työn ja tuottavan työn määritelmä muilla paitsi vanhoilla jäärillä on muuttunut. Ei tarvitse olla haalari päällä, nyrkit p.skassa tai rasvassa tehdäkseen tuottavaa työtä. Se korvalappustereot korvilla säkkituolissa istuva lattea juova koodari voi tuottaa merkittävästi enemmän vientituloja kuin perusduunari. Mainittakoon muuten tässä yhteydessä, että Ponsse työllistää merkittävän määrän koodareita.

Mutta tehän ette laske, että pelifirmoissa tehtäisiin tuottavaa työtä. Silti pelifirmat tuovat enemmän valuuttatuloja kuin maatalouden vienti. Jos vielä laskee tarvittavat tuontipanokset, niin pistää miettimään, kumpaa mahtaisi kannattaa tukea? Miten minulla on muistikuva, että erään pelifirman Helsinkiläiset omistajat ja avainhenkilöt maksoivat tässä joku vuosi enemmän veroja kuin on maidontuotannon vuotuiset kansalliset tuet. Mutta pistää miettimään?

Mutta vaikka se katkeralta voikin tuntua, niin kyllä se tuo Uusimaa on merkittävä nimenomaan viennin takia, ei paitojen pesemisen.

Vapaa sana / Poropolulla jäljitetään
: 09.07.20 - klo:18:17

Tartunnan lähdettä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/420c7c36-dd2d-4355-9d77-2965dc50b251

"Päiväkodin työntekijällä koronavirustartunta Rovaniemellä – altistuneita selvitetään
Tartuntaketjun alku ei ole vielä tiedossa, mutta sitä jäljitetään parhaillaan."

"Rovaniemen Poropolun päiväkodin työntekijällä todettiin koronavirustartunta eilen keskiviikkona, kertoo Rovaniemen kaupunki tiedotteessaan."


Varmaan joku hesalainen taas kiusallaan varta vasten käynyt tartuttamassa. Vai sittenkin Ruotsista Länsi-Pohjan kautta?

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/0012c728-8a07-4e20-bf40-60d68eecf202

"Tutkijoiden huoli: toimiva rokotekaan ei pysäytä koronapandemiaa – vain 70 prosenttia yhdysvaltalaisista valmiita ottamaan piikin"

"Edes maailmanlaajuinen koronaviruspandemia ei ole riittävä syy luopua omista ennakkoluuloistaan. Yhdysvaltojen johtava korona-auktoriteetti, tohtori Anthony Fauci, on epäillyt, ettei edes mahdollinen rokote riitä pysäyttämään taudin etenemistä.

Syy on seuraava: liian suuri osa ihmisistä ei suostu rokotettavaksi.

Washington Post - lehden mukaan vain noin 70 prosenttia amerikkalaisista voisi ottaa rokotteen. Lähes kolmasosa kansasta epäilee sen tehoa ja todennäköisesti kieltäytyisi piikistä.

Faucin mukaan myöskään rokotteen teho ei tule olemaan täysin sataprosenttinen.

– Pääsimme tuhkarokon kanssa 97–98 prosentin rokotetehoon. Olisi loistavaa, jos pystyisimme samaan koronavirusrokotteen kanssa, mutta en usko siihen, Fauci sanoi CNN:lle.

– Minä tyytyisin 70-75 prosentin tehoon.
"Ahneus maksaa ihmishenkiä”

Jos vain reilut kaksi kolmasosaa kansasta ottaisi rokotteen, jonka teho jäisi 70–75 prosenttiin, ei Fauci anna kovin ruusuista kuvaa laumaimmuniteetin synnystä.

– Se on epätodennäköistä, Fauci totesi.

– Tietyssä osaa kansaa toimii vahva tiede-, auktoriteetti- ja rokotevastainen liike. Tai hälyttävän suuressa osaa kansaa.

Tilanne ei ole paljon parempi Euroopassakaan. Tuore tutkimus kertoo, että jopa yksi kolmasosa briteistä on joko epäilevä tai kieltäytyy varmasti mahdollisesti koronarokotteesta.

– Meidän ainoa toivo palata normaaliin elämään on toimivaa rokotetta kehittävien tiedemiesten varassa. Mutta samaan aikaan sosiaalisen median yritykset julkaisevat täysin vastuuttomasti rokotevastaista propagandaa, tutkimuksen rahoittaneen järjestön toimitusjohtaja Imran Ahmed sanoi The Guardian -lehdelle.

– Sen takia rokote ei välttämättä pysty pysäyttämään virusta. Näiden yritysten ahneus tulee maksamaan ihmishenkiä.

Tutkimuksen mukaan 16 prosenttia brittiaikuisista ”todennäköisesti” tai ”ehdottomasti” kieltäytyisi rokotteesta. Lukema on korkeampi niiden ihmisten joukossa, jotka käyttävät sosiaalista mediaa pääasiallisena uutislähteenään.

Erityisesti YouTubessa ja Facebookissa viestiään levittäneet propagandakampanjat ovat väittäneet miljardööri Bill Gatesin olevan pandemian takana, maalanneet kauhukuvia rokotteen aiheuttamasta lapsettomuudesta ja yhdistäneet viruksen ilmestymisen 5G-kännykkäverkon rakentamiseen.

Kymmenet miljoonat ihmiset seuraavat näitä kampanjoita.

Heidän ansiosta rokotekaan ei välttämättä riitä laumaimmuniteetin syntyyn. On mahdollista, että koronavirus jää pysyvästi kiertämään maapallolla.

Ja jos sitä ei saada absoluuttisesti pois kaikkialta maailmasta, ei siltä olla turvassa myöskään Suomessa.

Toistaiseksi kyse on vasta spekulaatiosta, koska toimivaa rokotetta ei ole vielä keksitty. Eri lääkefirmat ovat kuitenkin jo edenneet varsin pitkälle kliinisissä testeissä, ja Faucikin uskoo rokotteen olevan markkinoilla jo ehkä jo loppuvuonna tai viimeistään keväällä 2021."


Meillä täällä noita rokotevastaisia idiootteja riittää ilman sosiaalista mediaakin?
   
Vapaa sana / Pääkaupungin pussihuulet?
: 05.07.20 - klo:10:54

Tämä lasti oli varmaan menossa sinne? Kiertoreittiä?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006562499.html

"Nurmeksessa Pohjois-Karjalassa poliisi pysäytti lauantai-iltana autoilijan, joka ajoi 125 kilometrin tuntinopeudella alueella, jossa rajoitus oli 80 kilometriä tunnissa.

Poliisi kertoo, että miehen autosta löytyi noin 2 800 purkkia nuuskaa. Huomattavan nuuskalastin vuoksi miestä ja auton matkustajaa epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta."

Vapaa sana / Etninen Puhdistus?
: 19.06.20 - klo:17:20
Vai mitä tää on?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006546509.html

"Tuoreet tilastot paljastavat: Ruotsinsuomalaisia on kuollut koronavirukseen yli neljä kertaa enemmän kuin ruotsalaisia"

Vapaa sana / Naiset kiihottuvat?
: 11.06.20 - klo:16:28
Mahtaako tämä pilapiirros viitata mihin?

https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/963ba5ec-e128-4d8b-b4a5-8d50985151b4

"Ville Rannan pilapiirros: Kiihottaako totuus myös perussuomalaisten naisia?"https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9d04a6b7-8c48-4158-94bb-a074f2ba7461

"Ovatko ravintoloiden rajoitukset perusteltuja koko maassa? Perustuslakivaliokunta moittii hallituksen esitystä"

Tää on silleen vähän monimutkaisempi juttu? Jos uusmaalaisten liikkumista ei rajoiteta (ja perustuslaki sen kieltänee), niin riittää se, että lomaileva mökkiläinen menee siihen täpötäyteen paikalliseen ottamaan lasillisen tai pari. En kyllä ymmärrä miksi menisi mutta jos. Niin jos hän sattuu olemaan viruksen kantaja, niin sen jälkeen tartunta on puolella kuntaa.

Että se ei ole ihan yksinkertaista? Tehdä vain osaa maata koskevia rajoituksia?
Vapaa sana / MKT / S-ryhmä / K-ryhmä?
: 25.05.20 - klo:10:49
Mietiskellyt tässä, että millä perusteella MTK demonisoi S-ryhmää ja hehkuttaa K-ryhmää ja tekee sen kanssa yhteistyötä. S-ryhmän kanssa sentään tietää mitä saa ja kotimaista voi helposti suosia. Asioin pääsääntöisesti S-ryhmän kaupoissa. Tässä kuitenkin kun sattuu tuo Alk ei kun Posti olemaan samassa K-ryhmän kanssa niin poikkesin samalla siinä. Kuten aina joskus. Edellisen kerran kun ostin sieltä porkkanoita, ne olivat kotimaisia. Nyt ihan samanlainen pussi niin olikin espanjalaisia. Sieltä löytyy kyllä ihan pienellä teksti "alkuperämaa Espanja" mutta oikein muuta eroa pakkauksessa ei ole. Sen sijaan S-ryhmän Kotimaista-tuotteista tietää aina  mitä saa.

Mutta olisi kiva tietää MTKn perusteet ryhmittymien erilaiselle kohtelulle? Ja onko se K-ryhmäkään nyt niin kotimaisen puolesta vai onko vain esittävinään?
Sivuja: [1] 2 3