Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - tuleva maajussi

Voisiko joku paremmin tietävä kertoa millainen  kertamäärä 2 päivän välein täytyy maitoa tuottaa, jotta juustoportti tai valio hakee ne maitoautolla? Eli jotta voisin maitoa eteenpäin myydä.
Kyselisin yleisesti hieman, kun aikeissa olisi kotieläinpiha, että paljonko mahtaisi maksaa 24 kanan kanala, 5 hanhen sisätila, 8 ankan sisätila, 4 riikinkukon sisätila, 4 kyyhkyn sisätila, 4 kalkkunan sisätila, 2 aasin pihatto, 3 alpakan sisärakennus, 2 strutsin sisätila. Kartoitan vain kustannuksia ja rakennuskustannuksia ei minkään eläinten kohdalla tunnu kotieläinpihakäyttöön löytyvän mistään. Tämä helpottaisi lajinvalinnassa. Kaikilla ko. eläimillä on vapaa pääsy ympäri vuoden sisään ja ulos eli kyseessä on pihattotyylinen ratkaisu.
Jos jollain on tietoa edes jostakin osa-alueesta ja edes noin arviota niin olisi hienoa kun vastaisi.
Paljonkohan mahtaisi maksaa tuollaiset rakennukset lampaille ja vuohille pihattomuotoisena. Eläimillä olisi ympärivuotinen vapaa ulospääsy. Tämä kustannusarvio tulossa kotieläinpihan arvioon eli tuotantotiloja ei tarvita. Rakennusten neliömäärä on lampailla n.12-13neliötä ja vuohilla n.15neliötä. Jos jollain on edes sinne päin arviota olisi kiva jos vastaisi.
Hei kyselisin paljonkohan mahtaa maksaa 2 hevosen lainmukainen pihatto, jossa on lämmitettävät juoma-automaatit. Eläimillä on vapaa kulku ulos ja sisälle. Sisälle tulee myös heinähäkki ja olen aikeissa myöhemmin teettää näillä tammoilla myös varsoja, joten tilaa on oltava liikutettaville aidoille. Pihaton sisäpinta-ala on n. 45neliötä. Pihatosta tulee hallimainen, ikkunoilla varustettu ja varmaankin puuta isolla halliovella, josta pääsee Avantilla työntämään paskat pois. Puut tulevat mahdollisesti omasta takaa ja vain lautojen sahauksesta pitää maksaa. Kustannukseen toivoisin mukaan lukeutuvan sähkötarvikkeiden hinta ja suunnittelun hinta ja lvi töiden ja suunnittelun hinta. Sähköjen asennus ja verkostojen vetäminen onnistuvat kotiväeltä samoin rakentaminen, mutta tarvikkeiden hinta ja perustuksen teko tarvitaan. Jos jollain on edes suuntaa antavaa arviota olisi kiva jos vastaisi.
Hei kyselisin paljonko mahtaisi maksaa n.30 neliön yksinkertainen pihatto 3lle Lapinlehmälle? Entä samanlainen setti 3lle Ylämaankarjan lehmälle? Tulossa siis kotieläinpihaa varten tämä kustannusarvio eli ei tarvita lypsykoneita eikä muita erikoisia koneita. Ainoa mitä tarvitsisi olla Lapinlehmillä on valaistus, ilmanvaihto ja lämmitettävät juoma-automaatit ja ylämaankarjalla riittää valaistus, ilmanvaihto ja lämmitetty juoma-allas, joita hevosillekin myydään. Eläimillä vapaa kulku ulos ja sisään. Jos joku osaa kertoa edes arviota sinne päin niin olisi hienoa jos hän vastaisi.
Sivuja: [1]