Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Aiheet - Rakkine

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.549144

Luomutuotannon positiiviset vaikutukset luonnon monimuotoisuuteen pitää ottaa huomioon maataloustukijärjestelmää uudistettaessa, vaatii Luomuliitto.

varmaan sitte tavanomaisen tuotannon tuista se lisäraha heille otetaan.
Vapaa sana / Saarna maidontuottajille
: 06.11.19 - klo:23:02
10 käskystä kaksi viimeistä:

9. Käsky:  Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
   
10. Käsky:  Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.   

Joten tizzinkoittajat: NÄPIT IRTI PELLOISTANI!
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006294568.html

Jeepin kannattaa ehdottomasti jokailtaisessa iltarukouksessaan pyytää siunausta ja varjelusta maamme rikkaimmalle 2 prosentille, että he jatkossakin hyvin tienaisivat ja näin verotuloillaan pitäisivät jeepinkin kiinni leivänsyrjässä.
Vapaa sana / MTK punavihertää
: 03.11.19 - klo:09:33
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006293768.html

Joo, kun kepu läks punavihreiden kanssa hallitukseen, niin nyt MTK ruvennu matkimaan kepua, ja punavihreät ajatukset vallanneet MTK:n pomon mielen. No, asiahan ei periaatteessa mulle kuulu, kun en MTK:n jäsen ole, mutta jotenkin vaan ei voi olla huomaamatta MTK:n linjanmuutosta. Ja maahanmuuttoonkin Marttila ja MTK suhtautuu myönteisesti, punavihreiden tavoin, koska siten on helpompi saada halpatyövoimaa kasvaville maatiloille.
https://www.talouselama.fi/uutiset/lannoitehinnat-heikentavat-maatalouden-kannattavuutta-myos-tana-vuonna-yara-on-monopoliasemassa-joten-luontaista-hintakilpailua-ei-synny/a7f57738-d467-44f7-8b3e-41922374e0ed

Lannoitteiden hinnat on raskas kuluerä viljanviljelyssä. Itse olen koettanut keventää tätä raskasta taakkaa käyttämällä Cemagron ja Belorin tuotteita, vähemmän on niistä tarvinnut maksaa kuin Yaran tavarasta. Isoja ei erot ole olleet, ja vaikka hinnat olisi samat, niin silti vältän Yaran tuotteita, koska yritän omalta vaatimattomalta osaltani vaikuttaa siihen, ettei yara olisi ainoa toimija lannoitemarkkinoilla.
Sinänsähän itse ravinteet on samoja, ei se kasvi tiedä minkä firman ravinteita se nauttii kasvuunsa, yhtä hyvin kasvaa kaikilla.

Monet haikailee Kemiran aikoja, mutta pitää muistaa, että Kemiran aikoina meillä oli ihan oikea monopoli lannoitteissa, silloin ei ollut minkäänlaisia kilpailijoita Kemiralla, esim. Tigoteam-niminen firma toi Virosta ja Venäjältä lannoitteita, mutta Kemira osti tämän pienen "markkinahäirikön" pois kuleksimasta, monopolin toimintaa häiritsemästä. Ja vaikka Kemira olisikin edelleen valtio-omisteinen lannoitefirma,  niin eiköhän valtio pohjattomassa rahantarpeessaan laittaisi Kemiralle niin kovat tuottovaatimukset, että lannoitteiden hinnat olisi yhtä korkeat kuin ne nytkin Yaran toimesta ovat.

Kunnia kaikille niille viljelijöille, jotka käyttävät muita kuin Yaran lannoitteita, näin he ehkäisevät Yaran markkinaosuuden vahvistumista. Kun taasen Yaralaista käyttävät vahvistavat Yaran määräävää markkina-asemaa ja näin ampuvat itseään jalkaan.
Nyt kun on sentään pientä kilpailua lannoitemarkkinoilla, se hiukan ehkäisee Yaran vielä kovempaa ryöstöhinnoittelua.
Jos nyt Yara olisi nyt ainoa lannoitemyyjä Suomen markkinoilla, se voisi sanella tuottajille: hinta on tämä, ota tai jätä.

 Tuohon linkitettyyn juttuun viitaten, ilmeisesti muualla euroopassa on enemmän kilpailua lannoitemarkkinoilla, koska siellä Yarankin lannoitteet on edullisempia meidän hintatasoon verrattuna.
Vapaa sana / Kaupan merkit
: 31.10.19 - klo:11:32
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006289508.html

Ruokanen on tässä jutussaan täysin oikeassa. MTK ja viljelijät on kyllä taas osoittaneet tyhmyytensä, kun kuvittelevat että vapaassa markkinataloudessa voitaisiin kaupan merkit kieltää. Vielä suurempaa tyhmyyttä on kuvitella  että tuottajahinnat siitä paranisivat, vaikka kaupan merkkien osuus vähenisi.
Vapaa sana / Maalaishölmöyttä
: 26.10.19 - klo:13:55
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006286134.html

Teboilin baarissa kun notkutaan, ja tylsän harmaa arki alkaa kyllästyttämään, niin mielikuvitus alkaa laukata, ja sit aletaan kehittelemään mielikuvituksellisia teorioita susien siirroista.
Miksi muuten niitä pitäisikään ihmisvoimin siirrellä,onhan niillä jalat, millä ne voi itsekin siirtyä maakunnasta toiseen. Hävettää maalaisten puolesta, kun jotkut  huoltsikkaukot ja akat saa teorioillaan meidät kaikki maalaiset näyttämään idiooteilta.
Vapaa sana / Mies minun mieleeni
: 25.10.19 - klo:10:34
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/wahlroosilta-kovaa-kritiikkia-tyomarkkinoiden-toimimattomuudelle-tyoehtoja-ei-maariteta-markkinoilla-vaan-takahuoneessa-etelarannassa-tai-hakaniemen-torilla/7597488#gs.bqnjnw


Aina kun Nalle  Wahlroos tulee julkisuuteen haastateltavaksi, hänen suustaan tulee ulos uskomattoman järkeviä asioita.
Nalle pitäisi valita Suomen Diktaattoriksi.
https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/andriukaitis-100-year-old-production-models-cannot-achieve-food-sustainability/

Mielenkiintoinen artikkeli, kannattaa lukea, vaikka käyttämällä google-kääntäjää, jos ei englanti suju.

Vihreästi ajattelevat vetoavat aina siihen,  että ympäristöä ja ilmastoa koskevassa päätöksenteossa pitää ottaa huomioon tieteelliset faktat, mutta kun on kyse maatalouden kerhittämisestä, tehdäänkin 180 asteen käännös  ja hylätään tiede, eikä luoteta tieteellisiin innovaatioihin. 

 Väitteitä ihmisen aikaansaaman ilmastonmuutoksen olemassaolosta jos kritisoi, niin todetaan että 99 % maailman tiedemiehistä on sitä mieltä, että se on totta, mutta maatalouden kehittämisestä kun tulee puhe,  niin vihreästi ajattelevat hylkävätkin tieteen väittämät, tieteelliset tulokset eivät kelpaakaan,  tämä epäjohdonmukaisuus vihreiden ajattelussa on silmiinpistävää.
Maataloudessa ei voida käyttää viimeisten 100 vuoden aikana käytettyjä menetelmiä, jos aiotaan ruokkia kasvava väestö, myös Euroopassa pitää sallia viimeisimmät biotekniikan menetelmät, kuten gmo ja geenieditointi, jotka nyt ovat kiellettyjä. Euroopassahan myös on kielletty ja tulevaisuudessa aiotaan kieltää monia sellaisia torjunta-aineita, joita eu:n ulkopuolella saa käyttää, esim. Venäjällä jopa viljojen kylvösiemenet saa peitata neontikotinoidipitoisella peittausaineella viljojen tuhohyönteisten torjumiseksi.

Tämä euroopan gmo- vastaisuus ja muukin kehityksen vastustaminen kääntyy vielä eurooppaa itseään vastaan.

Jos tieteelliset  tosiasiat pitää ottaa   huomioon ilmastoasioissa, niin miksi ne pitää hylätä maatalouden kehittämisessä?
GMO:hon liittyy paljon väärää tietoa ja uskomuksia, huvittavaa on että esim. meidän Valio mainostaa tuotteitaan GMO-vapaudella, ollen tällä hyvin tieteenvastainen.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/tiede-tekniikka/artikkeli-1.530560

Vehnän oljista voi tehdä vaatteita. No nyt alkaa vehnän viljelyllä rikastuman.
En ihmettele yhtään, että vehnän oljista voi vaatteita tehdä, sehän on hyvin sitkeää tuo vehnän olki, pehkuina se ei ole kovin suosittua, tuon sitkeyden ja kovuuden takia, mutta sen takia se sopiikin hyvin kankaan materiaaliksi.
Vapaa sana / MTK: n jäsenhankintakampanja
: 16.10.19 - klo:11:48
Uusimmassa maastullissa oli uutinen, joka ainakin minut yllätti, sen mukaan kolmannes viljelijöistä ja metsänomistajista ei ole järjestön jäseniä.  Lauseessa oli niputettu viljelijät ja metsänomistajat, joten on vaikea sanoa, kuinka suuri osa viljelijöistä ei ole jäseniä ja kunka suuri osa metsänomistajista ei ole jäseniä.

Sitä minä ihmettelen, miksi MTK haluaisi jäsenikseen sellaisia metsänomistajia, jotka eivät viljele maata? Heistä ne  ketkä ovat jo mhy:n jäseniä, eivät varmasti koe olevan mitään syytä enää liittyä MTK:n jäseneksi. Ja toisaalta, jos on jo MTK: n jäsen ja mhy:n jäsen, niin miksi pitäisi enää maksaa MTK:lle erillistä metsämaksua, kun jo pitää mhy:lle maksaa.
Vapaa sana / Persut kuriin
: 07.10.19 - klo:12:57
Saksassa poistettiin luomutuottajan tuote erään luontaistuotekaupan valikoimasta, kun hän kuuluu AfD:hen, eli Saksan persuihin, koskahan suomalaisten persuja kannattavien maajussien tuotteita kieltäydytään ostamasta ja myymästä?

https://www.kansalainen.fi/luomutuottaja-boikottiin-syyna-omistajan-afd-jasenyys/
Tuli postista tuo Finnish Agron, eli Claasien nykyisen jälleenmyyjän mainoslehti. Näköjään Claasin varaosia saa enää vain 14:sta myyntipaikasta,  kun niitä keskon ollessa claasien jälleenmyyjänä, sai jokaisesta k-maataloudesta. Tämä on suuri heikennys, oma  puimurin
varaosien hakumatka kasvaa noin 50 km suuntaansa.  Ja lehdessä olevaa karttaa kun katsoo, niin monilla tulee vielä pitempi hakumatka, sillä Suomessa on sen jälkeen laajoja alueita, missä varaosamyyntiä ei ole lainkaan  edes 200-300 km säteellä, siis ihan Oulun korkeuden alapuolellakin.
Kasvintuotanto / Pakkanen
: 19.09.19 - klo:07:36
Pakkasta ollut viime yönä täällä etelässäkin, jopa -2  C alimmillaan, mitähän se aiheuttaa vielä puimattomille kasveille, meneekö itävyydet siementavaraksi aiotuilta, miten käy rypsien ja rapsien lehtivihreiden kanssa? Entä vehnien sakoluku, vaikuttaako siihen?
Sivuja: [1] 2 3 ... 6