Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - Mietin vaan, että...

 Mietin vaan, että saako teitä kutsua sosialisteiksi ? Pahastutteko jos kutsumme?

Eli vieläkö on tavoitteenne siirtää esimerkiksi pankit ja vakuutuslaitokset valtion omistukseen?
Mietin vaan, että ovatko luotettavien puimureiden maineessa? Suurtehopuimureita aikanaan olivat kaiketi. En itse ole ainakaan hirveän pahaa kuullut tämän sarjan puimureista. kohlinakseleita  muistaakseni joistain vaihdettu.

Muistaakseni nimimerkki Eastwood tms. ainakin kehui 1055:sta. Juoksujalkavauhtia kuulemma sai edetä hyvässäkin kasvustossa.
Kasvintuotanto / Roundup Powermax 10 kg
: 15.09.19 - klo:11:34
Tehoainetta 720 g/kg

Eli markkinoiden voimakkain glyfo.

Mietin vaan, että onko hintansa väärtti? Onko jollain kokemusta k.o aineesta? Mikä on hehtaarikustannus verrattuna perinteiseen, miedompaan glyfosaattiin? Kannattaako käyttää, jos ei ole muokkauksella kiire, kun en syyskylvöjä tee.

Raeainetta kaiketi? Liukeneeko kunnolla myös kaivokylmään veteen?
Oman vähäisen kevätvehnäviljelykokemukseni mukaan Broadway+kiinnitetty on mainio rikkakasvien myrkytyksessä, joskin kallis, mutta minkälaisena pidätte k.o aineen tehoa korren typistyksessä? Ainakin näin on väitetty, että lyhentää kortta.

 Oletteko  silti käyttäneet erillistä  korrenvahvistusta käyttäessänne Broadwayta?
Mietin vaan, että mikähän olisi paras vaihtoehto isoksi viljankuljetuskärryksi? Ensi syksystä lähtien tulen kuljettamaan viljani kuivuriltani 20 kilometrin päähän. Veturina tulee olemaan 1980-luvulta oleva 100 heppainen traktori.

Mikä kannattaisi valita? Junkkari, Tuhti, Kipa, Multiva? Jaksaakohan traktoriin vetää esim. ohralla lastattua 16 kuution kärryä tienpäällä , matkalla ei ole isompia ylämäkiä.

Ehdotuksia, kiitos.
Vapaa sana / Sademetsät ja saunankiukaat
: 23.08.19 - klo:21:53
 Mietin vaan, että ekovihreät ja muu...ympäristötietoinen väki kiukuttelee saunan kiukaiden päästöistä. Tulee kuulemma hiukkasia ilmaan.


 No, minkähän verran niitä tulee metsäpaloista? Taannoinhan Venäjän Karjalassakin oli isot metsäpalot.


 Pieniä on lillukanvarret vihreiden ajatusmaailmassa.


 Pientä suhteellisuudentajua, please.
Mietin vaan, että onko otsikon mukainen ruisku Ok, ilman lapsentauteja.

1200 litran säiliö, 15 metrin puomit.
Vapaa sana / Valtamedia vaikeni tästä:
: 11.06.19 - klo:19:05
Mistähän syystä tämä jäi vähälle huomiolle? Nuorison EU-vaalit 2019:

"Vaalien ääniharava oli Laura Huhtasaari Perussuomalaisista. Huhtasaari sai 385 ääntä. Huhtasaari tuli valituksi kansanedustajaksi myös nuorten eduskuntavaaleissa ja sijoittui kolmanneksi 2018 presidentinvaalin Nuorisovaaleissa"

https://www.alli.fi/nuorisovaalien-tulos-eurovaalit-ja-eduskuntavaalit-2019
Timo Harakka sai potkut Vihreästä Langasta, koska oli kysynyt Pekka  Haavistolta haastattelussa, onko tämä mahdollisesti homo. Haastattelu tehtiin kaksi viikkoa ennen potkuja.

– No en, en mä mielestäni ole... Tai jos olisin homo olisin varmaan huono homo. Mä kuulun varmaan sellaisten suomalaisten ryhmään, ehkä enemmistöön, jolle koko seksuaalielämä tai seksuaalisuuden merkitys on aika vähäinen, Haavisto vastasi.


 Mietin vaan, että miksei SETA nosta asiasta älämölöä?
 Teen tätä viljanviljelyä/-kasvatusta täysin sivutoimisesti. Olen kohtuullisen hyvällä tuntipalkalla päätyötä tekevä aliurakoitsija, lähinnä maanrakennusalalla.

 Olen aika lailla miettinyt sitä, paljonko itselleni/kaltaisilleni sivutoimisille viljamiehille ja -naisille jää katetta tuosta viljelyhommasta. Kun viljavarastoni ovat kovin pienet, joudun suurimman osan viljoista myymään heti syksyllä pois. Ja mihin hintaan, sitähän ei keväällä kylvöjä tehdessään tiedä.

 Meikäläisen kohdalla sivutoimisuus tarkoittaa sitä, että pellolla ei saisi paljoa aikaa hukata, koska joka ikinen työtunti pellolla on pois työtunnista vaikkapa kaivurin puikoista. Ja vaikkapa näissä aliurakointikaivurihommissa, kunhan muistaa tulla työmaalle ja astua huom. jonkun muun eli siis pääurakoitsijan omistaman kaivurin puikkoihin, voi helposti velottaa jokaisesta työtunnistaan 30-35 euroa tunnilta, alv. tietysti 0 %

 ja nyt tärkein: riippuen a) työstä ja työpäivän pituudesta b) viljan senhetkisestä hinnasta...

 yhden ainoan työpäivän kuluttomilla ansioilla voisi ostaa 1500 - 4000 kiloa rehuviljaa. Kyllä: yhden ainoan työpäivän ansioilla.

 Toki maanviljely on kiva harrastus ja vaihtelu arkirutiiniin, mutta ...

Onko tässä mitään järkeä?
 Mietin vaan, että luomuviljely on taitolaji. Jos siitä haluaa hyvän taloudellisen tuloksen.

Pari vuotta sitten ajoin Yläneen kulmilla ja katsoin, kun Aurasta kotoisin oleva luomuviljelijä hiipi luomukaurapellollaan isolla Claasillaan. Oli niin vahva kaurakasvusto, ettei pellon entinen isäntä tainnut uransa aikana koskaan pystyä samanlaiseen, vaikka perinteisen tavan viljelijä olikin apulantoineen ja kasvisuojelumyrkk..aineineen.

 Lohko oli muuten lisäksi yllättävän puhdas rikkakasveistakin
 Oli kuulemma lohko saanut syksyllä ennen kyntöä kunnon karjapaskalatauksenkin, mutta silti.

 Luomu. Jotkut osaa.
 Äestys ja jyräys käyvät nopsaan, kun on kunnon vehkeet käytössä, mutta 2,5 metrisen nostolaitekoneen Simultan kanssa tuntuu aika menevän hukkaan. Pienet säiliöt ja koneen kapeus ovat tosiasioita minulle, kun lohkoja yhdistelemällä on lohkojen keskikooksi tullut sellaiset 5-6 ha.

 Nelimetrinen, mielellään kiekkovantainen kylvölannoitin olisi poikaa. Mitä hyviä ja huonoja puolia näette noinkin leveälle kylvölannoittimelle? Jos löydän, niin ostan sivupyörävehkeen, en takapyörätinttaria.

 ...voi kyllä jotkut tienpätkät lohkoille käydä ahtaaksi...
Mietin vaan, että miten käyttäytyy luonnonsora ja -hiekka, joka on seulomatonta, salaojasorana? Sellaista olisi nyt saatavilla suuret määrät lähes ilmaiseksi .

 Tein piruuttani ämpärikokeen, laitoin astian melkein täyteen kys. hiekkaa ja kaadoin vettä päälle. Hyvin läpäisi, tietysti. Mutta paljon puhutaan siitä, että seulomaton sora ja hiekka aiheuttaa kapillaarisen kosteuden ja veden nousun maan pinnalle.

 Mielipiteitä ja faktoja, kiitos. Onko seulottu sora se ainoa oikea sora salaojitukseen?
Mietin vaan , että kun ennen sanottiin, että ohran siemenen kylvöajankohtana maan pitää olla niin lämmin, että siinä mullassa tarkenee paljaalla perseellä istua, niin noudatatteko, arvon kolleegat samaa vanhaa viisautta? Nimittäin, meikäläisen pelloille pääsee kylvämään jossain ensi viikon alkupuolella ja ensi viikoksi on luvattu jopa yöpakkasia ja päivälläkin lämpötila noussee vain 10 asteen tienoille.

 Eli vanhan totuuden mukaan ei olisi ohran kylvöaika. Vaikka maaperä varmaan kuivaa onkin, muttei lämmintä. Mitäs tuumaatte?

 Onko vehnä yhtä vaativa maan lämpimyydestä kuin ohra? Jospa vaihtaisikin viljakasvin ohrasta vehnään, varsinkin, kun pääsee näin ajoissa kylvöille.

Tiedän, kauraa voisi kylvää kylmäänkin maahan, mutta hukkakauratilanne on valitettavasti pelloillani sellainen vielä vuoden pari, ettei kaura oikein tule kysymykseen.
Mietin vaan, että...

Malmöhän on maahanmuuttajistaan tunnettu kaupunki. Kouluräjähdys sataa suoraan Halla-Aholaisten äänestyslaariin.
Sivuja: [1] 2