Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Valmetnainen

Lampaat ja vuohet / Kuparinpuutostako?
: 11.02.19 - klo:12:10
Mikähän mahtaa lampaita nyt vaivata, kun esiintyy epämääräistä ontumista ja varsinkin takajalat ovat kankeat. Alkutalvesta jo yhdellä oli samoja oireita, joihin ei lääkärikään syytä löytänyt,  vitamiineja, antibioottia ja kipulääkkeitäkin annettiin pitkään. Lammas jouduttiin kuitenkin lopettamaan kärsimysten välttämiseksi, kun tilanne vaan huononi. Nyt on kahdelle tullut hieman samankaltaisia oireita ja olenkin aloittanut voimakkaan seleeni-E-kuurin koko katraalle, mutta näille kahdelle sairaalle olen antanut muutakin vahvistavaa lisäksi. Kesäisin lampaat laiduntavat lannoittamattomilla nurmilla ja syövät vapaasti heinää talvisin, kivennäistä ja nuolukiveä on tarjolla. Luin jostakin, että tämänkaltainen onnuskelu saattaisi johtua kuparinpuutteesta, vaikka kupari taas toisaalta on myrkky lampaale, jos sitä saa liikaa. En ole vielä uskaltanut kokeilla naudan kivennäistä, mutta kaipa sitä voisi kokeilla näille kahdelle, jos on annostuksen kanssa tarkkana. Olisiko kenelläkään neuvoja tai ehdotuksia tähän tilanteeseen. Nyt olen kyllä huolissani, kun tämä ei tunnukaan olevan mikään yksittäistapaus. Apua odotellen...
Hei. Sampo Rosenlew 2000-sarjan puimurin tyhjennysputki tärisee täysillä kierroksilla tyhjennettäessä. Samaan aikaan tyhjennysputken varolamppu vilkuttelee. Mistä moinen mahtaa johtua? Tyhjennysputkea ei ole vioitettu, vaikuttaa ehjältä muuten. Voisiko kääntösylinterin hydrauliikan tiivisteen väljyys olla syynä? Tyhjennys kuitenkin sujuu hyvin laskemalla moottorin kierroksia. Oire on ilmaantunut kymmenen vuoden käytön jälkeen, koneella ajettu noin 600 tuntia. Onko tämä jollekulle tuttu vika ja mitä sille voisi tehdä?
Hei. Pitäisi vaihtaa kylvökoneen vantaisiin kärjet. Ohjeessa sanotaan, että vanhojen kärkien poistoon voi käyttää erikoistyökalua 300430. Minkälainen tämä laite on ja mistä sellaisen voisi saada? Netistä en löytänyt mitään aiheeseen sopivaa vielä.
Kasvintuotanto / Eifelin kylvömäärä?
: 01.05.18 - klo:12:09
Hei: Montako siementä pitäisi kylvää uutta Eifel-ohraa. Jossakin sanotaan sen versovan, jossakin taas ei. Olisiko kylvömäärä lähempänä 400 kpl vai 500 kpl? Itävyys ei ole kovin hyvä, joten kilomäärä kasvaa joka tapauksessa , varsinkin kun siemen on tosi isoa. Kiitos.
Sivuja: [1]