Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 55

Aiheet - pig24

Vapaa sana / Matkailu avartaa ?
: 09.12.19 - klo:19:30
Kävin joskus kurkistamassa Vesuviuksen kraaterimonttua ihan reunalta. Jotain höyryä sieltä nousi kaiken aikaa. Tuli mieleen, että jos sattuu possahtamaan sopivasti, niin mahtaako enää ehtiä juoksemaan mihinkään suuntaan. Tuon videon mukaan (Whakaari) lähtee aika lujaa - juoksut on juostu, jos on väärässä paikassa. https://youtu.be/WxnSCzYndaw
https://yle.fi/uutiset/3-11108552
Mielenkiintoisia tutkimuksia. Sveitsiläinen tekn. korkeakoulun laitos kokeilee yhtä ja toista. Tehdäänkö sähkölaitteista tarkoituksella heikkoja ? Luotettavuuskeskuksen tutkimuksissa havaittiin, että tuotteissa käytettiin liian pieniä elektrolyyttikondensaattoreita. Tuotteiden pienuusvaatimus ja kustannuspaine johtavat siihen, että niissä ei voida käyttää riittävän kestäviä komponentteja.
https://www.empa.ch/web/s604/obsoleszenz-eq66
Lisää https://www.empa.ch/web/s604/news-2019
Tuulienergiasovellus: Tuulen voimakkuus on 500 metrissä kahdeksankertainen 120 metriin verrattuna. Kehittelyn alla on lähettää pieni lentokone 500 metriin vetämään sylinterinmuotoista purjetta, jonka keskellä on generaattori. Tuotekehitys on jo siirretty erilliseen yritykseen.
http://twingtec.ch/product/
Tuo näyttää aikoja sitten keksityltä p*skahuussilta. Jostain syystä muotoilu nimettiin vuoden korkeakouluteoksi.
"Rehome Toiletin suunnittelussa on tehty yhteistyötä muun muassa Stora Enson ja YK:n edustajien kanssa. Nyt sille haetaan erillisrahoitusta". https://www.uusilahti.fi/jutut/lahesta/art2584600
Hallstatt'issa oli lauantai-aamuna alkanut tulipalo rannassa olevasta vajasta. Tuli ei ehtinyt tällä kertaa levitä 3 vajaa ja 2 asuinrakennusta pitemmälle. Kylässä oli isompi palo v. 1750. https://ooe.orf.at/stories/3024109/
Tällaiset tiheään rakennetut kylät saattavat sopivissa oloissa kärvähtää maan tasalle. Lahden kylä paloi kesäkuussa 1877. ESS:n jutun mukaan sää oli tuolloin tuulinen. https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2379106
Vapaa sana / Tilannehuone
: 28.11.19 - klo:09:15
Sveitsin poliisi kertoo pidätyksestä Saksan Hannoverissa. 22- vuotias nainen tuli asemalle tekemään ilmoitusta diskossa varastetusta takistaan ja käteisrahoista. Leidistä itsestään oli kuitenkin voimassaoleva etsintäkuulutus ja daami sai kyydin suoraan vankilaan. Kyse oli väärästä lausunnosta oikeudessa. Hän oli jättänyt siitä langetetun sakon maksamatta. Leidi lausui pidätystilanteessa: Mitä, eikö tästä tulekaan sosiaalitunteja ? Tällaisesta on aina tullut vain sosiaalitunteja. Istumista tulee nyt 110 päivää. Sakko olisi ollut 1100 fr.
https://www.polizeiticker.ch/artikel/hannover-erstaunen-nach-verhaftung-139662

Itse asiassa etsin poliisin juttua voihappohyökkäyksestä Sveitsin maidontuottajien kattojärjestön porraskäytävään - ei löytynyt.


https://www.polizeiticker.ch/artikel/hannover-erstaunen-nach-verhaftung-139662
Migros lähtee myymään A2-maitoa nimellä Alkumaito (Urmilch). https://youtu.be/Ad1SjcbzRsY Hinta on 2.50 frankkia litra, normaali täysmaito maksaa 1.35 fr. Tuottaja saa 15 rappia normimaitoa enemmän. Alunperin kaikki lehmät tuottivat A2A2-maitoa, mutta jalostus on sekoittanut kuviota. Suomessakin joku kokeilee suoramyyntiä, mutta meijeritasolla ei taida olla päänavauksia. Nauta-lehti näkyy kirjoittaneen aiheesta nro:ssa 1/2019.
https://www.farmit.net/lypsylehma/2017/04/12/a2-maidostako-mahdollisuus-maitotiloille
Selasin taas epäilyttäviä elintarvikelisäaineita kuten suosikkiani E211:ta (natriumbentsoaatti). Vastaan tuli mainittu laitos. Kun vertaa Ruokaviraston ja lisäainemuseon tarjoamaa informaatiota toisiinsa, ei voi muuta kuin ihmetellä.
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteiset-koostumusvaatimukset/elintarvikeparanteet/lisaaineet/e-koodit/e211/
https://www.zusatzstoffmuseum.de/lexikon-der-zusatzstoffe/natriumbenzoat.html https://www.facebook.com/Zusatzstoffmuseum/
Muutama herkkupala suomeksi: Natriumbentsoaatti toimii kasvihormonina ja torjunta-aineena kasvitautien aiheuttajia vastaan. Paperitehtaiden jätevesien mukana tätä puusta lähtevää ainetta menee valtavia määriä luontoon, sama koskee PET-juomapullojen raaka-aineen valmistamista. Aineen farmakologiset sivuvaikutukset kiinnostavat lääketeollisuutta: Bentsoehappo ja sen kemiallinen suku laskee veren rasva-arvoa ja lamauttaa (inaktivoi) flunssaviruksia. Kun tuotantoeläinten pidossa kiellettiin kasvunedistäjien ("rehuantibiootit") käyttö, bentsoehappo korvasi sen. Se hapottaa virtsaa ja laskee lannan ammoniakkipäästöjä. Täten myös typpioksidien päästöt laskevat. Lihansyöjät eivät pysty muuttamaan bentsoehappoa myrkyttömäksi. Siksi lainsäätäjä on kieltänyt sen käytön koiran- ja kissanmuonassa. Jo 5 promillea riittää tappamaan kissan. Tästä syystä esim. tuoresalaatteja ei saisi tarjota lemmikkieläimille. Ihmisissä E210-213 ryhmä laukaisee astmaa ja nokkosihottumaa. Vaikka bentsoehaposta on hyötyä hyötyeläinten kasvatuksessa ja ympäristölle, se on kiistanalainen ihmisen ravitsemuksessa ja lihansyöjille yksiselitteisesti vahingollinen. Rajoitettu määrä on hyväksyttävä, koska ainetta esiintyy luontaisesti.
(juttu on Udo Pollmerin kirjasta Lisäaineet A:sta Z:aan. Mistä etiketit vaikenevat.)
Museo facebookissa https://www.facebook.com/Zusatzstoffmuseum/
Sveitsin saksankielisestä yleisradiosta kopsattua:
Eräässä kylässä on 2 aluetta, joilla maa on tullut alamäkeen ainakin 100 vuoden ajan. Valumisnopeus on nyttemmin kiihtynyt  1 metriin vuodessa. Kiinteistövakuuttamisessa on periaate, että hitaasti kehittyviä, ennalta nähtävissä olevia vahinkotapahtumia ei voi vakuuttaa. Aiheesta on käyty laajempaa keskustelua mm. jälleenvakuuttajapuolen kanssa. Uusi malli voisi olla seuraava: Hitaasti tuhoutuva talo voidaan vakuuttaa, jos rinne valuu yli 10 cm vuodessa, valuminen kiihtyy, talon täystuho on odotettavissa, vakuutussumma maksetaan vasta, kun talo on romahtanut. Uusi kuvio lähtee osavaltion elimiin hyväksytettäväksi.
https://www.srf.ch/news/regional/graubuenden/loesung-zeichnet-sich-ab-brienzer-rutschhaeuser-haben-ein-versicherungsproblem
Hitlerin synnyinkoti on ollut joillekin malka silmässä, toisille taas pyhiinvaelluskohde. Nyt Itävallan sisäministeriö on päässyt talon omistajaksi ja aikoo muuttaa rakennuksen poliisiasemaksi. Tämä pitänee sisällään putkatilat. Pyhiinvaeltajat voivat siis viettää kohteessa jopa koko yön. Rahalla ei taida päästä sisään, mutta sopivilla alkuvalmisteluilla voi käydä tuuri.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c389c9d6-99d4-40dc-ac81-b3ed5697d62b
Vapaa sana / 2 metriä lunta
: 18.11.19 - klo:20:10
...on tullut ylempänä vuorilla. Laviinia pukkaa alempana. Paikka siis Pohjois-Italia. https://youtu.be/33dOxulzGWE
Vapaa sana / Alamäkeä piisaa
: 18.11.19 - klo:14:23
Potkulaudalla. Tällä kertaa ei tule kuorma-autoa vastaan. https://youtu.be/vSBcrmx4aFw
Fillarilla Stelviolta Tiibetinpolkua alas https://youtu.be/JQVL6iqq43c min 3 kohdalla mutkat on jo terävämpiä.
Maailman mediat kertovat 1995 ostetusta hampurilaisesta, jota on säilytetty vajassa olevassa laatikossa. Se ei ole maistunut rotille. https://yle.fi/uutiset/3-11057130 McDonald'sin mukaan siinä ei ole kosteutta, joka ylläpitäisi bakteerikasvustoa.  Itse kokeilin italialaisen, luomupakkauksessa myydyn omenan säilyvyyttä jääkaapissa. Jääkaapissahan on kosteutta. Puolen vuoden jälkeen pinta oli vähän pehmentynyt, muutoin omppu näytti edelleen syömäkelpoiselta.
MitäKIssaSyö-testi on myös mielenkiintoinen. Naudan 10 % jauheliha raakana suoraan paketista menee paljon paremmin kuin silakka. Muistaakseni loheen kissat eivät koske ollenkaan.
https://www.facebook.com/freetheburger/
Vapaa sana / Työtapaturmista
: 04.11.19 - klo:13:26
Maatalouden ulkopuolelta: https://www.tehylehti.fi/fi/uutiset/tutkimuslaite-imaisi-rontgenhoitajan-ruotsissa-suomessa-alan-hoitajaliitto-tunnistaa Aika rajua, kun ottaa huomioon, että ko. työntekijä hölmöili itse tosi karkeasti. Itse olen huomannut, että kun joku pyrkii auttamaan, niin tapaturma-alttius lisääntyy. Tuttavalle sattui tällainen: Korjaamon heput starttasivat kuusipyörämönkijän. Vaihde sattui olemaan päällä ja firman omistaja jäi mönkkärin ja työpöydän väliin. Kaveri oli muutaman kk:n poissa pelistä.
Katolinen kirkko lopettelee tänään kokoustaan koskien Amazonasin aluetta. On ilmennyt, että Amazonasin alueella ei ole riittävästi  katolista pappisväkeä, jolloin vapaakirkon väki alkaa täyttämään tyhjiötä. Väitetään, että vapaakirkkolaiset ovat luvanneet parantaa kipua, jolloin kiinnostus ko. suuntaista vastaan saa nostetta. Synodissa on ehdotettu tinkimistä pappien selibaattivaatimuksesta, jotta perheellisiä, uskon miehiksi tunnettuja kirkon jäseniä voitaisiin nimittää papeiksi tuolle alueelle.
https://www.vaticannews.va/en/vatican-city/news/2019-10/amazon-synod-briefing-9th-general-congregation.html
https://www.vaticannews.va/en/taglist.chiesa-e-religioni.Eventi.SinodoAmazonico.html#3
Talouselämä on haastatellut Nafisa Yeasminia, joka on tullut Suomeen Bangladeshistä. Vuoden tieteentekijäksi valittu Yeasmin ehdottaa maahanmuuttajien työllistymisen nopeuttamiseksi mm. näyttötutkintoa. Näyttötutkinnolla voi osoittaa ammattitaitonsa ja saada tutkintotodistuksen ilman erillistä koulutusta. Jutussa ei kehitellä ideaa pitemmälle. Jos kuitenkin ajatellaan asiaa, niin tämä voisi olla eräs tapa saada ammattityövoimaa. Näyttötutkinnon tulisi olla auki toki kaikille, myös kantasuomalaisille. Mm. elektroniikka- ja ajoneuvoalalla on harrastuksen kautta itseoppineita henkilöitä, jotka saattaisivat läpäistä alan oppilaitoksen tenttejä koulutukseen osallistumatta. Ukrainassa sairaanhoitajan koulutuksen suorittanut sai ainakin aiemmin toimia Venäjän syrjäseuduilla lääkärinä. Tampereen valelääkäri oli ukrainalainen hoitsu. Näyttötutkinnolla koulutusvajeet saataisiin pois päiväjärjestyksestä.

https://tieteentekijoidenliitto.fi/media/tiedotteet/vuoden_tieteentekija_-_tutkija_nafisa_yeasmin.3417.news
https://www.talouselama.fi/uutiset/te/b5e33661-f8da-42f0-91b1-d17bef528ebf
Sivuja: [1] 2 3 ... 55