Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 75

Aiheet - pig24

Siirrän pellettiä ulkosiilosta pannuhuoneeseen kolmen moottorin imurilla. 2 moottoria oli lyhyen ajan sisällä pudonnut pelistä, joten piti alkaa metsästämään syytä. Koska vaikutti siltä, että kyseessä on vesilinnuille heitettävä tapaus, aloin purkamaan sitä mielenkiinnosta. Moottoreissa ei ollut mitään vikaa, koekäytin kunkin erikseen. Hiiletkin ovat liki uuden veroiset. Mieleen palautui kallis hitachin akkuporakone, josta paloi liipasin (varaosan hinta aikoinaan 90 e - en ostanut). Katsoin netistä paikallisen 'bebekin' valikoimaa. Vastaavan keinukytkimen hinta vajaa 8 €.  ;D Vaihdon jälkeen purin kunkin kytkimen. Niistä oli korventunut kustakin sama kontakti.
Vapaa sana / Pullonkorkit roikkuvat
: 30.05.24 - klo:06:33
Nyt sitten selvisi, mistä ajatuspajasta tää kuningasajatus on karannut. Jyrki tunnustaa. Aikamoista näpertelyä. Kaikissa Euroopan maissa ei ole edes pantillista pullonpalautusjärjestelmää, vaan putelit heitetään erivärisiin kontteihin. Näissä sitten tekstit vain kansalliskielellä. Itse oon ollut Ranskassa huuli pyöreänä, että mihin... ;D https://www.is.fi/politiikka/art-2000010462213.html
Nuo taitavat olla varsin edullisia pieniin siirtymiin. Mönkkärit menee lähelle viittä tonnia (halvimmat). Wikin mukaan vaihtoehtoja riittää. Maastomalli taitaa olla polttomoottorilla. https://en.wikipedia.org/wiki/Golf_cart  Alemman linkin jutussa poika 54v oli noussut kuljettajan istuimelta portin kohdalla. Kärry lähti 85v isän kanssa itsestään liikkeelle ja pysähtyi puuhun. https://tirol.orf.at/stories/3256723/
Syyttäjä sai jutussa valitusluvan. Nyt siis aiotaan tutkia, onko joku perustuslain turvaamista oikeuksista vahvempi tai parempi kuin toinen. Täysin tarpeetonta pohtimista. Ehkä tuomareilla ei ole riittävästi töitä, kun muutoksenhakua on rajoitettu hyvin voimakkaasti. Mutta miksi syyttäjä haluaa tutkituttaa myös vihapuhe-epäilyn ? Finlexin mukaan Suomen laki ei tunne käsitettä. Onko Ari-Pekka Koivisto varmasti kartalla ?
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/haku/?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=vihapuhe&h=Hae+%E2%80%BA
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/syyttajalle-valituslupa-paivi-rasasen-rikosasiassa/8921622#gs.86hk0t
Jos työhalut puuttuvat, niin sellaista rahaa ei ole olemassa, jolla ne palautuisivat. Täälläpäin yx naapuri kulkee yli kymmenettä vuotta kuntouttavassa työtoiminnassa. 900.000 euroa per kärsä on aika paljon rahaa.
https://www.verkkouutiset.fi/a/maksoi-noin-15-miljoonaa-euroa-ja-tyollisti-15-valtionyhtio-saatetaan-lakkauttaa/#d4b4de11
Baijerin maatalousviikkolehti vertaili EU-24 maita elinajan ja henkeä kohti kulutetun lihamäärän suhteen. Alle miljoonan asukkaan eu-maita ei otettu mukaan (luxemburg, Malta, Kypros). Rinnakkain laitetuista luvuista ilmenee selkeästi, että kulutetun lihamäärän noustessa elinaika pitenee. Tulos on vastoin yksinkertaistettua terveysväittämää 'Vähemmän lihaa, enemmän terveyttä'. Jutun lopussa painotetaan, että elinajanodotteeseen vaikuttaa moni tekijä. Lähteet löytyvät artikkelista.

https://www.wochenblatt-dlv.de/dorf-familie/garten-gesundheit/faktencheck-ueberraschung-fleischverzehr-lebenserwartung-576316
Lehmä oli puskenut 59-vuotiaan saksalaisnaisen pusikkoon, jolloin tämä loukkasi nilkkansa. Naisen 30.000 euron korvausvaatimus hylättiin. Aidatulla niityllä pitää ottaa laiduntava karja huomioon. Hän olisi voinut valita toisen reitin.
Tapaus on selostettu Itävallan yleisradiossa https://kaernten.orf.at/stories/3249254/
Siellä ei tarvitse ajaa eteenpäin muita kuin hallituksen lakihankkeita. Yleensä, jos kuluja on liikaa, katsotaan menopuolta. Suomessa on ziljoona julkisen puolen laitosta, joista osa on päällekkäisiä. Esimerkkinä ulkopolitiikka: Ulkoministeriön lisäksi meillä on UPI (keskustelukerho) ja Tampereella Rauhan ja konfliktin tutkimuslaitos. Jokainen keksii näitä, kun vähän aikaa funtsii ja katsoo. Olisko kirveelle töitä ?
Kiinteistövero on ainakin yrityspuolella muuttunut tuloveron tasoiseksi.
Näyttävistä, myös sisätiloissa käytettävistä pörhökaulaliinoista on ollut puhetta. Onko syytä olla huolissaan ?
https://yle.fi/a/74-20078349
Sikatalous / Scan Ab:n myynti
: 06.02.24 - klo:09:53
Ruotsin valloituksen hinta taitaa olla kohta laskettavissa. Vuoden 2007:n hallituksen toimintakertomuksen mukaan (s. 26)
https://vuosikertomukset.net/resources/HKScan/fin/vuosikertomukset/HKScan_vuosikertomus_2007.pdf

Kauppa rahoitettiin suuntaamalla Swedish Meatsille 4 843 000
A-osakkeen suuruinen osakeanti sekä maksamalla noin 76 miljoo-
nan euron (692 miljoonan kruunun) käteisvastike. Lisäksi HKScan
otti vastatakseen Swedish Meatsin velat, nettomäärältään noin 171
miljoonaa euroa eli 1,6 miljardia kruunua. Lisäkauppahintana
maksetaan seuraavien 5 vuoden aikana noin 7 miljoonaa euroa
(noin 66 miljoonaa kruunua), mikä edellyttää tiettyjen Swedish
Meatsin vastaavan suuruisten jäsenlainojen takaisinmaksua Scan
AB:lle. Kaupantekohetken osake- ja valuuttakurssien mukainen lo-
pullinen kokonaishinta (Enterprise value) oli siten noin 329 miljoo-
naa euroa (2 988 miljoonaa kruunua).

Nyt myytäessä saadaan Hesarin artikkelin (HS 29.12.2023 Alex af Heurlin) mukaan

Kauppahinta muodostuu 60 miljoonan euron käteisvastikkeesta sekä Lantmännenin omistamista HK Scanin osakkeista, joiden arvo on nykyisellään 5,5 miljoonaa euroa. Lisäksi Lantmännen maksaa takaisin HK Scanin ja Ruotsin tytäryhtiön välisen 50 miljoonan euron sisäisen lainan.

Jos ymmärsin mitään, niin  200m pakkasella. Onko ?
Juttu Itävallasta. Näen yhtäläisyyttä metsän uudistamisen suuntaan. Burgenlandin osavaltiossa on suuri järvi, jonka keskisyvyys on varsin vaatimaton. Järvi kasvaa runsaasti kaislaa. Nyt on tultu siihen tulokseen, että monivuotinen kaislakerrostuma vähentää eläinten kiinnostusta kaislikkoon elinympäristönä. Kaislan säännöllinen nuorentaminen taasen lisäisi vetovoimaa. Asiasta on tehty jopa tutkimus v. 2018. Kokeeksi aiotaan polttaa 200 ha kokoinen alue. Samalla yritetään mitata polton hiilidioksidipäästöjen määrä. Kaislikkoa on yhteensä 180 neliökilometriä. Jutun mukaan Vihreät poliitikot ovat innostuneet kaislikon uudistamisen myönteisistä puolista. Tulee mieleen, että miksi metsän lahottaminen olisi ihkua.
https://burgenland.orf.at/stories/3240240/
https://de.wikipedia.org/wiki/Neusiedler_See
Sveitsissä on Ringkuhkampf-harrastusmuoto. Lehmän pitää saada työnnettyä vastustajansa ulos kehästä. Sveitsiläinen talonpoika-julkaisussa on juttu voitokkaasta jalostajasta. Kyseessä on 12:n  emolehmän karja parsinavetassa, jota on ajoittain päivitetty. Tilan pinta-ala on 6 ha. Isäntä käy päätoimena metsäalan töissä. Pari sukulaista auttaa navetassa, kumpikin myös päätyönsä ohessa.
Kuvassa näkyy kantonin hallitseva mestaritar Mélodie. Talossa on kasvatettu jo 35 vuotta samaa jalostuslinjaa.

https://www.schweizerbauer.ch/regionen/westschweiz/das-los-pech-wurde-zum-gluecksfall
Pitempi video, jossa märehditään myös eläinsuojelupuolta. Ringissä eläin hakee itse vastustajansa. Jos se häviää 3 eri ottelua, se karsiutuu ja johdetaan ringistä ulos. Min 14.25 painavampien lehmien luokka  https://youtu.be/9kVKHT53t_U?si=ytcX1-jmOl6bEcXq
Sivuja: [1] 2 3 ... 75