Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 56

Aiheet - pig24

Mahtaisi sakea sauhu nousta Sanomatalosta, kun toimittelijat purkaisivat närkästystään verkkoon. Syrjintää. Afrikkalaiset missikilpailut Suomessa taas ihan ok.  https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/3a6b9bbb-7a42-44c4-97d3-6c1b27d798f4
Miten olisi SalmaHayek-kloonikilpailu ? Ajatuksena on toki paras ahteri, mutta kai sen voi sanoa kiertäen. Lämmittelyksi Salman instagram-hymiöt https://www.instagram.com/salmahayek/
Aiheesta tarkemmin https://youtu.be/txqpLEufGnA katselu vaatii google-tilin
Kiinalaiset juhlivat 25.1. uutta vuotta - rotan vuosi alkaa. Kiinalaisen ajanlaskun mukaan alkaa vuosi 4718.  Wuhanin 11 milj asukkaan kaupunki on karanteenissa, samoin pari muutakin miljoonakaupunkia ko. seudulla. Kaupungeista poistuvien ruumiinlämpö skannataan ilmeisesti laserlämpömittarilla. Kokeilin skannausta IKH:n mittarilla: Otsasta tulee n. 36C - liekö miten luotettavaa ? Rotan vuosi tarkoittaa mm. uutta alkua - kuinkahan pohjalta pitää aloittaa ?
https://yle.fi/uutiset/3-11172069
Tulihan se päätös sieltä. Vanhasta linjastosta jäi poistamatta vajaa 7 milj€ https://preproduction.hkscan.com/fi/uutishuone/press-releases/2020/01/hkscan-investoi-siipikarjamarkkinan-c3544976/
Itävallan nuorella liittokanslerilla on uusi johtamistyyli. Hallituskumppanit eivät neuvottele laihoja kompromisseja, vaan kumpikin puolue saa omat vastuualueensa. Vetovastuussa  oleva puolue saa toteuttaa omaa, parasta mahdollista politiikkaansa. Vihreällä käsikirjoituksella mennään ympäristö-, ilmasto- ja kehitysapuasioissa ja taistelussa lapsiköyhyyttä vastaan. Kurzin puolue vastaa maahanmuutto-, talous- ja veropolitiikasta.
Tuolla on tarkemmat jorinat lyhyenä ja pitkänä versiona  https://interaktiv.kleinezeitung.at/die-analyse-das-ist-das-tuerkis-gruene-regierungsprogramm/

Aiheet karjanhoidon, rehuntuotannon jne. navetoinnin ympäriltä. Aika peruskamaa, mutta kiva katsoa osin toisenlaisia toteutuksia.
https://www.youtube.com/channel/UClJ3U6jqFEeDd_25G_WWZCA/videos
Vapaa sana / Uusi tieliikennelaki
: 09.01.20 - klo:23:55
Tekniikka&talous kertoo uusista liikennesäännöistä. https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/uusi-tieliikennelaki-tuo-totuteltavaa-maanteille-sakkoja-alinopeudesta-uusia-liikennemerkkeja-keltaiset-sulkuviivat-katoavat/79688066-65f2-4479-b357-e7b663e60cbe Jos täällä on tarkoitus eurooppalaistua, niin kai se koskee liikennettäkin. Ranska: Jos käyttää hätävilkkuja, auton voi jättää liikennevaloihin siksi ajaksi, kun kuljettaja käy läheisessä kioskissa. Jos tukka on valkoinen, ajaminen 30 km/h on ok. Italia: Jos on kiire, 130 km/h on ok. Jarruta silti kameran kohdalla. Tarpeen vaatiessa ajaminen kiellettyyn ajosuuntaan on sallittua.
Vapaa sana / Dronet
: 05.01.20 - klo:09:33
Toisten nurkkien kuvaaminen lienee aika suosittua. Hain eilen feedlot-sanalla tuubivideoita. Yksi videoijista on rekisteröitynyt tuubiin nimellä mercyforanimals (armoaeläimille). https://youtu.be/W7NEqjJZzwY Se on sitten toinen asia, mitä tuolla Iowan yössä tapahtuu. https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ulkomaat/artikkeli-1.779757
Hallitus esittää yrityksille ja maatiloille korotettuja poistoja verovuosiksi 2020-2023. https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2019/20190085  Perusteluna on yksityisten investointien lisääminen. Lainmuutos parantaa työllisyyttä koneita, kalustoa ja muuta niihin verrattavaa irtainta käyttöomaisuutta kemppiliimaavissa maissa, siis ei välttämättä Suomessa. Tarkoittaako tämä, että kaikki loppuvuonna 2019 tehdyt konekaupat pitäisi siis perua viimeistään huomenna ja uusia tammikuussa ? Taitaa jäädä perumatta, jos rekisteröitävän koneen rekisteröinti on jo tehty.
Findata aloittaa laajamittaisen henkilötietojen luovuttamisen lähes vastikkeettomasti. Mukana on terveystietojen lisäksi mm. tulotiedot, Kelan etuustiedot ja asuinrakennustasi koskevat tiedot. Varsin avokätistä. Mitä etua suomalaiset saavat tästä ? https://www.findata.fi/tietoa-meista/mika-findata-on/
Terveystiedoista: Lääkäri joutuu kirjaamaan sairauskoodin eli diagnoosin henkilön jokaisesta vastaanottokäynnistä. Jos oikea diagnoosi syntyy yhdennellätoista vastaanotolla, niin käsittääkseni ne 10 edellistä, virheellistä koodia ja niihin liittyvä lääkitys roikkuvat edelleen siellä tietokannassa. Tällaisesta datasta vedettyjen johtopäätösten mukaan suomalaiset olisivat aivan tajuttoman sairasta kansaa. Hienoa.
https://yle.fi/uutiset/3-11133001
Saksalainen Heidi Benneckenstein julkaisi 2017 kirjan: Saksalainen tyttö. Elämäni uusnatsiperheessä. Aikuisena Heidi otti etäisyyttä uusnatsipiireihin käyttämällä mm. Exit-niminen järjestön apua. Itävallan yleisradion juttu vuodelta 2017 https://fm4.orf.at/stories/2872858/ Heidi näyttää paheksuvan sitä, että tämän suuntauksen ihmiset ottavat osaa normaalien ihmisten toimintaan, kuten politiikkaan.
Luulisi Heidin olevan selvillä siitä, että erilaisten ajatussuuntausten järjestötoimintaan kuuluu lasten kesäleirit ja aatteiden juurruttaminen. Suomessa kommunistien/vasemmistoliiton pioneerit toimivat nykyään Pinsku-nimellä. https://pinskut.fi/jarjesto/pinskutoiminnan-arvot-ja-periaatteet Uskovaisilla on omat kuvionsa. Muutama vuosi sitten vegaani hankkiutui maatalouskoulutukseen päästen sitä kautta karjaharjoitteluun. Asianomainen kirjoitti näkemästään ainutlaatuiseksi paljastuskirjaksi kutsumansa läpyskän. Olen itse kuullut kaksikymppisen puhuvan lahtarijuttua 80-luvun alussa. Tuo sana ei voi nousta omista kokemuksista.
Booking ottaa n. 15 % komission. Sveitsiläiset hotellinpitäjät kypsyivät tuohon - oma majoitussovellus on työn alla. https://discover.swiss/ Booking on kieltämättä kätevä, mutta miksi maksaa isoa summaa myynnistään tuohon.  Maatilamajoituksia varten on ainakin Saksassa ja saksankielisessä Italiassa omat tilausalustat - itse olen käyttänyt Etelä-Tirolia varten 'Punaista Kanaa' eli www.roterhahn.it . Baijerissa on ainakin tuo https://www.bauernhof-urlaub.com/  Jos liikkuu paikasta toiseen päivittäin, huoneesta joutuu pulittamaan enemmän. Fillarilla kulkiessaan on helppo suhata kylät ristiin rastiin ja bongata zimmerfrei-paikkoja ilman varausta. 2018 otti joinain päivinä koville, 3-5 kyselyä per ilta, ennenkuin hintapyyntö oli edes lähellä hyväksyttävää. 2019 lyhyemmällä pyörämatkalla varasin kämpät etukäteen bookingista. Suomessa näyttää olevan aika monta sovellusta. Kuinkahan monesta maksetaan ulkolaiselle koodaajalle ?
Vapaa sana / Hesburger: Vegeen siirtyminen
: 22.12.19 - klo:12:00
"Muutos ei ole koskaan maistunut näin hyvältä !" https://youtu.be/xtdbw2xxSQo  Taisi tulla tilaa uudelle hampurilaisketjulle. Vegeruoasta paljastuu jatkuvasti sen soveltumattomuus nuorille, kuten tässä: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/548e507c-8396-4f5e-9f4b-16391f0e5cae
Verovaroilla ylläpidetty kaupunkimedia, sosiaalinen kirjelaatikko Yle käy oikeistolaisesti ajattelevien kimppuun. Varsin noloa. Vaalejakaan ei taida olla näköpiirissä. https://yle.fi/uutiset/3-11068956  Tärkeä näkökohta olisi se, kumpi puoli oli oikeassa. Kirjoittajat sentään siteeraavat Jussi Niinistöä: "Jääkäreitä ja lapuanliikettä tutkinut, entinen ministeri Jussi Niinistö: Millainen olisi ollut Suomen kansan maanpuolustustahto vuonna 1939, jos kommunismia ei olisi painettu maan alle? Lapuan liike pakotti osaltaan sosiaalidemokraatitikin valitsemaan puolensa: hekin alkoivat vähitellen tuntea suomalaisen yhteiskunnan omakseen ja puolustamisen arvoiseksi.".
Jos ei ole selvää, kuka susista on hyökännyt lampaiden tms. kotieläimien kimppuun, susia voi ampua niin kauan, että raatelu loppuu - vaikka koko paikallisen kannan (ein ganzes Rudel).
https://www.deutschlandfunk.de/bundestag-erleichterter-abschuss-von-woelfen-beschlossen.2932.de.html?drn:news_id=1082254
Onko tämä totta ? Lääkäreillä taitaa olla haluttomuutta kirjata kuolemansyyksi lääkityksen sivuvaikutukset - on helpompi syyttää alkoholia. Hiljakkoin eräs sukulainen siirtyi iäisyyteen. Kuolemansyyksi oli kirjattu äkillinen haimatulehdus ja rabdomyolyysi (lihassolujen liukeneminen verenkiertoon). Hepulla oli n. 10 reseptilääkettä ja mieltymys suomi-viinaan. Kun alkaa lukea aiheesta, niin kolesterolilääkityksen mainitaan edistävän lihaskadon syntymistä varsinkin silloin, kun alkoholi maistuu.
http://tilastokeskus.fi/til/ksyyt/2018/ksyyt_2018_2019-12-16_tie_001_fi.html
Tohtori Tolosen artikkeli http://www.tritolonen.fi/artikkelit/164-syokaa-voita-uutta-tietoa-kolesterolista
Sivuja: [1] 2 3 ... 56