Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 51

Aiheet - pig24

Tässä on esimerkki maatalousyrittäjästä, joka hakee tuotteilleen parasta hintaa. Yksityiskohdat ovat olleet vielä hieman hakusessa. Kaveri pääsi putkaan 10 päiväksi. Luulisi, että yksi eläinlääkäri löytyisi helposti. Kai arabiankielinen todistus on yhtä pätevä kuin suomalainen ? Tuo eläinmäärä vaatii jonkin verran töitä. Tarkoittaako "eläimiä oli ympäri tiluksia", että niiden hoidossa käytetty normaalia eläinystävällisempää ratkaisua ? Eikö juuri tämä ole uuden hallituksen tavoite ?
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c4211016-6f23-48b1-9e95-abc1947644cb
Wienissä 2 itsekulkevaa bussia ajaa 2,2 km reittiä, jolla on 10 pysäkkiä. 30-vuotias nainen oli eilen aamupäivällä kävellyt bussin sivuseinää päin ja saanut nirhaumia. Silminnäkijöiden mukaan naisella oli kuulokkeet päässään ja hän oli katsellut kännykkäänsä. Bussit on nyt määrätty talliin tutkimusten ajaksi.

Onko tekoäly nyt pettänyt vai onko tässä tapahtuma, jota ei voi estää ? Liikenneonnettomuudessa on usein syytön osapuoli. Sähköbussit on vuokrattu koekäyttöön. Bussiin mahtuu kerrallaan 10 matkustajaa ja lastenvaunut. Matkustajan ei tarvitse ostaa lippua koekäytön aikana. Bussi liikkuu 12 km/h nopeudella. Mukana on aina operaattori. Paikannus tapahtuu 3 cm:n tarkkuudella. Bussilla ei ole perinteistä aikataulua. https://youtu.be/EhjSydeVfyM
Tapahtuma järjestetään kerran sukupolvessa - 20-25 vuoden välein. Joskus on tainnut olla sukupolven väli nykyistä (29 v ?) lyhyempi. Viiniveljeskunta lienee perustettu jo keskiajalla, dokumenttia löytyy vuodesta 1647 alkaen. Tapahtuma on Unescon aineettomien kulttuuritapahtumien listalla. https://ich.unesco.org/en/RL/winegrowers-festival-in-vevey-01201
Tiketti näyttää maksavan 79 frankkia.  Liekö kovinkaan maanläheinen juhla enää ? https://youtu.be/0FqJ2b_Giaw
Kateenkorvan tehtävä on tuottaa immuunipuolustusta varten t-soluiksi kutsuttuja valkosoluja. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kateenkorva Puberteetin jälkeen t-solujen muodostuminen vähenee ja lakkaa kokonaan 40 ikävuoden paikkeilla. Sen jälkeen kropan pitää pärjätä varastoillaan. Kateenkorvan elvyttämistä on yritetty useampaan kertaan eri kokeilla. 2014 Tekniikka ja Talous kertoi yhdestä kokeesta https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/elin-saatiin-ensi-kertaa-virkoamaan-toimii-kuin-nuorella/12df7141-e488-3e77-b672-7bee4500e100 Nyttemmin jenkkiyritys Intervene Immune raportoi onnistuneensa elvytyskokeissaan. Tuossa kokeen kuvaus vuodelta 2016 http://interveneimmune.com/?ignition_product=the-triim-trial Yritys vihjaa onnistuneensa kääntämään biologista kelloa taaksepäin. Ilmeisesti menetelmän kaupallinen suojaaminen on seuraava vaihe ? Mielenkiintoista.
Käsintehdyllä juustolla on kysyntää. Kaikilla ei ole laitteita ja/tai osaamista, joten liikkuva juustola on saanut asiakkaita. Kaveri ottaa 5 € juustokilosta. Koska siihen menee n. 10 l maitoa, jonka hinta on 40-50 snt, tulee juustokilolle  hintaa 9-10 €. Ulosmyyntihinta riippuu tuotteesta. Keskusteluosion mukaan parhaimmillaan 30-50 €/kg.  Ohjelma on  tullut ulos maaliskuussa 2017, joten hinnat lienevät 2016 tasoa.
https://youtu.be/deAh_Ofz_b0
Kationiset tensidit taitavat olla eläinperäisiä rasvoja (Honkajoki ?). Saksalainen tv-kanava penkoi aihetta (lyhyesti https://youtu.be/zSdBhaevQOo). Ohjelmassa vihjataan, että näistä rasvoista jää pesukoneeseen ohut rasvafilmipinta, joka toimii mikrobien kasvualustana. Nuorten miesten hedelmällisyyden lasku voi johtua eräästä huuhteluaineen hajusteesta. Kauppanimi Lilian sisältää sisältää kemikaalia nimeltä Butylphenyl methylpropional, jota epäillään hedelmättömyysongelman aiheuttajaksi.  https://cosmeticobs.com/en/articles/ingredient-of-the-month-10/butylphenyl-methylpropional-a-name-to-keep-in-mind-and-ban-3149/
Frontex kuvasi pari tuntia kalastusalusta, joka veti perässään tyhjää venettä. Paatti tuli lähelle Italialle kuuluvaa saarta ja sitten 81 asiakasta siirtyi pienempään veneeseen. Jutussa tarkemmin.
https://youtu.be/tJl_iLWSmtA
Tällaiset asiat ovat olleet maallikon tiedossa jo pitempään, mutta tässä on nyt Fimean jaostopäällikön jäsennetty tilitys aiheesta. Lääkkeiden käyttöohjeissa on yleensä pitkä litania haittavaikutuksista, mutta potilaalle voi vaikea hahmottaa esim. kerrotun ongelman haittavaikutusastetta.
"Toksisten lääkkeiden keskeisin ongelma on pieni terapeuttinen leveys eli hoidossa tavoiteltava pitoisuus on lähellä myrkytysoireita aiheuttavaa pitoisuutta. Lääkitysvirheet kasautuvat tiettyihin lääkeaineisiin tai lääkeaineryhmiin. Noin puolet vakavia haittatapahtumia aiheuttaneista lääkitysvirheistä liittyy seitsemään lääkkeeseen tai lääkeryhmään, mm. asetyylisalisyylihappoon. Kymmenen yleisintä lääkettä tai lääkeryhmää aiheutti > 70 % kuolemaan johtaneista lääkitysvirheistä. Riskilääke vai riskipotilas ?"
https://sic.fimea.fi/verkkolehdet/2019/1-2_2019/riskilaakkeet-onko-niita-/riskilaake-huomoi-farmakologia-ja-fysiologia-turvallisessa-laakehoidossa?_ga=2.88542163.93206809.1562489938-1127683590.1562489938
Pari vuotta sitten ilmeni, että emojen siemennyksessä oli käytetty tanskalaista alkuperää olevaa siementä. Siitä seurasi porsaiden nopeampi kasvu ja vähärasvaisuus. Teurastarkastuksissa parikymmentä prosenttia ruhoista ei täyttänyt laatuvaatimuksia, mutta hylkyyn meni tuskin neljää prosenttia. Kinkkutarkastajat irtisanoutuivat tänä vuonna kesäkuun alussa. Syytettyjen penkille on tarjolla vajaa sata henkilöä. Kinkkuja on takavarikoitu kolme ja puoli miljoonaa.
(Tästä on kenties jo kirjoitettu jossain suomeksikin - ei linkkiä)
Kirkko elää omassa uskomusjärjestelmässään. Nyt maallinen tuomioistuin on kumonnut sateenkaariparin kirkossa vihkimisestä papille annetun varoituksen. Siviili- ja perheoikeuteen erikoistunut Urpo Kangas väittää Ylellä, että kirkon pitää mukautua. Juttu on kuitenkin niin, että avioliittovihkimyksen voi hankkia myös maistraatista. Miksi kirkko alkaisi vihkimään uskomusjärjestelmänsä vastaisesti ? Minusta prof. Kangas juttelee pehmeitä.
https://yle.fi/uutiset/3-10849133
Nestle aloittaa merkinnät Sveitsissä, Ranskassa ja Belgiassa. Mm. rasva-, sokeri- ja suolamääristä luodaan yksi yhteinen arvo. Arvot on voinut tähänkin asti lukea suurennuslasilla pakkausten kyljistä, mutta könttämerkintä voi tuoda helpotusta joillekin. On luultavaa, että kuvio alkaa yleistymään.
Lehtitietojen mukaan Matti kärsii vakavista vaivoista. Toinen munuainen lähti eilen 2 kasvaimen takia. Sydänleikkaus odottaa ilmeisesti elokuussa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c6ec1082-ae24-4e1e-bdcb-5e17cd57e0ae Kaveri on kuitenkin reippaan oloinen eikä kärsi esim. ylipainosta.  Hjalliksen talk-showssa v. 2014 Matti kertoo valinneensa absolutismin 1970-luvulla.  "Ei huumeita, ei tupakkaa. Alkoholin vastustaminen tuli siinä samassa. Ja se on jäänyt."
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vanhasella-tiukka-alkoholilinja-en-ole-edes-maistanut-olutta/4604994#gs.j6wnr1
Kovat hapot elävät helposti 70-vuotiaiksi. Itselläni on kuva, että varsinkin vahvempi olut tekee vatsalle hyvää.
Vapaa sana / Blondit politiikassa
: 14.06.19 - klo:08:07
Tässä on jotain liiankin tuttua. Se ei ole tärkeätä, mitä sanotaan, vaan millä äänensävyllä sanotaan. Montako sukupuolta tässä maassa muuten on ? Mies, nainen, naisoletettu, intersukupuolinen ?
https://yle.fi/uutiset/3-10829881
Mere-nimellä toimiva kauppa aikoo kilpailla saksalaisia ketjuja vastaan hinnalla. Hyllyjen sijaan suositaan kuormalava-esillepanoa. Kaupan aloittaessa liike piti kohta sulkea 2 päiväksi, koska liike myytiin liki tyhjäksi.
Aiheesta eri medioissa:
https://www.dw.com/en/can-russian-discounter-mere-beat-aldi-and-lidl-at-their-own-game/a-47966178
https://www.google.com/search?rlz=1CATAAA_enFI689FI689&q=discounter+mere&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwiwndDPy-XiAhVNzqYKHS7xBpMQsAR6BAgAEAE&biw=1366&bih=665
Matkaa on 6 km ja 600 m vertikaalista. 8 tehtävärastia. Näyttää olevan mm. halkojen ja isojen maitohinkkien kantoa.
https://youtu.be/_AzWfeOhTSI
Sivuja: [1] 2 3 ... 51