Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Aiheet - Syyllinen

Oletko ärsyyntynyt saitin ökyeläkeläisten ulinasta? Haluatko kostaa? Parhaiten kostat antamalla äänesi Maalaisliiton perilliselle, kepulle. 😁
Pitääkö äänestääkin Rinnettä.
Eemelillä on tosiaankin pohdiskeltavaa.

Kokoomuslaisuushan on ollut Eemelille kirosana Sipilän porvarihallituksen aikana. Eemeli on nimitellyt Sipilää kokoomuslaiseksi ja vaatinut tämän eroa lukuisia kertoja. Kertonut Sipilän tekevän kokoomuslaisempaa politiikkaa, mitä edes kokoomus olisi kehdannut ja sen jälkeen haukkunut porvarihallituksen lakialoitteet ja päätökset.

En oikeastaan muista yhtäkään porvarihallituksen päätöstä, jota Eemeli olisi kehunut. Kun Rinne on haukkunut hallitusta, niin Eemeli on ollut innolla mukana. Eemelillä on ollut samat oppositiomaiset näkemykset kuin Rinteelläkin.

Nyt keväällä, kun Rinne muodostaa sosialistien vetämän hallituksen, niin Eemeli on onnensa kukkuloilla. Porvarihallitus ei jatka. Hallitusohjelma on sosialidemokraattinen.

Joten Eemeli, äänestä sinä ihan reilusti Rinnettä vaan. Olet ollut kokoomuksen (jos tosiaan olet ollut kokoomuslainen) äärivasenta laitaa, joten turha sinun siellä on kärvistellä, kun et porvarillisesta politiikasta kerran pidä.
Vapaa sana / Erosi väärin
: 11.03.19 - klo:08:34
Oppositio on yrittänyt kaataa hallitusta 15 kertaa hallituskauden aikana. Nyt on kova melu siitä, että hallitus erosi itse.

Viimeksi SDP yritti kaataa hallitusta äänestyksissä 8.2.2019. Jos hallitus olisi silloin kaatunut, niin se olisi jatkanut toimitusministeriönä reilun kahden kuukauden ajan ennen eduskuntavaaleja, nykytilanteessa vain kuukauden.

Jos hallituksen muuttuminen juoksevia asioita hoitavaksi toimitusministeriöksi on niin kamala asia, niin miksi oppositio yritti muuttaa hallitusta sellaiseksi jo viime kuussa?

Oppositio on vastustanut melkein kaikkia hallituksen lakiesityksiä ja haukkunut niitä kelvottomiksi. Nyt, kun uusien esitysten määrä vähenee, niin se onkin yhtäkkiä paha.

Se oli paha, kun hallitus erosi, mutta jos ei olisi eronnut, niin olisi vaadittu eroamaan.
Vapaa sana / Syy Agronet-uudistukselle
: 01.03.19 - klo:01:07
Hyvin monet ovat kritisoineet uudistuneen Agronetin uudistusta. Ihmetelleet, että miksi ihan OK piti muuttaa tällaiseksi. No syyhän on tämä.


Tai siis se, että noista nykyään varmaan korkeintaan 45 000 maatilasta  7000 euroa / tila on paineita saada käytettyä siihen varattu neuvontamääräraha. 7000 euroa x 45000 tilaa = 315 miljoonaa euroa neuvojille.

Tietenkin ProAgria muunsi Agronetin sellaiseksi, että Neuvo2020 on kokoajan käyttäjien edessä.

Ja miksi palasin täksi ajaksi?

Vapaa sana / Siitari pettyi
: 09.02.19 - klo:19:55
Siitari möi omistamansa Omenapuu-palvelutalon Esperi Carelle ja pettyi uuden omistajan toimiin.

"Ilkka Siitari sanoo halunneensa tarjota hyvää ja laadukasta hoitoa asiakkaille sekä hyvät olosuhteet työntekijöille: Asukkaille oli retkiä maasto- ja teatteriretkistä lähtien. Jos retkeen kuului lipun ostaminen, se ei maksanut asukkaalle.

Meno muuttui heti, kun Esperi osti Omenapuun, vaikka Siitari jatkoikin hetken firmassa. Nyt teatteriliput eivät kuuluneet enää hintaan, vaan asukkaan piti kustantaa ne itse - myös hoitajalle.

Henkilökunnan edut, joihin kuului muun muassa uintietu, loppui. Siitarin mukaan Omenapuun valttikortit eli oma keittiö ja siistijä poistettiin palkkalistoilta."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c9ddb25f-e94f-43c6-910b-ed55ca5c9e18
"Selvitysmies Reijo Karhinen esittää, että suomalaiselle ruuantuottajalle perustettaisiin oma liputuspäivä.

"He ovat ehdottomasti ansainneet sen."

Hän liittää asian viljelijöiden hyvinvointiin, jota ruuantuotannon aito julkinen arvostus tukisi.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ehdottaa, että liputuspäiväksi sopisi esimerkiksi Sampsan nimipäivä, jota vietetään suomenkielisen kalenterin mukaan 7.12. ja ortodoksisen kalenterin mukaan kesäkuun lopussa 27.6.

Sampsa on Kalevalassa esiintyvä haltijaolento, joka kylvää maan kasvillisuuden, kaikenlaiset metsät, suot, ahot ja kivikotkin. Kansanperinteessä Sampsa on hedelmällisyyden haltija, joka on rituaalisesti herätettävä joka kevät. Häneen liittyvää runoa on esitetty perinteisesti juhlissa kesä-heinäkuun vaihteessa."
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ihmiset-kulttuuri/artikkeli-1.374910
Vapaa sana / Poikkitelat
: 05.02.19 - klo:21:47
Orpon ulostulot ovat viimeaikoina olleet hieman epäselviä vanhustenhoitajamitoitusta koskien. Kokoomushan linjasi aiemmin, että kaikkien muiden eduskuntapuolueiden hyväksymä linjaus 0,7 hoitajan vaatimuksesta hoidettavaa vanhusta kohden ei kokoomukselle käy.

MTV:n kolumnissa hän taas oli valmis hyväksymään 0,7 hoitajan sitovan mitoituksen:
"– Muut puolueet ovat vaatineet vanhuspalvelulakiin kirjausta hoitajien määrästä. Kokoomus ei tässä asetu poikittain. Kannatamme lain tiukentamista, ja meillä on siihen ehdottaa hyvä ratkaisu."

Seuraavana päivänä Orpon mieli oli taas muuttunut ja hän kertoi, että kokoomus vastustaa sitovaa minimihoitajamäärää. Yhtenä perusteluna vastustukselleen hän esitti, että 0,7 hoitajamitoitus vaatii 4000 hoitajaa lisää.

Yleisesti tunnustettu ongelma vanhustenhuollossa on siis se, että hoitajia ei ole riittävästi ja Orpo kertoo syyn 0,7 hoitajamitoituksen vastustamiselleen sen, että se pakottaisi lisäämään hoitajia vanhustenhuoltoon. Bisnes on bisnestä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005990918.html
Vapaa sana / Orpo jäi täysin yksin
: 31.01.19 - klo:18:21
Orpo ajoi itsensä nurkkaan vanhustenhuoltokeskustelussa. Sekä  keskusta että siniset liittyivät opposition rintamaan, jossa lakiin vaaditaan kirjattavaksi hoitajamitoituksen nostaminen 0,7 hoitajaan hoidettavaa kohtaan. Orpon kokoomus on ainoa eduskuntapuolue, jolle lain muuttaminen ei käy.

Orpo jäi asiassa ypöyksin ja on valmis vaarantamaan pääministeriytensä yksityisten vanhustenhoitofirmojen liikevoittojen puolesta taistellessaan. Niin tärkeä asia kokoomukselle on.

Yksinäisen Orpon ainoa toivo on, että Metropolimme Mahtava Johtaja Vapaavuori tulisi ulos nyt näyttävästi ja ilmaisisi tukensa Orpolle, mutta sitä ei tule tapahtumaan. Vapaavuori jatkaa Orpon pettämistä.

Kuka siis lohduttaisi yksinäistä Orpoa? 

https://www.youtube.com/watch?v=S5m4zZhW-oY
Meteorologian laitos varoittaa Etelää kovasta pakkasesta. Siperian kauhistuttava kylmyys kietoo AB-alueen tappavan jäätävään vaippaansa.

Nyt on leikki kaukana. Jääkarhut ylittänevät parhaillaan AB- ja C-alueiden välistä rajaa ja tuovat mukanaan tundran hyisen tervehdyksen. Saamelais-Aslakit saapuvat maamme eteläkärkeen asti hieromaan porovaljakkokauppojaan. Vapaavuoren metropolin kadut ovat pian täynnä poronsontaa.

Kesä on hirvittävän kaukana. Pelastukoon ken voi!

https://www.youtube.com/watch?v=q2BWgQEmdFU
Vapaa sana / Mitä siitari tarkoittaa?
: 25.01.19 - klo:16:18
Suomalaisissa sukunimissä on varsin harvoin nimiä, jotka eivät tarkoita mitään. On Virtasia, Mäkisiä, Ranta-ahoja jne. Sitten on sellaisiakin sukunimiä, joita ei edes ensin tiedä, että se tarkoittaa jotakin. Esim. Holkeri on kala ja entisen opiskeluaikaisen opettajan nimi Huitukin tarkoitti kirnupiimää.

Kaikki nimet eivät sentään tarkoita mitään, vai tarkoittavatko? Otetaan tarkastelunkohteeksi vaikkapa joku tyypillinen savolainen nimi, esim.  Siitari. Tarkoittaako siitari mitään? Onko siitari vaikkapa joku tuhohyönteinen vai tarkoittaako se mitään? Tietääkö kukaan?
Vapaa sana / Eija rakensi keijupuutarhan
: 28.12.18 - klo:20:32
Eija muutti Mikkeliin, miehensä ränsistyneelle maatilalle, jossa oli toki sentään näkymä Kallavedelle. Eija sai puutarhan kovalla työllään elvytetyksi ja Seppo, hänen aviomiehensäkin, oli joskus vähän jotakin tekevinään.

Mutta antaapa Eija Vatanen-Siitarin itse kertoa:

"– Vesi on minulle rakas elementti, jonka liikettä spiraalin kukat kuvastavat. Puutarhassani on myös oikea pieni lampi ja näkymä Kallajärvelle. Kun on näin helteistä, käymme mieheni Sepon kanssa pulahtamassa siellä monta kertaa päivässä, Eija kertoo.

Hän muutti tänne Mikkelin maaseudulle reilut kymmenen vuotta sitten ja alkoi rakentaa miehensä kotitalon ympärille puutarhaa lähes tyhjästä. Entisestä puutarhasta elossa sinnittelivät enää syreenit, juhannusruusu, auringontähti, marhanlilja ja muutama muu perennan raasu, mutta paikan hyvä henki inspiroi Eijaa istuttamaan tilalle kukkaloistoa."

Tuossa koko juttu:

https://www.meillakotona.fi/artikkelit/eija-rakensi-keijupuutarhan-tyttarensa-muistoksi-puutarhassa-aloin-hiljalleen-taas-nauttia-kaiken-kauneudesta

Eija kirjoitti myös blogia mm. Orvokki-kissan elosta.

http://siilinpihalla.blogspot.com/?m=1
Suvakkius on nykyistä valtavirtaa ja ihmiset määrittelevät itsensä oman suvaisemisasteensa mukaan. Suvaitsevaisuudesta on tullut siis eräänlainen kilpailu.

Ilmiö voitaisiin rinnastaa löylynheiton Suomenmestaruuskisoihin, jossa etsitään kaikkein kovinta Sauna-Timppaa. Porukat istuvat Suvaitsevaisuuskisoissa tavallaan lauteilla ja löylyvesi on korvattu suvaittavilla asioilla. Kiukaan päälle siis heitetään koko ajan enemmän ja enemmän suvaittavia juttuja, kunnes porukka poistuu lauteilta etukenossa ja vain yksi jää. Suvakkien suvakki ja hänet nostetaan jalustalle, kuten voittajien osa toki onkin.

Harmonian ja kisan ilonpilaajana, jos viitsii osallistua kilpailuun, voi toimia kuitenkin tyyppi, joka ei välitä. Välinpitämätön tyyppi on suvaitsevaisuuskilpailussa aivan ylivoimainen. Riippumatta siitä, että kuinka paljon suvaittavia juttuja kiukaalle heitetään, niin välinpitämätön tyyppi pysyy lauteilla. Suvakki kärvistelee ja joutuu lopulta poistumaan lauteilta, jolloin välinpitämätön tyyppi voittaa suvaitsevaisuuskilpailun.

Tämä on kuitenkin liikaa suvaitsevaiselle ihmiselle, sillä hän on harjoitellut suvaitsevaisuutta vuosien ajan. Yhä suvaitsevaisemmaksi ja suvaitsevaisemmaksi hän on omalla työllään ja ajatustenmuokkaamisellaan itsensä harjoittanut. Sitten joku välinpitämätön tyyppi tulee ja voittaa koko suvaitsevaisuuskilpailun kylmiltään, harjoittelematta. 

Suvakit vihaavat välinpitämättömyyttä, sillä he haluavat suvaitsevaisuuden olevan ankaran ajattelutyön hedelmä. Suvakit eivät halua, että suvaitsevaisuus perustuu välinpitämättömyyteen, sillä silloin he eivät voi voittaa himoitsemaansa suvaitsevaisuuskilpailua. Kisaa, joka ei välinpitämätöntä ihmistä edes ehkä kiinnosta.
Vapaa sana / Ostin muovisen joulukuusen
: 21.12.18 - klo:18:34
Porukat ihmettelivät, että miksi näin, että miksen mennyt metsään kaatamaan kuusta wanhan liiton meininkillä. Selitin, että takkahuoneessa jököttävä muovikuuseni on sarkasmia.
Vapaa sana / MTK:n joulutervehdys
: 16.12.18 - klo:08:42
MTK julkaisi globaalin joulutoivotuksen. Huomatkaa joulupukin tyylikkäät MTK-nyrkkeilyhanskat.
Vapaa sana / Hyviä uutisia Vapaavuorelle
: 14.12.18 - klo:11:34
Vapaavuoren Metropolin väestönkehitys kiihtynee tulevaisuudessa. Osaajien määrä Afrikassa jatkaa kasvuaan, joten heitä riittää Vapaavuoren Metropoliakin täyttämään.

"Afrikassa asuu tänään noin 1,2 miljardia ihmistä, eli noin kaksi kertaa enemmän kuin Euroopassa.

YK:n ennusteen mukaan luku nousee vuoteen 2050 mennessä 2,4 miljardiin, eli nelinkertaiseksi Euroopan väkilukuun verrattuna.

Vuoden 2100 ennusteen mukaan maanosassa asuisi jo 4,2 miljardia ihmistä, ja samalla yli kolmannes koko maailman väestöstä."


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005931738.html
Sivuja: [1] 2 3 ... 6