Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - markoantero

Elikkä ajatuksena laittaa vaahtomerkkariin pneumaan. Heräsi vaan ajatus kun keväisin usein on vielä yöpakkasia vaikka salttua huiskitaan jo täysillä. Mahtaako merkkari jäätyä? Yöksi saan kyllä koneen halliin mutta ehtiikö pellolla jäätyä? Mitä jos vaahtonesteen joukkoon lisää pienen määrän pakkasnestettä? Toimiiko vaahdotus silti ja aiheuttaako pakkasneste viotuksia kasvustolle??
Löytyykö kokemuksia linhai mönkkäristä? 300 mallia hieman ajatellut,mutta tiedä sitten onko hyvä peli? Lähinnä ajatuksena olisi metsähommiin avuksi,saisi raivaus kamppeet mukavasti perille myös märimpiin paikkoihin sulan maan aikana. Sekä olis sille muutakin pientä nurkka ajoa varmasti.
Mitä vehnä lajikketta ens keväänä kannattaisi kokeilla? Mistraalia en kylvä,ei tykänny yhtään helle kesästä. Eikä edes itävyys prosentti ole kovinkaan kummoinen. Licamero olisi houkutteleva vaihtoehto,mutta alhainen sakoluku arvelluttaa. Sibelius myös mielenkiintoinen,onko jollain tästä lajikkeesta jo käytännön kokemusta?
Koneet, laitteet ja tekniikka / ajo-opastin
: 20.11.18 - klo:22:51
Ajatuksena olisi hankkia ajo-opastin,lannoitteen levitykseen ja ruiskutuksiin. Käytännössä itsellä ei ole mitään kokemusta laitteista. Neuvokaa ja kertokaa rohkeasti mielipiteitä/kokemuksia,mikä olisi järkevin versio. Tietysti pitäisi olla edullinen,mutta kuitenkin arvostan enemmän käytännöllisyyttä. Suomenkielinen käyttöjärjestelmä pitäisi myös löytyä.
Kasvintuotanto / heinän kylvö syksyllä
: 05.09.18 - klo:22:39
Kävin iltasella kyntämässä noin kymmenen vuotta vanhan kesanto heinä lohkon,ajatuksena oli että ens keväänä uusi efa heinä kylvöön. Tuli vaan kyntäessä ajatus mieleen että kun maa mureni jo kyntäessä todella hyvin ja kylvö kelit ovat mitä parhaimmat(paitsi kuivuus). Miten on onnistuuko nurmen perustaminen näin syksyllä? Itsellä ei oo kauheasti kokemuksia näistä heinä puolen jutuista.
Kasvintuotanto / mistral
: 25.10.17 - klo:22:11
Miltäs tämä uusi vehnälajike nyt tuntuu käytännön kokemuksissa? Anabelissa ei valkuaiset vaan nouse millään,satoa tulee pirusti mut kahtena vuotena valkuaiset alakanttiin. Vaihtoon menee tämä lajike mut olisko mistral hyvä vaihtoehto tilalle tai licamero??
Mites teillä jotka omistatte arskan koneistoja tai vaunukuivaamoja on laitteet toiminu? Itellä ei oo mitään kokemusta arskasta,nyt pienehköjä suunnitelmia (vielä ihan vaan pääkopassa ajatuksena) ehkä ensi kaudelle. Kuivuri keskusteluja on varmast täälläkin ollut,mutta kertokaa ny mullekkin kokemuksistanne.
Pientä entisöinti projektia suunnitellu tässä. Löytyi aika hyväkuntoinen hevosfältti vanhasta ladosta,tietysti kaikinpuolin ruostunu eikä alkuperäistä väriä näy missään. Hiekkapuhallus ja maalaus tarkotus suorittaa mutta kysymys kuuluu mitä väriä laitan?? Eräs sen aikakauden kova kyntömies sanoi että alkuperäinen väri on sininen mutta onko tumman vai vaalean sininen,sitä hän ei sitten enää muistanut. Kertokaa jos jollakin on tietoa aiheesta,piha koristeeksi tarkoitus laittaa.
Mikä olisi helppo ja nopea "niksi" välttämään kiperät sähkö iskut imurin letkusta? Tipulaa ollaan imuroitu kohtuukokoisella teollisuus imurilla. Tietysti kohteessa on pölyisiä pintoja runsaasti ja imurin letkussa on metallinen spiraalikierre muoviletkun sisässä. Järkyttäviä tällejä tulee jatkuvasti,metalli pintoja imuroitaessa.Välillä oikein näkee pienen kipinän syntyvän. Naisväellä alkaa olla jo sen verta kova kammo imuroinnista,että pelkään kanalan siivouksen siirtyvän kohta meikäläisen työmaaksi :o eikä ne iskut itestäkään mitenkään mukavalta tunnu. Olisko jollakin jotain keksintöä tarjolla millä välttää kyseinen sätkyily?
Kasvintuotanto / Perunan pakkaaminen
: 25.01.17 - klo:22:28
Neuvokaa kokematonta. Kumpi on parempi pakkaus materiaali,reijitetty muovipussi vai paperipussi? Parin kilon pusseista kyse ja varhais perunaa olis tarkotus pussitella suoramyyntiin.
Muut tuotantoeläimet / H&N tiput
: 22.01.17 - klo:19:39
Jokos jollain on käytännön kokemusta h&n kanoista? Ittelle keväällä tulossa parttia ja kiinnostais kuulla kokemuksia.
Löytyykö kokemusta,kannattaako sotkeutua kyseiseen kapistukseen? Peruna puolen kokemus itsellä varsin vähäinen ja tarkotus pienehkö ala laittaa ens kesänä. Kyseinen nostokone olisi kaupan suht siistin näköinen ja vähän nostettu,ollu ladossa käyttämättömänä montavuotta. Saakohan näihin koneisiin vielä varaosia ja mistä jos niitä saa? Sen verran tutkiskelin että mattoja saa ilmeisesti pekomatista.
Kyseessä on clark muunninvaihteisto,johon pitäisi öljyt vaihtaa ja käyttöohjekirjasta tietysti puuttuu muutamasivu,jossa luultavasti olisi ollut öljyjen tyypit lueteltuna. Kone on lännen c 8-4,kaivuri.
Löytyykö käyttö kokemuksia? Lähinnä itseä kiinnostaisi raskaat mallit. Ajatuksena jos vaihtaisi lautasmuokkaimen pois,jotenkin vaan alkaa tuntumaan että kultivaattori olisi parempi vaihtoehto. Kävin katsomassa yhtä savista vehnäpeltoa joka oli ajettu rolmakolla ja ainakin se työjälki oli todella hyvää. Mitään muuta kokemusta ei ole itsellä,joten kertokaa. Saa myös suositella muitakin merkkejä ja kertoa kokemuksia.
Minkäslaisia kokemuksia on kertynyt alipaine kuivaamoista? Kuivurin hankinta tulee piakkoin ajankohtaiseksi,hiukan täs alkanu kattelemaan ja pohtimaan koneistoa. Antin vaunu vois olla yks vaihtoehto,toimii alipaine tekniikalla. Ilmeisesti nopeammin kuivuu mutta mitä huonoja puolia löytyy perinteiseen kuivuriin verrattuna? Nii ja kokoluokassa noin 300hehtosta olen ajatellu.
Sivuja: [1]