Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Matti

Vapaa sana / Farmers of the world,unite!
: 26.03.16 - klo:07:22
Jos nyt olette kyllästyneet byrokratiaan,aleneviin tuottajahintoihin,*****iluun itämeren pilaamisesta ja navetalle haisemisesta niin liittykää tuohon FB-ryhmään.Luulempa että aika isoja juttuja vielä saadaan aikaan.
https://www.facebook.com/groups/701449289998534/
Kasvintuotanto / Turpaanvetokilipaelu
: 16.10.15 - klo:13:48
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153401684374232&set=pcb.1061171033923046&type=3&theater
 

Tuossa huomiselle menovinkki jos satutte liikkumaan täälläpäin
Vapaa sana / Tukien maksu
: 30.08.15 - klo:12:37
Näyttää sitlä että MAVI ei aiokkaan tehdä mitään tukien maksamiseksi ajallaan.Viime syksynä oltiin mielenosoituksessa Seinäjoella niin nämä *******t lupasivat tehdä kaikkensa että saataisiin maksatukset ajallaan.Ehdotan että kun puinnit päättyy annetaan kaksi päivää aikaa maksuun.Jos rahoja ei kuulu niin lähdetään kaikki traktorilla Seinäjoelle auttamaan ja nopeuttamaan tukien maksua eikä lähdetä kaupungista ennenkuin rahat on tilillä.

Ketä asia kiinnostaa liittykää tuohon FB-ryhmään Suomeksi kaikkien maiden viljelijät liittykää yhteen

https://www.facebook.com/groups/701449289998534/
Vapaa sana / Veronmaksuboikotti
: 19.10.14 - klo:17:05
Mitäpä ootte mieltä jos me kaikki viljelijät palautetaan ennakot verotoimistoon eikä makseta ennakoita ensi vuonna.Vastaveto tukien siirtämiselle.Arto Lonkilan idea sai ainakin tuolla Facebookissa kannatusta
Täällä tuntuu olevan sellaisia mielipiteitä että TOS-siemen on reilusti parempaa kuin sertifioitu joten ihan vilpittömästi pyytäisin neuvoja parantaakseni myytävän siemenen laatua.Eli seuraavaksi toimenpiteet mitä nyt jo tehdään:

-Peltojen viljelyhistoria tiedossa keskim.kahdenkymmenen vuoden ajalta(ennemminkin mutta tuon verran siementuotannossa,tarkastukset joka vuosi,lisäksi oma tarkastuskierros vähintään kolmesti joka lohkolla,kaikki ajourat kävellään)
-Kantasiemen aina sertifioitua B tai C1 siementä
-Kasvinsuojelussa tautien torjunta aina,korrensääteet tarvittaessa
.kylvö ja muokkaus viimeisen päälle,tämän lisäksi imuroidaan vehkeet ennenkuin viedään pellolle.Kynnetään joka vuosi
-Kasvustojen kitkeminen(pellossa on aina vieraita lajeja ainakin joku,hukkakaura kannattaa löytää heti jos sellainen ilmestyy.Siementiloilla ei ongelma)
-Puinti mahdollisimman kuivana,puimurit ja kuivurit vain siemenviljelyssä,max.2 lajiketta per kalusto,välissä esim.timotein puintia(itsellä n.100ha/v
-Viljan puinnissa puhallus niin isolle että ruumenet ja pienet jyvät menee peltoon
-Kuivaus alle 80 astetta
-Varastointi erillään muusta viljasta

no niin sitten se itse prosessi

-Kippausritilän päälle jää kuolleet kissat ja oravat,laudankappaleet,sampo-puimurin irronneet peltiosat ym.
-Damas pulco sykloniesipuhdistaja erottaa pölyn,kuorenkappaleet,tyhjät jyvät,tupakannatsat ym.mitä nyt viljassa siinä vaiheessa on.
-Lajittelija(meillä damas,olen lajitellut parikymmentä vuotta triumhilla ja seissyt talvet -93 -2000 elokuusta toukokuuhun 12 tuntia päivässä Petkus 541kkösen vieressä)erottelee vielä tehokkaasti kevyet,pienet,ylisuuret jyvät,oljenpätkät ym.roskat joita vielä seassa jonkun verran on.
-Triöri erottelee katkenneet jyvät,kutistuneet(esim.fusariumin pilaamat joita viime kesän ohrassa on,voisi kuvitella että kaurankin toksiinijyvät ovat juuri niitä mustia jyviä joita viime kesän viljassa on.Ainakin vähenevät lajittelussa.
-Meillä lajitellaan kahdesti,syy reklamaatio jostain kymmenen vuoden takaa,oli ollu oljenpätkä siemenpussissa(korkeissa siiloissa tahtoo lajittua viimeiseen säkkiin)
-Evira määrittelee peittaustarpeen,mitä tauteja vastaan peitataan.Aineet Zardex,Baytan,Celest

Nyt kaipaisin hyviä neuvoja parantaakseni siemenen laatua.Tässä hommassa ei ole milloinkaan liian hyvä,jos teillä on jotain ammattisalaisuuksia niin kertokaa

Esim.mitä on ronski lajittelu joka tekee tossin paremmaksi kuin sertifioitu?

n.neljänkymmenen miljoonan kilon kokemuksella

Matti

Kasvintuotanto / Ryskypäivät
: 27.02.14 - klo:19:52
Huomenna olisi Maailman vahvin viljelijä kilpailun osakilpailu Ylivieskan ryskypäivillä.Jos kiinnostaa niin tulkaa kokeilemaan.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=214190145436392&set=a.214190102103063.1073741831.163990690456338&type=1&theater
Kasvintuotanto / Jyväjemmari
: 16.12.10 - klo:20:47
Kasvintuotanto / Jyväjemmari-verkkolehti
: 08.04.09 - klo:16:11
Nyt kannattaa tilata Jyväjemmari-lehden sähköinen versio osoitteesta: http//jyvajemmari.webmaker.fi/verkkolehdentilaus.
Kyseessä on vain lievästi kaupallinen ilmainen alan julkaisu,sanotaan nyt vaikka sertifioidun siemenen pää-äänenkannattaja.Ilmestyy noin 2 kertaa vuodessa eikä maksa mitään.
Tuskin kannattaa arvioida naapureiden kannattavuutta tai syitä siihen mutta ainakin itselle(128ha siemenviljelytila,pakkaamo on erikseen)parhaiten kannattavuutta on nostanut töiden ulkoistaminen+verkostoituminen.Toiseksi tärkein on satotason maksimointi. Muutamana viime vuonna on mennyt vähän pieleen mutta tavoite edelleen 6tn/ha viljaa ja 800kg/ha timoteita mahdollisimman vähällä konetyöllä hehtaaria kohti.Kannattavuutta parantaa huomattavasti myös peltolohkojen sijainti ja koko,peltoa on kyllä pakko ostaa jos entisten vierestä tulee myyntiin mutta ei ole mitään järkeä kaikkien lähteä kilpailemaan jokaisesta myytävästä lohkosta,täälläkin hinta on karkaamassa käsistä.Lisäksi viljelyä selkeyttää se että  on esim. 60ha timoteita ja 60ha yhtä lajiketta kumpaakin.Koneita kannattaa pitää vähän mutta kunnollisia(tämä on oma valinta,ei sovellu kaikille tiloille)Tuossa huomenaamuna nähdään viime vuoden tulos,luulen että plussan puolella mennään mutta sen näkee sitten
Sivuja: [1]