Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Arska81

Minulla saattaisi olla mahdollisuus ostaa naapurilta (ei elinkeinonharjoittaja) maatalouden varastorakennus, toisin sanoen vanha lato. Jos ostan tämän omaan peltooni rajoittuvan n. 800 neliön "tontin", jolla rakennus sijaitsee, niin saanko vähentää  rakennuksen arvon verotuksessani?
Vapaa sana / Kaapelointiongelma
: 18.08.20 - klo:19:32
Elenia asentaisi mailleni peltotien varteen naapurille menevän maakaapelin ja ilmeisesti samaan kaivantoon myös valokuidun. Korvaus ikuisesta sopimuksesta ei olisi täyttä sataa euroa. En pysty sillä summalla järjestämään edes valvontaa maillani tapahtuvalle kaivuutyölle. Miten kannattaa toimia?
Tilallani sijaitsee tyhjänä seisova, mutta asumiskuntoinen vaarinpirtti. Kaverini haluaisi vuokrata sen kesämökikseen eli ei vakituiseksi asunnokseen. Onko kyseessä silloin maatalouteen kuuluva liitännäistoiminta, jonka tulo kuuluu ilmoittaa maatalouden veroilmoituksessa kohdassa "Majoituspalveluiden yms myyntitulot" ?  Toiminta on arvonlisäverollista (alv% 10).
Seuraako tästä, että saan perustellusti hakea kyseiseen pirttiin tekemistäni kaluste- ja kodinkonehankinnoista arvonlisäveropalautuksen ja voin kaiken kaikkiaan vähentää nämä menot maatilani tuloverotuksessa?
Sivuja: [1]