Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Realisti

Tuollaista vanhaa wille 645 / 725 / 745 tai lundberg 343 mallia tullut mietittyä maatalouskäyttöön, onko kellään asiasta kokemuksia?
Pyöräkuormain olisi muuten paras vaihtoehto, mutta vanhat rakennukset rajoittavat korkeutta. Kurottajan taas on liian kalliita.
Mistä löytyisi järkevällä hinnalla erikoismittainen Teli? Runkopalkit 120cm leveällä ulkolaidoista mitaten. Akseliväli olis oltava n.150cm ja kantavuutta jotain 18tn. Hyväkoneella olis tarjota, mutta hinta yli tuplat vastaavaan ertin vakiomittaiseen...
Onko kellään kokemuksia näistä nyt jo muoti-ilmiöksi muodostuvista pienkurottajista? Itseä kiinnostaa erityisesti jcb 515-40 mataluutensa ansiosta, nimittäin täytyy sopia vanhaan -56 rakennettuun navettaan. Nykyisessä pienkuormaimessakin on ohjaamo pois kun on yli 2m korkeutta, eli max Korkeus 195cm. Koneella pitäisi pystyä lastaamaan mäkkärin n.850kg paaleja ja viljaa apevaunuun sujuvasti, ja mättämään kuivalantaa 2,8m perävaunuun ahtaalta vanhalta tunkiolta.
Tällainen välimalli etsinnässä kun pienkuormain ei yllä tai jaksa, ja "oikea" kurottaja on liian suuri fyysisesti.
Sain eilen selkeän ohjeistuksen rehuviljan myyntiin liittyen eviralta. Ilmeisesti kesko oli pyytänyt ottamaan minuun yhteyttä koska Facebookissa kauputtelemassani rehuviljaerässä näkyi myös itävyys ja lajike kun samasta satsista otin omat tossit.
Eli mikäli rehuviljaa myydessä ilmoittaa ilmoituksessa lajikkeen, itävyyden, tsp:n tai hukkakauravapauden yms. Voidaan se tulkita harmaan siemenen kaupaksi ja siitä tulee myyjälle rojaltit maksettavaksi. Itse en älynnyt tekeväni rikosta kun ilmoitin tavaran olevan tarkoitettu vain rehukäyttöön, muistakaa nyt tämä vastaisuuden varalle.
Vanhempiin jyräcombeihin, combimasteriin ja agrimasteriin on saatavissa päivitys-sarja joka poistaa ketjuongelmat. Eli tumelta on saatavissa täydellinen maapyöräsetti joko asennettuna tai ilman asennusta tosi edullisesti.
http://www.celli.it/en/products/accessories/rulli-livellatori-posteriori/

Mikä noista uuteen jyrsimeen? Vahvoilla hainevä ja spiraalimalli, onko kellään tuollaista spiraalia käytössä missään muokkarissa? Putki ja piikkipakkerit varmasti tukkii nevakantoihin...
Mikäs olis hyvä näistä edullisemmanpään käytetyistä kuivalantavaunuista, ptu:t taitaa aiheuttaa pelkkää verenpaineen nousua? Entäs jf? Ei mitään samsoneita kun levitettävää alle 1000m3
Oli ilmestynyt 5 numeroinen summa tilille, minkä tuen maksu on nyt?
Onko väellä kokemusta näistä edullisemman luokan rypsipuristimista? Nyt kun viljan hinta on mitä on, niin on herännyt ajatus rypsin viljelystä ja puristamisesta, saisi rouheet omalle karjalle ja öljyt hallille moniöljypolttimeen. Mitä pitäisi huomioida ja millainen laitteisto pitäisi hankkia?
Facebookin asiantuntijoilta ei vastausta löytynyt, niin kokeillaan tuttua ja epäluotettavaa agronettiä  :P
Eli olen hankkimassa Jd 7810:aan etunostolaitetta, ja sen ohjaamiseen pitäisi kartoittaa vaihtoehtoja. Tarve on kaksitoimiselle nostolaitteen nostolle ja yksitoimiselle etuniittokoneen nostolle, onnistuuko millään etukuormainlohkolla tuon yksitoimisen käyttäminen? Ergokahvakin olisi ihan kiva tuohon, ja saisi vielä samaan karahkaan takalohkojakin lisää. Mutta miten ne pelaa tuon yksitoimisen kanssa? Onko ainoa järkevä vaihtoehto vain haaroittaa yksi takalohko myös eteen?
Sivuja: [1]