Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Gmaili

Viimekuussa kävin kirjoittelemassa työsopimuksen vakipaikasta. Nyt on totuteltu pitkästä aikaa vieraassa paikassa työskentelyyn. Kiinnostava sekä mielekäs työpaikakin kun löytyi. Pari vuotta vielä pidetään lehmiä ja katsotaan miten tehdään. Kyllä tuo kuppi on jo kovasti alkanut lopettamisen puolelle kallistumaan. Vahvana elää ajatus kuiten on josko sitä sen verran pitäisi tuota maataloutta että saa viljelijä statusta verottajan silmissä pitää.
Linkissä jotain lannasta ja sen varastoinnista sekä käsittelystä alkaen sivulta 13 ==>.

https://www.mtk.fi/liitot/keskisuomi/hankkeet/Toivo/fi_FI/Toivo-tuki-infot2016/_files/95757472987236899/default/Tukihaku%202016.pdf

Minulla jotenkin jäytää takaraivossa että lantapatteria ei saisi olla läpi talven pellolla eli 1. päivä tammikuuta lantapatteria ei saisi olla mutta jo 2. tammikuuta sen voisi perustaa. Tuosta linkistä sitä en löytänyt mutta ilmeisesti koulutuksen pitäjä siitä puhui. kuitenkin noissa kalvoissa on seuraavat lauseet :

- Lanta-auma voidaan perustaa milloin vain mutta se on käytettävä 12 kk kuluessa.
- Jälkikypsytys voidaan tehdä aumassa

Mistähän löytäisi viimeisimmät ohjeet/ehdot lantapatterin tekoon?
Täällä viime vuosina on lumet ja maat alkanu sulaa jo helmikuussa, niin tarttis saada lannat pellolle ennekuin tiet ja pellot kuravelliä..
Nyt harvinaisen hyvä tilanne, kun kerrankin syksyn säät suosi ja lantaa ei juuri kertynyt sisälle syksyn aikana ja paikat saatiin lokakuun lopussa tyhjiksi, mutta helmikuulle mennessä sitä kyllä syntyy sen verran uutta, että yksi 10ha lohko 23 kilsan päässä saataisiin kuivikepaalien menokuormissa täyteen.

Sinä voit tehdä käsittääkseni jälkikypsennys auman ( lanta palaa siinä aumassa eli jälkikypsentyy) ihan laillisesti sinne 23 km päässä olevalle pellolle jo 2.tammikuuta alkaen.
Tänäaamuna juuri katsoin Vipua, niin ainakin minulle on laitettu maksuun Luonnonhaittakorvaus. Tilillä ei vielä näkynyt. Ilmeisesti Torstaina - Perjantaina on tilillä. Jos noita laskuja saisi maksettua.

Eli laulellaan vaan rehellisesti Tili tuli tili meni.
​Luonnonhaittakorvausta pitäisi alkaa tulemaan ensi viikolla ( viikko 40 eli 3.10) maksu prosentti on 85%. KoneAgria järjestetään Jyväskylän Paviljongissa torstaista lauantaihin 6.-8.10.2016. Tosin taitaa aika monella mennä tuo tukiraha laatikossa oleviin laskuihin jos en kovin pieleen veikkaa.
Miestä, maidontuottajaa,  haastateltiin tv uutisis, oli masennus päällä, kun ei huomisesta tiennyt, oli menossa vasaran alle tila. Huono homma,  ei kenenkään pitäis konkurssiin joutua maataloustuotannon takia.

Ikävää.

Eero oli jo Maaliskuussa Itä-Suomen uutisissa. Jo silloin kertoi avoimesti vaikeuksistaan. Nyt pitää vain toivoa että me maatalousyrittäjät emme ala toisiamme morkkaamaan millä tukialueella ja mitä tuotanto suuntaa edustetaan. Naapurikunnassa on mansikkatila (ei itä-Suomessa) konkursissa nyt. Minkäs sille tekee. Niin Eero kuin tuo mansikkatilan omistajakin on parhaansa tehnyt ja enempää ei voi vaatia. Konkurssin ja pakkohuutokaupan kokeneen maatalousyrittäjän homma varmasti pistää häpeämään vaikka vika ei olisi itsessä. Se häpeän kulttuuri on syöpynyt jostain "aikojen alusta" meihin suomalaisiin.

Toivotaan että voisimme sanoa maataloustuottajille jotka on nyt tämän kriisin kautta menettäneet tai menettämässä tilansa, ettei syy ole heidän. Parhaansa ovat yrittäneet ja tuo kansainvälinen politiikka johon Suomalainen maanviljelijä ei voi vaikuttaa ajaa meitä ikävä kyllä ahtaalle. Kävi miten kävi kulkekaa pää pystyssä, ei teidän tarvitse hävetä konkurssia.
 
Toivottavasti tuo loppukuun tilipäivä ei myöhästy. Joutuu muuten rikkomaan mukuloiden säästöpossut ja tyhjentämään lomakassan ja kaikki piilotilit, joita on jemmattu pahan päivän varalle.

Ei kai tämä möhliminen nyt enää voi Seinäjoelle muutosta johtua. Edellisellä tukikaudellahan maksatukset tuli ihan kelvollisesti. Vai onko ne muuttaneet uudestaan ihan siitä syystä, että saadaan jokin tekosyy. Taitaa suurin syy olla johtamisessa kyseisessä puulaakissa. Kumma sinällään, että kalliilla palkatut johtajat eivät kanna vastuutaan ja tee töitään, vaikka sitä kovaa palkkaa aina perustellaan osaamisella ja vastuun kantamisella.  :o

Näkyy ainakin paikallisilla seurakunnilla olevan muutamia viljelijöitä hakemassa leipää / ruokaa diakonian kautta. Kyllä se ihan vierestä suututtaa kun ruuan tuottajat joutuu itse leipäjonoon. Ai mistäkö tiedän - tuttuja naamoja menee ovesta sisää ilman kantamuksia ja sitten tullaan ruokakassin kanssa ulos. Paikallisen diakonian ovi kun sattuu olemaan sopivasti näkysällä vanhusten hoitolaitoksen ikkunaan. Tulee tuolla hoitolaitoksessa käytyä tapaamassa iäkästä naapuria ja samalla katsellaan ikkunasta kun jutellaan.   Jos nuo tukimaksut viivästyy, veikkaan monen muunkin perheen hätävarat kaavittavan viimeistä senttiä myöten. Wolfheartscry ei ole yksin. Kyllä sitä on laskettu meilläkin tarkkaan laskut ja rahat. Kaikki turhat menot ja ostokset on karsittu.

Onko viljelijät oikeeesti noin persaukisia?
Kauhee paniikki jos ei pääse perinteisille tilinpäätösostoksille ennen vuodenvaihdetta   :D :D :D

Kyllä se vaan ihka oikeassa elämässä tuntuu moni viljelijä olevan aikalailla vähissä rahoissa. Esim. Iltalehti kirjoitti seuraavasti Tiistaina 25.8.2015:

- Meillä on Kiuruvedellä ja muuallakin maataloudessa niin tiukka tilanne, että minä jaan ruoka-apukortteja maatiloille. Se porukka, joka meille tuottaa ruoan, on nyt itse ruokajonossa, tämä on ihan sairasta.
- Pahinta on se, että tuskin kukaan viranomainen on oikeasti tajunnut, minkälaisessa pyörteessä nämä tuottajat ovat, sillä jokainen virkamies on omassa poterossaan ja kuvaa kokonaisuudesta on vaikeaa saada, Tabell sanoo.

Lähde : http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082520240860_uu.shtml

Taannoin Keskisuomalainen kirjoitti tuosta asiasta. Viljelijät eivät halunneet omalla nimellä tulla asiasta ulos mutta kun pyydettiin nimettöänä haastattelua jokainen haastateltu myönsi että rahat menevät tällä hetkellä kädestä suuhun.
Vipu-palvelussa näkyvissä maksuun tulevien tukien euromäärät, perustuesta maksetaan 80% ennakko ja Luonnonhaittakorvauksen loppuosa tulee maksuun.
Myös EU-nautapalkkio maksettava määrä on näkyvissä, nautapalkkiossa voi olla maksettavaa tukea leikkaavia tukivähennyksiä, jotka johtuvat eläinvalvonnasta tai ilmoitusviiveistä aiheutuvista eläinten hylkäyksistä.
5. Älä tapa. Niin, ehkä tämä juttu kertoo meistä sen, miten itsekkäitä saatamme pahimmillaan olla. Pieni tulkintavirhe sikiön kehityksestä voi aiheuttaa traagisen tapahtumasarjan. Sitten on tietenkin nämä, jotka ovat tulleet raskaaksi raiskauksen johdosta. Vaikeita juttuja.

Omalle kohdalle sattui niin, että viikkoja oli reilut parikymmentä ja istukka ei enää kestänyt, siinä oli paha repeymä tullut jo pari kuukautta aikaisemmin. Synnytys piti käynnistää, koska äidin henki alkoi olla vaarassa, tulehdus oli jo niin raju. Se on raastavaa, kun sikiö on vielä virkeä ja eläväinen, mutta sen kohtalo on kuitenkin sinetöity. Mikään ei tunnu niin pahalta, kuin oman pojan menettäminen. Elämä on joskus ylämäkee ja joskus taas vähän myötäisempää ja tuostakin kyllä pikkuhiljaa on noustu vaikka lujille se otti.

Lähisukulaiseni tapaus tuossa:

https://www.youtube.com/watch?v=JkV4MCroQgo

Teki surutyömään jonkilaisen videon. Sivusta seurattuna huomasi että otti pariskunnalle todella koville. Yhden kerran keskusteltiin asiasta tuolla metsällä ollessa kahdestaan, jolloin kaveri totesi: "Oli tosi kova pala kun jo odotti nuorta kaveria ja tiesi että on poika. Juhan kuolema kuitenkin lujitti liittoa ja nyt kestetään melkeinpä mitä vaan yhdessä." En osannut kuin kuunnella ja vastailla jotain pientä. Myöhemmin kuulin että olin ollut kuulemma hyvä kaveri kun edes kuuntelin enkä neuvonut että kyllä se aika parantaa haavat ja älä sure.
Ei ole vielä tullut POP pankkiinkaan. Joskus rahat on ilmestyneet tilille vasta klo 12.00 jälkeen päivällä. Täytynee ennen iltanavettaa käydä katsomassa tilanne uudelleen. 8)
Vapaa sana / Puhelin maataloustöihin
: 29.08.12 - klo:10:04
Onko porukka täällä mieltynyt johonkin puhelimeen joka olisi maatalous käytössä hyvä ja kestävä. Eli mitä puhelinta itse käytät töissä. Nämä uudet huippu hienot älypuhelimet ei ilmeisesti toimi kovin pitkään tuolla navetan puolella joten kestävää / mukavaa käyttää, maatalouspuhelinta katseleisin haalarin rintataskuun. Tuota N9 mikä on ns. edustuspuhelin en aio viedä navettaan. Onko kellään kokemuksia Samsung, Xcover GT-S5690 kosketusnäyttöpuhelin mallista. Mainospuheet on ainakin kovat.
Sivuja: [1]