Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 16

Viestit - marhoo

Kasvintuotanto / Vs: Luomukasvintuotanto
: 28.03.16 - klo:12:12
Kyllä tuohon pitää saada saada vaikka edes viljakasveja kiertoon. Luomussa kun apila on välttämättömyys ja sen peräkkäinen viljely on aikamoinen riski. Kaura on varmasti helpoimmasta päästä... Jos ja kun pinta-alaa on todella reilusti niin kannattaa käyttää myös esim. virnoja tms. latauskasveina ja pitää viherkesannolla.

Varsinaista VLN:nää kun ei tueta kunnolla, niin kannattaa kylvää rehuhernettä, italianraeheinää ja persianapilaa seoksena. saa valkuaiskasvipalkkion, aluskasvipalkion ja mahdolisesti pohjoisen tuen. Murskaa kasvuston sitten maahan jos ei tarvii. Tukikasvina vois käyttää vaikka härkäpapua pienissä määrin. Virnat ei kelpaa valkuaiskasvi palkkioon.
Tuo kuulostaa järkevälle, jotain tuommosta kyllä pitäis laittaa. Luomussahan taitaa olla sadonkorjuuvelvoite kerran kierron aikana?

Jos ajatellaan markkinakelpoisen sadon tuottamista luomussa, niin jotta se olisi kannattavaa, mitkä siinä on ne kriittiset kulmakivet, jotka on oltava kunnossa, ennen kuin hommaan kannattaa panostaa?

Rikkakasvit ei ole iso ongelma, juolavehnää ei juuri ole. Oikeistaan ainut mainittava on hevonhierakka, joka on nyt yhdellä suunnalla muutamalla nurmilohkolla riehaantunut. Peltokanankaali kans toinen. Valvatti ja ohdake ei ole niinkään.

Varastot ja kalustot tietenkin puuttuu perusmuokkaimia lukuun ottamatta.

Ajankäyttö on kans yks, navetalla saan menemään ihan riittävästi ja rehunteko ja peltotyöt yleensäkkin työllistää jo. Tosin konemies on apuna.

Omalle tavanomaisessa tuotannossa olevalle karjallehhan ei kannata noita luomuviljoja yms syöttää vaan myydä tarvittaessa ja jatkaa entiseen tapaan täysrehulla?

Noh, äkkiä vois luulla, että siellä vois olla jotain kovinkin tuottoisaa, mutta kun kulut laskee, eli ehkä maltillinen kokeilu jotain on järkevää ja nuo mitä terminator mainitsi.

Jos kustanuksia laskee, niin kannattaa ne vanhat säilörehut ilmoittaa edelleen säilörehuna ja kylvää niille vähän pintaan uutta apilan siementä. Luomussa on kerran 3 vuoteen sadonkorjuu velvoite. Eli periaatteessa vanhan säiliksen voi jättää pariksi  vuodeksi korjaamatta sadon ja jos kalustoo on, niin murskaa peltoon. Viherlanoitus pitäisi 3 kesän aikana murskata peltoon että apila sitoisi kunnolla typpeä.

Onko vielä korjuu velvoite olemassa 2013 ohjeissa oli mutta onko enää? viljelykierron osalta juu. 2013 LHP:stä on maininta mutta päivitetystä versiosta en sitä enää löytänyt, tosin voi olla että luin väärästä paikasta, maan hoito ja viljelykierto..
Metsätalous / Onko järkevää vai ei?
: 28.02.16 - klo:11:02
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016022721184184_uu.shtml

Itse olen sen kannalla että ei ole järkevää yhtiöittää, ettei vaan suomalaiset taas vaan hötkyile EU:n varjolla.

Kestävyyttä mietin itekin, mutta minust 80-luvun lopun vääderi oli vahvaa tekoo kun ei oltu vielä paljoakaan hitsailtu. Vetovastus suunnilleen samaa s-piikkejä n.65kpl vs sänkiäkeen piikkejä 30 kpl. Nostolaite versiosta saa varmaan läpäisevämmän kuin hinattavasta 4-rivisestä telipyörävehkeestä. Se hyvä puoli tossa omassa on se että jos tarvii ajaa syvemmällä niin nostaa sivulohkot ylös niin saa hinattavan kultivaattorin korvikkeen.
Onnistuin hankkimaan 20 vuotta vanhoja siiloja ilmeisesti Jaakko, elementit 2x2, niissä ei ole erillisiä kulmatolppia. Tarvitsen niihin pohjakartioita mutta en tiedä mitkä niihin sopivat. Oliko siihen aikaan eri valmistajien siilot kaikki erilaisia vai oliko jotkut samalla mitoituksella / mallilla? Googlella en äkkiseltään löytänyt tietoa.
Laitoin viime keväänä MV:n sänkiäkeen piikit 210mm terälapulla vanhaan vääderiin (5,8). Tarkoituksena oli saada läpileikkaava pohja, ihan ok kapistus siihen hommaan. Äkeen telipyörästö aiheuttaa jonkin verran haasteita piikkien sijoitteluun. Täytyy vissiin rakennella yksi piikki rivistö lisää, kun hieman meinaa mennä tukkeeseen sivulohkojen telien takaa. Keväällä tein sillä jonkin verran kylvömuokkauksia mutta siihen hommaan sitä täytyy vielä viritellä. Syksyltä kokemusta ainoastaan 10ha verran rypsipellolta. Asiaa on muistaakseni aikaisemminkin tällä foorumilla pohdittu ,haku?
Kasvintuotanto / Vs: Luomuun siirtyminen?
: 07.02.16 - klo:12:57
Kannattaa huomioida tulevien luomuvuosien siemen tarve jo nyt ennen siirtymistä. Sv1 viljasato yms kelpaa luomu siemeneksi ja sv2 sadosta sitten nurmien siemenet. Ja sv2 sadon osalta härkäpavusta voi saada parempaa hintaa. Jos siemenviljely kiinnostaa niin se kannattais aloittaa jo nyt. Viljelykiertoja voi olla myös useampi.
Kasvintuotanto / Vs: Luomuun siirtyminen?
: 06.02.16 - klo:12:41
Kurssille vaan mars, nii siitä se lähtee. Ja hyödynnä Neuvo2020
Laitoin syksyl uuet aurat, vaihdoin 3-siipiset ilmajäähdytteiset nelosiin. Ehkä turhan pikanen ratkaisu, olisi pitäny vetää happee vähän aikaa ja sijoittaa väliraha johonkin viisaampaan muokkaushärpättimeen...
Eiköhän niissä kameroissa ole jonkinlainen pimeänäkökyky kuitenkin... Voihan sille kameralle tehdä suojuksen niin että se materiaali ei pääse koskemaan sitä kameraa, kuitenkin ne kamerat on aika pieniä. Itel on viljapuolel ja hyvin näkyy vaikka laatikon kannet on kiinni.
6310 hehkureleelle ei tule heräte virtaa ja sama vika on myös 20 sarjalaisessa. Onko sille hehkulle viel hytis oma sulake, kirjoista en löytäny. Vai onko virtalukossa jotain vikaa...
Kasvintuotanto / Vs: Viljan hinta
: 18.01.16 - klo:10:02
Mitenkäs tulevan kauden hinnan kiinnitykset, ilmeisesti ootellaan hinnan nousua vielä.. Kauraa olis myymättä, nyt 140€ , mitäköhän se olis syksyllä?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Imuri
: 31.12.15 - klo:17:46
Clen 3flow 440, joku ton aikasempi malli löytyy täält, kolme suodatinta joista kaksi imee ja yhtä suodatinta vuorollaan puhalletaan, kyl sillä aika kauan saa pölyä imeä. Muovirunkonen eli vähän rimpula se on, varovainen pitää olla käsittelys. Makso hankkiessa jotain 800sis alv, tosin ok värkki mut tossa hintaluokassa olisi varmaan saanut parempiakia.. Osittain huono hankinta niin kuin kaikki yleensä muutkin mitä oon ostellu.
Yks ahaa elämys tuli kun tuloilman lämpötila laski 10-15 astetta ja ilma oli kosteampaa niin alko öljyy palamaan reilusti enemmän. Luokkaa 5-10L / tonni. Yöllä en oo juurikaan kuivannu mut edellä mainittu taitaa vastata yötä.
Taisin maksaa jotain 350€ , hieman kallishan tuo on mut kokonaishintaan nähen aika pieni summa. Tonnejahan siinä kuivataan niin sitä kautta pääsee vähän paremmin käsiksi eri viljojen yms. kuivauskuluihin ja pääsee vertailee et mikä säätö vaikuttaa minkä verran. Loppuu se arvailu ja musta tuntuu leikki.
Millä mittaatte kuivurienne öljynkulutuksen?

Virtausmittarilla, taitaa olla joku tämmöinen
https://www.esska-fi.com/esska_fi_s/Virtausmittari-VZO-4-max-50-l/h-mekaaninen-rullalaskuri-359102430256-9090.html

Polttimessa yks letkujärjestelmä..
Sivuja: [1] 2 3 ... 16