Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 13

Viestit - Juubi

Ostin ruskeavanteisen vihreän Valtran ja sain juuri sellaisen romun josta maksoinkin.
Kyllä varmaan uudet pannun sisuskalut löytyy Mepulta. Omani (pienempi ja vanhempi Mepu) hitsasin kuntoon kun oli niin helppo korjattava. Uunista takaseinä pois niin vikapaikka oli esillä - oli ratkennut saumasta.
Elikkä Valtra  8050 hi-tech lakkasi liikkumasta eteen päin kerta laakista, ilman varoittamista. Pakki toimii kyllä. Onkos ideoita mikä ois vikana?

Löytyikö vika kelasta vai jostain muualta? Nimim. 8150 Hitech 1 ja vain pakki puuttuu.

Edit: Omalta kohdalta vikapaikka selvisi; Hitech-ohjainlaitteen luota oli irronnut johtosarjan suojakuoren sisällä oleva pakkijohdon diodin liitin. Koppi on lähes täysin purettuna ja edellisen omistajan sotkut siivoutumassa niin siinä on tullut johtosarjaa siirettyä kerran jos toisenkin.
Tässäkin on talvi-/lumisuojat jääneet pois:

https://www.youtube.com/watch?v=ZwCPlqvdLIg

Itselläni on 2013 hankittu 550xpg, joka oli liikkuvilta osiltaan täysin romuna 170 käyttötunnin kohdalla vuonna 2018. Saha alkoi lopuksi oikuttelemaan niin ettei lämpöisenä lähtenyt käyntiin ensimmäisellä nykäisyllä ellei käyttänyt puolikaasua. Huollon korjausarvio (työt+osat) oli 860 euroa. Lähes kaikki liikkuvat osat oli romuna; mäntä leikannut kiinni, pytty samalla pilalla, runkolaakerit väljinä, kampiakseli sorvautunut pilalle ym. Mallisarjan alkupään runkolaakereissa oli kuulemma valmistusvialliset laakerit. Toinen vikapaikka oli kampikammion ja pytyn välisessä tiivisteessä, josta oli puhaltanut läpi.

Valmistaja tuli korjauksessa vastaan tarjoamalla uudet osat veloituksetta, joten itselle jäi lopulta maksettavaa töiden verran. Onneksi oli sähkökaasari sillä muuten käyttötuntien varmentaminen olisi ollut mahdotonta. Tässä tapauksessa sähkökaasari säästi lähes sahan hinnan.

Tokihan sahan olisi pitänyt kestää hajoamatta nuo käyttötunnit. Olin kuitenkin itse erittäin tyytyväinen siihen että valmistaja oli vielä valmis ottamaan vastuuta vähän käytetystä, mutta useamman vuoden vanhasta laitteesta.
saunalahella ei ole halpaa puhelu/tekstariliittymää ilman 500 megan nettiä alta 30 euron jne..

Saunalahti "Tarkka Mini" 7,9e/kk, "Tarkka Perus" 9,9e/kk sekä "Tarkka Premium" 24,9e/kk
Datan siirtonopeudestahan niissä nykyään maksetaan. Eihän nuo halvimmat ns karvalakkiliittymät kovin kalliita ole (5-10e/kk)  mikäli ei tarvitse nopeata datayhteyttä. Ei kannata maksaa datanopeudesta jos ei sitä käytä.
Ihmettelen itse, missä ne aluslevyt. Ohjekirja, kaukosäädin ja patteri, sekä kaksi lasiputkisulaketta.

-SS-

Löytyy (tai pitäisi löytyä) teipattuna takaseinän sisäpuolelta, siis polttimen vieressä päätyoven takana. Ovat pienessä muovipussissa.
En kiedä pajon mitään näistä, muutaku että voi laittaa vaikka kuinka paljon rahaa näihin. Mutta eikö tässä ole 250 ja ez boom ohjain? Siinä näkyy kans L/ha. Se on laitettu nettiin 8 v sitten, mutta mitä "väärin" tossa on?
https://www.youtube.com/watch?v=MDegOAP2o9o

Ez-Boom osa(a/si) lohkoautomaation ja määräsäädön mutta toimi(i) vain EZ-Guide 250, EZ-Guide 500 sekä FmX-1000 (vain vanhalla ohjelmistoversiolla). Poistunut myynnistä ilmeisesti 2011 aikoihin, joten käytettyä olisi sitten metsästettävä mikäli sellaisen haluaa.
Täysversiokin vaatii lisenssin, että saa keskustelemaan esim. Hardin tai Bögballen kanssa, ellei kyseistä lisenssiä tule ostetuksi opastimen yhteydessä. Jälkikäteen tuon "salasanan" hinta on yli 1000 e.

Tarkoitatko tätä:
https://shop.geotrim.fi/hardi-automaatio.html

Osaa Hardin ohjaimista ohjataan siis Trimblen Field-IQ:n välityksellä (ei käsittääkseni vaadi lisenssiä Hardinkaan kanssa) ja osaa suoraan opastimella (vaatii VRA-lisenssin).
Itsellä samat mietinnät. Onko miten suuri homma vaihtaa koneesta toiseen? Jos yhdellä koneella ruiskuttaa ja toisella niittää ja kolmannella vaikka äestää, niim saisi olla helposti siirrettävä.

CFX-750 ilman lisävarusteita on ainakin helppo siirrettävä. Varmaan samalla tavalla menee joka valmistajalla. Useimmiten käytössä oleviin koneisiin kannattaa laittaa "kiinteät" antenni- ja virtajohdot, jolloin siirrettäväksi jää vain näyttö sekä antenni (noin 5 min). Jos automaattiohjausta, lohkoautomatiikkaa tms. tarvitsee siirtää niin sitten menee enemmän aikaa. Itselläni opastin kiertää kahdessa traktorissa, kahdessa Gatorissa ja puimurissa aina tarpeen mukaan.
Kannattaa miettiä hankintaa myös tulevaisuuden kannalta. Onko mahdollisesti jatkossa tarve työkoneen automaattiohjaukseen tai traktorin automaattiohjaukseen? Trimble CFX-750 lite suostuu ohjaamaan kyseisiä lisälaitteita lisenssimaksun jälkeen. CFX-750 "täysi versio"ohjaa kyseisiä lisälaitteita ilman erillistä lisenssihankintaa. Ruiskun automaattinen lohko-ohjaus ja määränsäätö on ainakin sellainen varuste josta en itse enää luovu. Jatkossa on vielä mahdollisuus laajentaa satokartoitukseen, lannoitukseen karttojen perusteella ym. mikäli haluaa.

Kotimaiset nettisivut kauppaavat Hexagonia pelkkänä opastimena. Valmistajan sivuilta löytyy kuitenkin maininnat eri laajennusosioista, mutta mainospuheita tarkempaa ei löytynyt.

Hinnoittelun suhteen näyttää usealla valmistajalla näyttää olevan sama taktiikka. Laitteistosta kerrotaan julkisesti vain pelkän opastimen hinta, lisälaitteiden, lisälaitelisenssien sekä lisäominaisuuksien (kuten tarkempien korjaussignaalien käyttönoton) lisenssihinnat pidetään "tiskin alla". Kokonaisvaltaisempi hintavertailu on näin ollen aika hankalaa. Laitteistojen ohjelmistokorjauksien jakelun ja ylipäätään elinkaaren arviointi on myös etukäteen hankalaa. Pyrin itse pitämään työkalun/laitteen/koneen yhtenä hankintakriteerinä sitä että tavoitteellinen käyttöikä olisi vähintään 10 vuotta.
Pitkään olen  miettiny elevaattorin alapäähän imuria joka imis tukkeutuneesta elevaattorista liiat jyvät ja palauttaisi ne kiertoon elevaattorin jälleen toimiessa.

Tuollainen ihan perus Kärcher 48/1 teollisuusimuri on itselläni juurikin tuossa käytössä. Puolitoista imurillista täytyy imaista että elevaattori on taas "vapaa". Imuriin on lisätty yksi jatkoletku että ylettää kikkailematta pujottamaan imuputken pään kuivurin pohjakartiolta tulevan putken kylkeä pitkin. Kiinteämpää asennusta on hankalampi tehdä kun imuri tarvitsee kuitenkin ohivirtausta toimiakseen. Ei tuotakaan elevaattoria joka vuosi ajeta tukkoon, mutta imuri on aivan ehdoton peli silti - ongelmatilanteesta kun selviää parin minuutin odottelulla.
Mittaa tosiaan se hihan selkäleveys niin selviää onko eriparihihnat. Varmaan toiminta paranee vanhoillakin hihnoilla mikäli säätää variaattorin uudelleen (ääriasennoissa jäätävä molempiin suuntiin millin rako limppujen väliin). Kannattaa käyttää sen verran aikaa että tarkistaa variaattorin linjauksen moottorin- ja kytkimen hihnapyörien suhteen. Ihan vaan vaikka pitkällä vatupassilla hihnapyörän kyljestä tarkastellen että onko väli vatupassin ja hihnan välissä sama koko matkalla. Jos on vielä ns. tehtaan säädöissä niin varmasti on säädettävää.

Omassa 8030:ssä oli moottorin peti ja tukikumit jo sen verran painuneet että jouduttiin uusimaan tukikumit ja lisäämään muutama prikka ennen kun hihnalinjat sai kelvollisiksi.

Jos päädyt hihnojen vaihtoon, tai muutenkin, niin suosittelen myös variaattoriin laakereiden (2kpl 6206 2RS) uusintaa samalla. Kyseessä on yllättävän pienet (kertakäyttö/huoltovapaat) laakerit suhteessa niitä rasittaviin voimiin. Helpot vaihtaa kun vaan ensin irrottaa koko mötikän koneesta. Edit: uudet laakerit sitten liimalla kiinni - toivottavasti pesät eivät ole vielä liian väljät.
Taitaa kyseisessä autossa olla miinusohjattu puhaltimen moottori, jolloin webaston puhallinohjauspiuhan hinkkaantuminen maata vasten pistää puhaltimen pyörimään. Eihän siinä silloin onneksi muuta vahinkoa tule.
Kasvintuotanto / Vs: Kasvinsuojelu 2018
: 26.06.18 - klo:16:26
Kuinkas näiden hivenien täyttö ruiskuun on suoritettu näissä ongelmatapauksissa? Itselläni on nyt toista vuotta tehty täytöt Aragin täyttölaitteen kautta eikä vielä ole tullut vastaan ongelmia hivenienkään kanssa.

Brassitrel tuli ruiskusta/suuttimista läpi normaalisti vaikka täyttövaiheessa jäi ensimmäisen purkin ravistukset tekemättä ja loppu tuli klöntteinä annostelijaan. Hyvin minimaaliset jäämät oli imu-, pää- ja lohkokohtaisten suodatimien tiivisteiden reunoilla pesun yhteydessä.

Gramitrel juoksi purkista ilman kökköjä kun jätin kannut hetkeksi "katolleen" ennen kaatoa. Ruiskun ajo tyhjäksi asti sekoitusta väillä pysäyttämättä.

Ruiskun edellinen omistaja (ilman täyttölaitetta) oli saanut putket tukkoon ihan Roundupin kuivaversiolla - pussin suu koko matkalta auki ja kerta humautuksella sisältö säiliöön. Voisi kuvitella että suoraan säiliöön täyttämällä nuo hivenetkin saattaisi tökkiä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 13