Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14

Viestit - Juubi

Mihinkäs tästä hävisi edellinen kommentti, jossa kerrottiin laineilla olevista laitapelleistä? Nimim. M120D viljalaidoissa myös pari laineilla olevaa laitaa.
Tänään hermo petti ja tilasin 7500 litraa kesäpö 0.657 e/l. Toivottavasti ei enää mahdottomasti laske 😊
0,76 e / l olisi ollut tänään kesä-pö 7000 litran eränä kysyttynä. Antaapa hintojen elää vielä.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Husku
: 20.01.20 - klo:09:17
https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=85989.msg1542964#msg1542964:

"Itselläni on 2013 hankittu 550xpg, joka oli liikkuvilta osiltaan täysin romuna 170 käyttötunnin kohdalla vuonna 2018. Saha alkoi lopuksi oikuttelemaan niin ettei lämpöisenä lähtenyt käyntiin ensimmäisellä nykäisyllä ellei käyttänyt puolikaasua. Huollon korjausarvio (työt+osat) oli 860 euroa. Lähes kaikki liikkuvat osat oli romuna; mäntä leikannut kiinni, pytty samalla pilalla, runkolaakerit väljinä, kampiakseli sorvautunut pilalle ym. Mallisarjan alkupään runkolaakereissa oli kuulemma valmistusvialliset laakerit. Toinen vikapaikka oli kampikammion ja pytyn välisessä tiivisteessä, josta oli puhaltanut läpi.

Valmistaja tuli korjauksessa vastaan tarjoamalla uudet osat veloituksetta, joten itselle jäi lopulta maksettavaa töiden verran. Onneksi oli sähkökaasari sillä muuten käyttötuntien varmentaminen olisi ollut mahdotonta. Tässä tapauksessa sähkökaasari säästi lähes sahan hinnan.

Tokihan sahan olisi pitänyt kestää hajoamatta nuo käyttötunnit. Olin kuitenkin itse erittäin tyytyväinen siihen että valmistaja oli vielä valmis ottamaan vastuuta vähän käytetystä, mutta useamman vuoden vanhasta laitteesta."

Kuulostaa tutulta.. Jos aloittajan leikannut 550 on myynnissä niin olen kiinnostunut   :)
Ostin ruskeavanteisen vihreän Valtran ja sain juuri sellaisen romun josta maksoinkin.
Kyllä varmaan uudet pannun sisuskalut löytyy Mepulta. Omani (pienempi ja vanhempi Mepu) hitsasin kuntoon kun oli niin helppo korjattava. Uunista takaseinä pois niin vikapaikka oli esillä - oli ratkennut saumasta.
Elikkä Valtra  8050 hi-tech lakkasi liikkumasta eteen päin kerta laakista, ilman varoittamista. Pakki toimii kyllä. Onkos ideoita mikä ois vikana?

Löytyikö vika kelasta vai jostain muualta? Nimim. 8150 Hitech 1 ja vain pakki puuttuu.

Edit: Omalta kohdalta vikapaikka selvisi; Hitech-ohjainlaitteen luota oli irronnut johtosarjan suojakuoren sisällä oleva pakkijohdon diodin liitin. Koppi on lähes täysin purettuna ja edellisen omistajan sotkut siivoutumassa niin siinä on tullut johtosarjaa siirettyä kerran jos toisenkin.
Tässäkin on talvi-/lumisuojat jääneet pois:

https://www.youtube.com/watch?v=ZwCPlqvdLIg

Itselläni on 2013 hankittu 550xpg, joka oli liikkuvilta osiltaan täysin romuna 170 käyttötunnin kohdalla vuonna 2018. Saha alkoi lopuksi oikuttelemaan niin ettei lämpöisenä lähtenyt käyntiin ensimmäisellä nykäisyllä ellei käyttänyt puolikaasua. Huollon korjausarvio (työt+osat) oli 860 euroa. Lähes kaikki liikkuvat osat oli romuna; mäntä leikannut kiinni, pytty samalla pilalla, runkolaakerit väljinä, kampiakseli sorvautunut pilalle ym. Mallisarjan alkupään runkolaakereissa oli kuulemma valmistusvialliset laakerit. Toinen vikapaikka oli kampikammion ja pytyn välisessä tiivisteessä, josta oli puhaltanut läpi.

Valmistaja tuli korjauksessa vastaan tarjoamalla uudet osat veloituksetta, joten itselle jäi lopulta maksettavaa töiden verran. Onneksi oli sähkökaasari sillä muuten käyttötuntien varmentaminen olisi ollut mahdotonta. Tässä tapauksessa sähkökaasari säästi lähes sahan hinnan.

Tokihan sahan olisi pitänyt kestää hajoamatta nuo käyttötunnit. Olin kuitenkin itse erittäin tyytyväinen siihen että valmistaja oli vielä valmis ottamaan vastuuta vähän käytetystä, mutta useamman vuoden vanhasta laitteesta.
saunalahella ei ole halpaa puhelu/tekstariliittymää ilman 500 megan nettiä alta 30 euron jne..

Saunalahti "Tarkka Mini" 7,9e/kk, "Tarkka Perus" 9,9e/kk sekä "Tarkka Premium" 24,9e/kk
Datan siirtonopeudestahan niissä nykyään maksetaan. Eihän nuo halvimmat ns karvalakkiliittymät kovin kalliita ole (5-10e/kk)  mikäli ei tarvitse nopeata datayhteyttä. Ei kannata maksaa datanopeudesta jos ei sitä käytä.
Ihmettelen itse, missä ne aluslevyt. Ohjekirja, kaukosäädin ja patteri, sekä kaksi lasiputkisulaketta.

-SS-

Löytyy (tai pitäisi löytyä) teipattuna takaseinän sisäpuolelta, siis polttimen vieressä päätyoven takana. Ovat pienessä muovipussissa.
En kiedä pajon mitään näistä, muutaku että voi laittaa vaikka kuinka paljon rahaa näihin. Mutta eikö tässä ole 250 ja ez boom ohjain? Siinä näkyy kans L/ha. Se on laitettu nettiin 8 v sitten, mutta mitä "väärin" tossa on?
https://www.youtube.com/watch?v=MDegOAP2o9o

Ez-Boom osa(a/si) lohkoautomaation ja määräsäädön mutta toimi(i) vain EZ-Guide 250, EZ-Guide 500 sekä FmX-1000 (vain vanhalla ohjelmistoversiolla). Poistunut myynnistä ilmeisesti 2011 aikoihin, joten käytettyä olisi sitten metsästettävä mikäli sellaisen haluaa.
Täysversiokin vaatii lisenssin, että saa keskustelemaan esim. Hardin tai Bögballen kanssa, ellei kyseistä lisenssiä tule ostetuksi opastimen yhteydessä. Jälkikäteen tuon "salasanan" hinta on yli 1000 e.

Tarkoitatko tätä:
https://shop.geotrim.fi/hardi-automaatio.html

Osaa Hardin ohjaimista ohjataan siis Trimblen Field-IQ:n välityksellä (ei käsittääkseni vaadi lisenssiä Hardinkaan kanssa) ja osaa suoraan opastimella (vaatii VRA-lisenssin).
Itsellä samat mietinnät. Onko miten suuri homma vaihtaa koneesta toiseen? Jos yhdellä koneella ruiskuttaa ja toisella niittää ja kolmannella vaikka äestää, niim saisi olla helposti siirrettävä.

CFX-750 ilman lisävarusteita on ainakin helppo siirrettävä. Varmaan samalla tavalla menee joka valmistajalla. Useimmiten käytössä oleviin koneisiin kannattaa laittaa "kiinteät" antenni- ja virtajohdot, jolloin siirrettäväksi jää vain näyttö sekä antenni (noin 5 min). Jos automaattiohjausta, lohkoautomatiikkaa tms. tarvitsee siirtää niin sitten menee enemmän aikaa. Itselläni opastin kiertää kahdessa traktorissa, kahdessa Gatorissa ja puimurissa aina tarpeen mukaan.
Kannattaa miettiä hankintaa myös tulevaisuuden kannalta. Onko mahdollisesti jatkossa tarve työkoneen automaattiohjaukseen tai traktorin automaattiohjaukseen? Trimble CFX-750 lite suostuu ohjaamaan kyseisiä lisälaitteita lisenssimaksun jälkeen. CFX-750 "täysi versio"ohjaa kyseisiä lisälaitteita ilman erillistä lisenssihankintaa. Ruiskun automaattinen lohko-ohjaus ja määränsäätö on ainakin sellainen varuste josta en itse enää luovu. Jatkossa on vielä mahdollisuus laajentaa satokartoitukseen, lannoitukseen karttojen perusteella ym. mikäli haluaa.

Kotimaiset nettisivut kauppaavat Hexagonia pelkkänä opastimena. Valmistajan sivuilta löytyy kuitenkin maininnat eri laajennusosioista, mutta mainospuheita tarkempaa ei löytynyt.

Hinnoittelun suhteen näyttää usealla valmistajalla näyttää olevan sama taktiikka. Laitteistosta kerrotaan julkisesti vain pelkän opastimen hinta, lisälaitteiden, lisälaitelisenssien sekä lisäominaisuuksien (kuten tarkempien korjaussignaalien käyttönoton) lisenssihinnat pidetään "tiskin alla". Kokonaisvaltaisempi hintavertailu on näin ollen aika hankalaa. Laitteistojen ohjelmistokorjauksien jakelun ja ylipäätään elinkaaren arviointi on myös etukäteen hankalaa. Pyrin itse pitämään työkalun/laitteen/koneen yhtenä hankintakriteerinä sitä että tavoitteellinen käyttöikä olisi vähintään 10 vuotta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14