Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14

Viestit - Juubi

Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 28.07.21 - klo:22:19
Yara takoo tulosta korkeilla hinnoilla – toisen vuosineljänneksen tulos yli kaksinkertaistui:
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1485596
Tänään kuuntelin ProAgrian etäkoulutuksen ja suoritin verkkokokeen heti perään. Koulutuksen kesto oli noin 3 tuntia ja koe on suoritettava kahden viikon kuluessa. Kokeen suorittamiseen on tunti aikaa ja mahdollisuus uusia kerran samaan rahaan mikäli ei mene hyväksytysti läpi. Peltopuolen kokeessa oli 20 kpl Kyllä-Ei kysymystä ja vähintään 16 oli saatava oikein. Kuten tuossa aemmin tässä ketjussa oli jo todettu niin koulutuksen sisältö taisi osua kahteen kysymykseen ja loppuihin oli tiedettävä vastaukset entuudestaan tai etsittävä materiaalista kokeen aikana. Osa kysymyksistä oli kyllä hankalasti ilmaistuja. Esim vaikkapa väittämä Kasinsuojeluaineita tulee käyttää tarpeen mukaan? Kyllä/Ei. tarkoittaako että: On oltava tunnistettu tarve ennen kun kasvinsuojeluaineita voidaan käyttää? vai että: Kasvinsuojeluaineita on käytettävä mikäli tarve on tunnistettu? Periaatteessa molemmat tulkinnat sopisivat kokeen luonteeseen ja ainakin itse vastaisin molempiin eri tavalla.

Onhan tämä vähän turhake koko koe, käytännössä kaikki sen läpäisevät mikäli on vähänkään tarvetta. Toimii siis käytännössä hieman hidastavana jarruna, mikäli kuluttaja haluaa glyfosaattinsa ostaa isommassa purkissa.
Mikä mahtaa olla vikana kun valo syttyy, mutta ojaa ylittäessä ei ruopinu kun toinen takanen? Sulakkeenkin koitin, mutta ilman sulaketta ei edes valo syttyny. Eikö se kuitenkin ole 100% eikä mikään kitka..

Täytyy nyt vielä varmistaa että onhan käyttöä yritetty keinukytkimen ON-asennossa, eikä AUTO-asennossa? AUTO-asennossa lukon valo kyllä syttyy, mutta pakka ei kytkeydy mikäli nostolaitteet on ns nostoasennossa tai jarrua painetaan. Ja hydraulisesti puristettava levypakka siellä on.
Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 01.11.20 - klo:00:54
Vajaan kuukausi sitten hankin tuon Husqvarnan uusimman 540i XP akkusahan, BLI300 akun sekä QC500 pikalaturin. Kummallista kyllä näistä ei käsittääkseni ole mitään valmista settiä olemassa vaan palaset on ostettava ns erikseen. 1100 euroa sis alv oli kokonaisuudella hintaa. Kertyneen käyttökokemuksen perusteella voin yhtyä sahatestaajien mielipiteeseen että saha toimii ja sillä tekee mutta on se silti kallis suhteessa tehoihin.

Itselläni varsinainen käyttökohde tulee olemaan klapikoneen yhteydessä kun rankapöydältä joutuu yksittäsiä motolta jääneitä oksia tai pärsiä siivoilemaan. Tässä käytössä polttomottorisaha on aina kylmänä ja ehtii lämmittelyn jälkeen yleensä jäähtymään ennen seuraavaa tarvetta. Akkusaha luultavasti/toivottavasti korjaa tämän tilanteen olemalla aina heti sahausvalmiina.
Olisi tarkoitus hankkia lajittelija kylvösiemenen siivoukseen ja satunnaisten ongelmaerien (vehnä ja kaura) kauppakunnostukseen. Uusia järkevän kokoluokan lajittelijoita taitaa olla hyvin rajallisesti tarjolla. Nettikoneessa oli jossain vaiheessa ilmoitus JK Machineryn lajittelijoista, joista JCC 08 vaikuttaisi paperilla kohtuulliselta vaikka ilmoitetut 5t/h siemen- ja 10t/h kauppakunnostustehot jäisivät täyttymättäkin. Mahtaako jollain olla kokemusta kyseisen valmistajan tuotteista tai jopa kyseisestä mallista? Veroton hinta on ilmeisesti kympin luokkaa, mahtaisiko olla hintansa veroinen?

Rumpulajittelijat olisivat edullisempia, mutta käsittääkseni hieman vaatimattomia puhdistustuloksen ja lajittelunopeuden suhteen. Petkus ym. wanhat merkit ovat varmasti kunnon laitteita, mutta jotain tämän vuosituhannen suunnittelua ennemminkin hakusessa. Lajittelija olisi oltava myös helpohkosti siirrettävissä, sillä laitteelta tulisi puuttumaan kiinteä käyttöpaikka.
Onko se saman näköinen kuin tämä 6640 SLE:
https://www.youtube.com/watch?v=OBnwiSyAjsc
Siinä varmaan oikeat karat esillä kun avaa lattian luukun (tai ainakin videon mukaan näyttäisi siltä).
Mihinkäs tästä hävisi edellinen kommentti, jossa kerrottiin laineilla olevista laitapelleistä? Nimim. M120D viljalaidoissa myös pari laineilla olevaa laitaa.
Tänään hermo petti ja tilasin 7500 litraa kesäpö 0.657 e/l. Toivottavasti ei enää mahdottomasti laske 😊
0,76 e / l olisi ollut tänään kesä-pö 7000 litran eränä kysyttynä. Antaapa hintojen elää vielä.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Husku
: 20.01.20 - klo:09:17
https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=85989.msg1542964#msg1542964:

"Itselläni on 2013 hankittu 550xpg, joka oli liikkuvilta osiltaan täysin romuna 170 käyttötunnin kohdalla vuonna 2018. Saha alkoi lopuksi oikuttelemaan niin ettei lämpöisenä lähtenyt käyntiin ensimmäisellä nykäisyllä ellei käyttänyt puolikaasua. Huollon korjausarvio (työt+osat) oli 860 euroa. Lähes kaikki liikkuvat osat oli romuna; mäntä leikannut kiinni, pytty samalla pilalla, runkolaakerit väljinä, kampiakseli sorvautunut pilalle ym. Mallisarjan alkupään runkolaakereissa oli kuulemma valmistusvialliset laakerit. Toinen vikapaikka oli kampikammion ja pytyn välisessä tiivisteessä, josta oli puhaltanut läpi.

Valmistaja tuli korjauksessa vastaan tarjoamalla uudet osat veloituksetta, joten itselle jäi lopulta maksettavaa töiden verran. Onneksi oli sähkökaasari sillä muuten käyttötuntien varmentaminen olisi ollut mahdotonta. Tässä tapauksessa sähkökaasari säästi lähes sahan hinnan.

Tokihan sahan olisi pitänyt kestää hajoamatta nuo käyttötunnit. Olin kuitenkin itse erittäin tyytyväinen siihen että valmistaja oli vielä valmis ottamaan vastuuta vähän käytetystä, mutta useamman vuoden vanhasta laitteesta."

Kuulostaa tutulta.. Jos aloittajan leikannut 550 on myynnissä niin olen kiinnostunut   :)
Ostin ruskeavanteisen vihreän Valtran ja sain juuri sellaisen romun josta maksoinkin.
Kyllä varmaan uudet pannun sisuskalut löytyy Mepulta. Omani (pienempi ja vanhempi Mepu) hitsasin kuntoon kun oli niin helppo korjattava. Uunista takaseinä pois niin vikapaikka oli esillä - oli ratkennut saumasta.
Elikkä Valtra  8050 hi-tech lakkasi liikkumasta eteen päin kerta laakista, ilman varoittamista. Pakki toimii kyllä. Onkos ideoita mikä ois vikana?

Löytyikö vika kelasta vai jostain muualta? Nimim. 8150 Hitech 1 ja vain pakki puuttuu.

Edit: Omalta kohdalta vikapaikka selvisi; Hitech-ohjainlaitteen luota oli irronnut johtosarjan suojakuoren sisällä oleva pakkijohdon diodin liitin. Koppi on lähes täysin purettuna ja edellisen omistajan sotkut siivoutumassa niin siinä on tullut johtosarjaa siirettyä kerran jos toisenkin.
Tässäkin on talvi-/lumisuojat jääneet pois:

https://www.youtube.com/watch?v=ZwCPlqvdLIg

Itselläni on 2013 hankittu 550xpg, joka oli liikkuvilta osiltaan täysin romuna 170 käyttötunnin kohdalla vuonna 2018. Saha alkoi lopuksi oikuttelemaan niin ettei lämpöisenä lähtenyt käyntiin ensimmäisellä nykäisyllä ellei käyttänyt puolikaasua. Huollon korjausarvio (työt+osat) oli 860 euroa. Lähes kaikki liikkuvat osat oli romuna; mäntä leikannut kiinni, pytty samalla pilalla, runkolaakerit väljinä, kampiakseli sorvautunut pilalle ym. Mallisarjan alkupään runkolaakereissa oli kuulemma valmistusvialliset laakerit. Toinen vikapaikka oli kampikammion ja pytyn välisessä tiivisteessä, josta oli puhaltanut läpi.

Valmistaja tuli korjauksessa vastaan tarjoamalla uudet osat veloituksetta, joten itselle jäi lopulta maksettavaa töiden verran. Onneksi oli sähkökaasari sillä muuten käyttötuntien varmentaminen olisi ollut mahdotonta. Tässä tapauksessa sähkökaasari säästi lähes sahan hinnan.

Tokihan sahan olisi pitänyt kestää hajoamatta nuo käyttötunnit. Olin kuitenkin itse erittäin tyytyväinen siihen että valmistaja oli vielä valmis ottamaan vastuuta vähän käytetystä, mutta useamman vuoden vanhasta laitteesta.
saunalahella ei ole halpaa puhelu/tekstariliittymää ilman 500 megan nettiä alta 30 euron jne..

Saunalahti "Tarkka Mini" 7,9e/kk, "Tarkka Perus" 9,9e/kk sekä "Tarkka Premium" 24,9e/kk
Sivuja: [1] 2 3 ... 14