Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9

Viestit - taapero

Tässä vaan ihmetellyt lukiessa tusta akseli kolarista ja samoin tuusniemellä sattuneesta auramiehen sukelluksesta et miksi evät käytä turvavyötä? Vai eikö nuukuuksissaan ole tullut hankittua uutena tai sitten tarvikkeena, ei oo hinnan kiroissa. Itellä on jo vaistomainen vyön veto kun pukille istuu kaikissa koneissa ainut mönkkäri jos ei oo vyötä  ;)
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Meukow
: 07.01.20 - klo:18:02
Jäikö taaperolle vielä emoja?
Eipä jääny, niistä luovuin viimetalven ja kesän aikaan. Eloon meni kaikki emot, vasut, hiehot ja sonni.
Jotta joulun pyhät ja uus vuos eivät menny hihan syyvessä ja muatessa niin jäi mulle vähin siemennettäviä hiehoja. Nyt alottelen pietä pinta remonttia... kylymällä puolen sääellään parsiin mittoja ja vähin asennellaan lisee. Lämpimästä pienin muutoksin ternikasvattamo. Luppaavuin yhen tilan hiehoja kasvatella niin suavat maitmiärän uuvelle miljoonalle  ;)
Maidontuotanto ja lihanaudat / Meukow
: 18.12.19 - klo:23:34
Joku voi  kysyä että mitä meukowilla on tekemistä maidon tuotannon kanssa? No minulle se on sitä että tänä iltana korkkasin pullon 36 vuotisen maidontuotannon päättämisen kunniaksi. Iltalypsyn jälkeen lähti viimeinen kuorma lemmuja jatkamaan tuotantoa uudelle tilalle. Aamulla aattelin nukkua vähän pitempään kunhan olen tässä vielä nautiskellut vähän lisää kyseistä nestettä. Tovotan samalla Agronetin lukijoille rauhallista joulun odotusta ja katsotaan mitä kujeita uusi vuosi tuo tullessaaan. ;)
Ja sitten vois miettiä minne menee kehä-3 sisältä jätevesipuhdistamoista saatu tavara loppusijoitetaan.
Muutama prosentti menee kierrätylseen lannoitteeksi ja loput käytetään viherrakentamiseen.Niistä ei pitoisuuksia mitata maanäytteillä  ja hulevedet huuhtelee ne suoraan vesistöihin...
Elä hättäile vielä talaven tulolla ja elukoitten sissään otolla, lupasivat viikonlopulle lämpöö lissee :)
Laita ojan pohjalle missä on muutakun sepeliä, eepähän tarvii aarata viittoja myöten  ;D
Mistä saa?
Tuolt turust saat, hinta on sama nettikaupassa kuin tiskilläkin.
Voi tääl viipyä vähän pitempääkin ammattireissulla ;) www.delaval.com/fi/lisaatietoa/fi/tapahtumat/avoimet-ovet-ollikainen-jussi/
Saapikos kysyä vieläkö Taaperolla on lypsylehmiä/maataloutta?
Suapihan tuota kysellä, vastaas tulloo sitten kun tulloo...
Nyt on pikkusen metkut ja kujeet muuttuna, oon luopuna emoista ja keskittäyvyn toistaiseksi nuihin lypsikkeihin. sonnin , emot ja hiehot sain myötyä elloon sinne tänne suomee ja käsittelyhäkkikii sai uuven osoitteen.
Löytyykö kotimaasta jotain vastaavaa valmiina vai onko ite värkättävä?
https://www.youtube.com/watch?v=3xKp10EthZM
Onks akku ja laturi OK, oma tojo temppuilee jos akku vajaa.
Ilmeisesti joko asiakkaan tai myyjän pyynnöstä punanen  ;D Onpa kulumaton ja siisti mega 70mm piikki jaolla. nykyään on toi piikkimalli vaihtuna "pyöreempi" selekäseen. itellä just tommonen vihreenä ja tiuhemmalla piikkijaolla
Vakio 8550. Osti megan Loimaalta, sillä siinä sakkeesti piikkejä niin tasamaalla kulukoo hyvin mut noihin mäkilöihin meinaa puhti loppua varsinkin jos meinaa samalla tasata lataloilla pellon pintoo. Sillä kyselin piikkikartan vähemmille piikeille. Pitäs suaha itestäänn snverran irti että sais talavenmittaan vähennettyä piikkejä ;D
En tiiä 6 metrisestä megasta mut 7 metrisessä on piikit kuudella rivivillä ja on kolme lataa ja hara viimeisenä. Piikkejä taitaa löytyä täl hetkellä vajaa 140 kpl. Sain Dometallilta piikkikartan 70mm piikki välille niin jospa se kulkisi jälessä vähän kevyemmin ;D Kerta ajolla saa jo kylvöalustan hyvällä kynnöksellä, nurmee perustaessa oon ajanut pari kertaa vaihtelevila maalajeilla.
Aivan hullua. Miksiköhän Virossa on ollut koko ajan koko Euroopan surkein tuottajahinta..? Isot yksiköt laskevat tuottajahintoja varmimmin. Suomeenkin ennustetaan isompaa rakennemuutosta ja sen myötä liikumme lähemmäs keski-euroopan hintoja. En siis tarkoita että pieniä tiloja tarvitaan, mutta keskikokoisella pitäisi pärjätä aivan hyvin. En muista mistä Virossa lähti tuo suurnavetta homma käyntiin, mutta mitään järkeä siinä ei ole. Laskevat koko Euroopan tuottajahintoja.
Eestissä ei ole osuustoimintaa, maidontuottajat joutuvat itse myymään maidon jalostajalle. Sopimukset ovat tuottajakohtaisia ja kesto 3kk. Pienillä tuottajilla ei ole neuvottelu voimaa... Isoimmat tilat myyvät maitoa kuka maksaa parhaan hinnan, voivat toimittaa jopa kahdelle meijerille samaan aikaan riskin pienentämiseksi. Edullinen työvoima ja viljelysmaat antavat otollisemmat mahdollisuudet suurille yksikkökoolle.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9