Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9

Viestit - taapero

Minusta oikein hinnoittelu olisi tuntihinta ajosta + tarvikekulut/säilöntä, silloin ohulla karholla ajaen tulee vähemmän paaleja mutta paalari saa oikean tuntihinnan ja  paksulla karheella paaluuttaja saa edullisemman paalihinnan mut paalaaja edelleen saman tuntihinnan mut kuka suostuu sillä tavalla paalaamaan. Eli hyväheinäset maksaa tasinkoa huono heinäsille paalauksesta ;)
"onkos tuo vääränkätinen suomenmaahan"
Tuossa on kätisyys vaihdettavissa ;)
Huomaakos kukaan mikä jippo tässä on:

https://www.nettikone.com/muu-merkki/bomford-b65-xmp-piennarmurskain/1956119
Ei tuossa ole suurempaa rakentelu, kätisyys on vaihdetavissa muutamalla tapin irroituksella ;)

onkos tuo vääränkätinen suomenmaahan

On hyvinkin. Mikäs siinä jos on aikaa rakennella ja tehdä muutostöitä mutta mutta...
Naseva käynnin voi maksaa neuvo-rahalla, itelle ää alvin osuus. osalla elleistä on neuvo lisenssi :D
Maitosuomesta kun sanoi jäsenyytensä irti joulukuussa 2019 niin pääoman saa takaisin tammikuussa 2022 koska uutena osuuskuntana on ensimmäinen tilikausi jatkettu  202o vuoden loppuun.
Oonpa saanut siirtoajossa peräoljyn lämmön nouseen 117 asteeseen, alako lämpyttämään vähin punasta ;D
vähä kun jarruja helppas niin helpotti, oli ilmeisesti säädetty liian tarkalle :(
Ei tartte tehhä rengasjumppaa kun hankki vaon avartimen viimeseen maapuoleen esim https://www.hankkija.fi/Koneet/peltoviljely/aurat/vaon-avarrin-oikea--maapuoli-taka/
Voi myös olla että jostain syystä on antibiootti koteloitunut lehmään ja erittyy myöhemmin. Tiedossa on tapaus jossa on käynyt samoin, lehmä testattu puhtaaksi ja sen jälkeen tankkimaidosta positiivinen tulos. Kysyttäessä siitä Valion eläinlääkäriltä asiasta niin tällaisia tapauksia todetaan 1-2 vuosittain. Pistos osuu "oikeaan" paikkaan ja lehmä ei toimi oppikirjan mukaan.
Kasvintuotanto / Vs: Kipsiä pellolle
: 20.04.20 - klo:15:40
Jos ph korkea niin käy kalkin korvikkeena, levittelin aikoinaan muistaakseni 1,5-2 tn/ha. Ei vaan käy luomuun synty prosessin takia.
Kasvintuotanto / Vs: Luomuun siirtyminen
: 17.04.20 - klo:08:59
Minä en ole tuottanut luomua myyntiin pitkään aikaan. Pellot olleet reilun 20 vuotta luomussa, alkuun oli eläimiä vähän suhteessa peltoalaan niin oli vehnää myyntiin (4tn/ha) ja tilalle ostettiin tavanomaista täysrehua kun eläimet eivät koskaan ole olleet luomussa. Aikoinaan olisi ollut halu aloittaa luomumaidon tuotanto mut silloin ei meijeri tehnyt sopparia. sitten se juna meni...aikojen saatossa on ehdot kiristyneet mutta eivät ole tänäänkään mahdottomia. voisko jatkaa luomumaisesti jos ei ois tukea... niin kyllä vois kun kustannuksetkin  vähenisevät. Siemenet halpenisi, kävis tavanomainen. Tarkastus loppuis, vois käyttää kipsiä maanparannukseen ( ph korkee)ja edelleen kelpais rehu tavanomaisille eläimilleni.
Miksi aikoinaan luomuun niin silloin markka oli paras konsulentti eli tuki oli suuri, nykyään halu pitää pellot "puhtaana" kasvukykyisinä ja viljelyn positiivinen haastellisuus. ei ole hihassa ässiä eli kasvinsuojelukortteja.
Siihen en ota kantaa onko luomutuki oikein , kuin muutkaan tuet mut pyrin optimoimaan ne joita on saatavilla ;)
Kaivoin Taavetin ohjekirjan esiin ja siinö ohje oli
...
5. Puhdistimen alaosasta poistetaan öljy ja alaosa puhdistetaan.
6. Metallikudoksinen suodatinpanos huuhdellaan puhtaassa polttonesteessä ja kastellaan tämän jälkeen
    voiteluöljyyn.
7. Puhdistimen alaosaan kaadetaam puhdasta voiteluöljyä kunnes öljypinta on merkkiuran tasolla.
...
Huom. Ilmanpuhdistimen öljyn uusinnan ja puhdistuksen vaihtovälit määräytyvät käyttöolosuhdeiten mukaan. Erittäin pölyisissä olosuhteissa on öljyn uusinta ja puhdistus suoritettava 2 kertaa päivässä.
Parhaimmissakin olosuhteissa on öljy uusittava ja puhdistus suoritettava 1-2 kertaa viikossa.
...
Voipi olla että ei tule ihan nouvatettua ohjeita :)
Tässä vaan ihmetellyt lukiessa tusta akseli kolarista ja samoin tuusniemellä sattuneesta auramiehen sukelluksesta et miksi evät käytä turvavyötä? Vai eikö nuukuuksissaan ole tullut hankittua uutena tai sitten tarvikkeena, ei oo hinnan kiroissa. Itellä on jo vaistomainen vyön veto kun pukille istuu kaikissa koneissa ainut mönkkäri jos ei oo vyötä  ;)
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Meukow
: 07.01.20 - klo:18:02
Jäikö taaperolle vielä emoja?
Eipä jääny, niistä luovuin viimetalven ja kesän aikaan. Eloon meni kaikki emot, vasut, hiehot ja sonni.
Jotta joulun pyhät ja uus vuos eivät menny hihan syyvessä ja muatessa niin jäi mulle vähin siemennettäviä hiehoja. Nyt alottelen pietä pinta remonttia... kylymällä puolen sääellään parsiin mittoja ja vähin asennellaan lisee. Lämpimästä pienin muutoksin ternikasvattamo. Luppaavuin yhen tilan hiehoja kasvatella niin suavat maitmiärän uuvelle miljoonalle  ;)
Maidontuotanto ja lihanaudat / Meukow
: 18.12.19 - klo:23:34
Joku voi  kysyä että mitä meukowilla on tekemistä maidon tuotannon kanssa? No minulle se on sitä että tänä iltana korkkasin pullon 36 vuotisen maidontuotannon päättämisen kunniaksi. Iltalypsyn jälkeen lähti viimeinen kuorma lemmuja jatkamaan tuotantoa uudelle tilalle. Aamulla aattelin nukkua vähän pitempään kunhan olen tässä vielä nautiskellut vähän lisää kyseistä nestettä. Tovotan samalla Agronetin lukijoille rauhallista joulun odotusta ja katsotaan mitä kujeita uusi vuosi tuo tullessaaan. ;)
Ja sitten vois miettiä minne menee kehä-3 sisältä jätevesipuhdistamoista saatu tavara loppusijoitetaan.
Muutama prosentti menee kierrätylseen lannoitteeksi ja loput käytetään viherrakentamiseen.Niistä ei pitoisuuksia mitata maanäytteillä  ja hulevedet huuhtelee ne suoraan vesistöihin...
Sivuja: [1] 2 3 ... 9