Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - ok

Maidontuotanto ja lihanaudat / Pumppukaivo
: 08.01.16 - klo:14:48
Tästä ollu ennenkin keskustelua mutta kyselen taas. itellä on välipumppauskaivo navetan vieressä mistä liete pumpataan lietesäiliöön ja kun se pumppu ei vaan meinaa toimia, ja tietysti aina näin kovimpien pakkasten aikaan leviä..
ja jo pitempään miettiny menisikö liete ihan omalla painollaan jos laittas ison putken? matkaa noin 50m pumppukaivolta lietesäiliöön. Eli onko muilla tälläistä systeemiä, vapaasti putkea pitkin.
Onko mikä samsoni? malli/koko? Tahtoovat vaan olla aika hinnakaita!?
Traktori pumpulla nyt pumpattu kun sähkö pumppu rikki. mutta jos sen sinne laitta kiinteesti niin tarviis tehä taas uusi koppi päälle ettei putket jäädy.. ei tietysti iso työ. mutkun saiski menemään ilman pumppuja!
Näistä väli pumppaamoista, ei taho pumppu kaivon pumppu toimia, joka vuosi saa korjata ja nyt ruvennu suunnittelee jotain muuta. niin pyöriny ajatus että meniskö paska ihan omalla painollaan jos vetäs paksua putkee pumppu kaivosta liete säiliöön.. matkaa noin 50metriä. onko jollain kokemusta tai muuta ideaa?
Eli sähkökäyttönen paalisilppuri. kuvia ja lisä tietoja nettikone.com id.698981
Onko kellään kyseistä konetta? miten toiminut? pesekö kone itsensä, ja jos ei niin onko pesu käsin hankala/työläs? kertokaa kokemuksia!
Onko kellään pellonpajan vasikka juottoautomaattia? onko mitenkä toiminu? Pesekö itse itsensä?
Minkämerkkisiä koneita on käytössä? Miten on käytännössä toiminut, mitä ongelmia esim. pesu? Jauhe vai yhistelmä kone? Montako vasikkaa / yksi juottoasema?  ???
Vai laatulisineen mikähän se varsinainen jälkitili on ja onko siinä se 1sentti viime vuoden alusta tullutta lisähintaa mukana myös .täällä 3,5senttiä jälkitiliä ja osuuspääomalle 6% korko
Ollu noin vuoden käytössä pellonpajan mattoruokkija ja serigtadin paalisilppuri purkaa paalia matolle, ja ei taho toimia! paalirehu liijan pitkää mattoruokkijalle! en suosittele! appeella kuulema toiminu pellon mattorukkija ihan hyvin! Kertoka kokemuksia traktori käyttösistä paalisilppureista? silppuaako rehupaalia oikeesti vai purkkako vaan?
  Tammikuu loppupuolella !kuinkahan Kaustisilla on alkanut sujumaan maidonpakkaus uuden yhteistyö kuvion kanssa .ihan vaan mielenkiinnolla  väliaikatieto kiinnostaisi
maidon hinta viime tilissä 0,4392. valiolle tuo on kelvannut. laittakaahan muutkin hintoja
[/ quote]Älkää sotkeko pitoisuuksia hintavertailuun eikä ALVIA  Katso kuukausi kirje esim Osk. Maitosuomi Tammikuu valk 21,45 rasv 10,32 kausiosa+4,23 yht.36senttiä E luokka+2 senttiä +0,5senttiä laatusopimuslisä jos maito E luokkaa   Tällä hinnalla lähtee n.95% Sumen maidoista
Eli traktori käyttöisistä paalisippureista kyselisin, tekeväkö minkä mittasta silppua paalista? ja vaatiiko traktorista miten paljon tehoja? kokemuksia!
Eli kertokaa kokemuksia vasikkajuotto automaateista! minkä merkkisiä ja miten toiminu. hyvät ja huonot puolet.
Sivuja: [1]