Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - jyvis

Ni-iin ::) ;D ??? :'( ::)
Tuli käytyä myös ja tosi hyvältä vaikutti!!Mitenniin liikaa neliöitä????Ei koskaan lehmillä niitä ole!Maksaa ne hyvinvoinnilla rahat takas aikanaan.Kiinnosti pehkupohjat poikiville ja nuorkarjalle.Olis mahtavaa,mutta entäs jos ei saa hyviä pehkuja..mietitytti myös jotkin lehmien makuuparret,kun olivat tosi kapeita..? Entäs kumittamattomat ritiläpalkit?Mutta erittäin selkee ja yksinkertaisen oloinen navetta- ilmanvaihto tosi hieno!!Ja ikkunat!!!Pitkältikin tahtois tuollaisen samanlaisen..
Tuohon kysymykseen olisi helppo vastata,että niinpaljon kuin ikinä onkaan laittaa..pohjaton kaivo,mutta tietysti kuukausittaiset kulut on vakiot,vaikkakuinka omassa tallissa ovat,kuivikkeet maksavat maltaita eikä niistä voi tinkiä.Harmittaa joskus,kun jotkut yrittävät saada kaikkea ilmaiseksi,kuljetuskyytiä jne.EI HEVOSTA VOI PITÄÄ;JOS EI SIIHEN JA SEN AIHEUTTAMIIN LISÄLISÄKULUIHIN OLE VARAA!!NIIH! Nii,ei työtön tai muuten varaton voi pitää hevosta,muuten jokin juttu kärsii.Näin se vain menee.
Hevoset / Vs: Hevosista EU tukea?
: 28.12.09 - klo:19:04
kengitysrahaa tullut tilille,vaikkapa on  1 suokkiruuna ja 1 suokkitamma,joka koskaan oritta nähnytkään..yksiköitä siis yht.alle 2.Vaikkakin nuo kulut heposista on niin muhkeat,että nuo eu:t on yhtä..kanssa..mutta hyvä näinkin,näin harrastehevosten kanssa! ;D
On kyllä aika ja melkosen surullista katella sivusta tuota teidän hirviää kateutta toisianne kohtaan- eiköse riitä,että ne  metallimiehetetc. ovat vihreinä?No,maailma on tätä.. ???
Oks hänellä siis juuri näin,siis jiiweellä?3 x lypsy etc.?ku noin hyvii neuvoja antaa ::)
kolmella hevosella :aivan liian paljon, ja jos vanhoihin sananlaskuihin on luottaminen niin: HUOLETON ON HEVOSETON ::) ;D
Tuo riivatun autokyyti on jumankavita arseesta! Jos nimittäin on liiankin tykkääntynyt lehmiinsä-ei sitä hittolainen voi hyvällä omatunnolla laittaa mukavaa lehmää autoon tulehduksen vuoksi!Voi :'( :'( :'(kun on haikeaaJA EPÄTALOUDELLISTA yrittää ja yrittää,josko kuitenkin paranisi.Ei tietysti kaikkien kohdalla ole näin(valitettavasti..)mutta ne lemmikit!!!(lehmiä yli 70 kpl kuitenkin,tänäpänä se tietty fähän on..)
Niin,miten hinnat määritellään????Ja hinta-laatusuhde sitten?Jostain..kuulin,että laajentavalla tilalla parhaimmat rakenne eläimet tulivat etelästä...ja taas ,no ainakin aiemmin maitoa tuli,ainakin tuli...C-alueelta,riippuneeko se konsulentista,miten eläimiä arvostaa vai..?Että valitseeko tuottavat repputissit vai pitempi-ikäiset hitaasti syttyvät  eläimet..??!!
Kyllä lietteen tuoksukin on ihan ruusuntuoksua verrattuna biologisella tehtyyn siilorehuun!!Tai mikä siinä sitten lemuaakin,se roikkumaan jätetyt suulteet vai..??Kun se haju on sanoinkuvaamatonta :oJa ympärivuotista ::)Lietteet sentään mullataan.. ::) ;)Paalirehu rules :D :-*
laitetaan kaikki tavotteex että joku kaunis päivä voidaan hyvällä omallatunnolla käydä ostaan se venttiili... eli ilman velkaa... siinä ku onnistuu että on ylimääräistä sen verran ja että ventin osto ei vaikuta muuhun elämään ja hankintoihin ni voi sanoa että pärjää hyvin  ::)

Aika kova tavoite, " ei vaikuta muuhun elämään ja hankintoihin". Eikö Fendin hankinta  vaikuta AINA positiivisesti elämään? (Täältä olen ainakin saanut sen käsityksen). Miten sen voi kumota ?  :-\
tottakai se vaikuttaa positiivisesti ;D pitäähä elämässä jokin tavoite olla... eriasia pääseekö niihin tavotteisiin

Tavoitteita voi olla monenlaisia. Tehdä työtä mukavasti 30 vuotta, tai tehdä halvemmalla se 30 vuotta ja muuttaa sitten vanhuuden päiviksi etelän maihin tummaihoisten tyttöjen hierottavaksi. Aikajänteestä kaikki on kiinni..  ;)
No jos 30 vuotta töitä tekee ja sen jälkeen haaveilee tummahipiäisten tyttösten hierottavaksi-niin onko ne hierojat enää silloin tyttösiä vai vainko se työllä hankittu raha niiden tummien motiivina hieroa..no niinkuined.mainittu sanoi-lieneekö  juuri siitä jänteestä kiinni.. ??? ;D ::)
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Del Pro
: 21.04.09 - klo:21:15
Ajattelin vaihtaa vanhat Milkmasterit Delproihin! Millaisia kokemuksia näistä on??

Ei ole kokemuksia.

Ajatuksena kaunis, mutta.

Ei sovellu jos iso karja ja on osa työntekijöistä Eestiläisiä.

Mutta ajatuksena edelleen kaunis.
Onko tuon kirjoittaja jonkin huumausaineen alaisena???Ei ymmärrä!!????
Loppui raitisilmakypärän käyttö,kun ilma raikastui uudessa navetassa,saa olla vaikka 24h navetassa,ei oireita,on se ilmanvaihto todella tärkeä sekä vasikoille,lehmille että ennenkaikkea itselle lypsäjälle!Astmasuihkeet aamuinilloin ja eikun menoksi!
Säätöparsissa ongelmana,että miltei kaikki lehmuset nukkuvat liian takana,siis ritilöillä ja ovat likaisia!Kesäaikaan ei parsien kautta pääse ruokintapöydälle ja el-tohtorillakin on hankalaa lääkitä.Niskapuomeissa pahin juttu on,että joillekin tulee niskahankautumia(ahneimmille).Muuten aivan älyttömän mukava lehmälle!!!Ihan näkee jo yleisilmeestä!(No,voihan ne joskus keksiä ryömiä puomin ali tai hypätä yli...mutta kyllä sen harvinaisuuden kestää,kun lopputulos on äärettömän hyvä..hm.lieneeköhän siem./poikimiset prossien jyrkkä paranemisien syynä parempi oleminen lehmillä..??)
]

Kiini laitetaessa yksi hieho hyppäsi yli. kiini ollessaan ei yksikään ole vielä hypännyt, jos hypää on varmasti niskat nurin.
[/quote]
Eipä välttämäti..kokemusta on ja hurjalta näyttäneelle tilanteelle kävi hyvin.Niskahankautumia on vain turhan monella.Muuten erittäinkin hyvä parsi kaikille.
Sivuja: [1] 2 3