Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - vedenäärellä

Harmillista että noin on käynyt, yritetty kyllä näköjään on  :-\.
Hiihtointoiselle olisi harrastusmahdollisuudetkin hyvät, rinteetkin lähelllä...mut ei taitaisi ehtiä.
Vähän keskustelu karkaa aiheesta...lehmien jälkeinen elämä, sitä oikein odotan ;D  Eikä se niin kaukana ookkaan, ainoastaan maitotiliä voisi tulla ikävä. Pienet harrastelijat luopuu tai luovuttaa, oikeat yrittäjät jää. Hyvä niin. Olen kai kuulunut niihin harrasteliijoihin,  mut toimeen tälläkin on tultu.
jotenkin ihmettä et kustannukset nousee joka vuosi ....% mut tuotto vaan ei kasva samaa kaavaa,  ja sentäs ihmisten pitää joka päivä syötä.    ihme ala tää maatalous!         mikään ei saa maksaa mitään, ja kuiteskin myö maksetaan aika paljon kaikesta..
Niinpä, pitäs syödä joka päivä ja syöjät vaan lisii ja maatalouden kannattavuus ja arvostus vain laskee. Josssakin kohden sitten suorat leikkaavat ja maataloustuotteille tulee todellista arvoa eikä vaan bulkin leimaa..tähän tosin voi mennä aikaa, ehkä vaikkapa 50 vuotta eli sitkeyttä tarvitaan. Ollaan ehkä kuitenkin ilmastonmuutoksen voittajia täällä, toivoa siis on.
Hyvillä mielin talveen, viimeistä vuotta näitä hommia. Kun katsoo ja seuraa tuota Valion uutta kiintiöintisystemiä niin helpottaa vielä enemmän, onneks ei tartte tuohon ryhtyä. Reilusti yli 30v tätä jo koettu, että eiköhän tuo riitä...silti haikeutta pukkaa, vaikka karja pääsee kyllä hyvään uuteen kotiin. Tsemppiä kaikille jotka vielä jaksaa jatkaa!!
Valion viimeaikaisia päätöksiä peläten on tullut mieleen et saakohan sen osuusmaksun sitten varmasti kun  tuotannon lopettaa.. Lienee sen verran vakavaraisia nämä osuuskunnat että ei liene konkurssiuhkaa..eikös jollakin lihaosuuskunnalla aikanaan jäänyt tuottajat vaille palautusta kun vaihtoivat leiriä. Ja oliko myös Kainuun Meijerin loppuaikoina samoja ongelmia, muistanko väärin?
Sinällään se on lopettajalle merkittävä summa kun muuten tulot pienenee, varsini  jos on saanut maksettua sen täyteen. Tuo pitkä palautusaika kyllä kyrsii kun korkokin lopussa noin pieni.
Mitä raatilaiset mieltä? jos laittasin lehmät autoon, vaikka pihatto navetta on aika uusi ja velka noin 300th euro. Ei taida jaksaminen  riittä.!!  :'( Olisko navetalle jotain hyöty käyttöä vai jättäkö vaan varastoksi? Ja mitä sitä tekis elääkseen? Paljon kysymyksiä!
Paljonkin on vaihtoehtoja..riippuu iästäsi ja koulutuksesta. Oletan et työvuosia vielä riittää, ja pohjakoulutusta ei juuri ole kuin maahommiin. Varmaankin omaisuutta pitää realisoida ja saada velka pienemmäksi, sitten muihin hommiin vaikka koulutuksen kautta.
Ei itseään kannata työllä tappaa ja kuihduttaa,vaikka tähän monet meistä ajautuu. Tämän vuoksi lähtee lähiaikoina minunkin tilalta kantturat, pitkään olen lähes yksin raatanut tai siltä se ainakin on alkanut viimevuosina tuntua..raatamiselta. Lapsetkin tämän huomaavat ja vaikka eivät työtä pelkää, ei nämä hommat kiinnosta. Onneksi niin.
Sivuja: [1]