Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 4

Viestit - pate

Nykyisen VENI energian sähkönhankintapalvelu 0,00188 snt/KWh vuodessa. Viime vuoden sähkön hinta 4,9 snt/KWh sis. Alv
Kenomint SD Mälliseltä 92€/20 ltr. Ei jodia ja hoitaa ihon parhaiten tähän asti käytetyillä
Ilta-sanomien vertailussa kevytmaidon hinta kaupassa 10 vuoden aikana +39% , saman verran nousua myös muissa maito- ja lihatuotteissa. 2007 maidon tuottajahinta 39-40 snt, viime kuussa 38,5 snt. Pitoisuuksista en tiedä mutta oisko kauppa ja jalostus pitänyt vähän paremmin katteestaan kinni?

Laskennallisesti voit sanoa tukierojen kaventuneen, mutta tilojen maksuvalmiuden AB-alueella tämä tukisysteemi on vienyt.
[/quote]

Maidon tuen osalta näin varmaan onkin ja maksuvalmiuden osalta myös mutta kun peltotuet otetaan huomioon niin samankokoiset tilat ovat lähes samalla viivalla sijainnista huolimatta. Millekkään uhoamiselle minulla ei ole koskaan ollut mitään tarvetta eikä tule koskaan olemaan ja sama koskee kaikkia tuntemiani maidontuottajia. Samassa veneessä ollaan ja omalla tekemisellä yritetään pärjätä. Toivotaan vain että valiolaisten kantti kestää ylijäämien viennin ettei olla tanskalaisten hinnoissa muutaman vuoden kuluttua.
Ei ole hinta vielä tarpeeksi huono, kun uhoa tuntuu löytyvän... vai C-alueen tukiko lie vielä kantaa?

Tukierot ovat tasoittuneet eri alueiden välillä. Kokonaistukien määrä ei enää vaikuta maidontuotannon kannattavuuteen, oli maitotila sitten A, B tai C-alueella. Vois tämän vanhan virren poistaa keskusteluista ja keskittyä vaikka kehittävämpään asioiden eteenpäin viemiseen.
Ensimmäiseksi maitokentässä pitäisi laajentaa vientivastuuta. Ylituotantohan on yhteinen asia joten miksi vienti on vain yhden meijerin vastuulla? Jokainen litra joka on pois Valiolta tulee kotimaan myyntiin kilpailuviraston määrittelemälle pohjahinnalle jolloin esim. purkkimaidolle saadaan huippukate ilman mitään tuotekehittelyä, vain purkkilinjaan investoimalla. Missä viipyy kaikilta tuottajilta perittävä markkinointimaksu?
Voisi aloittaa esim. kivi-maidosta, senhän Valio voisi jauhaa suoraan vientiin ja maitoa ostava meijeri maksaisi so***** kivi-hinnan.
Minkähän takia vieläkin pyörii tukialueiden välistä vääntöä, ainakaan kannattavuuseroja ei enää pariin vuoteen ole ollut?
Kasvintuotanto / Vs: webwisu
: 02.04.15 - klo:14:57
Lantapoikkeuksen muutos ja typen osalta satotasokorjausta ei pysty nurmella tekemään. Taitaa jäädä korvaus hakematta. 140 ha:n alalle ymppikorvaus alle 12000 ja typen ostaminen maksaa n. 7000 joten saiskohan tuon erotuksen kiinni paremmalla ja laadukkaammalla sadolla ilman ymppibyrokratiaa?
Onko muilla vastaava aiheuttanut tulehdusta. Edellinen hoidettiin penisillinillä heti, muka auttoi. Kun piti laittaa tankkiin niin uudelleen alkoi räkiminen, uusi näyte ja sama tulos. Saatiin umpeen neljännes ilman vaikeuksia. Löytyiskö tähän parempia hoito-ohjeita jolla saisi pidettyä neljänneksen maidossa?
Estääkö jokin jakamasta Valion tulos osuuspääoman korkona eikä maidon korkeana tilityshintana? Esim 25% korko antaisi mahdollisuuden alempaan tuottajahintaan ja kivillä olisi yksi peruste vähemmän ruikuttaa. Kannustaisi samalla maksamaan osuusmaksuvelvoitteen täyteen, nettovarallisuutta tuskin monellakaan on liikaa. Löytyisikö vielä temput jolla hoidettaisiin myös niiden pärjääminen jotka eivät saa osuusmaksuvelvoitettaan nopeasti hoidettua täyteen?
2*8 kalanruoto kaksi lypsäjää 55-65 kpl ja n.1000 ltr tunnissa jos sujuu kuin elokuvissa
Inex kuivikepuru 40kg:n paaleissa, 20 kpl/lava. Oisko jotain 200-250€ lava määrästä riippuen http://maatalousisokarhu.fi/. Laatutavaraa ja saa hienompaa ja karkeampaa sekoitusta tarpeen mukaanKronen sullojan rikkoo kaapimet jotka antaa periksi kuorman täyttyessä ja leikkaavat sullojan poikki. Näkyy urana sullojan sormien välissä. Tämähän ei tietenkään ole mahdollista että niin voi tapahtua mutta kaksi sullojaa ajettiin vaihtokuntoon. Sullojan sormet kevyttä tavaraa, oikomishoitoa kaasun kanssa joka niitolle. Sataheppaisella kun vetää niin todennäköisesti kestää.
Mikä olisi paras? Pitäisi yltää pitemmälle kuin 2,5 m:n cabe. Onko muita kuin Alpine joka heittää tavarat ojaan päin vai onko pyörimissuunnalla merkitystä?
    Mikä on oikea palkkka karjataloustyosta joka on lypsyä ja pikuvasikkain hoitoa.Kiimojen ja  karjan terveyden seurantaa , solujen pitäminen alle 250.
     Nyt 9,86  €/h  pyhät 100 % korotus  5% henk lisää. vuosilomapäiviä 2 pv / kk, toisesta matkasta 45c km  5pv työviikko,  bruttoansio 2100-2900 pyhistä riippuen.
    Mitä maksatte- tietääs miten muualla mennään.

Kommenttina matkakorvaukseen, työpaikan ja kiinteän asuipaikan välinen matkakorvaus 26 c/km. Korvaus käsitellään kuten palkka eli peritään ennakonpidätys ja maksetaan sotut ja eläkevak.maksut. Yrityksen töihin liittyvät tavaranhaku ym. matkat 45c/km.
Tällä hetkellä maksan 11 €/h, vastuuta tullut koko ajan lisää ja työt hoidettu kiitettävästi joten korotusta pukkaa. Ainakin juhannusraha erikseen näin alkuun
 
Snellmannilla näkyy olevan vaikeuksia ainakin nautapuolen ketjussa. Lehmillä 3 viikon noutoajat, pikalehmiä ilmoitetaan kolmannes teuraslehmien määrästä kun noutoajat venyy ja pikalehmän hinta noussut 50 euroon varmaankin osittain edellämainitusta syystä. Onko Snellmannin noutoajoissa alueittaisia eroja? Atria hakee ainakin kauppamiehen historiatietojen mukaan viikossa ja pikalehmät parissa päivässä. Myös hinnassa Atria ja Snellman alkaa olla tasoissa.
Sivuja: [1] 2 3 4