Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Viestit - suhmura

Isännän kanssa ajettiin 300 km:n päästä navettaa katsomaan ja oli mukava käydä katsomassa. Selkeät systeemit päästy rakentamaan puhtaalle tontille. Navetan eläinryhmien siirtely näytti toimivalta. Ja hienosti panostettu sairaseläinten hoitopaikkaan, poikimistiloihin,umpiosastoon ja muuhun erityistoimintaan. Tovoisi näiden yleistyvän muuallakin sillä kyllähän eläinten hoito näissä uusissa yksiköissä mukavaa. Kumimatot käytävillä hieno asia ja hyvät pehmeät parsipedit. Kyllä on lehmien hyvä elellä siellä. Vasikkalan tilat selkeät ja toimivat. Aitaukset tontit ympärillä alkaa olla kyllä piakkoin arkipäivää jokaisella vähänkään isommalla tilalla. Kustannuksetkin jääneet kohtuulliseksi että on siinä osaamista vaadittu. Paljon toivotan onnea ja menestystä Finnmilkille käynnistykseen ja toivon sydämestäni tämän projektin olevan esimerkkinä myös muille. Ihanan rohkeaa :)
meillä muutettiin emojen kylmäpihatto kahdelle robotille ja robojen ympärille tehtiin lämmin koppi jossa on lattialämmitys, ja lisäpuhallin katossa...Pakkasella suurin ongelma on ollut märkien narujen kohmettuminen sillä aikaa kun robotti huuhtelee ja höyryttää lypsimet mutta siitä päästiin kun laitettiin täsmäpuhaltimet naruille päin. Lehmät voi kylmässä erinomaisesti eikä se kesälläkään kuuma ole vaikka on eristämätön katto. Ketjuraappa hoitaa lannan poisviennin ja vaikka pakkasella paska jäätyykin niin vie se ainakin irtokokkareet mennessään.
Maitomaa nosti litrahintaa sentillä kaikille tuottajille joulukuun alusta alkaen joka on siis tuo Sukin ilmoittama hinta 4,3/3,3 maidolle ja sen päälle saa uudet tuottajat sen 1,5 senttiä nyt 12 kuukauden ajan ja vanhat tuottajat ns. "uusille edellisvuotta korkeammille litrahinnoille" eli pistäkää nyt näkyviin muidenkin meijereiden hintoja jotta nähdään missä menee mikäkin osuuskunta?  Kuka kertoo Kaslinkin ja Ruhan meijerin hinnoittelusta, jotka varmasti on vielä huikeemmat kuin Valiolaisten hinnat? EIkö se ole kaikkien tuottajien etu, että Suomessakin on useampia toimijoita maidon alalla ettei ole pelkkä yksi suuri toimija?
Onkos muilla osuuskunnilla samanlaiset kannustimet maidontuottamiseen?  Aika hyvä kannustin sekä vanhoille että mahdollisesti uusillekin tuottajille  :P http://www.maitomaa.fi/etusivu/
Me vaihdettiin Valiolaisesta osuuskunnasta  Maitomaalle jotain 4 vuotta sitten ja eikä ole kaduttanut. Maitomaalla on huippuhyvä ja todella innostunut ennakkoluuloton toimitusjohtaja. Tuottajapalvelut aivan loistavat ja tosi helppoa ja nopeaa asioida milloin minkäkin asian tiimoilta kun organisaatio on pieni. Suosittelen kyllä lämpimästi liittymistä Maitomaan pieneen ja sisukkaaseen tuottajajoukkoon. Maitomaan ja Olvin yhteistyön tuloksia voi jo saada kaupoista Angrybirds välipalajuomien muodossa  ;)
tässä suora lainaus Olvin ja Maitomaan tiedotteesta:
OLVI TUO MARKKINOILLE ANGRY BIRDS –VÄLIPALAJUOMAT

Olvi lanseeraa tammikuussa maitopohjaiset Angry Birds -välipalajuomat. Juomat ovat Olvin ja suonenjokelaisen Osuuskunta Maitomaan yhteistyön ensimmäiset hedelmät ja viitoittavat Olvin pyrkimyksiä laajentua ennakkoluulottomasti uusille tuotealueille. Kuluttajatarpeiden määrittelyssä terveellisemmille juomatuoteryhmille on ollut mukana ravitsemusasiantuntijana Verso Oy:n toimitusjohtaja Annika Mäyrä.

Uudet Angry Birds -juomat ovat maistuva ja terveellinen vaihtoehto välipalaksi ja ne valmistetaan Suonenjoella, lähialueen maitotiloilla tuotettuun maitoon. Juomat sisältävät aitoa marjaa tai hedelmää, B2-, B12- ja D-vitamiinia sekä kalsiumia ja proteiinia. Juomat ovat täysin laktoosittomia.

Angry Birds Berry Shake ja Angry Birds Fruity Shake -juomat pakataan Suomessa ensimmäistä kertaa käytettävään 0,33 litran kierrekorkilliseen Tetra Prisma Aseptic Dream Cap -pakkaukseen. Uudelleen suljettava kierrekorkki mahdollistaa välipalajuomien nauttimisen vähän kerrallaan.     

ja tässä lisää aiheesta: http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/savolaiset-jalostivat-maidosta-terveysv%C3%A4lipalan-1.30191 
mie oon myyny ternimaitoa 5€/litra ja jonotuslista on jatkuvasti aika pitkä:) olen kyllä ajatellut korottaa hinnan vuodenvaihteessa 8 egeen...
Onko palstalla ketään kellä olisi kokemusta kertynyt Kraiburgin winflex-pearsipedistä? Pitäisi tässä nyt keksiä että mikä parsipeti se ois lehmälle ja kukkarolle sopiva kompromissi? Kertokaa eri petien plussia ja miinuksia?
kyllä kelpaa itse tehty palo-ja pelastussuunnitelma sekä hyvinvointituen tarkastajille että pelastustoimelle.
Jeantilin hinattava paalisilppuri on ihan huippu. Ennen oli Kuhn josta hajosi jatkuvasti milloin mitäkin. Jeantil ollut nyt käytössä kolme vuotta ja sillä silputaan noin 6-8 paalia päivittäin. Jäiset paalit menee ihan heittämällä. Mitään vikoja ei ole vielä ollut. Suosittelen.
Mitenkäs leveälle pöydälle mattoruokkijan saa kulkemaan että se jakaisi appeen molemmin puolin lehmille vaan käykö niin että se jää keskelle ja on siitä kuitenkin työnnettävä harjalla eteen?
Onks kukaan laittanut robottia lypsämään esmes semmoseen halliin jossa on syöttöpöytä keskellä ja molemmilla puolilla avokourut lantaraapalla ja vinopohjaiset makuualueet? Jos ajateltais että molemmille puolille mahtuu ainakin se 75 lehmää. Miten pitkän matkan lehmät yleensä edes kävelee robotille ns.vapaassa kierrossa?
meillä suunnitellaan vieroitettaville vasikoille omaa hallia vinokuivikepohjalla ja tuuliverkkoseinällä...tehdään alaosa harkoista noin 2 metrin verran. Kolmiseinäinen malli johon tehdään ruokintapöydän yläpuolelle kattolippaa niin pitkälti että ruokintapöydän eteen voisi vetää kovimmilla myrskyillä ja tuiskulla tuuliverkoista tehdyt ovet eteen kutenkin niin että traktori mahtuu ajamaan verkko-oven ja syöttöpöydän välissä. Itse on koettu hyväksi keskimäärin 6neliön ala nuorkarjalle.

Minkä ikäisiksi asti tuolla sitten oltaisiin ja onko kaikki samalla ruualla? Onko pienimmillä paksulti olkea kuivikkeena? Tässä nyt yritän (vielä kun navetan rakennuslupakuvia ei ole pistetty menemään) miettiä että mikä olisi oikea paikka 3-6kk eläimille, isompien vai pienempien kanssa?

No meillä on suunniteltu hallin jakoa siirrettävillä aidoilla ja kuivitus on pääosin olkea/ruokohelpiä ja kosteampaan aikaan vielä turvetta. Huomioitavaa on tietenkin se että vinopohjalta ei välttämättä valu kovin helposti kuivikkeet alas lantakäytävälle mutta sen voi raapaista vaikka ryhmien vaihdon välissä kaivurilla jos sellaisen omistaa...kaivuri lantakäytävälle ja siitä...niin tehdään nytkin hiehojen alta kerran vuodessa. Lantakäytävältä traktorilla kerran viikossa lantalaan. Ruokinta on helppo hoitaa avantilla väkirehut ja paalisilppurilla paalit eteen. Vai onko kokemusta kellään mikä kaltevuus makuualueella pitää olla tuon ikäisille vasuille? Meillä makuualue 10 metriä ja 3,5 metrin lantakäytävä...
meillä suunnitellaan vieroitettaville vasikoille omaa hallia vinokuivikepohjalla ja tuuliverkkoseinällä...tehdään alaosa harkoista noin 2 metrin verran. Kolmiseinäinen malli johon tehdään ruokintapöydän yläpuolelle kattolippaa niin pitkälti että ruokintapöydän eteen voisi vetää kovimmilla myrskyillä ja tuiskulla tuuliverkoista tehdyt ovet eteen kutenkin niin että traktori mahtuu ajamaan verkko-oven ja syöttöpöydän välissä. Itse on koettu hyväksi keskimäärin 6neliön ala nuorkarjalle.
se on hyvin pitkälti maitomaalla konkka edessä kun arla lähtee

Epäilen kyllä sun ennustusta konkasta...
Sivuja: [1] 2 3 ... 5