Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - JVN

Soitin lähitapiolaan ja sanoivat, että nuohousvaatimus perustuu 1.1.2019 tulleeseen pelastuslakiin, jossa sanotaan, että pitää olla ammattinuohooja. Sekä pannu että piippu pitää nuohota vuosittain.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 09.09.20 - klo:17:39
Huomenna olisi tarkoitus aloittaa kauran puinnit, mikäli sääennuste pitää paikkansa, poutaa lupaili. Normaalisti tähän aikaan vuodesta on jo kaikki puitu. Saa nähdä mitä kauran laatu sitten on, noin silmällä katsoen näyttää ihan ok, mutta katsotaan huomenna jos olisi poutaa.
Sanoin nuohoojalle, että olen kuullut tämmöistä huhua, että palovakuutus ei korvaa mitään jos ei ole piippua nuohottu. Nuohooja vastasi ettei riitä pelkkä piipun nuohous, vaan koko pannu on nuohottava, jotta täyttää vakuutusehdot. En ole kysynyt vakuutusyhtiöltä heidän näkemystään asiasta.
Kyselin nuohoojalta ja sanoi, että nyt on kuukaudeksi eteenpäin kalenteri täynnä. Ei riitä pelkkä piipun nuohous vaan koko pannu on nuohottava ja tarkastettava.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 23.04.19 - klo:21:16
Kylvöt aloitettu, 12ha kauraa maahan tänään. Kuivaa on, maasta tulee melkein kuin tuhkaa äestyksen jälkeen.
Kasvintuotanto / Vs: kevään kylvöille..
: 28.01.19 - klo:17:58
Belindaa myös ollut vuosikaudet ja viime kesänä se ränsistyi aika paljon, en ole ennen huomannut tälläistä. Avenue ei ränsistynyt ja ehkä vähän parempi sato kuin Belindasta.
Kasvintuotanto / Vs: kevään kylvöille..
: 28.01.19 - klo:17:53
Minulla on ollut Zebraa ja nyt viime kesänä kylvin kokeeksi myös Mistralia. Ennätyskuivan kesän jälkeen Zebrasta tuli parempi sato.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 17.09.17 - klo:21:10
Zebra vehnät olisi puitu. Kosteudet 28-30. Sato jäi vähän päälle neljään tonniin. Tosin typpeä vain 110kg täällä Varsinais-suomen savimailla, joten tolla lannotuksella turha kai enempää odottaakaan. Tähkäsääski myös verotti ison osan sadosta.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 09.09.17 - klo:13:48
Kaurat olisi laarissa. Belindasta noin 6tn/ha, Riinasta noin 5tn,ha. Hehtopainot 62 paikkeilla molemmista. Belindassa pienet jyvät 3%, Riinassa 6%.
Zebra vehnä alkaisi olla valmista, kylvöpäivä 05.05. Kun seuraava pouta tulee, niin puinnit jatkuu vehnällä.
Kauralla oli positiivinen yllätys aika lyhyet kuivausajat tänä vuonna.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 03.09.17 - klo:19:44
11ha kauraa puitu, puintikosteudet olleet 17-19
Edellä hyviä mielipiteitä runsaasti, auttaa päätöksenteossa!

Kysyisin vielä Arskan esipuhdistimen (1,5kw) tehosta, saako tarvittaessa pienempiä jyviäkin puhallettua pihalle ja miten täyttyy kuivuri?

Meillä vanhassa kuivurissa oli muinoin ainakin päältäpäin samaa mallia oleva esiputsari, mielestäni se oli aika huono jo pelkästään sen takia kun kuivuria täytti esim. kevyellä kauralla.
Kuivuri täyttyi huonosti kun esipuhdistin piti siinä kuvussaan alipainetta (säädetty isolle) kevyempi tavara ikäänkuin leiui "ilmassa".

Vaihdettiin Antin rappusmallin putsariin niin johan alkoi homma käymään.
Joten aattelin jos Arskan putsari on edelleen yhtä huono käytännössä niin voishan tarvittaessa Arskan kuivuriin ostaa taas suosiolla Antin putsarin.

Onkohan tässä mitään tolkkua?

Minulla on Arskan A200 1,5kw ja olen ollut tyytyväinen. Joskus kaura ollut todella roskaistakin mutta kuivauksen jälkeen on puhdasta ja hehtopainot saa helposti ylöspäin jos pitää esiputsaria lähes täysillä, niin pienet jyvät lähtee pois. Ei tämä esipuhdistin todellakaan kuivurin täyttymiseen mitään vaikuta, täyttyy normaalisti vaikka putsari olisi täysillä.
Arska ollut mulla 10 vuotta ja ei ole ollut ongelmia kuivauksessa. Koneisto 275 ja pannu 6000s.
On kuivattu sateessa puitua vehnää ja rypsiä, ei ongelmia. Rypsillä pitää vaan kääntää kakkosliekki pois polttimesta ja sulkea ilmapeltiä riittävästi niin ei tule mitään ulos poistoilman mukana. Tein nämä säädöt ensimmäisen kaapillisen alussa ja jätin kuivurin automaatille yöksi, rypsi oli aamulla kuivaa ja ei ollut lentänyt ulos mitään ylimääräistä.
Ei ole minulla verkot menneet tukkoon pölystä eikä muustakaan.
Syöttölaite toimii hyvin ja esipuhdistimeen olen ollut tyytyväinen.
Ilmaa olen kuristanut niin paljon että kakkossuutin on päällä vain hetken joskus.
Jos puhaltaa liikaa ilmaa, niin kun aukaisee elevaattorin alapään syöttösuppilon luukun esim. näytteenottoa varten, niin puhaltaa kovasti sieltä ulos ja peltiä kuristamalla saa tämän puhalluksen loppumaan.
Lajikkeen merkitys lienee jonkinmoinen. Olin tilaisuudessa, jossa viljanostaja esitteli heidän vastaanottamien näytteiden toksiinipitoisuuksien vaihtelua eri lajikkeilla. Oli niissä melkoisia eroja. Minua lämmitti erityisesti se, että Belinda oli pärjännyt hyvin. Ei ollut toksiinivapain, mutta keskikastin paremmalla puolella. Se on hyvä saavutus lajikkeen yleisyyteen nähden. Lajikkeen merkityksestä ollaan luonnollisesti hyvin vaiteliaita, jopa kiusaantuneita. Kysymyksessä on isot rahat kaupalle ja jalostajille. Kukapa uskaltaisi ostaa kaikkein toksiinipitoisinta lajiketta.
[/quote]

Belinda on ollut kyllä minullakin toksiinivapaata mutta tänä vuonna oli myös Riina kauraa ja siinä oli toksiini 2,5 joten meni rehuksi...
Kylmis, olit jossain viljanostajan tilaisuudessa jossa oli tietoa eri lajikkeiden toksiini-arvoista. Muistatko mitkä lajikkeet oli kaikkein puhtaimpia?
Miten puhdasta tavaraa olette saaneet 2045 sampolla kauralle?
Muille viljoille olen saanut puhdasta tavaraa, mutta kauralla tahtoo tulla paljon oljenpätkiä ja muutama korsikin säiliöön.
Kasvusto on noin 5000 kg/ha. Puintiväli 18mm, kela 900 rpm, ajonopeus 6km, yläseula auki 16mm, alaseula 16mm, puhallin 800 rpm.
Liikaa tulee olkea säiliöön, mitä kannattaisi muuttaa säädöissä että tulisi puhtaampaa tavaraa?
Ja puimuria ei ole varaa vaihtaa toiseen merkkiin :)
En ny noista merkeistä tiedä, jokases omat hyvät ja huonot puolensa on tietysti, mut tänä vuonna ei todella märän vehnän puinti 90- luvun John deerellä ei onnistunu. Kaveri jutteli et oli lexionilla puimassa sitä vehnää, jos jyvät oli kuin herneitä, meni kyl läpi mut oli "hidasta" touhua silti. Sen verta oli hullua touhua kuulemma et tuntiveloitus 300€ piti laittaa. Satella puitiin ja silleen mut sit kun kuivuriin laitettiin niin kepillä täyty ronkkia et sen sai kärrystä hiljaa kaatosuppiloon tulemaan, ja kärry oli pystyssä. Kuivatakin sit sai toki muutamn tunnin..
Sivuja: [1] 2 3