Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 85

Viestit - Cynic

Tuossa opinnäytetyössä yksi asia pistää silmään; PÖ 88€/kWh ja hake (=kirkonkylän hakelämpökeskus) 18€/kWh.
Syyskuussa lämpökeskus ei varmasti käy täydellä teholla jolloin olisi kapaa myytävänä, joten sen läheisyyteen pystytetty kuivaaja olisi varmasti harkinnan arvoinen juttu. Viljan kuljetushan on edullista pääoma- ja energiakustannuksiin nähden.

Jos säästötaulukon mukaan käyttäisi kaikkia mainittuja keinoja öljyn energian hyötysuhteen parantamiseksi, saavuttaisi n 40%. Hake voittaa tuon edelleen, vaikkei olisi mitään muita keinoja vielä käytettykään. Liittymäkustannus kuitannee kattilan huolto- ja ylläpitokustannukset.
Vapaa sana / Vs: Sää ja ilmasto
: 04.05.19 - klo:09:44
Lainaus
sää ja ilmasto on eri asioita

Sanojen määritelmät löytyvät ihan sanakirjasta. Tai wikipediasta, oli lukija sitten tyhmä tai viisas.

Lainaus
oletetaan että ilmastonmuutos olisikin totta

Jos ei, mikä olisi sen vastakohta? Staattinen? Miten se toimisi?
Miten saisi miljardien kuutiokilometrien kaasumassat pysymään muuttumattomina tästä ikuisuuteen?
En usko että millään näillä toimenpiteillä saadaan mitään mitattavissa olevaa vaikutusta ilmaston dynamiikkaan.

Sen sijaan paikalliseen ympäristön tilaan niillä voi olla vaikutusta ja (tuonti)öljyn käytön vähentäminen on varmaan aina hyvä idea. Mutta käsite "ilmasto-" on jo niin väärinkäytetty että se on jo suden huutamista.
Lainaus
Lähialueiden S-marketeissa on Valion jukurttipurkkien

Lapset tykkää noista ja muutama vuosi sitten Ingmannen ja Valion purkit vuorottelivat lähes päivän tarkkuudella 2 kk välein niin että toinen maksoi 0,29€ ja toinen 0,35-jotain. Eli vaihtoivat hinnan keskenään.

Miten niin vapaa kilpailu eikä mitään etukäteen sovit-tua.
Yksi kierto 80 vuotta x 250 m3/ha x 45€/m3 nto = 11250€/ha. + korot 80 vuodelle, kun sulle jää tuo saamatta tänä vuonna ja voisit sijoittaa sen vähintään 5% korolla. 11250 x 5% korkoa x 80 vuotta = 557566€.

Jos haluat antaa itsestäsi empaattisen kuvan niin laskutat vain inflaatiokorjatun summan, 1,5% = 176352€/ha.
Oletathan tietysti että pääomavero on poistettu 80v päästä, kun kuulutaan Venäjään.
Lainaus
täysin harrastustyyppisen maatalouden tukeminen verovaroista

Tuohon on kyllä kivuttomampikin keino. TäälläpäinTM tukihaun pinta-alarajan vähimmäismäärän nosto 3ha ->  5ha laittoi yllättävän paljon vuokrasopimuksia liikkeelle.
Esim 5ha -> 7ha voisi jo karsia taas muutaman eläkeläisen pois pelistä. Erikoiskasvitilat erikseen.
Lainaus
Ajatus tuossa tukien uudelleen kohdentamisessa aktiiviviljeliöille ja hömppien rajaamisessa on että saataisiin peltojen myynti ja vuokrahinnat laskuun.

Markkinat eivät valitettavasti toimi noin. Ainakaan ennen kuin kylän ainoalla tilalla on monopoli.
Lainaus
omistusasuja ei maksa veroa asuntoon sidotulle omalle pääomalle saadusta tuotosta

Tuohan olisi hyvä ajatus maaseudulle; jos voitot verotetaan niin tappiot saa vähentää. Harva talo syrjäseudulla tuottaa, niiden arvo laskee. Ajattele hulppea omakotitalo sikalan vieressa joka rakennettu juuri ennen konkurssia, sitä ei osta kukaan -> jatkuva alijäämähyvitys.

Lainaus
Omistat 100ha hömppäneinäpeltoa, muutat kaupunkiin

Aika teoreettinen tilanne. Montakohan henkilöä tuo voisi koskea tässä maassa? 10?Metsätalous / Vs: Muistin virkistämiseksi
: 13.02.19 - klo:21:00
Lainaus
Ongelman ydin eli väestön kasvu jatkuu

Tämä on harhaluulo. Lasten määrä maailmassa on vähentynyt 80-luvulta. Väestömäärä tullee pysähtymään n 10 miljardiin.

Mitä muuten takoittaa ilmastonmuutoksen pysäyttäminen? Voiko muutoksen lukita jotenkin niin että ilmastosta tulee staattinen?
Lainaus
Tuo 20000 myyntitulon määritys on jo niin vaikea ettei homma voi toimia

Tuet laskettaisiin tietysti mukaan. Nehän ovat osaa tuotteiden myyntiä, ne maksetaan erotuksena siksi että annat viljat ja lihat ilmaiseksi teollisuudelle.

Jonkinlainen numeroarvo rajana ei tule ikinä toimimaan. Rahan arvo ja tukiperusteet yms muuttuvat niin nopeasti ettei raja olisi ikinä sopivassa kohdassa. Jos vaadittaisiin nimenomaan 20k€ yrittäjätuloa joka vuosi, niin monelle sekin olisi tappolaukaus; se nimittäin imisi kassaa veroina niin että tila joutuisi vielä pahempaan ahdinkoon. On paljon kannattavampaa jättää tulo vaikkapa kymppitonniin jos kirjanpito sallii.

Lainaus
Kummallakaan ei ole toivoakaan saada perusmaataloudesta riittävästi tuloja nykymittapuun mukaan.

Joissakin tapauksissa olisi hyvä jos isäntä itse ymmärtäisi ottaa hatkat. Jos asuu 40+ vuotiaana tilaa jonka liikevaihto on alhainen, niin 5-10v päästä tilane on jo lohduton, mutta isäntä/emäntä 10v vanhempi ja tilanne työmarkkinoilla ja etenkin elämän markkinoilla on menetetty. Vähän sama homma jos palkansaajaa v****aa työssä, jos ei vaihda nyt niin 5 vuoden päästä v****aa edelleen mutta on tuhlannut 5 vuotta elinaikaa.

Lainaus
niin luulen ajatuksen tuon tilan kasvattamisessa olevan kotieläintiloilla. Eläintilat on ajettu siihen jamaan että eläimiä on oltava paljon että jotakin katetta syntyy. Tälläisten tilojen kehitys on yleensä riippuvainen pellosta

Kuitenkin juuri nämä tilat vuokraavat peltoa 5v sopimuksilla. Eikö olisi järkevämpää tehdä rehu- ja lantasopimus pellon omistajan/haltijan kanssa. Taitaa ostettu rehu olla monelle halvempi kuin oma totantokustannus ylimitoitetuilla vajaakäyttöisillä koneilla.

Lainaus
Halukkaita viljelyn jatkajia on vain liikaa tarjolla oleviiv peltoihin nähden...

Saa nähdä onko näillä tosi isoilla tiloilla jatkajia 20 vuoden päästä. Navetat pitäisi taas uusia ja kasvaa saman verran yhden elämän aikana. Seuraava sukupolvi ei ehkä halua ottaa sitäkään riskiä.


 
Lainaus
Silloin se toimisi jopa niin päin, että se pakottaisi ostajat maksamaan jotakin tuotteista

Valitettavasti tuo ei toimi. Maailma määrää hinnan.

Itse näen vain kaksi tietä vähemmän huonoon kannattavuuteen;
tuotteiden kysynnän radikaalista lisäämistä ja/tai kustannusten leikkaaminen.

Tuotteiden kysyntää ei voi lisätä Suomessa koska täällä ei ole kuin 5 miljoona asiakasta. Eli vaikka nostaisimme asiakasmäärän 5,5 miljoonaan niin se on yhdentekevää. Eli vientiä sinne missä on miljardi ihmisitä, jos 5% heistä ostaa kinkkua niin tilanne helpottuu jo. Tätä virkamiehet voisivat edesauttaa jos heillä olisi pätevyys siihen, mutta kun ei ole sitä eikä tulosvastuuta niin ei tarvi.

Kustannusten leikkaaminen olisi mahdollista, vaikkakin lyhytvaikutteista ja herättää poliittista närää. Tämä tarkoittaa lähinnä verojen ja sivukulujen karsimista, itse panosten osalta ei ole paljon tehtävissä. Konevalmistajienkin sopisi miettiä ovatko koneet jo tarpeeksi hyviä, itse en näe että monet uusimmista koneista ovat niin paljon paremmat kuin edeltäjänsä että ne ikinä pystyy tienamaan lisäarvonsa. Rakennus- ja muut viranomaisluonteiset kustannukset voisi leikata, mutta kun se ei ole tällä hallituksella onnistunut niin ei tule onnistumaan ikinä millään muullakaan.
Lainaus
osaisiko joku sanoa, miten tämä 20 k€ tulovaatimus toteutettaisiin käytännössä?

Tuo on tavallinen neuvottelutaktiikka.
Ensin uhotaan 20k€:lla, maajussit sanovat ei käy, 10k€ on parempi vaihtoehto, ja sitten sovitaan niin.

Oikea vastaus olisi ollut sama kuin ennen.

Sinänsä logiikka ontuu, kun alkuperäinen ongelma on tuotteiden kysyntä ja hinta, niin miten päästäisiin sen paremmin tuohon rajaan kun juurisyyhan on se että tällä alalla kaikki muut määrävät tuotteiden hinnat kuin tuottaja itse. Ei se hinta siitä muutu että asetetaan euroraja.
Vapaa sana / Vs: mersumies on mersumies
: 05.01.19 - klo:09:54
https://yle.fi/uutiset/3-10581442

Valitettava tapaus, mutta hyvä että tieto annetaan.
Keskustelut kääntyivät jo seuraavana päivänä nopeusrajoituksiin ja muuhun epäolennaiseen, kuten ajo-oikeuksiin, ikärajoihin jne.

Miten tällainen tapaus kirjataan tilastoihin, onko syy edelleen virallisesti ylinopeus vaikka juurisyy on ilmiselvästi alkoholi?
Ainakaan tässä listassa ylinopeus listataan kohdissa 16. ja 17. "syyksi". https://yle.fi/uutiset/3-8556302

Itse rohkenen väittää että selvä kuski aiheuttaa vähemmän vaaraa ylinopeutta ajaen kuin kännissä oleva, joka ajaisi samaa ylinopeutta, jolloin juurisyy mahdolliseen onnettomuuteen ei ole ylinopeus, vaan edelleen alkoholi. 
Vapaa sana / Vs: Sähkönsiirtomaksu
: 30.11.18 - klo:18:55
Lainaus
avolinjoja mahdollisimman pitkään ja rahastaa siihen asti

Näppärä veto energiayhtiöiltä. Ensin kääritään maksimivoitot energialla (tyyliin Fortum), sitten kun korjausvelkaa alkaa olla, erotetaan lailla yhtiöt jottei muutaman vuoden takaisia voittoja tarvitse sijoittaa takaisin verkon ylläpitoon. Kun sehän on nykyään eri firma.

Politikkoja vietiin kyllä 100-0 tässä projektissa.
Väestönkasvu ei ole enää ongelma. Maailman lapsimäärä on ollut laskussa jo 80-luvulta. Käytännössä vain muutama kehitysmaa tuottaa vielä liikaa lapsia. Väestönkasvu loppuu 10 miljardiin.

https://www.youtube.com/watch?v=hVimVzgtD6w&t=25s
Sivuja: [1] 2 3 ... 85