Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 93

Viestit - Agronautti

Kasvintuotanto / Vs: Kevätkylvöt 2022
: 16.05.22 - klo:09:05
Ensi viikonlopulle sade-ennusteet molemmilla ennustajilla 15-20mm.. onneksi tod.näk.% on pieni.. kahtotaan kui käy.. ::)  siis Kaakossa..
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 26.04.22 - klo:19:21
Onko joku jo päässyt lannoittamaan syysviljoja?
Loppuviikosta (to-la) luvannut yöpakkasia niin kestäis ajaa saltut.. ja lupailee sadettakin päälle...
Tää olis hyvä, pöyhii ja karhottaa.. mutta  allaoleva  yksilö hurjan kallis..

https://www.nettikone.com/jf/crs-400/2061693

Tanskasta löytyy puoleen hintaan tuosta.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 11.03.22 - klo:08:15
Kesästä tulee joka tapauksessa mielenkiintoinen. Yksi asia jota kannattaa miettiä on syksy ja kuivauskustannus. Se jos vehnän saa tarvittaessa myytyä märkänä rehuksi syksyllä helpottaa suunnittelua jos oma kuivuri toimii heikon hyötysuhteen öljypannulla.

Rehuviljoilla kannattaa siirtyä kuivauksesta propionihapposäilöntään (eli kokojyväsäilöntä),  varsinkin jos puintikosteus <25%. 
Kasvintuotanto / Vs: Poltto-öljy 1,49x €
: 04.03.22 - klo:18:54
Aika jännä että erällä savolaisen S-marketin pihapumpulla MPÖ 1,3? e/ltr.. ::)
Kasvintuotanto / Vs: Poltto-öljy 1,49x €
: 03.03.22 - klo:18:55
Sänki auki rulla/sänkiäkeellä -> lannoite &siemen (tos) kylvö pneumalla/2-lautasviskalla-> peittomuokkaus rulla/sänkiäkeellä ja ehkä jyräys jos ei kovaa sadetta luvassa heti kylvön jälkeen.
Hyvä rikkatorjunta ja tarvittaessa kasvustolannoitus.
Kasvintuotanto / Vs: Hömppätuet 2022
: 03.03.22 - klo:18:48
Muutokset käsittääkseni vasta 2023. Toki taitaa päättäjillä olla muuta mietittävää joten en yllättyisi vaikka siirtyisi taas vuodella eteenpäin. Voipi jopa olla et päättäjät alkavat miettiä ruuantuotantoa uudesta vinkkelistä.

Jos siis haluaa vln laittaa niin kannattaa ilmoittaa säiliksenä.. hieman korkeampi tuki ja vähemmän rajoituksia..

Paljokos se tukiero on?

Mikä tukiero? VLN=viljat & nurmi ... ::)
https://salo.fi/wp-content/uploads/2021/04/Tukitaulukko.pdf
Joku uusi kevätvehnälajike lisäykseen (Jaarli tai Leijona). Puna-apilaa viime syksyn puinnista on suursäkillinen, niin sitä osalle alaa ja jos syysviljat menee pommiin niin sitten  nekin on "säilistä" ja viherlannoitusta.
<------   Toi mun Rauchi+Hatzenbichleri on kyllä optimaalinen heinänsiemenen kylvin... :P
Parit luomu tilaa sivusta katsottuna, niitto kone jo töissä parhaimmillaan toukokuussa, ei saa päästä ne rikat silleen että siemen varisee, eli usein ja silloin vähemmän massa.

Sen voi tehä niin monella tavalla, kai joutuu kattoo vähän eri tavalla jos esm glyfon satavuus ja hinta nousee rajusti vielä tästä.  Toki on muita aineita, mutta niitten kin hinta, mites ennen vanhaa ne pärjäs ilman aineita?

Kun tulisi sopivat plussakelit vesisateen kera niin kävisi jyräämässä lumet pelloilta joissa juolaa.. eli keinotekoinen jääpolte.. pitäis vielä ainakin etelässä onnistua?..


Mä halusin pumpun aisalle (en enää muista mikä oli suurin syy), taitaa pyörä ottaa kiinni pumpun kertojaan jos aisan ajaa kiinni pyörään, ongelmathan tuossa alkaa sen jälkeen jos sen kaataa.
Laajakulma-akseli toimii äänettömästi ei tule hyttiin mitään resonassi ääniä yms, en tiedä tuleeko tumpissa olevastakaan?

Mites tuommoinen niittomurskaimen kaksoiskulmavaihde toimisi aisalle asennettuna pumpun eteen..... pyörii ainakin sen 360  ::)
Tuostapa kahtelet urakointihintoja... toki tämä ilmaisläpyskä on aina 4-5v jäljessä, mutta ajaa asiansa..
https://www.tts.fi/files/1886/ttt12_urakointihinnat.pdf

Kyllä 11h ja 3 ha on aika nysväämistä.. :P
Nostetaas..

Joko alkaa ensi talvena separaattorit mustaa kultaa vuolemaan ???
Miten hinnoittelu?
Saikos tehdä talvella pellolle aumaan separoitua kuivakakkaa?
Kasvintuotanto / Vs: Kesannot
: 09.10.21 - klo:19:08
Aikoinaan kun oli lehmuja niin nurmet perustin vihantana korjattavaan suojaviljaan (säilörehuksi) ja toinen sato korjattiin syksyllä, joka oli jo sitten lähes puhdasta nurmea.. Seuraavana kesänä oli hyvä säilörehunurmi kun ei ollut mätänevää olkea eikä pahnakasojen yms. tekemiä laikkuja kasvustossa.

Nykyään tässä viljatilalla perustetaan nurmet (vln) puhtaana nurmikasvustona tai suojaviljaan jolloin se tähkälle/röyhylle tullessa niitetään kesantomurskalla  alas.. Niittokorkeus apilan lehtien yläpuolelta.. ja hyvä tulee.. :)
Sivuja: [1] 2 3 ... 93