Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - 611438

Tukossa on.Muutama vuosi sitten sama ongelma kuilujen huuhtelujen jälkeen.Putki aukesi pitkän taistelun jälkeen imu/painekärryllä vuorotellen imulla/paineella.Jälkeenpäin olen aina päästänyt vettä vielä kärryllisen varmuuden vuoksi,vaikka kuilut ovatkin olleet puhtaat.Sinne on luultavasti jäänyt jokin kuivempi kasa patomaan putkea.
Olen tässä viime vuosina seurannut lähinnä sivusta tätä maitotilojen rakennekehitystä.Noin kymmenen vuotta sitten peruskorjasimme ja laajensimme navettaa pienillä kustannuksilla siihen aikaan nähden kohtuullisen isoksi ainakin näilläseuduin.Pellon hintakaan ei pilviä hiponut toisin kuin nyt.Tänä päivänä tämä onkin sitten pienehkö tai korkeintaan keskikokoinen tila.Mutta jotenkin tuntuu,että viime vuosina on kyllä osaksi mopo karannut käsistä tilojen laajennushuumassa.Suurimman tilin näinä vuosina on tehnyt laitteiden ja rakennustentoimittajat ja tuotannosta luopuneet tilat...Koska viljelijäpariskunnan työmäärä on rajallinen,pitää palkata sitten ulkopuolista työvoimaa ja sehän tunnetusti maksaa ja laajennuksen mahdollinen hyöty valuu palkkakuluihin.Mielestäni elämässä pitää olla muutakin sisältöä kuin työnteko tai muuten ollaan huonolla tiellä..
Aureus on ollut ystävämme myös meillä viime vuosina.Olemme laittaneet lypsykaudella soluttavan neljänneksen umpeen pikkuhiljaa harventamalla lypsykertoja ja umpeenmennessä pirsuekuurin ja lisäksi orbenin umpituubit,joka on toiminut jokaisella tähän mennessä.Pelkkä umpituubi ei riitä.Moni lehmä on saanut jatkaa tuotantoaan monta vuotta eikä aureus ole uusiutunut.Tämä hoitokeino tuli vanhemman eläinlääkärin toimesta.Jotenkin tuntuu,että yleisesti aureusta hoidetaan vain teurasautolla,mutta ainakin meillä tämä konsti on toiminut hyvin.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Gallup.
: 22.06.10 - klo:09:06
Olen sitä mieltä,että lukuihin pitäisi ehdottomasti lisätä ainakin karjan keskipoikimakerrat.Kun kyseessä on "parhaat karjat",niin mielestäni kestävyydellä on aika suuri merkitys.Liian paljon tuijotetaan pelkkiin maidon pitoisuuksiin ja vuosituotoksiin.On aivan eri asia maidontuotannon kannattavuudella onko karjan keskipoikimakerta esimerkiksi reilu kaksi kuin reilu kolme.
Mikäs muu firma sitä valmistaa ja myy?
Mielestäni eräs terveydenhuoltoeläinlääkäri sanoi osuvasti,että hyvää avokourupihattoa ei vielä ole hänelle tullut vastaan..
Tarkoituksena olisi vinokuivikepohja turpeella tai turpeen ja kutterin sekoituksella.Vinokuivikepohja olisi siitä hyvä,että vanhassa navetassa voisi olla nuorkarja n.20kk ikään asti karsinoissa ja parsissa ja kesällä laitumella.Ei tulisi sitä makuuparsiin makuullemenon opettelemista vanhemmalla iällä ja voisi hyödyntää monta sataa neliötä vanhassa navetassa.Lehmille kuitenkin laidun on se luonnollisin paikka ja mielestäni tällainen vinokuivike makuualustana on lähellä sitä,lisäksi ympärivuotinen jaloittelumahdollisuus ulkona sään salliessa.Mahdollimman yksinkertainen systeemi on yleensä toimivin.Rakennuksen hinnan toki pitäisi saada pysymään kohtuullisena jotta tuotannon saisi kannattamaan.
Tilanne tällä hetkellä n. 30 lypsävää+nuorkarja parsinavetassa.Peltoa n.60 ja rakennukset suhteellisen hyvässä kunnossa.Ikää mittarissa reilut 30 molemmilla.Haaveena joskus rakentaa pihatto täysin uuteen paikkaan ainakin lypsäville.Maaseudussa oli juttua vinokuivikepihatosta ja omistajat tuntuivat olevan tyytyväisiä.Vinokuivikepohja+lypsyrobotti+aperuokinta..voisko onnistua?Asiallisia kommentteja toivoisin..
Sivuja: [1]