Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 15

Viestit - MrMäkirinne

Tuttua juttua myös meillä, Rota löytyi "vahingossa" yhden vasikan ripulista vaikka sitä lähetettiin kuopioon muovipusseissa ainakin 1m3!!!
Meillä ruikuntaminen alkoi AINA vasikan syntymästä 7. päivänä. Se joi hyvin ja oli aktiivinen ja ruikku lensi, no 2päivän päästä ei ollut enää aktiivi, mutta vesiripuli lenti edelleen...
Sen löydöksen jälkeen meillä aloitettiin Rotaa vastaan rokotus, mutta se oli hankalaa koska se annetaan emälle ja vähän ennen oletettua poikimista tehoste... eikä siitä ollut vastaavaa hyötyä koska siihen rokotteeseen vaadittiin erityislupa joka on eläinlääkäri/tila kohtainen ja rokote on kallis.
Loppujen lopuksi yks kollega jolla on ruokinta hallus älys kysyä meiltä vasujen etujalkojen karvoituksesta, ja sieltä löytyi pieniä karvattomia kohtia ihan sorkan rajassa, ja siitä keksittiin seleenin puute. Siitä paikasta kokeilimme antaa rajun seleenilisän juottovasikoille ja se tepsi! Nyt umppareille menee pienellä "yliannostuksella" seleeniä appeen ja jos vasikka vähänkin jättää maitoa juomatta se saa heti seleenijauhetta, näillä konsteilla me päästiin ongelmasta yli.
Eikä vasikkojen ruikuntamisia ole enään kuin harvoin.
Ja niin, eläinlääkäreitä meillä kävi useampia ja kuolleita vasikoita kuskattiin eviraan avattaviksi...
Varmasti hyvä konsti, mutta tossa robotilla taitaa olla mahdoton  :-\

Ei kai oo? Käsikäytölle vaan kone ja tuloportti auki, laittaa takaasi automaatille sitte ku alkaa maito loppumaan.
  Tuollaista olen pohtinut jo pidempään. Nyt on melko selkeä visio halvasta ja yksinkertaisesta ratkaisusta joka pitäisi täysin automaattisesti pystyä ruokkimaan yhden ryhmän kaksi tai useamman kerran päivässä rehujakeilla jotka pysyvät kaiken aikaa liikkuvan nesteen mukana :)
 Työaikaa säästyy pirusti, polttoainetta ei pala enää ollenkaan väkirehun jakoon, ruokinta aina samoihin aikoihin ja useamman kerran päivässä, hyvinvointia ja helppoutta...  Hyviä puolia keksiessä vain  mielikuvitus on rajana :) Tavoitteena parantunut maitotuotos ja vasikoiden hyvä päiväkasvu myöskin.

 Nyt haluaisin sitten arvioita/arvailuja tuollaisen ruokinnan toiminnasta eläimillä. Karkeaa rehua saannissa vapaasti joten broileria ei ole tarkoitus noista tehdä. Kehittämäni ratkaisu vaatii hyvin notkean liemen, puuro ei tuossa voi toimia. 
  Ajatus on että 500 litraa vettä ja noin 100 kiloa jauhoja sekoilee pöntössä aina seuraavaan kellolla ohjattuun "luukun aukaisuun" asti ja luukun sulkeminen toisi taas uuden jauhoerän pönttöön. Sekoitin käy koko ajan ja vesi on paineensäätimellä koko ajan päällä :-\  Osat laitteistoon löytyy hyvin pitkälti "materiaalivarastolta" joten kustannuksetkin on hallinnassa...

Mulla on tuollaanen liemiruokkija ylimäärääsenä,  laita yv:tä jos kiinnostaa.
Kumpikos lypsättää paremmin?
Jotenkin olis semmonen kutina, että molemmilla lehmät lypsää, mutta tarkkuussilputtua tarvitaan 10 % enemmän samaan maitomäärään??  ::)

No mulla on sellainen kutina, että siliputtu on parempaa kaikin puolin.
Sekin on totta, että silputtua tavaraa pitää olla enemmän, vähintääkin tuon 10%, koska se kelepaa niin paljon paremmin kun noukkarirehu. Silpunpituus parantaa säilyvyyttäkin, ainakin meillä. Pintarehua ei mee hukkaan nyt nimeksikään, kun noukkarirehulla sitä meni aina. Kasalla on sama kone, kuin noukkarirehulla ja siliputtua tulee läjään aivan eritahtiin kun noukkarirehua.
Ja niin, ei maitomäärä oo ainakaan heikentynyt.
Semmonen löytyy :) Mäkirinteen systeemi tuntus kuitenki olevan kans vähätöinen, kas milk-taxista on apua varmaan enemmän silloin, kun tankki ei seiso vasikoiden vieressä ja juotto tapahtuu tuttiämpäreillä tai pulloilla..
Juu, on tuo kohtuu yksinkertainen täs vaihees. Tulevaisuudes saattaa tuo taxi olla harkinnas...
no mitä sitänyt millonkin tulee. 0-120 litraa/pv about. Joka tapauksessa tarkoitus juottaa pelkästään maidolla 3kk ikään 6-7l/pv 10-15 vasikkaa keskimäärin juotossa.
Mutta siis kysytään näinpäin, onko muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kellään erillistä säiliöö/muuta systeemiä johon maito menee heti lypsyn jälkeen jäähtymään vai annatteko mennä sankoihin vaan kesälläkin ja juottelette niistä kun juotatte ja ylimääräset sitten vesihauteeseen/pikku tilatankkiin?
Kyl tuo kuullostaa ihan milk-taxilta. Vanhat tankit+sankolämmitykset voi unohtaa, turhaa työtä tulee monessa vaiheessa. Milk-taxilla voi myös pastöroida maidot ennen juottoa ja ajastimella toimivana sen voi asettaa lämmittämään maidot oikealle ajalle. Juottoaikaan jää tehtäväksi täyttää sangot 40-asteisella maidolla, annostelunkin voi asettaa haluamakseen.

Minkäslainen tämä milk-taxi on?  Varmasti näppärä systeemi tuttijuotto systeemiin, varsinkin jos sinne saa eroteltua automaattisesti, eikä sitä maitoa tartte sangoolla kantaa ja kaadella purkista toisehen.
Onko Adamilla sellaanen taxi?
Meillä kun on tuo pikku maitotankki mihin maidot menee, sieltä vas.juottoautomaatti ottaa maidon, lämmittää ja antaa vasulle.
Tankinpesu on kohtuu rasittavaa puuhaa täs systeemis, muuten mielestäni ok systeemi.
no mitä sitänyt millonkin tulee. 0-120 litraa/pv about. Joka tapauksessa tarkoitus juottaa pelkästään maidolla 3kk ikään 6-7l/pv 10-15 vasikkaa keskimäärin juotossa.
Mutta siis kysytään näinpäin, onko muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kellään erillistä säiliöö/muuta systeemiä johon maito menee heti lypsyn jälkeen jäähtymään vai annatteko mennä sankoihin vaan kesälläkin ja juottelette niistä kun juotatte ja ylimääräset sitten vesihauteeseen/pikku tilatankkiin?

Meillä menee 300l vanhaan suorajäähdytteiseen pikkutankkiin suoraan roboteilta. Saako leluun erillistä erottelulaitetta vai meneekö se aina niihin "postilootihin" jotka on siinä robotissa?
http://www.kokkolanteollisuuspinnoitus.fi/

Nämä miehet osaa hommansa.
Suosittelen!
Rakennesuunnittelija on sun kirstunvartijasi. Selvitä, miten hallitsee kustannustehokkuuden.

TODELLAKIN näin! Rakennesuunittelija on tosi tärkeässä roolissa! Lähestulkoon yhtä tärkeässä kuin toiminnallisen suunnitelman tekijä!
Seinien piirtelijät on sitte luku erikseen...
Kyllä tuollaasella  3 lapaasella Jukalla sekaantuu laari hienosti.

http://personal.inet.fi/yritys/tikkasenpaja/LSEKOITIN.HTML

Toimituksessa saattaa vaan olla hiukan "väljyyttä". Mun potkuri tuli vuoden myöhäs... :o
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/148937_376629465706987_151899438179992_79485899_1146188560_n.jpg

Tää olis oiva peli, abs ja 65 km/h   8)

Harmi kun ei varsinaisesti myyntiin tullu  ::)
Kenekään korvat ei kestä sitä ulinaa mitä 65 kilometrin huippunopeus tuottaa ventin lootasta ,siksi sitä ei tuotantoon otettu.

Kyllä useasti kun näkee valtran, uudenkin koneen niin kuski hymyylöö radiopeltorit korvis... Miksi?
Onko joku saanu mattoruokkijan auran liukupintoja kestään.Ittellä tuntuu olevan aina 4kk ja ne on kulunu loppuun.Ei se hinta,vaan vaihtamisen vaiva >:(

Tuntuu että jos on enemmän kuin kaks osaa yhdes ja lukee Pellonpaja,niin se pitää kantaa navetasta pihalle 8)

3v ja 4kk eikä mattoruokkijan auraan oo tarvinnu vaihtaa kun keskirengas "ostoskärryn rengas" joka on auran sisällä. Muutama "kotipaikka"anturi on mennyt pitkän paalirehun takia, mutta muuten ei oo Pajan mattoruokkijaan tarvinnu remonttia tehdä.
Tuo Työmyyrän mainitsema laakerisarja on hyvä, meidän versios se oli vakiona.
Laakasiiloon tehdään, kosteus vaihtelee 20 - 35 välillä yleensä. Kerran oli vehnää, jossa kosteus varmaan 50 luokkaa (mittarista loppui asteikko kesken). Kuohui niin ettei pystynyt polkemaan, kauhalla ohra-kaura kasan päälle ja vähän siloittelua. Aineina käytetty melassia tai bakteereita. Katteena käytetty aikaisemmin perunarehua, nyt muovi ja päälle siilopeite, painoksi autonrenkaita.

Minusta se korteen ohje 40 kosteudesta on liioittelua. Varmaan säilyy syksyllä ja keväällä paremmin.

Käytännön Maamiehessä sanottiin kerran totuus: rehuviljan kuivaus on hullun hommaa!


Mitenkäs noissa katetuissa siiloissa ootte pitäneet rotat erossa murskeviljasta?

Ja silti punaisella pyydettiin ainakin meillä kahden asennuksesta melkein 15 tonnia, taitaa olla 3 tonnia enemmän kuin lavalin kiinteä hinta. Hohdokkaasti vielä niin että ensin annettiin kasvotusten "tiukka hinta" ja viralliseen tarjoukseen liitettiin vajaa 20 tonnia asennuksesta ja rahdista. Meillä tulee kauemmaisen robotin ja maitohuoneen välille ehkä 35m, ja erottelumaidon kohteeseen karjakeittiöön vielä vähän enemmän, ei ole Lavalilla ongelma.

Ei ehkä Lavalille ongelma, mutta ternimaidot jää kyllä putkeen. Alle 5 kiloo ei näy ku tippana tonkas 20 metrin matkalla.

Erottelulinjan puhallusajat kuntoon, niin alkaa tonkas olemaan muutakin kun tippoja. ;)
Kyllä vemssillä  on saatu yli 60m pitkä maitolinja, eikä ongelmia oo. Mikä mikä se 35m sääntö on? Erottelulinjan maksimipituus on ainaki joskus ollu 25-30m.
Sivuja: [1] 2 3 ... 15