Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 31

Viestit - jooseppi

Pysyn väiteessäni. Olen seurannut miehen touhua riittävän pitkään: Ranska ensin! (Strasbourgin tuplaparlamentti, ylimitoitetut maataloustuet ja nyt ranskalaispankkien saatavien pelastus "elvytyspaketin" avulla).
Niin minne? Sitä sopii näinä aikoina kyllä ihmettellä, yhdessä Markus Mustajärven kanssa:

https://ilmarischepel.livejournal.com/6275.html
Kotimaan matkailun edistämistä tämäkin: umpimähkäinen kierros (kuvablogi).

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/ilmari/luoteisrannikon-ja-rajan-kierros/

Väyrysen Paten rakentama Pohjoisrannan paanukirkko:

Joo, venäläistä vehnää, maitoa ym nykyisin tulee samalla kuin Valiomme kannalta nuo Venäjän itselleen asettamat elintarvikesanktiot olivat täysi katastrofi. Venäjän alkutuotannolle koko kuvio oli onnenpotku: 250 miljoonaa neuvostopeltohehtaaria saatiin sittenkin ihmiskunnalle hyötykäyttöön. Putin näköjään osaa joskus tehdä ihan oikeitakin päätöksiä... Muuten miehestä en pidä pätkääkään.
MT-lehden otsikko kertoi, että "Ammoniumnitraatti-lannoite ei räjähde" ja nyt he, jotka ovat lukeneet aloituksen blogin tietävät hieman paremmin.

Eurooppalainen ym ammoniumnitraatti (N-pitoisuus eniten 28%) ei räjähde, mutta neuvostoliittolainen/venäläinen (N-pitoisuus 34,4%) räjähtää jopa itsestään.

Lähetin siis 1990-luvun puolivälissä "Selitra" - lannoitteen näytteen analysoitavaksi silloiseen Valtion Maatalouskemianlaitokseen ja lausunto löytyy mainitusta blogista. Kohtuullisesti kelpaava uutinen, sanoisin.
Kuten eilen saimme lukea lehdestä, suuri ammoniumnitraattilasti oli peräisin venäläisestä rahtilaivasta, jolla oli koneongelmia ja jonka omistaja hylkäsi vuonna 2015 (niin laivan kuin lastin). Lasti purettiin "väliaikaisesti" kaupungin satamaan kunnes pamahti.
Kävi joskus niinkin, että luomuagronomi ajeli 1990-luvulla 10 tonnin räjähdekuorman kanssa ympäri Itä-Karjalaa: 

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilmari/179857-muistoja-lahialueyhteistyon-varrelta/
Tähän asti Hollannin pääministeri Mark Ruttelle täydet pisteet. Mies puhuu jo hätäjarrusta (veto?). Suomen onneton ja sinisilmäinen hallitus vihdoin heräsi ja liittyi hansaporukkaan, Tutti Typpyräisestä huolimatta..
Tästä sopisi puhua Suomessakin hieman enemmän...:

https://ilmarischepel.livejournal.com/5936.html


Itse en aivan kokonaan usko Hollannin vetoon, mutta kylläkin toivon sitä.
Kaimani Ilmari Kianto on täällä Suomussalmella ilman muuta ylpeyden aihe, mutta velmumiehestä on säilynyt myös se paikallismuisto, että hän jopa kutsutti itseään kylään. Eikä se jäänyt pelkästään omaehtoiseen kutsuun, vaan hän luetteli etukäteen emännille mitkä tarjoilut sopisivat parhaiten köyhälle korpikirjailijalle. Viimeistään tämän blogin jälkeen jokainen meistä voi kuitenkin yhtyä siihen ehdottomaan tosiasiaan, että tuo hieman röyhkeä Kianto oli ilosanan taitaja!

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/ilmari/niin-jai-juhla-juhlimatta-tupakkasi-tuhlimatta-voimajuoma-vohkimatta/
Vapaa sana / Nuoruus-laulu
: 03.05.20 - klo:15:15
Tomas Ek kuoli syöpään. Mies teki vuonna 1977 upean laulun, jonka jälkeen on ollut hiljaa. Suomen parhaita lauluja silti. Kepeät mullat!

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/ilmari/152054-nuoruus-tomas-ek/
Vapaa sana / Ovi jota etsit
: 30.04.20 - klo:11:04
Kun hätä on suuri ei ole aina niinkään helppoa löytää sitä helpotusta; hauskaa kylläkin. Ilahduttavaa että inhimillinen luovuus kukkii myös tällä rintamalla! Mukavaa vappua kaikesta huolimatta:


https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/ilmari/ovi-jota-etsit/
Aiheen tiimoilta muualla

Kun kuuntelet haastattelun, huomaat ettei suinkaan korona ole tässä se varsinainen ongelmaa vaan euro sekä mahdollinen hyperinflaatio (jotka johtuvat EKP:n täysin  pähkähullusta touhusta 2009 jälkeen). Ranska haluaa nyt hädissään eurobondit (yhteisvastuun "koronabondit") koska juuri ranskalaispankit ovat sijoittaneet Italian uppoavaan laivaan. Miksi se sitten uppoaa? Heikon verokannon, valtavan valtiovelan sekä korruption takia. Itse italialaiset ovat henkilötasolla varsin varakkaita, mutta eivät maksa veroja ja pääsevät eläkkeelle meitä 5-6 vuotta aiemmin...

Nyt sitten kiltit Pohjois-Euroopan valtiot apuun, solidaarisuuden nimessä. Futispelaaja Olli Rehnkin on sitä mieltä. Hohoijaa.
Kyseisen haastattelun kuunteleminen ("Miten synkkiä aikoja taloudella on edessä, Tuomas Malinen?") pitäisi olla jokaisen ajattelevan suomalaisen peruskauraa, juuri tällä hetkellä. Kuvaavaa, että juuri ohjelman lähetyksen aikana Suomen Pankin Olli Rehn puhui euromaiden "solidaarisuudesta" ja "yhteisvastuusta"...

Tässä linkki:

https://areena.yle.fi/audio/1-50464046

"Minkälainen ja miten pitkä lama meillä on mahdollisesti edessä ja miten keskuspankkien toimet siihen liittyvät? Mikä mahtaa olla euron kohtalo? Kannattaako eurovaltioiden tukea toisiaan? Ja miten keskeistä on nyt pitää huolta ruokaomavaraisuudesta. Haastateltavana on GnS Economicsin toimitusjohtaja ja Helsingin yliopiston taloustieteen dosentti Tuomas Malinen ja toimittajana on Maija Elonheimo".

(P.S.: Lipposen Patelle ja Niinistön Salelle vielä kerran KIITOS eurokyydistä!)

Sivuja: [1] 2 3 ... 31