Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 119

Viestit - sjk

Jotenkin jännää miten voi vahdella olosuhteet, ruotsissa tosiaan rehusato kärsinyt kuivuudesta suurimmassa osassa maata.

http://www.atl.nu/lantbruk/torkan-sankte-vallskordar/

Ja tuossa uutisessa on myös kesän rehuanalyysien keskiarvo: 10,9 megajoulea energiaa, raakavalkuainen 185 grammaa ja NDF 426 grammaa.


mitähän v.ttua sinäki täällä tyhyjää länkytät!!?


pitäsit turpasi kiinni ja keskittyisit tuottamaan jonku sentin huonompi hintaista solu maitoas ja olisit hilijaa...pliis? :D









vitsi,vitsi....











mikään vitsi ole...hajoa pässi aammuihis.
Alkaako se Arla ahdistamaan, vai mikä pientä harmittaa?
Se on kato se ettei semmoinen jolle on lusikalla annettu kauhalla ei voi ottaa,tajua mikä tuossa rehussa on pielessä,vaikka hyvältä vaikuttaa.Ihmeen paljon emohemmoja kiinnostaa maito,vaikka teurastamot kusee lyhtyyn mennen tullen ja palatessa. Vai eikö tilityshinnat olekkaan huonoja muille kuin maidontuottajille.
Vapaa sana / Vs: Maidon vähentämistuki
: 14.09.16 - klo:08:15

Suojavyöhykkeet lisätukena ovat alle 20 miljoonaa, riistapellot 5 miljoonaa, luonnonhoitopellot 18 miljoonaa, yhteensä noin alle 50 miljoonaa, ei satoja miljoonia. Kesantojen ja EFA -pakkokesannon tuet ovat viljaa heikommat, eli niissä säästää maataloustukihallinto vajaat 10 miljoonaa. LHK leikkuria eikä kasvipeitteisyyden korvauksen huononnuksia hömpille ei ole edes laskettu tähän.

Missäpä ne sadat miljoonat "tuottamattomuuden tuet" ovat, koska koko ympäristötukipotti kaikille Suomen pelloille, myös eläintiloille, on sekin vain noin 220 miljoonaa vuodessa ?

-SS-
Unohdit luomun, joka alunalkaen oli toimenpide tuotannon vähentämiseksi ja oli määräaikainen. Kun noinkin hyvin tunnet järjestelmän, tiedät myös, paljonko luomua tuetaan ja paljonko luomua myydään.

Luomua en laskenut, koska on eri momentilla EU-tuissakin. Luomu ei lisää eikä vähennä normiviljelyn tukia, vaikka luomun suosio vaihtelisi. Olin vain huomaavinani semmoista ilmapiiriä, että se hömpän tuki olisi satoja miljoonia, ja jättilehmälät joutuisivat mierontielle kun menettävät nämäkin suuret rahat.

Kriisituki siis on isompi kuin tavanomaisen viljelyn hömpän tuki, eli niin pienistä rahoista loppujen lopuksi on. Ja oletin vieläpä virheellisesti , että hömpän tuet menevät vain viljanviljelijöille. Vaikka karjatilatkin pitänevät hömppää viljelykierrossa. Luomutukipotti sinänsä on vain 47 miljoonaa euroa vuodessa, ja siitä osa on myös luomun kotieläintukia. Eli luomu ja hömpät yhteensä jäävät alle 100 miljoonan siltikin !

Toisaalta, pohjoinen nautatuki jotain 40 miljoonaa, maidon pohjoinen tuotantotuki 100 miljoonaa ? Pohjoiset tuet budjetissa yhteensä lähes 400 miljoonaa euroa. ? Sitten 40 miljoonaa hömppäheinän tukea on jotenkin kauheaa ?

-SS-
En jaksanut lukea aiempia viestejä,mutta kommentoin tätä.Maidolle ei pohjoisessa makseta muuta tukea eli sen mitä vedät siitä tissistä sen verran tukea plus sitten peltotuet pelloista.Mitä enemmän sitä tissiä vedät sitä enemmän se maksaa,kustannukset nousee.Hömpykkätuet tulee suurinpiirtein tekemättä mitään peltotukien päälle,mahdollistaa suuret  pinta-alat.Eikö tässä kuviossa ole jotain pielessä,jos tuottamattomalla pellolla tienaa sen kuin tuottavallakin,joko sitä tissiä vetämällä tai sitten ilman.
Taitaa se kumpparin pohja lopuksi olla paras, jos ei kerralla koko korkeutta täytä. Jonkin verran pikku poikana tullut poljettua aiv- tornissa rehua ja säilyihän sekin pelkällä ihmisten polkemisella. Painotushan ja tiivistäminen tietysti varmaan yhtä tärkeitä kuin polkeminenkin. Luulisin .... ei mitään kokemusta litiste viljasta. Tai harjoittelu tilalla joskus muutama kuorma litistettiin ihan normi aumaan. Syöttämässä en enää ollut, joten tietoa säilymisestä ei ole.
Kumpparinpohja on parempi kuin tuo pintapainotus.Vilja ei painu samanlailla kuin säilörehu.Pintapainotuksessa teho jää pintaan.Säilyy,mutta avatessa alkaa lämpenemään.
Kasvintuotanto / Vs: Heinän kylvö.
: 14.09.16 - klo:07:36
Sitä vaan Mietin että kerkiääkö heinä itää ja kasvaa sen vertaa että sitten räjähtää ensi vuonna kunnon kasvuun. Miten toi kerääjä menee kun en voitti kattoa opuksia että koska sen saa hukata ja saako sen jälkeen enää samana vuonna kylvää uutta heinää.

Lähteekö Nurmi kuten Ekan vuoden Nurmi yleensä jos se on suojavilja sijaan kylvetty näin syksyllä.
Elokuulla kylvetyt viime vuonna tuotti normaalin sadon nyt keväällä,mutta perstuntumalla olisivat pystyneet parempaakin.On tosin nähty sitäkin ettei keväällä ole piikin piikkiä kylvetyllä.Kevätkylvöä suosittelen,jos se on mahdollista,on varmempi.Kerääjällä en vaivaa päätäni.
Vapaa sana / Vs: Maidon vähentämistuki
: 13.09.16 - klo:07:46
Siis maataloudessa mitään ei tapahtu ilman tukea...

Raivataan - metsitetään - raivataan - metsitetään

Tuotantotukea - vientitukea - supistamistukea - tuotantotukea - vientitukea - supistamistukea.

Nytkään ei ole mitään järkeä antaa investointitukia tuotannon lisäämiseen samaan aikaan kun annetaan tuotannon supistamistukea. Investointituet jäihin ja odotetaan niin varmasti supistuu ilman tuotannon supistamistukeakin.
Tuotannon vähentämissopimusta tuskin tulee muut maat käyttämään enemmälti kuin nämä maat joissa on tuottjahinta todella alhaalla.Tämä aiheuttaa tuotannon siirtymistä mm.Irlantiin.Kas kummaa...
oisit ojalla laittanu samalla vilimin pätkän siitä saksalaisesta lihapullasta... :-[
Taitaa tuota argentiinalaista pihvilihaa olla Suomessa myynnissä pilvin pimein ja kumminkin emohemmoja kiinnostaa Valion tekemiset lihapullat enemmän kuin oma ala.
Niin tuo melan  avustus vaatii lähtökohtaisesti ensin sen vuoden sairasloman, sitten sitä lähdetään selvittelemään ja sitä rataa. Eläkeki ja ammatin vaihto ovat samassa kategoriassa.
Mnullekkin tarjottiin hövelisti kiskoja navettaan, mutta se jäi siihen, kun kysyin, että tehdäänkö nykyisten kiskojen viereen toiset joita pitkin menen lehmältä seuraavalle, että saan ne lypsettyä...tämä ehdotus tuli vuoden sairausloman jälkeen. Että aika pitkissä kantimissa nämä tuet on..

No eipä sitte oo tähän hättään avuksi, vaen näkkyypähän sitte minkä vaekutuksen se piikki tekkeepi. Viikon päestä ujuttavat jotaki hajonneen välilevyn tietämille.  Ei kae ne näen vanahoja ennää kouluun hättäytä?
Kannattaa nyt hiukan vetkutella.. Kouluun ne minutkin ajoi, kolme ja puoli vuotta on lusikoitavaa edessä.
Tuleeko koulutettu eläkeläinen,lähihoitaja?
Silloin joskus kun olin nuori ja notkea sekä innokas täppäri, käytin talteen laitettuja katkenneita heinähankoja paaliin sivusta työnnettynä ankkurina, joihin sidoin pressun narut kiinni. Joskus myös sidoin paalikuormia siten että työnsin heinähangon terän päältä molempiin pystyssä oleviin paaleihin, kun harvoin rinnakkaiset paalit mihkään putoo kun ovat toisissaan kiinni, nykyään menis kortti hyllylle tollasilla kikoilla.
Oli se kauhea työ laittaa kuormalavat kasan alle ja päälle ja sitoa pressut ja työntää lumet päältä ja ja ja, nyt ei tulis pieneen mieleenkään kun muovi on niin halpaa, tänäänkin kuivikeheiniä 188 paalia muoviin ja meni 6 laatikkoa rania :)
Perälaudalle tiedoksi, että monella merkillä on nykyään muovisidontamahdollisuus, jolla saa paaleihin "huput". Itteä nyt vähän harmittaa kun en ottanut mäkki plussaa, missä muovisidontamahdollisuus, kun kolleegalta kuulin, että sidonta tulee paljon tiukempi kuin verkolla, 8 tonnia olis ollu kalliimpi. Lisäksi ajattelin paalien käsittelyn verkotta olevan hankalampaa, mutta siihen olis ollu konsteja.. Esimerkiksi paalista voisi leikata päädyn pois ja viedä muoveineen häkkiin ja paalipihdin toisessa käpälässä voisi olla tappi, jolla vois häkkiin pudotetusta paalista nypätä muovin kokonaisena pois, eikä tarttis nousta traktorista verkkosulkeisiin, perhana mä alan kuulostaa ihan vemssiltä.
Tuolla muovien hinnalla saa jo 2500kg valmista ruokohelpikuiviketta.Kolmella tavalla olkia,ladossa paalit levällään vanhan latokuivurin päällä,muoviin menee ohut muovi päälle säilyy jos ei liikuttele ja käyttää kerralla koko paalin,peiton alle on sitten se kolmas malli.En tiedä mikä on paras ja huonoin vaihtoehto.Ehkä muovi huonoin,mutta kuivikepohjalle toimii.20ha:ko paalasit ja ilmeiseti ensimmäinen sato?
Kasvintuotanto / Vs: Ruokohelpi
: 07.09.16 - klo:06:56
Ei toi ruokohelpi mee mihinkään kaupaksi. En tiedä onko maanparannusvaikutus sen parempi kuin timoteilläkään jos tekis tuolla maahanmurskaus taktiikalla kuten täällä on ehdotettu. Eikä helpistä taida saada edes ympäristönurmea tai mitään pikku lisää, energialisät on kuollu ja kuopattu.

Tai sitten otat riskin ja laitat kaikki helpilla, ostat sen kronen pellettipaalaimen ja teet elämäsi tilin.
Kuivikkeita pelletöidään helvestä.Noiltahan voi kysyä onko tarvetta,veikkaisin olevan sopimustuotantoa.
Lainakoneessa on ismen kuormain ja ainakin siinä kauhan tyhjennyskulma liian pieni. Haittaa erityisesti paalien kuormausta kärryyn ja pois. Omassa koneessa mp ja vastaavaa ongelmaa ei ole ilmennyt, saa käännettyä paalipihdin kunnolla alaspäin.

Mitkä mallit ja vuosimallit? Mulla oli 660 kuikke, nyt D55. Sekä ismen 181, ja onhan tuossa ismessä täyttökulmat kertaluokkaa paremmat kuin nykyisessä kuikessa, paremmat kuin vanhassakin. Siksi tuntuu hullulta jos jossain vielä enemmän, ehkä kauhan takalevy "väärässä" asennossa ismeen?
Ilman vakaajia pääsee suurempaan kulmaan.
Bisnes on bisnestä. Pitäsköhän se jättää niille jotka saa siitä palkan. Vai eikö 97% kotimaisuus raaka-aineissa riitä ja pitäskö appelsiinitkin täällä kasvattaa?
Appelsiinit on oikeasti hyvä kohde vedota valion toimintojen selittämisessä ;)
Paljonkohan sen itkupotkuraivarin muun muassa pikkuantille aiheuttaneen mysliraision touhuista on kotimaisia, ei kait joku muutama pikkupurkki rahkaa pitäisi olla itkupotkuraivarin syy, kun vain toimii omistajiensa eduksi :)

Pari juttua: Raisio lisää koko ajan tuontia, ja Valio taas vähentää koko ajan tuontia. Ja vaikka Virolaisen rahkan tuonti varmaan on jonkun etujen mukaista, se ei ole suomalaisen maidontuottajan etujen mukaista. Ja näin ollen suomalainen maidontuottaja voi halutessaan vetää johtopäätökset. :) Sinä se taas jaksat raivota, yritä hengittää syvään ja ottaa välillä iisisti. Teet kuitenkin sinäkin työtä jolla on tarkoitus, maksimimäärä luomutukia lapsille perinnöksi. Luultavasti lapsesi perivät enemmän tukia kuin juuri kenenkään muun lapset, mikä on kyllä hieno saavutus.
Rahassa ei ole korvamerkkiä.
Kaupassa "tukiraha" kelpaa ihan yhtä hyvin kuin "maitoraha".

Se on ihan totta, siksi olenkin suositellut entistä enemmän luomuun siirtymistä kaikille joilla ei ole sille mitään erityistä estettä. Omalla kohdalla peltoala + se ettei luomusopimustakaan Valiolta taitaisi herua, estää.
Se on metka juttu, kuinka 160 euron luomutuella voi noin vaan rikastua mitään tekemättä, ainakin tavismaidontuottajan mielestä, kuten se kalajokilainenkin oikein ison jutun maastulliin tarinoi.
Onko se luomulla rikastuminen jotenkin väärin kun sitä monet täälläkin inhoaa ja jättää sen hulppean 160 euroa hakematta, vaikka mitään se ei vaatisikkaan?
Jotenkin tuntuu, että monet tuottajat nostavat itsensä jollekkin jalustalle, josta kertovat kuinka vain heidän tuotantonsa on oikeanlaista ja eettistä ja hyväksyttävää..
Oikeassa luomussa ei olekkaan mitään pahaa,kovempi homma isommat tuet,mutta tuossa sinun ja monen muunkin ylpeänä vielä harrastamassa tukiautomaattiluomussa on jotakin pahasti pielessä.Eihän tuo etes pidä peltoja kunnossa vai oletko sitä mieltä,että mm.kasvukunto säilyy.Toisekseen kuivikkeiden tuottaminen pellolta ei liene luomutuen tarkoitus.Toisilta se on pois tuista jopa niiltäkin jotka joutuu sen pellon raivaamaan tarpeeseen,että viereinen luomutäppäri saa rauhassa nostella tukia,ajaa rehut metsään tai kuivikkeeksi.Selitä vain,mutta tämä on totuus.
Ainakin yksi iso ongelma meillä on ollut emännän sairastaminen mistä voi lukea uusimmasta maatilan Pellervosta jos kiinnostaa. Toinen paha tikki oli täysmulukku hiehokasvattaja jolle meni yhden vuoden hiehot kun sopimusta ei voinut muka katkaista. Toimi tietenkin ihan sopimusehtojen mukaan, mutta jos olisi yhtään ollut inhimillinen ja ajatellut myös millaisessa tilanteessa oltiin niin olisi voinut hyvinkin katkaista sopimuksen. Sopimus tehtiin siinä vaiheessa kun suunniteltiin isompaa navettaa joka ei sitten toteutunutkaan. Tarkoituksena oli ulkoistaa hiehokasvatus kokonaan, mutta kun suunnitelmat muuttui valitusten myötä...
Oliko se mahdollinen kaava-alue syynä tuohon valitukseen?
Kyllä se lehmä kertoo kohta ongelman nimen,ut:nä tai jonakin muuna.Miuluisia korsirehuja syöttöön.
Tässä muuten tilastoa Venäjän maidontuotannosta, vähemmän tuottavat tällä hetkellä kuin vuonna 2012

http://www.clal.it/en/?section=produzioni_russia

Ja euroiksi muutetut tuottajahinnat on kanssa huonommat kuin kertaakaan vuoden 2009 jälkeen (28 sentin paikkeilla). Silloin kun tuontikiellot määrättiin, hinta oli sentteinä yli 40 senttiä.

http://www.clal.it/en/?section=latte_russia
Eikait niillä raja vuoda?Ostovoima saattaa olla niin heikko ettei pysty maidosta pyytämään enempää.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 05.09.16 - klo:06:49
Seuraavat 10 päivää ennusteen mukaan sateetonta, mutta suht viileää. Rehua pakettiin ja puintia pitäis jatkaa.
Ke jo lupaa sadetta...Jos nuo ennustukset olisi viikon pitäneet tänä kesänä paikkansa,niin ei märkyysongelmaa olisikaan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 119