Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - simppali

Kasvintuotanto / Vs: Hiilen sidontaa
: 11.10.19 - klo:08:35
Kyllähän tässä hiilensidonnassa päästään mielenkiintoisiin keskusteluihin lähivuosina, jos glyfosaatin käyttö tullaan kieltämään tai ainakin rajoittamaan ja "hömppäheinien" kiinnostavuutta lasketaan tavalla tai toisella
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 24.09.18 - klo:17:42
Vähän näyttäisi MTK olevan enemmän myllyjen kuin edustamiensa viljelijöiden puolella
Kasvintuotanto / Vs: Kasvinsuojelu 2018
: 19.06.18 - klo:23:09
Ohra on nykässyt parissa päivässä lippulehden ja vihneet pilkistää. Saa puida pöytä maassa.
Vieläköhän kärsii axialin ajaa ettei viota ohraa? Ei ole jäänyt ikinä näin Myöhäseksi sen ruiskuttus.

Todella hankala nyt tämä hukkakaurojen ruiskutus. Onko ne vielä edes itäneet, vaikea sanoa, mutta viljat voi kasvaa liikaa jos jää odottelemaan hukkisten kasvamista. Jos hukkis on itänyt, niin silti voivat olla vielä liian pieniä, ja jälkiversonta voi olla runsasta, kun nyt kasvu on niin eritahtista viljoihin nähden.

Niin tilanne kait on Axialin kanssa se, että liian myöhään ruiskutettuna ei enää tehoa kunnolla hukkakauraan ja saattaa vain kääpiöittää viljakasvuston sekaan. Ei Axial ohraa sinällään vioita vaan teho hukkakauraan jää puutteelliseksi.
Kasvintuotanto / Vs: Siemenviljan itävyys
: 07.01.13 - klo:12:47
Kylvösiemenitävyyteen lasketaan vain kunnolla kehittyneet idut, mallasitävyyteen heikomminkin kehittyneet.

No onhan tuo ollut tiedossa, mutta eron suuruus yllätti.

Juu vuos sitten mallastamolla iti 99% ja MTT:llä 52%. Tuli sitten sertiä varmuuden vuoksi. Toi idätysprosessikin on ilmeisesti erilainen mallastamolla ja MTT:llä pitää löytyä idun lisäksi juuretkin siemenestä?

Niin mallastamolla laitetaan tietääkseni jyvät itämään vetyperoksidiin ja jos jotakin elämää on jyvässä, niin se lasketaan itäväksi. MTT.llä jyvät idätetään kosteiden imupapereiden välissä. Ensin viikko viileässä ja sitten kolme-neljä päivää huoneen lämmössä. Jyvät joissa on itu ja juuret lasketaan.
Kertauksena vielä itämislevon murtaminen: pari kolme viikkoa jyvät lämpimässä +25-30. Ei missään nimessä pakkasessa. Jos jotakin kiinnostaa niin tuolta löytyy MTT idätysten keskiarvoja.  https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/mtt/mtt/esittely/toimipaikat/ylistaro/tilasto%202012.pdf

Ei näytä olevan Viking Maltilla niin suurta väliä itävyydellä yleensäkään jos lukee tuota blogia
http://www.vikingmalt.com/en/viking_malt_lyhyesti/asian_vierteesta_-mallasohrablogi/?id=257&entityId=12
Kyllä mallasohrassa on omasta mielestä pääperiaatteena se, että kuivurista tulleen erän pitäisi sellaisenaan kelvata maltaaksi. Lajittelulla ei kuitenkaan pysty vaikuttamaan kuin lajitteisiin ja valkuainen, haljenneet ja punahomeet on lajittelun jälkeen pääpiirteissään entisellään. Varsinkin, kun pienet jyvät ja korkea valkuainen yleensä osuvat saman vuoden viljaan.
Onko avohintaisessa sopimuksessa oikein mitään sitovuutta? Onko jollakulla tietoa, että joku olisi saanut jonkinlaisia seuraamuksia muuta kuin korkeintaan otsan rypistelyä? Kiinteät sopimukset ovat sitten tietenkin oma lukunsa.
Sivuja: [1]