Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 817

Viestit - kylmis

Vapaa sana / Vs: Keskisarja
: 09.06.24 - klo:17:19
Ainakin isommissa kaupungeissa tietynlainen hedonismi alkaa vaikuttaa siten, ettei haluta pikkulapsia omaa elämää ja sen helppoutta sotkemaan. On totuttu menemään ja tekemään oman pään ja tahdon mukaan. Pikkulapset estäisivät tämän vapaan tahdon toteutumista. Näin olen havainnut.
Ei se elämä noilla lapsen kaihtajilla helppoa ole ,Kaikilla pareilla ,heteroilla , lespoilla,transuilla , homoilla ,naisilla ,miehillä ja sukupuolettomilla on taloudessa vähintäin kaksi tai kolme koiraa  jotka estää elämän helppoutta vielä enemmän,joutuu käymään jopa lenkillä koiralaumansa kanssa joka päivä ja ruuatkin näille piskeille maksaa enempi kun pilttien ruuat ,rapsuttaakin niitä pitää koko ajan. Nuota rakkia sitten kuljetetaan lääkäreissä, johon toki  saa ajan paremmin kuin ihmispoloille, sitten koulut ja kauneuden hoidot kuuluu myös hurttien toimen kuvaan ,päivähoitokin noille piskeille järjestyy vaivattomammin kun lapsille,näihin paikkoihin ne pitää kuljettaa varta vasten koiraa silmällä pitäen hankitulla tila-autolla . Ei ole Kaikilla helppoa ei  :D
Tämä oli hyvä analyysi. Monesti yksi koira ei riitä vaan niitä pitää olla se kennel. Sama hevosten kanssa. Yksi ei riitä, pitää olla kaksi ja siihen helposti vielä tarvitaan poni kaupan päälle. Samalla vaivalla menisi kyllä tenava tai kaksi, mun mielipide.
Lähetin tänään. Parit avokesantokasvulohkot tein ja mielestäni ihan ok, että menee selityksen kanssa eteenpäin. Tuskin nuo on mikään kynnyskysymys. Muutaman kymmenen aarin juttu yhteensä.

Lisäksi otin tukihakemuksen rasteista valokuvia talteen vaikka nyt ne näyttäisi tulostuneen ihan paperillekkin. En ollut mukana taannoisessa hässäkässä, mutta epäluottamus jäi. Varmuuskertoimet lienee hyvä pitää mukana, kun hallinnon kanssa asioi.
Vapaa sana / Vs: Keskisarja
: 09.06.24 - klo:07:46
Mikäli väestönvaihto huolettaa, suosittelen tuloksellista panemista eli mällit mahalle ei ole nyt suotava ratkaisu. Puheet on kyllä kovia esim. Iltapäivälehtien seksikyselyissä, mutta epäilen, että puheiden tasolle jää monella. Onhan tämä ihmeellistä, kun suomalaiset eivät enää lisäänny. Ei sen puoleen, omakin jälkikasvu on puhdas 0, eikä tilanne ilmeisesti ole muuttumassa. Tosi hankalia aikoja tulossa parin vuosikymmenen päästä, kun tilanne menee tällaiseksi. Minulla ei kyllä pohjimmiltaan ole tähän esittää ratkaisuja.
:PKun kuumavesipesuri on ollut käytössä, ei kyllä enää
Palaa kylmävesipesurin käyttäjäksi.

Tuohon pesurin säilytykseen pesueen välillä,
Mulla hyvä pesupaikka, mutta täytyy raijata pesuria vähän väliä
Suojaan , yöhalla ja pakkaset keväin syksyin, no kyllästyin raijaamiseen
Ja tein pesurille kopin ( muistuttaa erehdyttävästi hyyskää  :P)
Betonilaatta, puurunko, 50 mm styrox eristys, vaneri sisäpuolelle,
Ja peltiverhous, pakkasvahti lämmön valmistajana, on kyllä
Kätevä, kun ei tarvi yöpakkasia/ halloja varoa.
Juuri tuota kopin virittelyä vastustan. ;D On vähän remonttia menossa ja toivoisin varastotilojen selkiintyvän sen myötä. Tarkoitus olisi sen myötä saada aikaiseksi kasvinsuojeluaineille lämmin huone ja siinä yhteydessä voisi tulla tila myös pesurille, jotta se saisi olla hyvin kiinteästi paikoillaan.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 09.06.24 - klo:07:34
Säästyy rahaa, kun ei tarvi ostaa korrenvahvistajaa ja tautiaineita, rikkojenkin
 torjunta arveluttaa, kestääkö nuo heikot, kuivuuden stressaamat aukkkoiset kasvustot edes minimiannosta torjunta-aineita. Rikat kyllä kasvaaa hyvin.
Kyllä minimiannokset voi aina vetää. Kyllä se kasvusto kestää vaikka onkin surkean näköistä. Jos tähän oikeasti tulee vettä jossain vaiheessa, niin rikoista tulee vallan mahdottomia. Sitten on ainakin harmistus huipussaan puintiaikana. RIkkojen ruiskuttamisesta en luopuisi missään olosuhteissa, jos niitä selkeästi siellä on. Eriasia oli esim. -21, kun pellossa ei näkynyt mitään ja korsi oli jo pitkällä. Silloin luovuin joillakin lohkoilla ruiskutuksesta. Kyllä niitä rikkoja sitten taas oli ihmeesti syksyllä, mutta puinti onnistui sillä kertaa hyvin.
Rikkaruohot ovat aina mukana viljelyssä ja ne täytyy hoitaa pois (tai minimiin) joko viljavuosina tai sitten heinäkierrossa melko aikaisin keväällä, varsinkin jos sadolle on korkeita laatutavoitteita, kuten hevosheinä. Aineista Ariane S varmaan parhaasta päästä. Tässä vaiheessa sesonkia peli on kyllä jo menetetty, kun kevät on ollut muutenkin sellainen, että esim. voikukka on menestynyt hurjan hyvin. Mikään maanmuokkaus ei rikkoja poista, koska siemenpankkia on ja riittää.
Mulla oma hajos talven aikana, kuten kaikilla tavaroilla tahtoo olla tapana. Hetken sitkuttelin ja ajattelin , että ihan paskavehjehän se olikin. Nyt uusi tilauksessa ja olis jo pitänyt tietysti tullakkkin, mutta ei oo tullu edes myyjälle. Hieman viputtaa, sillä täksi sesongiksi se ei vaan ehdi. Ja meillä ei Puuttinin pyllistykset saanut toimimattomuutta aikaan.
Tuleeko uusi versio Farmnavigaattorista? Se on kyllä hyvännäköinen, mitä olen Okrassa kattellut.


Ps. samoihin aikoihin oli työkaverit Mobilin koulutuksessa. Silloin myydyin artikkeli oli 5w-50 Rally-Formula. Edustaja konjamiini pullon juotuaan totesi että paska tuote mutta myy niin hyvin että minkä sille sitten voi.
Pick-up täyttää kohta 25 vuotta ja olen käyttänyt tuota öljyä niin kauan kuin muistan. Toivottavasti ei motti hajoa, on ollut hyvä auto.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 08.06.24 - klo:08:04
Muistuttelen tässä, että nyt se lannoitekauden alku alkaa lähestyä. Viikon päästä ollaan jo aika lähellä. Kannattaa siis kaivaa makuupussia esille, että voi varautua kaupan oven edessä yöpymiseen. Sähköisiin apuvälineisiin luottavat voivat tarkistaa, että sähköposti omamyyjälle toimii ja puhelimen akku on tarpeeksi iskussa soittorumbaa varten.

Onnea lannoitejahtiin veljet!
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 08.06.24 - klo:08:01
28mm tullut kolmessa osassa kylvöjen päälle. Teoriassa hyvin, käytännössä kasvit just ja just hengissä. Lämpöä on ollut liikaa tähän hetkeen ja maat kuivaneet. Itellä vielä jostain syystä aika hyvä tilanne, mutta naapureiden peltoja sen verran vilkuillut, että kellertää riippumatta perusmuokkausmenetelmästä. Sama tilanne syysmuokatuilla ja sängillä. Ihmellisiä harvoja kohtia ja laikkuja on viljoissa paljon. Jyvät kuivassa vai liian aikaisin tehty ja jyvät ottaneet kylmästä ja märästä itseensä, en tiedä. Huonoja tuloksia näkyy ammattimiestenkin pelloissa. Suorakylvöjä on hyviä ja huonoja. Jos pikkuisenkin pehmeempää savea ja reilusti pahnaa ollut päällä, niin oraat ihan 100. Joku herneensänki tehdessä hyvä, mutta nyt myöhemmin ei enää kaksinen. Ei ole sitä moskaa pinnalla tarpeeksi ja maa kuivanut. Muokatuilla näyttää olevan niin, että 14mm sade ei mene vielä siitä kuivasta muokkauskerroksesta läpi juuriin asti. Tuo kyllä kosteutta, mutta ei varsinaisesti kastele. Paljon ajatuksia herättää tämä kauden alku.
Viis tonnia maksaa 1165 aika monessakin paikassa, mutta tein sitten täyskäännöksen ja ostinkin Clenin Atomax 1813 kylmävesipesurin reilulla tonnilla pienen tinkauksen jälkeen. Päätin, että mennään nyt vielä hetki tällä karvalakkiversiolla ja jos saan aikaiseksi tehdä paremman käyttöpaikan (säilytyspaikan) kuumavesipesurille, niin ostetaan se sitten myöhemmin. Vanha pesuri oli ilmeisesti jo aika pehmeä ja hyvä, että hajosi. Uusi tuntuu tehokkaammalta ja pesukahvaa myöten mukavampi käyttää.
Kasvintuotanto / Vs: Venäjän hallat
: 02.06.24 - klo:12:18
Pelkkää plussaa jos Siperia jäätyy. Kaikki, mikä vahvistaa hintoja täällä, on hyväksi.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 02.06.24 - klo:12:17
Tää on niinku VS-Satakunta märkä uni. Kesäkuun alku ja taas roppaa isolla kädellä vettä lounaaseen. Jopa ihan rantaan asti. Kyllä pökkää torvesta syksyllä ja aikasin pojat!
Pakko sanoa, että olen tosi kateellinen. Aamulla tuli ehkä milli, mutta ei vaan nouse sateet tänne asti.  :'(
Onko Kränzle 1165:lle jotain vaihtoehtoa olemassa vai ostanko tuon.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 01.06.24 - klo:19:09
Ihan törkeän epävarmalla pohjalla sateet. Viikon ennusteessa keskiviikkona vasta reilu sadepäivä, jolloin pitäisi tulla millejä. Aiemmin luvattiin jo maanantaiksi. Käytännössä sateet vaan pakenee koko ajan eteenpäin ja kuurot, mitä luvataan, antaa ihan olemattomia millejä. Vaikeeta on. Viikon takainen ukkoskuuro oli tieteellinen ihme tähän paikkaan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 817