Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 290

Viestit - junttieinari

olispa kiva kattoa miten tossa pihalla oikein putsais tuon tankin.   "miesluukku" 29 senttiä halkaisijaltaan ja kaulus 16 senttiä korkea.   ja tilavuus 1450 litraa.   pohjatulppa on 1/2 tuumainen nippa.     ja sitten tuon pinnoitus yhtenä päivänä...   heikki, vassokuu!

Minkä kokoinen tuon luukun pitää nykyisin olla?

En tiedä nykyisestä mutta parikymmentä vuotta sitten käyneen tarkastajan mukaan sellainen, että siitä oikeasti mahtuu mies sisälle. Ainakin pieni mies.

Farmtoolsin pienimmät pytyt on 30 sentin luukulla, saa olla aika sutjakka kaveri menemään sisälle. ;D
Tosiaan haaveammattina olis maanviljelijä mutta onko mahdollista tänäpäivänä.
Tarkotus olisi saada edes joku pieni 20-30 hehtaarin tila mutta pitääkö unohtaa haaveeni.
Kiinnostusta maatalouteen on itellä suuri ja olen ollut töissä tutun maatilalla keväisin ja syksyisin.
Talvisin tekis sitten töitä ja keräis aina rahaa vuoden maatalouden tarpeisiin.

Niin onko mahdollista enään tänäpäivänä tämmönen idea/haave.

Tokihan tuo mahdollista on, ja näitä tapahtuu aina välillä. Tiloja myydään ja moni luopuja myy mieluusti jollekulle joka jatkaa tilaa kokonaisuutena, ja voi olla tarvittavat koneet ja vehkeetkin saatavilla samalla. Rahaa se vaatii, mutta koko tilan kaupassa tulee asunto samalla. Tila tuskin perusviljelyllä kannattaa kovin hyvin mutta muuta yritystoimintaa tai muualla töissä väliajat niin mikäs siinä kun jos vielä osaa korjata koneita ja ajaa vanhoilla vehkeillä. Ennemmin saa kannattavaksi vanhoilla omilla koneilla tuon 20-30 ha kuin kaiken urakoitsijalla teettämällä.

Niin ja kasvava Perussuomalaisten puolue esittää pienviljelijöiden lisätukea ! Voi olla, että ovat seuraavaa budjettia tekemässä.

"6.1 Suomalaiselle pienviljelijälle tukea
Jotta maaseudun autioituminen saataisiin pysäytettyä, tarvitsevat suomalaiset pienet aktiiviviljelijät tukea. Kyse on tällöin muun muassa rahallisesta tuesta, jota voitaisiin maksaa aktiiviviljelijöille, joiden tilakoko on 5-25 hehtaaria. Tämän johdosta perussuomalaiset ehdottaa kansallisiin tukiin lisäpanostusta. Tuen maksamisen tulee alkaa mahdollisimman pian vuonna 2020. Ehdotamme: pienten aktiivitilallisten tukemista 50 M€
"

Tieteellisen populismin oppikirjasta. Puretaanpa tämä auki: 50 miljoonaa, 19201 tilaa. 2604 €/tila, jos tuki jakautuu tasan. Jos tuki määritelään pientilan lisähehtaaritueksi, merkitsee se noin 186 €/ha pienviljelijätukea.

Tästä voidaan nähdä, että koska pieniä tiloja on paljon, tällaisen tuen avaaminen tilakohtaiseksi olisi rehellisempää.

-SS-

Hyvä ja kannatettava aloite Perussuomalaisilta!🙂

Kerrassaan hieno ajatus, tilamäärän lasku pysähtyy,  ja maatilojen määrä kääntyy uuteen nousuun.    :P :-X ;)
Tuommoinen romukoura, hieman modattuna toki:

Vapaa sana / Vs: Onko joulu peruttu?
: 10.11.19 - klo:11:05
Eihän tätä soppaa alulle laittaneet olleet muslimeja, vaan ihan supisuomalaisia ateisteja, jotka uskovat herra ties, mihin.. Ja kyllä meidän tulee antaa jokaiselle uskonvapaus, mutta suomalaiseen kulttuuriin on tuo kristinusko aika pitkälle kuuluva elementti, joten siihen tutustuminen tuskin kaataa kenenkään uskoa, tai uskomattomuutta. Vai onko tässä juurikin sen pelko vanhemmilla, jotka ovat valinneet tien olla ateisteja henkeen ja vereen, entä jos lapsi näkeekin jotain sellaista tai peräti kokee, ettei tätä ateistin elämä niin hekumallista olekaan...siinähän joutuisi vanhempien valinta kohtuullisen epäilyttäväksi.
Mopomiehen kanssa olen samoilla linjoilla, kristilliset lomat niille, jotka sen tunnustavat ja muilta pois. Katsotaan kuinka pitkään ammattiliike hymistelee ja vihervasurit turvaa selustaa..

Toivottavasti posti-lakko kestää edes puoli vuotta, oppii hitaammatkin pärjäämään ilman.

Jos ihan rehellisiä ollaan, niin taitaa aika harvalle tapakristitylle joulu olla sen hengellisempi pyhäpäivä kuin uusivuosi tai vappukaan. Jos tuolle linjalle lähdettäisiin, niin sitten jokainen eri uskontoryhmä olisi vaatimassa milloin mitäkin vapaapäivää aatteeseensa vedoten. Kohta joku keksii Pyhän Joutilaisuuden Seurakunnan, jolla on 365 pyhäpäivää vuodessa.  :P
Nostetaanpas ylös.Olisin ilmoittanut epämuodostuneenvasikan,muumion,mutta ei onnistunut ainakaan tällä köyhän miehen versiolla.

Syntymä-->Vasikka-->Merkittä kuollut.
https://www.verkkouutiset.fi/israelin-suurlahettilas-olemme-huolissamme-suomen-tapahtumista/

   Kyllä kannattaa olla huolissaan Suomen tilasta.

Juu, on ne natsit kauheita !

On ne. Saksassa saivat juuri pari raatoa aikaiseksi. Sen verta kädettömiä onneksi olivat, etteivät päässeet sisälle synagogaan.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006266955.html

"Hallen juutalaisyhteisön johtaja Max Privorotzkin mukaan tekijät yrittivät alun perin hyökätä sisään synagogaan.

Saksalaismedioiden tietojen mukaan tekijällä olisi ollut yllään kypärä ja sotilasunivormu.
”Näimme synagogan valvontakameroista, että raskaasti varustautunut ja aseistettu hyökkääjä yritti ampua ovia auki”, Privorotzki kertoi Stuttgarter-lehdelle.
Hänen mukaansa synagogan ovet estivät kuitenkin ampujan pääsyn sisälle. Synagogassa oli hyökkäyshetkellä noin 70–80 ihmistä."
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 05.10.19 - klo:14:25
~55 milliä tuli vuorokauteen Savossa. Ei tätä nyt enää olisi tarvinnut, kun ei kesälläkään tullut.  :P
Kyntökelit hiukan parani, kun tuli tuota vettä, mutta hienosti se maahan hävisi. Normaalisti tuollaisen vuorokausisademäärän jälkeen saisi pitää huilipävän, mutta nyt oli kyntökeli mitä parhain. Ei edes aurat kuraantunut ja luistokin oli 5-8% paikkeilla.

Sänget meni hieman niljakkaiksi, saavat hieman kuvua ennen kyntöä.
Eipä tulisi mieleenkään enää pöytäkoneeseen palata, omassa käytössä läppäri vaihtaa  paikkaansa päivittäin työpöydältä sohvalle. Lenovon T-sarjalaiset potkii hyvinkin sen >5 vuotta kerrallaan,  ei tarvitse joka vuosi olla rassamassa uutta konetta.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 02.10.19 - klo:19:38
~55 milliä tuli vuorokauteen Savossa. Ei tätä nyt enää olisi tarvinnut, kun ei kesälläkään tullut.  :P
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 29.09.19 - klo:14:42
Mietin vaan, että onkohan tässä nii n kauheasti järkeä.

Viimeiset vehnät oli pakko eilen saada pois ruoppamailta, kun on niin sadetta luvassa. Eikä ollu vielä lähelläkään valmista. Vahva kasvusto, kyllä. Mutta eka satsi 18 tuntia kuivurissa, kun puintikosteus oli yli 30....pikamittarin lukemat päättyi siihen. Toka satsi olikin vähän kuivempaa, kuivurissa noin 14 tuntia.

kylvöpäivä jäi vähän myöhäiseksi, kun siviilityöt painoi päälle, oliko 20.5 kylvö...normi lannoitustason mukainen Y3:n, yksi Broadway ruiskutus, ei muuta. mutta kun ei valmistunut millään.

ens vuonna ei sitten enää vehnää ruoppaan. mut nyt oli puolipakko, ei voinut kauraakaan laittaa, kun hukkistilanne päällä.

Täälläpäin TM on tällä viikolla parturoitu kesäkuun kylvöksiä, valmista ei ole mutta ensi viikon sadekausi ajaa puimaan. 30 kantturoissa oli viellä viimeisten kosteudet, kuivausajat kaksinumeroisia. Oma rehuvilja on halpaa, sanois yksi ruokintakonsultti... ;D
On se jännä, miten yksi teinityttö saa aikuiset miehet repimään pelihousunsa.  ;D

16 millistä käytetty milkkareissa. Vanhemmiten saattaa irtoilla lypsimen päästä, kun kumi kovettu, mutta ei sen suurempaa draamaa aiheuta.
Kasvintuotanto / Vs: Maanäytteen ajankohta
: 31.08.19 - klo:09:13
Valvontaohje, ei ole aivan yksiselitteinen tuokaan. Itse olen yleensä ottanut näytteet syksyllä kasvukauden jälkeen, ja käyttänyt seuraavat 5 kesää. Syksylle saattaa aina jäädä muutama viikko "tyhjää" kun näytteenottopäivät ei aina satu samaan aikaan. ??? ??? ???

https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/viljelijat/tuet-ja-rahoitus/valvonta/talviaikainen-asiakirjavalvonta-2018.pdf

"Uusi viljavuustutkimus on tehtävä, kun edellisestä analyysistä on kulunut 5 vuotta paitsi
linjanäytteenotossa, jossa näytteet on otettava joka kolmas vuosi. Uuden viljavuustutkimuksen
tuloksen on pitänyt olla käytettävissä ennen lannoitusta.
Viljavuustutkimuksista siis katsotaan
päivämäärä ja verrataan sitä lannoituskerran ajankohtaan. Jokaisella lannoituskerralla pitää olla
voimassa oleva viljavuustutkimus."


"Viljavuustutkimuksista katsotaan ensisijaisesti toimituspäivä laboratorioon ja vasta
seuraamustapauksissa viljelijän tarkempi tieto näytteenoton ajankohdasta. Kaikissa
viljavuustutkimuksissa ei välttämättä näy näytteenottopäivä, vaan näytteen toimituspäivä. "
onko traktori oikeesti sataheppainen vai poneilla?       junkkaria kattonna et takalaita ei niiin hirmu tukevasti saranoitu.  kipa aikoinaan hyvä jopa ylikuormilla ja nuista muista enää tietoa..   kire ja nuo viron vehkeetkin kannattaa kattoa..

On 100 hepoa🙂 täytyy tsekata tuo kire....mitä tarkoitat virolaisilla? Onko linkkejä?

Palmse, Teko, ERT jne...

Otit minkä otit, niin tieajoon jarrut ja mahdollisimman isot vyörenkaat.

Mulla on 14 mottinen maakärry+kasetti,  ja ei oikeastaan isompaa kaipaa täällä vuoristoalueella 6400 Valtun perään.  16 mottinen painavalla ohralla on äkkiä se 15 tn, aikamoinen puntti 100-heppaisen perään.
Vapaa sana / Vs: Porvoon ampumiset
: 29.08.19 - klo:19:43
eiks nuo oikein kantasuomalaisia sukunimiä?     ja vielä veljeksiä..

Ihan tavallisia suomenruotsalaisia nimiä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 290