Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 288

Viestit - junttieinari

Kasvintuotanto / Vs: Monivuotinen rehunurmi
: 19.07.19 - klo:08:39
Onhan se tietysti onnetonta, jos tukiehtoja pitää noudattaa. Paskaruohojen kasvatuksella kusee vain omiin housuihin, että en oikein ymmärrä
aiheesta kitinää.  Ja Maajussi-ryhmän juttujen totuusarvo on jossain Hannu Karpon ja Seiskan väimaastossa.  :P
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 19.07.19 - klo:08:31
1 milli eilen, jos ei huomenna tule mitään, niin seuraavat kymmenen vuorokautta on luvassa hellettä ja poutaa. Alkaa hommat olla siinä vaiheessa taputeltu. Laidunnus menee enempi perseelleen kuin viime kesänä ja saa nähdä miten toinen säilörehusato jaksaa vielä kärvistellä. Onpahan toisaalta kiva pötkötellä Kuopio -rockfestareilla kuivalla nurmikolla...

Osaa kyllä kiertää sateet sopivasti. Tutkakuvaa kyyläsin, että kohta tulee ukkoskuuro päälle. Ja vitut. Pari tippaa tuli pilven reunasta.
Kesäkuulla kuivaneet pläntit laitumilla alkoivat jo hieman vihertämään, nyt alkaa taas heinän väri muuttumaan huonompaan.
Kiloja en muista, mutta 2 menee auton kärryllä.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 16.07.19 - klo:08:17
Ei satanut kuin kuiville heinille, joten huonolta näyttää.

Juhannusviikolla tuli kesän kovimmat sateet, yhteensä 18mm. Sen jälkeen tullut monessa kuurossa yhteensä 9mm. Tänään muutama tippa, niin vähän ettei mittarin pohja kastunut.

Kyl näill jo puol vuotta pärjää... :/ Ainoa lohtu, ettei oo niin kuumaa kuin viime vuonna ts. haihduntaa ei ole samalla lailla. Tosin eipä oo satanutkaan Juhannuksen tienoilla yhtä paljoa, eikä ole kasvustotakaan yhtä hyvässä hapessa kuin viime vuonna vielä heinäkuun alussa. Viime vuonna, josta tuli paha katovuosi. Tällä menolla viime vuosi oli vasta alkua, nyt näyttää pahemmalta kun ei ole samanlaisia kasvustoja mitä kuivuuden kurittaa, kurittanut jo koko alkukesän. Toukokuu oli täydellinen, nyt siitä kivasta on kärsitty jo puolitoista kuukautta.

Täällä Savossa kesäkuu ja heinäkuun alkukin oli tosi tuulisia, se vähä vesi mikä tuli niin haihtui samantien. Heinäkuussa on tullut 15-20 milliä, nyt ei haihdu kun on niin kylmää. Ei kyllä kasvustotkaan edisty samasta syystä.  Paskan ravinteet taitaa jäädä käyttämättä näissä olosuhteissa.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: hianoa..
: 10.07.19 - klo:15:24
MinunMaatilani kautta onnistuu ilman sen suurempia kujeita.
Mutta se tässä risoo että eikö sille kuka nuo muutokset tekee, löydy mitään tähdellisempää tekemistä.  >:(
Kaikki nuo muutokset tekee muuan firma maataloustuki rahoilla,työthän olisi tältä firmalta loppunut ellei lohkojen rajoja päivitellä yhä uudelleen ja uudelleen . Vähän samanlainen maatalouden rahoilla siipeilevä firma kun pro agria .

Ihan mielenkiinnosta niin mikähän tuo firma mahtaa olla?

Affectohan tuota karttasysteemiä on pitkään pyörittänyt, liekkö CGI sitten nykyään.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus 2019
: 25.06.19 - klo:09:10
Säät ovat syklisiä, useimmat tiedemiehet -joita en nyt ihan tähän hätään muista, ketkä - ovat sitä mieltä, että 10 v sisällä säätilat muuttuvat voimakkaasti kylmempään suuntaan, ja sen jälkeen suunta on väistämättömään jääkauteen. Siksi Rovaniemellä ei kannattane ihan kaikkia panostaa pitkäaikaiseen sokerijuurikkaan tai maissin viljelyyn.

Lumiurakointikalusto on 2020-luvun pop. Se, joka laittaa all-in nyt, on voittaja lumi-imperiumin rakentamisessa.

Tai jotain.

-SS-

Putkonen? Hakkarainen?  ;D

Märän toukokuun jälkeen tuntuu hassulta, miten nopeasti paikat kuivuu. Kuivimmilla paikoin alkaa kasvustot lakastumaan.  En ole tilastoja seurannut, mutta tämä kesä on tuntunut normaalia tuulisemmalta. Myöhään kylvetyistä pelloista haihtuu kosteus pahemmin kun ei ole viellä kunnon peittävää kasvustoa. :-\
Iisalmen akku korjasi jäähdyttimiä ainakin muutama vuosi sitten, en tiedä nykytilannetta. 6400 vaihdettiin uusi jäähdytin vuosi sitten, ~1200€ alv. 0 kustansi.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 10.06.19 - klo:19:05
Vasikkapulan takia niiden, jotka eivät kuulu parhaaseen a-ryhmään, kannattaa olla huolissaan. Hupenevat vasikat ei riitä kaikille. Teurastamot haluavat keskittää loppukasvatuksen muutamille isoille yksiköille, jotka sijoittuvat kartalla heidän mielestään parhaiten. Lopuille kyyti on kylmää, jos on velkaa. Velattomana pystyy kuitenkin lopettamaan hallitummin. Myös niiden kannattaa olla huolissaan, joilla on maksamatonta osuuspääomaa LSO:n suuntaan, jos käy se huonoin vaihtoehto. Joutuu konkurssipesälle maksaamaan osuutensa täyteen. Karjaportin vastaavassa joillekin kävi näin.
Onko vasikkapula?
Vastahan Hk teetätti uusia loppukasvatuspaikkoja  nauta 2020 ohjelmassa, saiko sillä 12 cent/kg lisähintaa. Onkohan niitä paikkoja pystytty täyttämään?

Ternit on lähteneet järjestään alle 2 viikkoisina tänä keväänä, eli kysyntää tuntuu olevan.
Lämpötilat näyttäis romahtavan alkuviikosta 10 asteen kantturoihin, ihan hyvä niin ei vanhene tavara käsiin.  Ehtii pestä siilot yms. täpinöinnit hoitaa pois alta.
Kasvintuotanto / Vs: Glyhvosaatti
: 27.05.19 - klo:08:16
Taitaa mennä glyhvosaatti kieltoon.
Millä perusteella? Ollut menossa jo monta vuotta kieltoon eikä ole silti mennyt. Joku aineosa on vaarallista vaihdetaan aineosa. Glyfosaatti on vaihdetaan koko aine toiseen. Eiköhän monsatolla ole jossakin pimeässä kellari labrassa odottamassa aine jos ja kun glyfo kielletään niin uusi aine tulee tilalle. Ongelma tuossa on se että viljelijä maksaa taas sillä tuskin uusi aine on saman hintainen kuin vanha glyfo. Maailma ei sillä pelastu yhtään sen enempää.

Vaalitulos. Vihreät, ja toisaalta hörhöoikeisto jossa riittää kannatusta jos jonkinlaiselle salaliitolle, nostivat kannatustaan Eu-parlamentissa.
Vapaa sana / Vs: Voittoisa ilta tulossa
: 27.05.19 - klo:08:13
Oikeesha mä olin, Suomi voitti ja Persut voitti, hieno ilta kaiken kaikkiaan.
Ei sitä voi voitoksi sanoa Persujen kohdalla .

Neljänneksi suurin puolue,  ja samalla Virheet kolminkertaisti paikkamäärän. Halla-aho oli aika hiljainen haastatteluissa.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 25.05.19 - klo:21:23
Aikamoista hippasta on sateiden kanssa. Keskiviikko-aamuna tuli reilu 10 milliä yllättäen ja pyytämättä, torstaina pystyi jatkamaan kun oli lämmin ja tuulinen keli. Eilen tuli vain pari milliä, mutta nyt ei kuiva itkemälläkään kun lämmintä +5 ja pilvinen möllötyskeli. Lähipäivien ennusteet näyttää siltä ettei toukuulla tarvitse juuri kylvää jos ei välttämättä halua märkään sotkea.  :-\
Täällä on ollut niin vähän sateita,että pellot jo pölysi.Tällä hetkellä sataa.Kylvöt on tehty tai siemenet viskattu peltoon.Jyräykset,siemennykset kuiville lohkoille voi tehdä myöhemminkin mikäli tarvetta ilmenee vielä.

Pölysi täälläkin viellä viikko sitten kun ensimmäisiä kylvin.  Taas on kymppimilli mittarissa ja lisää tulee. 50-60 milliä tullut toukokuussa. Olisi ollut  vaihteeksi kevätkyntövuosi, viime vuonna puolestaan kevätkynnetyt meni vituiksi kun kuivuivat liikaa.
Metsätalous / Vs: Kevätahavako?
: 25.05.19 - klo:08:25
Voihan peijooni!
Viime keväänä istutetuista kuusista (3000kpl.)on ainakin puolet kuivunu. Syksyllä olivat vielä vihreitä mutta nyt oli suurin osa ruskeana.  Kevätahavaki netappoivai mikähän niille tuli  :-\

Kannattaa kysyä taimet toimittaneelta puljulta onko muilla ollut vastaavaa, täälläpäinTM oli pari vuotta sitten viallinen taimierä, joita sitten istuteltiin uusiksi seuraavana kesänä.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 25.05.19 - klo:08:22
Aikamoista hippasta on sateiden kanssa. Keskiviikko-aamuna tuli reilu 10 milliä yllättäen ja pyytämättä, torstaina pystyi jatkamaan kun oli lämmin ja tuulinen keli. Eilen tuli vain pari milliä, mutta nyt ei kuiva itkemälläkään kun lämmintä +5 ja pilvinen möllötyskeli. Lähipäivien ennusteet näyttää siltä ettei toukuulla tarvitse juuri kylvää jos ei välttämättä halua märkään sotkea.  :-\
Sivuja: [1] 2 3 ... 288