Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 302

Viestit - junttieinari

Se toinen vaihtoehto saattaisi olla 30 snt ja alle maidon hinta. Olis silloinkin monilla vaikeuksia.

No tämähän olisi kohdellut kaikkia tasapuolisesti, eikä olisi herättänyt samanlaista kyräilyä kuin nykyinen malli.  ;D
Se ongelma tuossa olisi tietty ollut, että ekana olisi keikannut ne mouhot jotka tämän ylituotantotilanteen ovat aiheuttaneetkin.  :P

Tuskin tähän sopimustuotantoon kukaan yksinomaan kaatuu, mutta yhdessä erikoisen rehukesän ja panoshintojen nousun kanssa voi olla se viimeinen korsi kamelin selässä.
Metsätalous / Vs: Metsävähennys
: 02.09.21 - klo:20:24
Miten metsävähennys lasketaan, jos ajattelen myyväni puuta pystykaupalla 200 000 euron edestä 61 000 vähennyspohjalla sekä yrittäjävähennys. Eli miten verot menevät.

Mielenkiintoinen lähtökohta, jos palstan puuston arvo on tuplat mitä siitä on koskaan maksettu. Mutta jos tilanne on tuo, niin koko tuon 61000 saat metsävähennystä tuosta kaupasta.  Yrittäjävähennys on sitten se 5%  metsätalouden positiivisesta tuloksesta.
Mieluummin isompi kuin pienempi. Eli vähän isompi kuin pääsulakkeet päästää virtaa lävitseen, ei tarvitse arpoa mitä kestää käyttää varavoimalla. 
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 29.08.21 - klo:20:18
Hassu syksy. Puintiaika parhaillaan, eikä kukaan kysele kärryjä lainaan, eikä itse tarvitse kysellä muilta. Ohraa aloiteltiin tänään, 2 tn/ha voi olla tiukassa.   Parhaat viellä puimatta, toivottavasti.  :P
Säilyy huonosti.
Ostin naapurista vähän pyöröpaaleja, kuiva kesä kun oli, viittinyt
Rehuaumaa pienen kulutuksentakia avata.

Kirkkaassa muovissa olevat rehu tympeän, aavistuksen verran homeen hajua,
Ja parikytäsenttiä homepilkkuja, valkoista homeläikkää ulkokierrossa.
Perinteisessä valkoisessa muovissa olevissa ei  ongelmia,
Raikas  tuoksu ja kirkas väri, siis samaan aikaan tehtyä säilöheinää,
Osa oli  kirkkaalla muovilla, osa valkoisella muovilla.
Kirkas muovi  ohuempaa? ,  happi kaiketi pääsee läpi, kun  noin
Reilu. Kuukaus paalauksesta/ käärinnästä.
Ainakin vesi menee läpi,  osa paaleista pari päivää pienessä
Vesiplutakossa, saman verran vettä paalin sisällä.
Eli pienellä varauksella, ettei olis vaan teollisuuden pakkausmuovia.

On se ihan oikeaa paalimuovia.

https://www.eurotrading.fi/tuotteet/rehunsailonta/unterland-agri-stretch-kaarintakalvo/

Muovi on ilmeisesti luonnostaan läpinäkyvää, ja siihen lisätään sitten haluttu väripigmentti.
Maamieskoulussahan opetetaan perusteet, millä oman koneen hankinta saadaan perusteltua.

-Oma työ on ilmaista
-Omaa työaikaa on rajattomasti käytössä, eukko tai eläkeläiset voi hoitaa kiireettömät työt, kuten elukat ja lapset
-Oma pääoma on ilmaista
-Kauppahinnan maksun jälkeen koneesta ei tule muita kuluja
-naapuri tai urakoitsija saattaa hyötyä minua enemmän, jos käytän sen palveluja

 :PKasvintuotanto / Vs: Satonäytteet
: 27.08.21 - klo:08:40
Viljavalla olen omat rehuviljat  analysoinut, olisko jossain 15 euron tietämillä ollut hinta viime aikoina per näyte.

Mä olen ihan perinteisten kahvojen suosija. Kaikenmaailman pikalukitus systeemit tuppaa ajan myötä löystymään jolloin vuotaminen on tosiasia.

Edes kranzlen omasta kahvasta en erityisesti tykkää siinäkin on liikaa niitä jatkoja. Oon ostanut ihan tarvike kahvan jossa 1,5m suihkuputki ja kahva. Ei ole turhia hienouksia ja mahdollisimman vähän liitoksia. Ja keveyskin alkaa olla kysytty juttu kun muutamsn päivän aamusta iltaan pitää kahvaa käsissä.

Itselläkin jatkoletku mut sen kanssa  alkaa paine laskea et "tehokkaaseen" pesuun sen kanssa ei ole. Koneet kyllä varmaan pesee puhtaaksi..
Vaahdotinta ois tarkotus käyttää aika paljon, niin helpottaa aika paljon jos se on pikaliittimellä vrt. Clenin kierrettävä.
Kränzlen 2021 malleissa on aika luotettavan oloinen pikaliitin.

Mulla loppui pesuaineen käyttö kun siirryin kuumavesipesuriin. Ihan riittävän puhtaaksi lähtee pelkällä lämpimällä vedellä.
Se on uskomaton ero kun aikanaan siirty kylmävesipesurista
Kuumavesipesuriin,  pesu nopeutui huomattavasti, paljon
Miellyttävämpää, varsinkin syksyllä koneita pestessä
Räntäsateessa……
Kyl huomaa kun polttoaine loppuu pesurista, ei lähde lika samalla tavalla.

Ja vanha kalusto nuortuu kymmenen vuotta, kun pinttynyt öljyinen lika lähtee irti. 8/18 Kärcheri ollut nyt vuoden, hieman kolho liikuteltava mutta toistaiseksi ei muuta valitettavaa. ;D
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 17.08.21 - klo:13:37
Reilu 10 senttiä oli maakärryn pohjalla vettä, kun kippasin pois. N. kuukauden sademäärä siis.  :P
Vapaa sana / Vs: Afganistan
: 17.08.21 - klo:13:35
Aika turhaa on yrittää käännyttää noin yhtenäistä kansaa. Länsimainen toiminta viherpestään näillä kansan kammottavilla kärsimyksillä, kun ei lentsikan kyytiinkään pääse. Ei vallanvaihtoa olisi tapahtunut, jos suurin osa kansasta olisi sitä vastaan.

Pitää hattua nostaa, että joku kansakunta pitää omaa juttua noin vahvasti elosssa. Ihmisoikeudet ja muut marmatukset eivät kuulu heidän kulttuuriin, joten länsi-ihmisten on vaikeaa ymmärtää sitä toimintaa. Tässä onkin viherhörhöille paradoksia koko rahalla. Nähdään, että ihmisiä tapetaan, naisia alistetaan yms. islam-jutskaa. Kuitenkin takaraivossa hakkaa kulttuuririkkaus ja rasismikorttipelko. Joten pakko vaan koittaa mennä ja mielipaha purkaa johonkin ojituskaivuriin ketjujen kera.

Amerikkalaiset voivat vaan syyttää itseään. Näkihän sen jo 80-luvulla Rambo kolmosessa, että afkaaneille ei voi mitään.

Afganistan on kaikkea muuta kuin yhtenäinen, erinäköisiä heimoja riittää enemmän kuin kädessä sormia. Länsimaisen edustuksellisen demokratian soveltaminen tuollaiseen yhteiskuntaan lähes mahdoton tehtävä. Tuskin talebanitkaan pystyvät koko maata hallitsemaan, osa heimopäälliköistä pitänee oman tonttinsa hallinnassaan.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 02.08.21 - klo:09:05
Reilu 30 milliä tuli heinäkuun viimeisellä viikolla, eli yli 50 millin meni kuitenkin heinäkuun sateet. Ja huomiselle on luvassa toiset 50 milliä.  :P
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 27.07.21 - klo:19:27
Maakuntakierros osoitti, että kevätohraa jo puidaan.
Facessa myös . Rehuohraa ilmeisesti .

Lämpölaitosohraa.  Tai en ainakaan itse millekkään elukalle noita tarjoaisi. ;D

Täällä Savossa parissakin kohtaa puitu ohraa. Hlp alkaa vitosella.   :-\
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 22.07.21 - klo:11:22
Laidunkausi alkaa olla taputeltu. Pitää odotella sen verran, että hyvinvointituen laidunnusaika tulee täyteen ja alkaa keräilemään porukka navettaan tai ainakin lähemmäksi navettaa, jotta paaliruokinta onnistuu vähän helpommin. Pitkä ennuste näytti just ainakin kaksi viikkoa poutaa ja ensi viikolla taas lämpötila hellelukemissa. Vasikat pitänee vierottaa etuajassa ja säästää niille parhaat eväät ennen vasikka-autoon laittoa. Emot sitten umpeen ja talviheinälle. Kylläpä tuli totaalinen floppi tästä kesästä. Kuivaa on ollut aiemminkin, mutta tämä on tähän astisista pahin ja pisin kuivuusjakso.

Tietysti muisti on huono, mutta muistelisin että viime kesä oli vielä kuivempi. Viime kesänä sentäs nurmi kasvoi jotenkin. Nyt nurmet palaa tai paloi pitkällä hellejaksolla. Nyt kun lämpö ihan normaalilla tasolla niin ruohon määrä ei enää vähene niitto rehussakaan. Toki väheneminen jatkuu taas ens viikolla alkavissa helteissä.

Kun muisti pätkii, niin pitää kaivella omia agronet-kirjoituksia. Viime vuonna 30.6.-30.7 satanut melkein 200 milliä. Kesäkuu oli varmaan sitten kuiva, kun laitumet loppui juhannuksena ja säilörehunurmet lähtivät uuteen kasvuun joskus heinäkuun puolivälissä sateiden jälkeen.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 20.07.21 - klo:19:32
18 milliä, Kuopiosta poronkusema pohjoiseen päin.  Vähän myöhäänhän nuo tuli, mutta jos nyt ainakin laidunkauden loppu olisi pelastettu.
Mites rehunurmet voi siellä?Täällä on semmoista ruohonleikkurilla ajettavaa.

Karkeat kivennäismaat on sen näköisiä, ettei niistä juuri mitään tarvitse tehdä, suopellot on ainoita mistä jotain korjattavaa tulee.
Sivuja: [1] 2 3 ... 302