Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - zai

Mites siihen kloorin ja rikin suhteeseen sitten voi vaikuttaa? Joskus noita lajittelujätteitä
poltellut,niin aika kova sellainen "laava" palopään tyveen jää,koputtelemalla saa kuumana
pieneksi kyllä. Määrät pieniä hakkeen seassa. Kauraa tosiaan tulisi lajittelussa ihan mukavasti
"ylimääräistä" ja on joskus ollut pirusti pientäkin joukossa,lähinnä jos lakoutunut.

Minulla ei mitään "laavaa" ilmesty palopäähän, tuhkaa vain. Tiedä sitten johtuuko siitä että on kasvanut aika vähillä lannoitteilla. Eikä muuten ole kattilaankaan mitään ihmeempiä tullut.
Parhaimmillaan kaura hakkaa puupelletin mennen tullen, eli kilosta kauraa irtoaa selvästi enemmän lämpöä kuin kilosta puupellettiä.



Meilläpäin kauran ja pelletin lämpöarvot ovat noin samansuuruiset. Jos polttolaitos on suunniteltu kauran polttoon (syöttö ja tuhkanpoisto) niin on mahdollista saavuttaa lähes pelletin verran lämpöä.

Kaura on tosin huomattavasti huokeampaa kuin pelletti.

Joo ilmoitettuja lämpöarvoja löytyy eri lähteistä ja onkin yllättänyt että kaurasta irtoaa enemmän lämpöä ainakin stokeripoltossa kun säädöt on kohdillaan. Kumpaakin on kokeiltu useita vuosia ja ihan selvä homma. Ero voi syntyä siinä että puupellettiä ei voi laittaa niin pienelle ilmamäärälle, sillä se alkaa savuttamaan ylläpitokäynnillä. Kaura taas jaksaa hiljalleen palaa vaikka ilma-aukot laittaisi lähes kiinni.
Viljan- eli kauranpoltossa stokeri toimii ihan ok, mitään sen hienostuneempaa viritystä ei tarvita. Tuhkaa tulee reilusti mutta se pitää manuaalisesti poistaa polttimesta riippumatta - kai.

5 vuotta kauraa polteltu stokerissa ja nyt oli kerrankin aikaa tutkia säätöpuoltakin kunnolla, jolla näyttäisi olevan kauran tapauksessa iso merkitys. Paras polttotulos näyttää tulevan silloin kun syötetty ilmamäärä on mahdollisimman pieni samoin kuin vetokin, eli pelti korkeintaan puoliksi auki (riippuu toki kelistäkin). Tällöin kuumuus palopäässä nousee riittävän korkeaksi ja kattilalämpö rullaa kivasti ylös. Liekin värin pitää olla tummankeltaista tai vihreää. Kirkkaan keltaisella saa liikaa ilmaa. Ja kauran pitää olla tietysti riittävän kuivaa. Näin tuhkan määräkin pienenee ja rakenne muuttuu irtonaisemmaksi.

Parhaimmillaan kaura hakkaa puupelletin mennen tullen, eli kilosta kauraa irtoaa selvästi enemmän lämpöä kuin kilosta puupellettiä. 
Sivuja: [1]