Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 26

Viestit - Pantti

Douple Varmolla jaetaan säilörehut karjalle. Ostimme viime syksynä jo kolmannen koneen., noin 7 vuotta aina kestänyt. Laakasiilossa rehut varastoidaan ja ajan varmon siilon eteen, jossa teen kuorman. Uusilla renkailla viime talvi meni hyvin lumessa ajaessa. Meillä korotetut laidat ja 3 pyöräveto. Illalla annetaan 2-3 kuormaa ja aamuksi teen 1 kuorman valmiiksi. Helppokäyttöinen kone kaikille ja 3 m leveälle pöydälle sopivan kokoinen. Pienkuormaajalla, jossa puskulevy,  tyrkätään rehuja  lähemmäksi. Pienkuormaimesa euro-sovitteet. niin kaikki traktorin kauhat ja työvälineet käy siihenkin.
Koska Suomi kuuluu EU:hun ja tavaroilla sekä ihmisillä on vapaa liikkumisoikeus rajoista välittämättä, niin minun mielestä kilpailuviraston kuuluisi tarkastella kilpailuasioita samalla alueella. Itämeren valtiot voisi olla sellainen minimi alue. Nytkin monessa pienessä kunnassa on vain yksi isompi työnantaja, ei silloinkaan kukaan tervejärkinen  ajattele määräävän markkina-aseman väärinkäyttö asioita ja ala vaatimaan yrityksen toiminnan suitsimista.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Sopiva
: 11.04.15 - klo:10:06
Keskustellaanko väkirehuista?
Onko kokemusta Sopiva puolitiivisteestä? Miten toimii?
Ainakin eri firmojen myyjät ovat kehuneet lehmien rehujen olevan kovastikin maittavia ja ammujen mieleen. Olemme sen mukaan tehneet valintoja, ja tilanne on pysynyt samanlaisena. Nyt on päätökset tehty ja pientä remonttia on tulossa lypsyrobotin  ja lypsypaikan suhteen.
Jos robotti on toiminut 10 vuotta ja 24 tuntia vuoden jokaisena päivänä niin ei heti tule mieleen toista konetta joka olisi toiminut yhtä paljon. Syksystä asti bakteerit olleet korkealla ja tuntuu että normaali huolto ei riitä korjaamaan konetta. Tietysti jos alkaisi vaatimaan koneen perusteellisempaa tutkimista mutta kun ei vielä olla riskirajoilla bakteerien suhteen. Muutenkin ärsyttää kun ruokintakaukalon alla on aina mahdoton määrä rehua. Ollut aina vaikka rehumäärät on ihan tehdasasetuksilla. Onko ne meidän lehmät jotenkin vääräleukaisia?
Ja eikös ne nykyään myy robottia liisingillä?
Tarkastappas valuuko rehua syöttöputken päästä ohi suppilon joka vie kupille. Entisellä työmaalla -00 Vemssillä oli juuri samaa ongelmaa, se suppilo oli irronnut ja osa rehusta valui suoraan lattialle... Vähän hitsausta ja homma toimii taas. Ja tutki millon sitä rehua valuu sinne kupin alle, valuuko rehua lattialle vain lehmillä, joilla on kaukalo lyhyemmillään. Siihen auttaa pieni jatkopala syöttöputken päähän.

Ei valu rehua syöttöputken ohi. Laitettiin jo ihan alussa jatkopala ja kyllä kaikki rehu tulee kaukaloon. Jotenkin ne syö vaan sillä tavalla että rehua on maassa. Saavat 300g/min ettei se rehun tulokaan niin vikkelää ole että se yli äyräiden menisi.
Huoltoauto on niin usein pihalla että harmittaa. Tänä vuonna jo kolme ylimääräistä käyntiä. Paskapellin säätörauta oli katkennut, jotain likaa oli mennyt jonnekin kun pesin robotin ja lypsinten nousu/lasku kesti ikuisuuden ja kolmannen kerran kun paikallishuuhtelut eivät mene ikinä läpi. Ei olla oltu kotona korjaamassa. Harmi. Eikä paikallishuuhtelua saatu vieläkään kuntoon mutta ollaan ainakin kotona jatkossa.
Jos robotti on toiminut 10 vuotta ja 24 tuntia vuoden jokaisena päivänä niin ei heti tule mieleen toista konetta joka olisi toiminut yhtä paljon. Syksystä asti bakteerit olleet korkealla ja tuntuu että normaali huolto ei riitä korjaamaan konetta. Tietysti jos alkaisi vaatimaan koneen perusteellisempaa tutkimista mutta kun ei vielä olla riskirajoilla bakteerien suhteen. Muutenkin ärsyttää kun ruokintakaukalon alla on aina mahdoton määrä rehua. Ollut aina vaikka rehumäärät on ihan tehdasasetuksilla. Onko ne meidän lehmät jotenkin vääräleukaisia?
Ja eikös ne nykyään myy robottia liisingillä?
Alkaa olla robottimme siinä iässä että uuden ostaminen kiinnostaisi. Huollot tehty ajallaan ja kaikki, mutta bakteerit nousseet ja solut. Aureuskin ilmoittautunut karjaamme vaikka sitä ei ole ollut miesmuistiin. Alkaa ärsyttämään tommoset vaivat ja onhan robottimme jo 10 vuotias. Mitäs jos vaihtaisi vemssin lelyyn?
Kuinka monta kioskia teillä on jos robotin kaukaloa ei lasketa? Onkohan kukaan tehnyt tutkimusta siitä miten kioskien määrä vaikuttaa lypsykiertoon? Meillä on kolme kioskia ja ikinä ei ole mun mieleistä määrää lypsyjä. Käynnit vaihtelee 2.4 - 2.7 ja vois joskus olla enemmänkin.
Meillä vaihdettiin niskaputket remontin yhteydessä lukittaviin etuaitoihin. Niskaputket aiheuttivat meidän lehmille niskapatteja ja vähän väliä pienemmät lehmät pääsivät pöydälle juoksemaan. Putki oli välillä risana.
Nyt on ihan kaikilla samanlaiset etuaidat, jopa tiineillä hiehoilla. On niin helppoa. On siemennetty, tiineystarkastettu, lääkitty ja laitettu uusia korvamerkkejä pudonneiden tilalle ja kaulapantoja hiehoille jotka ovat alussa saaneet kiertää vapaasti. Ei ole ikävä niskaputkia. Joillakin varmaan toimii hyvin, meillä valitettavasti ei kovin hyvin.
No nyppä se kurssi on käytynä.Läpivientejä tuli ihan mukavasti,kun jujusta sai kiinni.
Nyt jotenki epäilyttää ettei se semmarin tuloksiin verrattuna tule paljon ainakaan heikentymään 8)
Kun kuunteli kuinka se pitäisi tehdä,ei suurin osa semmareista kuitenkaan niin tee :(

Onnea!
Kiitos Heluna vastauksesta! Piti jo aiemmin vastata mutta sähkökatkot poisti rekisteröinnit ja piti etsiä salasanat.
Kun meidän nuorella karjalla ei ole makuuparsia niin olemme kyselleet voisiko niille laittaa ritilämatot. Eläinlääkäri sanoo että voi, sorkanhoitaja ei oikein tiennyt ja just tommosia käyttäjäkokemuksia on hyvä kuulla tässä epävarmuuden tilassa. Olishan nuorisolla kivempaa rymytä kiimoissaan karsinassa, jossa olisi pehmeämmät jalanalustat, mutta jos seurauksena on pitkät sorkat, niin ei sekään ole mukavaa. Ainoa mitä me voisimme tehdä on navetan seinän siirtäminen, koska karsinat ovat niin pienet. On just tehty remonttia niin ei ihan heti jaksaisi uutta. Meidän täytyy mennä niinkuin on menty tähänkin asti. Saavat jyllätä rauhassa ja ennen poikimista hoidetaan sorkat.
Meillä on ritilämatot ruokintakäytävällä olleet jo vuosia ja hyvin ovat pysyneet. Tahtoo kuitenkin olla vähän valkoviivanrepeämää, koska toisella käytävällä ei ole kuin pelkkä ritilä. Ei olla kaivattu puuhapeteä. Nyt tekis mieli hankkia nuorison ritiläpalkkikarsinoihin matot mutta kasvaako sorkat liikaa, se on tässä pulma. Rakolattian päälle siis ritilämatot kun ei niillä ole makuuparsia. Onko täällä kukaan joka tietäisi miten nuorison sorkat käyttäytyy tämmösellä systeemillä?
ja eikö se lähestymissoittokin jotain maksa? Olenko väärässä?
käy kokeilemassa myös uutta shäfferiä. Itsellä 2028, ketterä ja hyvä ajaa maastossa. Euro-sovitteilla, käy kaikki traktorin etukuormaimen kauhat ja piikit, myös paalipihti. Olen ollut tyytyväinen, kokemusta vasta 80 h.
Onko kokemuksia? Ilman tunnistusjärjestelmää. Siis vapaalla juotolla. Hapanjuotolla tai ilman.

http://www.finnlacto.fi/juottoautomaatit-ja--laitteet

Vähän on kallis vapaaseen hapanjuottoon. Meillä ollut tuo Finnlacton koko systeemi vasikkapiikoineen vuodesta -06. Alussa moottori pumppasi vasikan suuhun juomat ja nyt myöhemmin nappiventtiili antaa oikean määrän ja tämä on huomattavasti parempi systeemi. Jossain vaiheessa annettiin vapaasti juoda niin paljon kuin joivat. Olkipohja meni tosi nopeasti märäksi ja siitä luovuttiin. 8 litraa/vrk näyttää kasvattavan vasikat ihan hyvin ja alkavat syödä muutakin ruokaa samalla.

Meillä on elektroniset korvamerkit ja niillä tunnistus tapahtuu. Ei tarvitse muuta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 26