Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 22

Viestit - Rakkine

"jottain vapaa-ajan tekemistä, ettei kaljabaarissa tarvis vapaa-aikaansa viettää, notta sano."

Eikö etelässä kelkkailu ja kaljanjuonti kuulukaan samaan harrastukseen? Mitähä.

Kun ei pääse kelekalla kaljabaariin, niin pitää mennä autolla sinne.
Lapissahan ne menee aina kelekalla talvisin.
Tämmöinen ilmaston muutos on oikeastaan aika mukavaa, ei lumitöitä pienet lämmityskulut, pellollekin päästään ajallaan kunhan sorkkis saa äkeensä rasvattua.

Niin notta onko huonoja puolia ollenkaan ?

No näin talvikuukausien aikana vois pidellä jonkun viikon sellaista tasasta talvikeliäkin. Kovia pakkasia ei kylläkään ole ikävä, mut vanhemmassa kartanossa menee varmaan samat energiat lämmitykseen ompa sitten kuiva 15 asteen pakkanen tai tämmöinen syksyinen, kostea ja tuulinen keli.

Kelekkailijat voi kanssa vähä kaivata lunta etelämpäänkin kuin Kajaanin korkeudelle, mut minulla ei oo semmoiseen mitään kiinnostusta.
.


Kelekkailu ompi niin tärkeää toimintaa, että kyllä julkisin varoin pitäisi tehdä  tykkilumesta kelekkailureitit myös tänne etelään, jotta immeisillä ois jottain vapaa-ajan tekemistä, ettei kaljabaarissa tarvis vapaa-aikaansa viettää, notta sano.
Litku ja käärmeöljykauppiaat ovat kovin huolissaan näistä gramma-aine viljelijöistä joilta ei juuri almuja heru kauppiaan suuntaan.

Kauppiaan märkä uni onkin lisääntyvä öljykasviala ja ovella aamuta pyttyjä ja purnukoita jonottavat viljelijät, varsinkin kiihkeimpään tuholaisaikaan. Siinä on mukava myydä kuutta kierrosta pyretriiniä joka ei enään edes tapa vaan vähän hiljentää ruokahalua.

Oman viljelyurani karmein kokemus on 12 ha lohkon rypsin puinti joka oli niin harvaa että rypsit eivät toisiaan kosketelleet. Melkoisen ikävä tunne siinä puimurin penkillä kun koneesta tulee säiliöön yhtä paksu mustanoro mitä moccamaster kahvinkeittimestä. Ja olin pistellyt omamyyjän suositteletmat yaravitat ja hivenlannoitteet eli ruiskua oli ulkoilutettu.

Viime kesän tuholaisinvaasio oli sen verran paha, ettei enää uskalla riskeerata, vaikka eihän välttämättä kahta perättäistä pahaa tuholaisvuotta tule, mutta mutta...ei voi mennä takuuseen kukaan siitä.  Tappiot viime kesänä oli sen verran pahat, että saa mun osalta nämä öljykasvit jäädä pois viljelystä.
Vapaa sana / Vs: Ilmastonmuutos
: 16.02.20 - klo:17:03
Tämän kunnan historiassa kerrotaan 1850- luvulla olleen eräänäkin talvena niin keväistä että olivat kylväneet jo maaliskuussa, vuoden edetessä olivat tulleet pakkaset ja vieneet oraat sekä tullut kevättalvi kestänyt niin pitkään että olivat juhannuskirkkoon päässeet reellä järven ylitse jäätä myöten..

Miks ei tuollainen voisi olla mahdollista nykyäänkin.
Biokaasu hake pelletti ja rypsimoniöljy.

Kyllä viljat noillakin kuivaksi saa. Tanskassa käytetään pyöröpaaliuuneja viljankuivaukseen.

Suuressa osassa bulkkiviljamaita ei kuivaamoja käytetä niin paljon; tuuletuspohjalla varustettuja 50000 100000 bushelin siiloja ehkä.

-SS-

Nestekaasulla toimivi kuivaamoita  on toiminnassa,  siinä yksi vaihtoehto. Onko pellettikuivaamoita toiminnassa? Hakesysteemi  ainakin itsellä pelkkää viljankuivausta varten liian kallis ja hankala. Pellettisysteemi vois olla simppelimpi ja toimintavarmempi.  Oman metsän
puista saatu hake olisi  toki "ilmaista" , mutta sitä ei ole aikaa tehdä, siinäkin pitäisi varmaan öljy olla varajärjestelmänä.
Mistä kumman Puolan miehistä te oikein puhutte?

Maksaako ne käteisellä? Mistä ne tavoittaa, jos jotain heille haluaa myydä?
Johtaakohan ilmastohysteria siihen että viljojen kuivaaminen  polttoöljyllä kielletään, jossain vaiheessa? Kun kerta talojenkin lämmittäminen löpöllä aiotaan kieltää.  Voiko muuten  viljoja kuivata sähköllä? Sähkö kuumentaisi vastukset ja puhallin puhaltaisi kuuman ilman kuivaamoon?
Moderni öljyn nosto ja jalostus alkoi 1850-luvulla, siitä lähtien on rakennettu ja sittemmin uudistettu kaikkinaista maaöljyn käsittelyyn liittyvää infraa, alkutuotannosta loppukäyttöön, joten kyllä sen infran rakentaminen on aikojen kuluessa maksanut itsensä  takaisin moninkertaisesti.

Nyt kun poliitikot on päättäneet että kansojen pitää sähköautoiluun siirtymän, niin tuota valtavaa latausinfraa ei niin vain polkaistakaan pystyyn muutamassa
vuodessa. Ja vaikka toisin väitetään, niin aivan varmasti sähkön kulutus  ja tarve lisääntyy reippaasti, varsinkin sitten kun sähköautojen määrä ylittää kriittisen massan.

Mutta jonkinlaista kapinaa ennustan. Meillä Suomessakin on satoja tuhansia ihmisiä, joilla ei ole eikä tule olemaan varaa ajella kuin muutaman tonnin hintaisella bensa-autolla, eikä heillä tulevaisuudessakaan tule olemaan varaa hankkia edes  halvinta sähköautoa, ellei niitä sitten joskus saa käytettynä sillä muutamalla tonnilla.
Ei sitä maatalousmaan arvoa tartte mihinkään laittaa, uskokaa nyt jo.
Vapaa sana / Vs: Ilmastonmuutos
: 14.02.20 - klo:19:42
http://www.maailma.net/nakokulmat/tansanian-kuivuus-pakottaa-jopa-syomaan-ruohoa

Onneksi Tansaniassa on nykyään vettä ilmeisesti runsaasti jotta kestävä kehitys voi jatkua.

Tuo nyt on jo vanha uutinen, ei oo mitään järkeä linkkailla noin vanhaa, epäajankohtaista uutista, kun löytyy tuore ja ajankohtainen juttu:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/somalia-julisti-heinasirkat-kansalliseksi-hatatilanteeksi-jopa-erittain-pieni-sirkkaparvi-voi-syoda-paivassa-saman-maaran-ravintoa-kuin-35-000-ihmista/7711614#gs.wcvu22
En myöskään ymmärtä tätä Niinistön palvontaa. Koska presidentin ei virassaan tarvi tehdä mitään vaikeita päätöksiä, toisin kuin pääministerin, niin presidentin on helppo olla suosittu, jos hän on vähänkin joviaali, eikä sano mitään sellaista, mistä joku suuttuisi, ja eihän sellaista tarvetta ole, riittää kun puhuu mukavia, haistelee yleistä mielipidettä ja puhuu sitä mukaillen.  Oikeastaan tässä onkin presidentin viran tärkein homma, olla kivapuhetta harrastava setä tai täti, sellanen harmiton maan isä tai äiti, jolloin on helppo olla suosittu, mutta tällä suosiolla ei ole mitään käytännön merkitystä, koska siitä suosiosta ei ole mitään hyötyä, ja toisaalta, jos sattuisi olemaan sellainen pressa, joka ei ole kansan keskuudessa suosittu, josta ei tykättäisi, niin siitäkään ei olisi yhtään haittaa millekkään, sekin olisi yhdentekevä asia.
Niinistö voisi nyt, kun ei jatkokautta tarvi enää hakea, sanoa jotain viddumaista ja ilkeää ja suututtaa ihmiset, niin samantekeväähän sekin olisi, sillä kun ei olisi mitään merkitystä yhtään mihinkään.
Koko presidentinviran vois lakkauttaa, täysin turha homma, ihan sama kuka siellä on. Yhtä turhia on euroopan  maiden kuninkaalliset, veronmaksajat nekin elättää, pelkkiä syöttiläitä on nämä presidentit ja kuninkaalliset, mitään ne ei tuota. Harvassa maassa presidentillä on oikeaa vaikutusvaltaa, Putin ja Trump, niillä on todellista konkreettista valtaa, onko se hyvä vai huono asia, se on jo toisen keskustelun aihe.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 14.02.20 - klo:13:11
MTK:n peltokasvivaliokunta kehottaa Maastullissa tänään laittamaan viljat nopeasti myyntiin muuten seuraa kaaos ensi puintikaudelle jos viljelijät tyhjentävät viljavarastonsa vasta kesällä ja ensi puintikauden alussa viljanostajien varastot ovat täynnä ja viljanhinnat putoavat lähelle 100 e/tn eli nyt kaikki myymään viljansa jotta saadaan ylijäämävilja vientiin ja varastot purettua ennen ensi puintikautta.

Miksiköhän niitä viljoja ei sitten myydä. Jotkut hölmöt kuvittelee, että tapahtuu joku ihmeellinen yht äkkinen viljojen hinnan noudu ennen ensi satokautta, vaikka siitä ei ole mitään merkkejä.
Vapaa sana / Vs: Oodi sukupuolieroille
: 14.02.20 - klo:10:01
Siinä Li Anderssonille neuvo aateisältään...

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/putin-haluaa-kirjata-uuteen-perustuslakiin-avioliitto-kuuluu-vain-miehen-ja-naisen-valille/7725884
No kyllähän Putin ja Li Andersson on arvoiltaan ihan eri leireissä, Putin suhtautuu homoseksuaalisuuteen kielteisesti, Andersson myönteisesti, tässä vain yksi esimerkki eroista. Putin on arvokonservatiivi, tai ainakin esittää sellaista, Andersson taas on arvoliberaali, kannattais sunkin paneutua nykyaikaan. Ei venäläisyys enää nykyään ole yhtä kuin kommunisti.
Sivuja: [1] 2 3 ... 22