Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - nikke


Länsi-Australiassa tuli oltua karjafarmilla... Molemmissa maissa töitähän sai aivan naurettavan helposti, jos vain on valmis siirtymään. Australia oli ehdottomasti enemmän mieleen jo kelien ja palkkatasonkin takia, sen takia kiiwejä näkeekin ausseissa paljon hommissa. :)

Kerro viisumi/työlupakuvioista.
Edit: Löytää tuon itsekin. Esim. Working Holiday-viisumi, jota voi jatkaa vuodella.
WH-viisumeilla mentiin molemmissa maissa. Ausseissa saa vielä jatkovuoden, jos tekee 3kk töitä taajama-alueilla, eli ei isojen kaupunkien postinumeroilla kuten vaikkapa Perth, Melbourne, Sydney jne. Aloiksi käy agrikulttuuri, rakennus, ravintolahommat, hotelliala jne. Viisumin voi hakea 18 - 30v, eli 31v täyttänyt ei enää voi anoa WH-viisumia ausseihin.

Uudessa-Seelannissa ei ole jatkovuotta viisumille, eli max 12kk, mutta Suomen kansalaiset kuuluvat harvoihin maihin joille myönnetään viisumi 35-vuotiaaksi asti, eli varttuneempikin kaveri ehtii vielä lähteä :)

Molempiin maihin viisumin anominen maksoi about 300e ja ne tipahtivat mailiin itselle ja kaverille alle vuorokaudessa (usein muutamassa tunnissa), lukuunottamatta Aussien jatkovuotta jolloin jouduin ulkomailla reissaamisen takia käymään keuhkokuvassa Singaporessa, koska olin matkustanut riskialueilla Aasiassa / asunut ulkomailla liian kauan. Keuhkokuvat olivat ektra 50e ja lekuri iski kuvat suoraan maahanmuuttovirastolle, joten sekin hoitui kivutta

onko kukaan ollut ulkomailla navetoimassa? allekirjoittanut vietti juuri pari vuotta australiassa ja uudessa-seelannissa meijerissä ja karja-, sekä lammasfarmilla.

olisi kiva kuulla kokemuksia
Kerro? Sorkkis haluaa tietää kuinka kynnet leikataan siellä.
Länsi-Australiassa tuli oltua karjafarmilla , Coolawanyahissa (https://en.wikipedia.org/wiki/Coolawanyah_Station). Niin korvessa ei tule heti oltua. Farmin lääni oli vaivaiset 320 000 hehtaaria ja sillä alueella ehkä vain viitisentuhatta elukkaa. Päivät koostuivatkin lähinnä ajaen pitkin tiluksia 12h päivässä tarkistaen että eri paikkojen juomapisteiden tuulimyllyt ja pumput toimivat. Jouluaatto meni maastopaloja sammuttellessa 49 asteen lämmössä. Rusketus oli hyvä. Muina päivinä tehtiin kaikkea mitä tarvitsi uusien juomapisteiden rakentamiseen. Karjan liikutus moottoripyörillä pitkin aavikkoa oli kanssa aika vaihdikasta, vaarana oli vain että nyrkin kokoinen heinäsirkka hyppää vastapalloon otsaan kesken ajon. :D

Sitten tuli oltua puoli vuotta Tamminissa lähellä Perthiä, missä oltiin syöttämässä lehmiä. Mikserivaunuun roinaa ja sitten vaan apetta kaukaloon. Palkkakin oli kohdallaan.

Lammasfarmilla tuli oltua New South Walesissa, Lake Cargeligossa. Siellä merkkailtiin lampaita ja rakennettiin patikkiaitaa niin perkeleesti, että selkä sanoi itsensä irti ja nyt mietin että pystyykö noita hommia enää edes tekemään. Joinakin päivinä tuli sitten ajettua vesitankkiautoa spray rigille, kun isäntä myrkytteli peltoja.

Uudessa-Seelannissa päästiin Van Leeuwenille töihin, joilla oli rakennnushetkellään maailman suurin 24 robotin automatisoitu meijeri. Likaista hommaa ja liksaan nähden sen verran pitkiä päiviä, että ikävä ei tule. Mutta oli ihan virkistävää nähdä ABB:n osaamisella väsättyä tekniikkaa ja tuli siellä suomalainen spesialisti-insinöörikin pyörähtämään töiden ohella näyttämään paikallisille mekaanikoille, että miten homma pelittää. Olisi sitä varmasti muutakin löytänyt tekemistä Uudessa-Seelannissa, mutta sillä hetkellä oli sen verran tiukka aikataulu suunnitelmissa, ettei ehtinyt tinkimään. Molemmissa maissa töitähän sai aivan naurettavan helposti, jos vain on valmis siirtymään. Australia oli ehdottomasti enemmän mieleen jo kelien ja palkkatasonkin takia, sen takia kiiwejä näkeekin ausseissa paljon hommissa. :)
onko kukaan ollut ulkomailla navetoimassa? allekirjoittanut vietti juuri pari vuotta australiassa ja uudessa-seelannissa meijerissä ja karja-, sekä lammasfarmilla.

olisi kiva kuulla kokemuksia
Sivuja: [1]