Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 31

Viestit - Rakkine

luulis jottae mualuutettavaakin jo mersusta löytyvän, samoillahan riidoilla ne ois menny ruostepilkukkii ;) :D ;D 8)

yhtään kyllä ihmettele että noille mersun miehille naureskellaan selän takana esson baarissa :D :D :D :D

Kateelliset vaan peittää kateutensa naureskelulla.
Kasvintuotanto / Vs: mistral
: 20.09.19 - klo:09:38
Mistral ollu kyl pettymys, pitäiskö palata takaisin Amarettoon, sille ei näy löytyvän voittajaa satotasossa eikä viljelyvarmuudessa.  Vaikka se ei mikään leipävehnä olekaan ilman hirmuista typpilannoitusta, niin silti pelkällä minimipanostuksella tulee rehuvehnää aina se 5 tonnia, olipa minkälaiset säät tahansa kesällä. Todella hyvä lajike, miksi ihmeessä siitä luovuin, kysyn itseltäni yhä uudelleen. Uskoin kait liikaa noita uutuuslajikkeiden mainostuksia.
Kasvintuotanto / Pakkanen
: 19.09.19 - klo:07:36
Pakkasta ollut viime yönä täällä etelässäkin, jopa -2  C alimmillaan, mitähän se aiheuttaa vielä puimattomille kasveille, meneekö itävyydet siementavaraksi aiotuilta, miten käy rypsien ja rapsien lehtivihreiden kanssa? Entä vehnien sakoluku, vaikuttaako siihen?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 18.09.19 - klo:21:16
Nyt olis puinnit tehty. Vielä kun saa kaikki kuivaksi.
Keskiarvo huonompi kun viime vuonna.

Josko se ensi kesänä sataisi, alkaa nää kuivat vuodet riittämään.

Täällä kymenlaaksossa kuivat alkukesät ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Omat viljelymetodit kannattaa muokata tuon mukaisiksi...

Btw. Äkkiähän ne sun puinnit sitten meni, kun muistelen, että valittelit vielä elokuun lopulla, että ei pääse vielä aloittamaan. Joko sulla on liian tehokas puimuri ja kuivuri tai liian vähän puitavaa..  ;D

Muistaakseni tämä AP kertoi  kesällä tehneensä 4 ruiskutuskierrosta, tais mennä aineet hukkaan, jos tuli huono sato.
Budjetista puuttuu ennemmän kuin toinen puoli mitä maataloudelle luvattiin.
JA SEKIN LUPAUS OLI VASTA VÄHENENVÄN RAHAN KOMPENSAATIOTA.

Taas kepu vie maaseutua kuin laskiämpäriä.

Vai onko kepu lähdössä hallitksesta.

Mistähän tulee sanonta; kepu pettää aina,ihan aina ja vieläkin useammin.

Makeraan 30 milliä lisää fyffeä, LFA ja YMPIÄ rahoitetaan 130 miljoonalla ja LUOMUN rahoitus turvataan. Sitten se POMMI KAKOLOISILLE SYLIIN. Koskeeko TUPLA POISTOT MYÖS MAATALOUTTA! Sehän tarkoittaisi sitä että INVESTOIVAT lopettaa veronmaksun kokonaan ja jäähdytteliät joutuisivat veron maksuun. Eli EEMELIN JA VEETIN lompuukista siirretään rahaa UTSJOEN ROBOTTI NAVETAN RAKENTAJAN TASKUUN!

Mistä helkutista sä olet nuo tuplapoistot keksinyt, kun niistä koko ajan jauhat?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 18.09.19 - klo:08:05
Eiks Puuro ole jostain Pohojanmaalta tjsp. Siellä kai oli 2017:kin erilaista kuin täälläpäin.

Näillä nurkilla on kolmas syksy (-12, -17, -19) tällä vuosikymmenellä, kun puintikelit on tiukassa. Vielä kun alkukesä oli rutikuivaa ja kasvustot sen mukaisia, niin silloinkin kun saa puitua niin ei siilon pohjalle kauheasti kerry...
Tuo 12 ja 17 olivat todellisia paskoja. 17 syksynä muistan, et aikaset ohrat saatiin puitua oikeassa puintisäässä. Kaurat sitten sateiden välillä kosteus prosentit jossakin 25 paikkeilla ja kaikki vehnät joita valtaosa niin vesisateessa, osa jäi puimatta. 12 vuonna sama homma osa vehnistä jäi puimatta. 12 vuonna muistaakseni puintikeliä oli kyllä pidemmälle. 16 vuonna muistaakseni puintikelit myös loppui kerrasta. Meidät pelasti silloin suuri syysvilja ala.

Paljon kevätvehnää  viljeltynä  ja sateinen syksy, se on todella huono yhdistelmä, tulee paljon halpaa rehuvehnää, jota joutuu kuivaamaan sen 15-24 tuntia per satsi. Ja nyt vielä kalliilla öljyllä.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 17.09.19 - klo:11:50
entä rapsi/rypsi maanparannuksena ilman puintia, silputtuna maahan?   onko kannattava?   luomussa kuulema käyttävät, mikä vaihtoehtona?

On sitkeä myytti tämä rapsin maanparannusvaikutus, mihin se perustuu? ehkä siihen luuloon, että rapsin vahva juuri  jotenkin muokkaa maata, mutta tosiasiassa asia on päinvastoin, rapsin juuri ei ole mikään pora, joka tunkeutuu tiivistyneeseen maahan, vaan jos rapsin juuri kohtaa tiivistynyttä maata, se kääntyy kasvamaan sivulle, missä on löysempää maata, sen takia rapsi kaavaa huonosti tiivistyneessä maassa, jossa on vaikkapa kevytmuokkaus- tai suorakylvöjankko  ihan siinä pinnan alla.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 16.09.19 - klo:20:05
Apetit siis on kiinnittänyt 250 eurolla VIP-ostonsa, ja ajatteli saavansa paikatuksi keskimäärin hyväksi tuloksen ostamalla lopuilta tunkeilta satasella viljat, mutta kukaan ei sitten oikein haluakaan myydä ? Vai mikä tässä nyt on se todellinen salaisuus.  "Rapsin ja rypsin ostohinnan nousun ja soijarouheen alhaisen markkinahinnan" takia myös tekevät tappiota ? Ai niinkö. Rapsin päivän hinta 353-381 €    Ei tuossa mitään rakettimaista nousua ole ollut ?

Vai onko joku viljapörssihai vaan epäonnistunut, ja viljafutuurit ja johdannaiset ovatkin vivuttaneet väärään suuntaan ?

-SS-

Suomi ei oo öljykasveissa omavarainen, niin Apetit joutuu tuomaan rapsia, tuokohan esim. Baltian maista, ostohinta  varmaan matifhinta+rahti ja muut kulut.
Pitäis hommata uusi tietokone, kun tuo yli 10 v. vanha Fujitsun pöytäkone on alkanut oikuttelemaan. Kannattava olisi nyt  hakusessa, hintaluokka sais olla 500-700 euroa. Yleisimmät merkit kivijalkakaupoissa näyttää olevan HP, Lenovo, Acer ja Asus, onkohan noilla keskenään käytännön eroja juurikaan tavallisessa käytössä. Halvempikin riittäisi itselle, koska vaatimukset ei ole tehon ja muistin suhteen kovat, mutta ajattelin että lähinnä kestävyyden takia ei viitsisi ihan niitä halvimpia, 300- 500 hintaisia koneita katsella.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9b23e39f-2820-4d03-8060-36a6ba0fad6d

Viddu kun tuota löpöä kuluu kuivatuksissa ihan vidusti, ja hinta nousee huimasti, taas pitää tilata heti kun myyjät pääsee töihin.
Rupesivat perhanan ählämit taas tappelemaan keskenään.

Menee varmaan yli euron litrahinta kesälaadussakin jo.
Vapaa sana / Vs: Kohta pääsee helpolla.
: 15.09.19 - klo:21:08
Viddu Mitä Paskaa

Hienoinkaan tekoäly ei osaa ennustaa tulevaa koko kasvukauden säätä, joten ei noista hienouksista hyötyä oo.
Viddu Mitä Paskaa
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 15.09.19 - klo:20:37
On kyllä tosi märkää. Pari viikkoa on satanut melkein joka päivä. Taitaa jäädä syysvehnän kylvöt tekemättä.

Lueppas noita SS:n juttuja, hänen viljelyperiaatteita jos noudatat, niin ei vielä mitään kiirettä syysvehnän kylvöön, liian aikaista vielä, se ehtii kasvaa liian suureksi näillä syksyn lämpimillä keleillä. ;D
Puimurissa ei nyt syksyllä muutamasta nipasta mennyt rasvaa mihinkään, mut voilaa, uudet nipat tilalle, niin avot, jo lähti rasva taas liukkaasti kohteeseensa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 31