Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 55

Viestit - Moottoripolkupyörä Man

Vapaa sana / Vs: Uudet tuulet
: 26.02.20 - klo:16:20
Voimakolmikko. Batman, Robin ja Sirkka-Liisa Anttila.
Kasvintuotanto / Vs: Luomuun siirtyminen
: 26.02.20 - klo:16:19
Kotieläintiloille maksettava luonnonhaittakorvauksen (LHK) lisäosa, millä sitä perustellaan?
Luonnonhaittakorvausta maksetaan lisääntyneestä luonnonhaitasta maataloudelle. Alunperin se on ollut vuoristotuki, jota maksettiin Eu:n vuoristoisille alueille, missä vuoristo-olosuhteet tuo lisähaittaa maataloudelle, verrattuna ei-vuoristoisiin alueisiin.   Suomessa kun ei ole vuoristoja, niin sitä kuitenkin keksittiin alkaa maksamaan täälläkin, perusteena että muuta eurooppaa lyhyempi kasvukausi on ikäänkuin samanlainen luonnonhaitta, kuin vuoristo-olosuhteet  keski-euroopassa.

Mutta miten Suomessa kotieläintiloilla voi olla suurempi luonnonhaitta peltoviljelyssä  kuin kasvitiloilla, sitä minä en ymmärrä?

Jos oikein  ilkeä haluaisi olla, ( tai ei se ilkeyttä ole) niin tästä voisi tehdä valituksen johonkin EU:n instanssiin, johonkin tuomioistuimeen, että tälläinen lisäosa kotieläintiloille on viljelijöiden yhdenvertaisuutta loukkaava ja syrjivä, uskon että tälläinen valitus voisi olla voittoisa tuomioistuimessa, jos vedottaisiin yhdenvertaisuuteen ja syrjimättömyyteen.
Sillä lhk-lisäosalle ei ole oikein mitään asiallista perustetta, se on selvästi poliittinen tuki, sillä luonnonhaittaperustelua tälle tuelle ei ole , koska kotieläintiloilla ei peltoviljelyssä voi mitenkään olla Suomessa suurempaa luonnonhaittaa kuin kasvitiloilla, vai onko joku eri mieltä?

Pohjanmaan vuoristotuethan tulee EU:sta, aikoinaan neuvotteliat olivat tyytyväisiä kun EU antoi suomelle luvan maksaa tukia omista varoistaan.

Tämä tuki on ihan oikeasti epäoikeudenmukainen. Mutta luomusta sen verran, että on olemassa aika paljon kasveja, joiden luomutuotanto ilman hirveätä orjatyövoiman käyttöä on mahdotonta. Siksi esim peittävät kasvit, kuten heinät, palkokasvit, tietyt viljat ja erikoiskasvit, eivät välttämättä ole riippuvaisia rikkaruohojen torjunnasta.

Sitten tulevat nämä ruiskun monta kertaa nähneet kasvit, joista pitää torjua tuholaisia, rikkaruohoja, tauteja jne, useaan kertaan vuodessa. Pienessä mittakaavassa luomuilu onnistuu, jos isäntäperheellä riittää aikaa kitkemiseen tai tuholaisten häätämiseen. Mutta edullisen ruoan saannin varmistamiseksi, sitä pitää tuottaa isolla kädellä. Isojen poikien aineet ja isojen poikien menetelmät. Sille nyt ei vaan voi mitään.

Toisaalta sitten, jos ja kun saataisiin nykyajan neekkeriorjia vastaavat robotit hoitamaan esim. rikkatorjuntaa, olisi se ihanteellinen tilanne, kun ei niitä torjunta-aineita tarttis ihan mielin määrin käyttää. Ihan sen maaperän elämän takia. Onhan näitä protoja ja roboja, mutta täydellistä konetta ei ole olemassa. Periaatteessa sellaiset aurinkotoimivat marsmönkijät voisi ihan hyvinkin hoitaa juuri kuvantunnistuksen periaatteella tuhottavia rikkakasveja.

Ja onhan niitä ja jotkut varmasti rakentelevat sellaisia. Kyllä ne tulevaisuutta ovat.
Kyllä tuolta katselisin ihan kiinteälaitaista viljakärryä, jos pitäis sellainen ostaa. Eikä mikään koukkulavavehekään huono idea olisi. Jos maansiirtokärryä tarvitsee, niin sitten hommaa tuollaisen viljakasetilla olevan maakärryn. Mutta muuten kiinteälaitainen.
Kasvintuotanto / Vs: Luomuun siirtyminen
: 25.02.20 - klo:07:57
Ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta pitäisi luomuviljely lopettaa ja tuottaa tehoruokaa. Näin saamme ihmisten eliniän putoamaan ja ihmiset kuolemaan glyfojäämiin.
Vapaa sana / Vs: siikatkaapa
: 24.02.20 - klo:19:49
Ensimmäisten kuvafreimien perusteella, näyttää pihassa olevan kaikenlaisia koneita ja leikkikaluja. Ei välttämättä ole mikään hyvä esimerkki ilman pääomatuloa kärsivästä viljelijästä.
Kasvintuotanto / Vs: Luomuun siirtyminen
: 24.02.20 - klo:19:46
Rahan pesu on yleensä epäilyttävää. Säkkiravinteiden "pesu" elukan mahan kautta on hienoa ja fantsua.

Jos maassa olisi loputtomiin kasveille käyttökelpoisia ravinnemolekyylejä, ei keinolannoitteita käytettäisi enää missään. Jos ihmistä tai ihmisen jätettä ei koskaan käytetä ravinnon tuotantoon, maassa olevat ravinteet teoriassa loppuvat. Näinhän käy joskus, mutta siihen on varmasti vielä aika paljon aikaa.

Sotien jälkeen oli ruutitehtaita paljon ja nälkä . Ruutitehtaita ei tar***** niin paljoa ja siirryttiin käyttämään keinolannoitteita koska oli nälkä ja kapasiteettia valmistaa lannoitteita .
Ravinteita tulee kasvien lahoamis prosessissa ja pieneliöstön kautta mutta se vaatii aikaa ja malttia .

Toivon hartaasti, että olet ainoa yksilö maailmassa, joka luulee noin.

Ei ravinteita tule mistään. Ne ovat mitä on. Tai no, käytännössä maajussi kuolee nälkään monta kertaa, jos pellon reunassa odottaa kosmista ihmettä.

Luuloee ? Tietää minä ja moni muu . Voi että et pitää olla yksinkertainen . Noi on opetettu koulussa ja opetetaan kai vieläkin .

Kuule kyllä ne ravinteet mitä meillä tässä on, ovat niitä millä pitää tulla toimeen. Ilman suurta energiaa ja hiukkaskiihdyttimillä pelaamista, ei ravinteita maailmaan tule. Mitä nyt avaruudesta jotain tulee. Hankalin tilanne on fosforin kannalta, koska sitä ei voida korvata millään. Tämän on todistanut jo kommunistinenkin tiedemies.
Tässä persutapauksessa ei varmaankaan ollut paljon vaihtoehtoja kuin erottaa hänet, koska fasistina oleminen nyky-yhteiskunnassa nähdään vain sen toisen maailmansodan häviäjien ideologian kannattamisena. Ja siksi aivan typerää julistautua fasistiksi, paitsi jos tarkoituksena oli vaan vetää liinat kiinni poliittisessa uraputkessa.

Se mitä tapahtuu seuraavaksi, onkin mielenkiintoista nähdä. Voisi kuvitella, että alkaa keskustelu "mistä näitä aina löytyy" periaatteella. Pitäisi miettiä analyyttisesti, miksi tällaisia voimakkaasti kansallismielisiä ajatuksia syntyy. Varmasti tilanteeseen on vaikuttanut vuosi 2015 ja täysin kädetön ja epäonnistunut ihmisten raakkaaminen rajalla. Sen jälkeisten seurausten johdosta löytyy Suomesta uhreja, joilla ei ole lämpimiä muistoja matuja kohtaan.

Yksi epäonnistunut tempaus oli kieltää tämä vastarintaliike. Sen seurauksena viha yhteiskuntajärjestelmää kohtaan vaan lisääntyi, osin siksi ettei näitä vastarintaihmisiä kielletty olemasta. Ei lain perusteella kiellettyä porukkaa voi estää järjestäytymästä jollakin toisella nimellä. Vaikka heidän totalitaarinen ajatusmaailma ei sovi vapaaseen yhteiskuntaan, tällaisen kieltäminen lisää vaan vettä myllyyn.

Se, että joidenkin ihmisten ajatuksia ja mielipiteitä aletaan suoranaisesti vainoamaan, ei johda mihinkään hyvään. Näkeehän sen jo vihreistä ajatuksistakin.

Näissä takapirutwitterikeskusteluissa nykyiset ja entiset vihreät kilvan huutavat turpeen alasajoa kiinnittämättä mitään huomiota siihen, että se tuottaa ihmisille töitä ja sitä kautta oikeasti tuloa yhteiskunnalle. Koska tämä tapahtuu kehä kolmosen sisällä, on tuollaiseen agendaan helppo siellä yhtyä. Herää vaan kysymys, onko heillä mitään ymmärrystä todellisesta mittakaavasta hiilipäästöissä, jos verrataan koko maailman päästöjä ja maailmalla tapahtuvaa fossiilisen energiantuotannon rajua lisäämistä.

Tällaiset ajatukset ja agendat päätäntäelimissä synnyttävät vastakkaisvoimasoluja, jonka äärimmäisessä loppupäässä on sota. Sotaako vihreät ääriajattelijat haluavat vai puuttuuko heiltä tosiaan taito hahmottaa isoa kuvaa?

Jokatapauksessa sekopäisyys lisääntyy puolin toisin ja maltillinen ja järkiperäinen tulevaisuudenkatsomus on tällä hetkellä hukassa. Onko se tämä digitaalisuus, jossa on vain joko tai? Niin myös kaikessa muussakin kuin pelkässä digitaalisuudessa, on se kolmas tila. Ilman sitä, digi ei toimisi eikä mikään muukaan.
Vapaa sana / Voi herran jumala weppari sua.
: 24.02.20 - klo:15:26
Luetteko te viestien sisältöä ennen kuin pamautatte panaanilla korville? Onko se vihapuhetta tai uskontokiihotusta, jos puntaroi sitä, mitä joku persunuori laukoo maailmalla. Kun media esittää asian niin, että tämä henkilö olisi suoraan yhteydessä kolmanteen valtakuntaan ja toisen maailmansodan aikaisiin puuhiin.

Kuten tässä yks arvelikin, tuo ukko tarkoitti fasismilla juurikin niitä tiettyjä elementtejä, jotka myös on kääritty fasismi sanan ympärille. Tässä bb-talojen ja temppari-islandin luvatussa planeetassa ei kannattaisi luonnehtia ajatuksia käsitteellä, jolle ideologiakansa vetää heti yhteyden natsi-saksaan.

Siksi tuollainen fasistiksi tunnustautuminen on tässä yhteiskunnassa poliittinen itsemurha.

Mutta se, että puolueet yrittävät äänestysikärajaa laskemalla saada ääniä itselleen, ei ainakaan kavenna sitä kuilua, mikä on syntynyt pääkaupunkiseudun ja muun Suomen välille. Tähän asetelmaan pitäisi keskittyä, koska jos siihen ei kiinnitetä huomiota, ajan mittaan Suomi jakautuu kahtia.

Ja silloin kun täällä kartalla kärpäsen paskan kokoinen alue alkaa päättämään koko maan asioista, piittaamatta kärpäsen paskan ulkopuolisesta elämästä, vastakkain asettelu on valmis.

Suomalainen maltillisuus ja hiljaisuus tarkoittaa samaa, kuin kattilan paineen kesto. Kun kattila kestää painetta melkein loputtomiin, yhtäkkinen räjähdys on mieletön. Tällaista tilannetta ei tarvitsisi tapahtua, mutta nyt yhä vihertyvällä ja ennen kaikkea järjettömällä politiikalla ajaudutaan kohti loputonta suota.
Mihin sellaista prässillä puristettavaa kaapelikenkää tarvitsee? Vuorikiipeilyyn?
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 26.01.20 - klo:14:38
Kaikki ilmaston  ja ympärostönsuojelun toimet sekä ruuantuotannon lisäämiset on turhia, ellei maapallon väestömäärän kasvua saada pysäytettyä ja väkimäärää mielellään laskettua. Maapallon resurssit on rajalliset. Tätä asiaa ei jostain syystä koskaan tuoda esiin näissä keskusteluissa, ja tämä on yksinkertaisesti TYHMÄÄ. Koko ajan tulee uusia syöjiä ja luonnonvarojen kuluttajia, enemmäm kuin ehtii kuolla. Ja kehitysapua annetaan Afrikkaan, ja sen seurauksena väestömäärä siellä vaan lisääntyy.
tämän asian toteamisen ja päivittelyn jälkeen siihen ei kannata uhrata aikaa. Siis viljelijöiden ei kannata, ne kehitysapua suunnittelevat toivottavasti ottavat esim naisten aseman ja perhesuunnittelun vakavasti, kun kohteita valitsevat. Tunnetusti näistä lähtee positiivinen kehitys liikkeelle, ainakin länsimaissa näin on käynyt.

Enemmän huolettaa se, että politiikkaa tehdään edelleen mielikuvien, uskomusten, tehokkaiden edunvalvontakoneistoiden, hurmoshenkisten kansalaisliikkeiden tai uskontojen palvelemiseksi. Tutkittu tieto tai tieteen kehitys on jatkuvasti "noitavainojen" kohteena. Mika Anttosen sanoin "poliitikot ovat sitoutuneet rajoittamaan ilmaston lämpenemisen 1.5 asteeseen, kukaan ei vaan tiedä, miten se tehdään?"
Ensinnäkin : Havupuiden lisääminen istutusten kautta , lehtipuut sitovat tehokkaasti keväällä ja kesällä mutta syksyllä lisääntyy hiilidioksidin päästöt puiden pudottua ja lahottua .
Energian käytön muuttaminen : Biodieselit , kaasut ja sähkö liikenteen käyttöön , mikä lisäisi hyvin vointia pohjoiseen ja vähentäisi Arabien rahansaantia , vois vaikuttaa sotimiseenkin . Valtion apu ketä muuttaa autonsa kaasulla toimivaksi , itsekkin ottaisin vastaan avun .
Valio luopuu kokonaan dieselautojen käytössä maidon keräilyssä .

Ensinnäkin puut pitää sitoa kiinni. Sellaiset paineilmakiristimet ovat hyviä. Kiristää automaattisesti vaikka siirtomatkan aikana puut pääsisivät löystymään.

Kun sä et tuosta hiilestä mitään ymmärrä, niin ole hiljaa. Tehokas tapa olisi käyttää nopeasti kasvavaa uusiutuvaa energiaa. Leivotaan energia pyrolyysin avulla niin, että tuotettu hiili sijoitettaisiin maahan. Tämä tarkoittaisi uusiutuvan energian käytön lisäämistä, koska osa hiilestä ei muutu energiaksi.

Tämä tarkoittaisi metsää tai paremminkin peltoenergiaa ja se tarkoittaisi sitä, että maajussi saisi liikaa massia. Myös ruoan tuotanto maailmassa vähenisi ja se taas aiheuttaisi nälkäkuolemia ja ihmiskatoa.

Toisaalta tällä tavalla ratkaistaisiin kaikki maailman ilmasto ja talouspulmat. Ihmismäärä maailmassa pienenisi ja maajusseille ei tarvitsisi maksaa tukea. Mutta tämä kaatuu siihen, koska tällöin ei pystytä koplaamaan itämerta mihinkään rahavirtaan.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 26.01.20 - klo:14:27
Mikäköhän siinä on, jos Linkola sanoo että ihmisiä pitää vähentää, niin kaikki valaistuvat ja sanovat että niihän se pohjimmiltaan on.

Sitten jos esim. kansanedustaja sanoo näin, niin se on vihapuhetta ja natsia ja sitten niiiiiiin persua.

Sitten kun massin perässä tulleita pölkkypäitä aletaan loppusijoittamaan pääkaupunkiseudun tai minkä vaan kaupungin ulkopuolelle (tuon piiriojan toiselle puolelle), joutuu vähän kattomaan tarkemmin. Sitä ennen tyydyn vain katselemaan ja hymähtelemään sitä sekoilua, mitä ihmismassojen pakkosiirto tuottaa.
Vapaa sana / Vs: Hiukan jos kääntää
: 26.01.20 - klo:10:51
Seuraavalla kerralla se tulee kohti. Ja juuri kun se on osumassa maan pintaan Kosken kohdalla, niin se kääntyy takaisin ja lähtee kotio.
Tuo alempi taitaa oikeastaa olla se juotettava, vaatii jämerän puristimen, on aika paksuseinäinen.

On se puristettava. Joitain tuollaisia näkee jossain jenkeissä tinattavan joillakin juoksutteilla sun muilla pelleilyillä. Mutta tuo on puristettava.

Esim tuollaisilla bilteman vehkeillä
Mä oon pruukannu tehdä akkuliitoksen ihan tuollaisella puristusliitoksella, jonka saa akkukengässä olevaan pultinnokkaan kiinni. Voi helposti vaihdella kaapeleita akkukenkää irroittamatta.

Onko siinä järkeä? No ei ole. Varsinkin kun on pääkatkaisija. Siitä pultinkannasta olisi hyvä vedellä erillisiä sähköjä sinne tänne. Silloin se toimii, jos pääkatkaisija on laitettu miinuskaapeliin. Kuitenkin suurin harmi on akkukengän korkeus, jonka tuollainen liitos tekee. Jos tilaa on ja suojahuppu mahdollistaa sen, niin toimiihan se.

Ehkä paras olisi tuollainen akkukenkä, johon saa puristettua sen johdon suoraan kiinni. Ei turhia liitoksia ja ei vie tilaa.Huonoja maita jos pelkää joissakin valoissa tai muissa ihmevempaimissa, niin kyllä sen parikaapelilla voi vetää varmaan maahan. Yleensä raktorissa ihan se runko. Jos sen vetää suoraan akunkenkään ja pääkatkaisija on miinuskaapelissa, niin savu voi nousta startatessa, jos pääkatkaisija on auki.

Toinen vaihtoehto on, jos päämaadoituskaapeli on huonosti kiinni rungossa tai jostain syystä virta ei jaksa sitä pitkin kulkea.

Eli siihen akkuun suoraan kytketyt vempainkaapelit navasta riippumatta aiheuttavat huonollä tsägällä oho-tilanteita.

Jostain syystä ihan uusissakin koneissa maadoituskaapeli tai maadoituspiste ovat ihan hirveitä. Plussa on suojattu ja johto on neekkerin gullin paksuinen, mutta maa on mitä sattuu. Kun se sama virta kuitenkin kulkee siinäkin, mikä plussassa.

Ja kun kaikki on cännissä ja kohta pilvessä, niin ihmetellään kun joku bitti ei käänny ympäri ja tökätään kaapeli kiinni ja vaihetaan poksia ja kiroillaan kun käet jäätyy.
Tässä taas koitetaan hakea välitöntä yhteyttä homouteen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 55