Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 126

Viestit - Moottoripolkupyörä Man

Vapaa sana / Turpeen veto.
: 22.04.21 - klo:14:17
Kuinka kauan turpeen uusiutuminen kestää? Ylen uutisten mukaan 5 - 10000 vuotta. Vai tarkoittivatko he 5000 - 10000 vuotta. Olisi hieno tietää, mistä näitä lukuja vedetään. Ylenhän ei tarvitse tällaisia hihalähteitä ilmoittaa. Sairasta on tämä nykymeno.

https://areena.yle.fi/1-50621851?seek=738
Vanha, mutta aina ajankohtainen. Traktorissa pitää olla vähintään yksi moottorisaha tai valosapeli varalla.

https://www.youtube.com/watch?v=Mvo501xFDv0
Uus booriakseli ja uudet kynkät. Kestää taas jonkin aikaa. Kynkkien boori se varmaan eniten on kulunut.

Jos ongelma olisi itellä, niin koittaisin ehkä kääntää booreja vaikka 180 astetta vanhoihin kohtiin nähden. Sorvaisin booriakseliin reippaan kokoiselle pultille jengat ja päätylevy niin järeä, että ei anna periksi. Shimmilevyillä välykset minimiin ja varmistaa, että rasvaa saa puristettua tarpeellisiin paikkoihin. Nostolaitteissa alkaa olla varmasti muutakin välystä, joten ylimitoitettu viritys ei ole huono asia.
Vapaa sana / Leonid Govorov
: 21.04.21 - klo:09:40
Pääasema murtui lopullisesti 10. kesäkuuta 1944. Neukkulan puolella hommaa veti Leonid Govorov, joka onnistui tehtävässään ainakin aluksi. Suomen puolella ei tietenkään ollut tarkoitus murtaa pääasemaa, joten aikomus oli vain yksipuolinen.

Viikko suurhyökkäyksen alkamisesta Leonid Govorov kutsuttiin A-studioon keskustelemaan siitä, mitä pitäisi tehdä tälle teräsvyörylle ja miten se saataisiin lopetettua. Govorovilla ei ollut pienintäkään aikomusta lopettaa hyökkäystä, vaikka debattia vetänyt toimittaja yritti tuoda hyökkäyksestä seuranneita kenkkuja juttuja esille.

Miltei 80-vuotta myöhemmin, A-studioon kutsuttiin henkilö, joka hyökkäsi Suomen turvetuotantoa vastaan. Tällä kertaa hyökkäys ei tullut idästä hyökkääjän stalinistisista taustoista riippumatta. Tuhovoima tuli Suomen sisältä, demokraattisilla vaaleilla valitun joukon ansiosta, joka pelasi omaan henkilökohtaisen ideologian pussiin välittämättä paskaakaan kotimaan tahdosta. Tätä pätemiskilpajuoksua voisi joku pitää maanpetturuutena.

Selitykset ja perustelut olivat kuin jostain sadusta. Mitään konkreettisia käytännöllisiä keinoja tuhovoiman lopettamiseksi ei saatu irti. Ja miksi olisikaan saatu, kun pääarkkitehdin agenda on vihamielinen jokaista ympäristöstä elävää ihmistä kohtaan.

Kysymys kuuluu, onko jossain vielä se staalini vai veteleekö tämä hassu kaikista naruista.

https://areena.yle.fi/1-50646751?seek=448
Noissa logiikkaohjatuissa, ilman softaa toteutetuissa järjestelmissä on se hyvä puoli, että niitä voi korjata kuka vaan. Ei tarvitse sitä koodia ja tuskin kukaan myisikään erillistä piiriä. Tai nykyään kun ohjelmamuistit ovat niin suuria mikro-ohjaimissa, niin erillistä muistipiiriä ei tarvita.

Mutta se "äly" tekee asiat miltei mahdottomaksi korjata ja sen vuoksi vaan myydään pokseja ja kortteja. Autosähköihminen on ollut aivan oikeassa siinä, että osaava henkilö voi tarvittaessa purkaa vanhoja romuja ja varsinkin itselle tehdessä kannattavasti. Tällainen osaaminen on vain yhä harvinaisempaa Suomessa.

Mutta mene katsomaan nykykonetta. Moni asia on koodin takana ja vaihtoehtona on vain ostaa uusi piirilevykokonaisuus tai jopa se poksi. Eikä niitä hiuksen ohuita kolvauksia edes näe vanhoilla silmillä. Ja itse traktorin tai koneen toiminnan kannalta digi on viety turhan pitkälle. Vähemmilläkin hössötyksillä pärjättäisiin ja ominaisuudet olisivat aivan samat.

Eikö tästä ollut joskus jenkkilässä ihan oikeustapaus että omistaako maajussi Jonnikkansa niin että softaankin saa kajota? Muistakseni Deere hävisi tuon casen?

Luulis että kun ostat raktorin, niin muisteissa oleva softa on sun omaa. Mutta jos vaikka joku prommi hajoaisi ja omistaja pystyisi kohdistamaan vian kyseiseen piiriin, pitääkö konevalmistajan luovuttaa ohjelmakoodi, jotta homman saisi taas pelittämään.

Kyllähän kun esim. windowsin ostaa, niin sen voi ladata kuinka monta kertaa vain ja asentaa lisenssiä vastaavan määrän mihin vain milloin tahansa. Johonkin työkoneeseen pitäisi siten saada ladattua valmiiksi käännetty data jokaiselle mikro-ohjaimelle tai muistipiirille.

Herää vain kysymys, kenellä traktorivalmistajalla on kaikkiin komponentteihin softa olemassa, vain tilataanko sielläkin poksi alihankkijalta ja sen rikkoutuessa tilataan vain uusi poksi. Ja silloin koodi on olemassa alihankkijalla. Yleiset protokollat vähentävät kyllä tätä koodin omimista.

Ei lähdekoodia tarvitsekaan antaa, mutta käännökset pitäisi kyllä melkein pyydettäessä luovuttaa. Kokonaisen piirin myyminen avaimet käteen periaattella olisi tietenkin varaosamyyntiä josta voi veloittaa marmoritiskihinnan, mutta pelkkä softa saattaa olla hiukan eri asia. Jos konetta ostettaessa kauppakirjassa lukee, että älyn ohjelmamuistien datalisenssi kuuluu hintaan, sitten se kuuluu. Mutta jos siinä ei lue tuosta asiasta suuntaan tai toiseen, ei koodin antamista voi täysin kieltää.

Toisaalta, jos siitä ei erikseen mainita mitään, onko mahdollista vaatia tätä "sähköistä" varaosaa ilmaiseksi. Silloin koodi pitäisi olla mahdollista edes ostaa varaosana ja traktorivalmistajalla on oikeus määrittää sille varaosahinta. Tässä tapauksessa hinta olisi varmasti suolainen, jos sitä ei mikään kohtuuttomuuslaki estä. Byrokratiaa ainakin saadaan aikaiseksi.

Jos esim. saa lämmityslaitteen moottorin purettua, niin silloin on mahdollista vaihtaa laakereita sun muita. Usein näitä vaan ei edes ole tehty järkevästi purettavaksi. Ja varaosakirjassa varaosana on koko moottori, joskus jopa vain koko moottori/puhallin kokonaisuus. Että mikä se pienin varaosa sitten on mitä myydään. Ja missä määritetään millainen valmistusaste osalla pitää olla, jotta se voidaan myydä varaosakomponenttina. Että jos hävittää vaikka öljypropun, niin sen varmasti saa tiskiltä niin ettei koko moottoria tarvitse ostaa.

Ehkä joissain pienellä präntätyissä lukee nämä softa-asiat. Tekijänoikeuksiin nämä kyllä jotenkin kuuluvat.

Tätä ei muuten ole tullut mieleenkään. Ei ole onneksi niin uusia koneita olemassa.  ;D
Noissa logiikkaohjatuissa, ilman softaa toteutetuissa järjestelmissä on se hyvä puoli, että niitä voi korjata kuka vaan. Ei tarvitse sitä koodia ja tuskin kukaan myisikään erillistä piiriä. Tai nykyään kun ohjelmamuistit ovat niin suuria mikro-ohjaimissa, niin erillistä muistipiiriä ei tarvita.

Mutta se "äly" tekee asiat miltei mahdottomaksi korjata ja sen vuoksi vaan myydään pokseja ja kortteja. Autosähköihminen on ollut aivan oikeassa siinä, että osaava henkilö voi tarvittaessa purkaa vanhoja romuja ja varsinkin itselle tehdessä kannattavasti. Tällainen osaaminen on vain yhä harvinaisempaa Suomessa.

Mutta mene katsomaan nykykonetta. Moni asia on koodin takana ja vaihtoehtona on vain ostaa uusi piirilevykokonaisuus tai jopa se poksi. Eikä niitä hiuksen ohuita kolvauksia edes näe vanhoilla silmillä. Ja itse traktorin tai koneen toiminnan kannalta digi on viety turhan pitkälle. Vähemmilläkin hössötyksillä pärjättäisiin ja ominaisuudet olisivat aivan samat.

Dokumentti erilaisesta näkökulmasta.

https://areena.yle.fi/1-50482461

Kun kaikki kolkat louhitaan, saadaan paljon kaikenlaista. Hyvää ja pahaa. Energian tuotanto vaan jää taka-alalle. Pääasia, että kaikki kulkee sähköllä ja tuulesta ja valosta temmataan jotain.

Kierrätystä olisi se, että uusiutuvalla energialla tuotettu täysin uusiutuva synteettinen polttoaine otettaisiin käyttöön laajasti. Ei tarvitsisi kaivaa mineraaleja tai tehdä onnettomia tuulimyllyjä.

Mutta tästä ei hyödykään kaikki. Vain ihmiset ja maapallo hyötyvät. Valtiot ja yritykset sen sijaan kärsisivät, kun kaikki voisivat tehdä oman energiansa savuttamalla. Tai ei siis savuttamalla vaan polttamalla.
Hieno laki taas.

Siellä missä asuntojen hinnat ovat pilvissä, on ehkä varaa sähköhommiin. Sulakkeitakin pitää varmasti tarkistaa.
Tällainen tilanne on suurimmissa kaupungeissa. Mitä suurempi kaupunki, sitä enemmän on massia käytössä, kun asuntojen arvot ovat isot.

Lopputuloksena on se, että siellä missä ei edes tarvita omaa autoa, on varaa hankkia auto. Siellä missä ei ole varaa hankkia uutta autoa, ei enää ole varaa asuakaan.

Kukakohan tällaisen lain on yleensä edes päästänyt läpi?
Vapaa sana / Vs: sorkkikselle auto
: 11.04.21 - klo:14:32
Tällä voisi mennä tilalta toiselle vaikka sitä tai tota kautta. Ei oo niin väliä. Pukkikin ihmettelis. Olisi raktorimainen tunnelma.

https://www.youtube.com/watch?v=pmbocaNhjco

Tai sitten ihan raktori. Voisi ajaa paikan päälle näyttävästi hesalaisittain.

https://youtu.be/HmcbKcf9VIc?t=47

Missään ei oikein tarkkaan kerrota, mistä puolijohteista on pulaa. Syy pulaan on todennäköisesti komponenttien valmistamisen ulkoistaminen aasiaan ja komponenttien tekeminen sinne sektorille, missä on ollut kysyntä kova. Tai näin ainakin se selitetään.

Näin yhtäkkiä ollaan näiden halpamaiden armoilla, kun joskus on todettu että hei me tienataan tällä. Osaaminen karkaa kaukoitään. Suomessakin kun havahduttiin maskipulaan, niin tuotantolaitteet ja materiaalit tilattiin Kiinasta.

Ei kaikkea tarvitse tehdä Suomessa, mutta väistämättä perustarvikkeiden valmistamisen osaaminen häviää halpamaihin.
Vapaa sana / Vs: Vihreä temppu
: 10.04.21 - klo:17:15
Suomessa on yli 2500 MW tuulivoimaa yli 820:n myllyn voimin. Jos OL3 joskus starttaa verkkoon puskevaksi, niin sieltä tulee 1600 MW salama-ainesta.

Kaikilla harjakorkeuteen päässeillä ydinvoimaloilla saataisiin melkein kaksinkertainen määrä sähköä nykytuulivoimareserviin verrattuna.

5 pannua vastaisi nykymittapuulla n. 1500 tuulivispillää. Niin. 1500 vispilää. Ja vuoden tilaston mukaan, on ollut aikoja, kun tuulivoima Suomessa on käynyt miinusteholla. Silloin sähkömäärä pitää tehdä jollain muulla tavalla. Kuka sitä kyttää generaattorin vieressä, että koska startataan?

Tuulivoimalla ei ole mitään vastuuta mistään. Kun ei tuule, pojat toimittaa sähkön.

Rakennetaan jokaisen kylkeen toinen vispilä, jolla hajoitetaan vesimolekyyli ja varastoidaan vety hirveän kokoisiin säiliöihin. Siksi hirveän kokoisiin, koska tuulimittari voi joskus näyttää nollaa ja sähköä on puskettava.

Joku voisi selittää, mihin nämä kymmenet tuhannet myllyt haudataan käytön jälkeen ja kuinka helvetin suuri kustannut oikeasti tulee tuulivoiman käytöstä ja sen rinnalla mahdollisesti toimivasta vetytaloudesta. Ja erityisesti sekin olisi mukava kuulla, kenen ikkunan alle myllyt rakennettaisiin. Merellä olisi tilaa ja vetytankitkin voisivat olla pohjassa, niin ei pienet poksahdukset herätä keskellä yötä.
Vapaa sana / Vs: Maailman paras maa.
: 10.04.21 - klo:16:51
Mitenköhän on, esittäisikö yle tämän dokumentin tänä päivänä. Tieteellinen arvo on matala, mutta empiirinen kokemusarvo sitäkin suurempi ja mielikuvia ruokkiva. Ja juuri siksi tätä ei esitettäisi ohjelmistossa, koska ylen laatuohjelmat perustuvat mielikuviin, eikä tieteelliseen näyttöön.

https://www.dailymotion.com/video/xqg6jh

Ilmastonmuutos on hyvä esimerkki. Dokumenteissa ei vahingossakaan kerrota, että tieteellisesti katsoen nykymallien ilmastonmuutos ei ole todistettavissa aukottomasti. Se tekee näistä kaikista ohjelmista propagandaa. Olisi eri juttu, jos faktat lyötäisiin pöytään ja edes mainittaisiin epäkohdista.

Sen vuoksi koko ajan näyttää varmemmalta, että tässä ilmastohössötyksessä on aivan muut arvot kyseessä, kuin itse ilmastonmuutos.
Hassuahan se on, kun kaikki vähän käy tyhjäkäynnillä ja sähköautoja on joka torpassa, niin polttoaineiden hinta nousee. Joku tässä ei täsmää. Ehkä olisi parempi, jotta kepu lähtisi samantien hallituksesta ja uudet vaalit heti.
Vapaa sana / Vs: Hitsin pyllyt
: 10.04.21 - klo:11:27
Outoa kehitystä esim. kodinkoneissa. Nykyään ne eivät kestä mitään.

Ilmastohössötys on sitä agendaa ajavien viherhullujen koijärvikatkeruusjatkumoa. Heille teknologinen kehitys tarkoittaa uusien tanssiaskelten opettelua. Polkupyöräpajan pajahomot korjaavat akkupyörän. Työpaikkahaussa suositaan neekkereitä. Kun tubetus loppuu poksin kuolemaan, kukaan ei pysty sitä korjaamaan.
Vapaa sana / Hitsin pyllyt
: 10.04.21 - klo:08:11
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007910492.html

Venäjä väheksyy ilmastonmuutosta. Se ei käy.

Jos jotain hyvää venäjästä pitää löytää, niin paras on se että se ei paskaakaan välitä tästä ilmastohössötyksestä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 126