Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 39

Viestit - AP120

juuu, mutta hitto kun ei ole tullut yhtään kolaria ajettua näihin vuosiin..  ja miksi ajaa päin seinää??   en nyt ihan varma onko naulapäitten syytä ajaa kuten ajavat kun on niiiiiin turvallinen auto alla..?                       ja autohan liikkuu vain siten kuin kuski käskee..  jopa ohitustilanteessa..   onko nuo nykyset laiskoja vai vaihtaminen niin vaikiaa että sillä kutosella yritetään 40 vauhissa ohittaa..?

Ei kukaan kirjaimellisesti tarkoittanut seinään ajamista.
Omalla kohdalla auto on yhden pyöräilijän eteen tulemisen ja osumisen estänyt.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 17.07.19 - klo:20:54
3mm heitti ukkoskuuro tänään.
Tulee mieleen paljonko teiden kuluminen lisääntyy jos henkilöautojen keskiarvopainoon lisätään toistasataa kiloa.

Ei yhtään.
Tuolla kaavalla pitäisi jo nyt olla vaikka kuskin maksimi painoraja😂, olisko 90kg hyvä?
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 16.07.19 - klo:19:36
8.7 sato 1.5mm, heinäkuun koko saldo 31.5mm
Eikös nyt ollut kyse pellonpinnan muotoilusta ja maan siirrosta.
Potilan Herkules tasausäes painaa jo sen verran että sillä saa maata liikutettua, mutta vaatii jo vähintään 120 mielellään 140 hp koneen ja painoa 6t.

Mielestäni parhaiten on toiminut tuo peltolana, jossa tarpeelliset säädöt.
Tietysti jos on pitkä tielana silläkin saa tasasta aikaiseksi.

Nostolaiteäes nyt ei paljon maata liikuta.
Esm super rapid isolla sähkölaatikolla voi kylvää ilman sähköä. Voiko esm. uudella nova combilla, cerxillä tai räpitillä kylvää ilman sähköä?

Novalla pysty ainakin.
Mut jos tuolle linjalle lähtee, kannattaa ottaa kylvökoneen eteen sitten traktori joka lähtee ainoastaan kammella käyntiin
Tässäkin keskustelussa näkyy se itseaiheutettu kannattavuusksiisi, olipa tuotantosuunta mikä hyvänsä, niin ylikalliit ja ylivarustellut koneet "työtä helpottavine varusteluineen" sitä kriisiä aiheuttavat.

Ymmärrän jos kylvö ala on 20ha, 100 000e kylvökone on kallis. Mut jos ala on +200ha asia on eri.
Ja jokainen kylvää millä haluaa, mutta en ymmärrä tätä ainaista uuden tekniikan mollaamista. Ja luulenpa jos nämä joskus pääsisivät kokeilemaan sellaisia koneita, voisi ääni muuttua kellossa.
Juu laatueroja on paljon. Eikä ne sähkö härpäkkeet  tallissa kulu, jos ei sit liitokset hapetu.
Kylvökone joka liikkuu 2 viikkoo vuodessa verrattuna motoon joka on liikkeessä 24/7 on vähän suuremmassa rasituksessa. Neljän  kuukauden moto tunnit vastaa helposti kylvökoneen 10 vuoden tunteja.
köpsintä on tuo kun net samat pellot on kylvetty jopa hepoivetoisilla..   mut nykyään ku ei jaksa/voi/eukko ei anna istua kopissa sitä tuntia pitempään kevättöillä.     mutta kyllä nuo ihmeesti katon allakin sähköhärpäkkeet kerää kosteutta ja toimintahäikkiä jos ei nyt vakiolämpö tiloissa halpuuden vuoksi pidä.   5-9 vuotta mikään koneen iäksi.   jos vain pikkasen huoltaa.   mut sähköllä se 3-4 vuotta jo tiukkaa..

4vuotta ja sähköt ei toimi, höpö höpö.
Itsellä pikku ruiskuna amazonen uf1200 vuosimallia 2001. Eikä vielä ole ollut mitään vikaa, vaikka ei edes ole joka vuosi perässä.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 08.07.19 - klo:20:51
1mm ripsinyt tänään
Ja paljon vaikuttaa koneen toimivuuteen se miten sitä konetta pidetään. Työnnetäänkö se kylvön jälkeen koivun viereen seisomaan, vai pestäänkö, rasvataan ja viedään katonalle parkkiin.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 08.07.19 - klo:08:39
Tossahan noita hyviä vuosia SS luetteli. Ikinä ei ole mitään peltoon jäänyt, eikä kukaan  niitä sateita elokuun lopulle toivo. Saatika sitten syyskuulle. Mutta yleensä jos kesällä ei sada, sateet alkaa just puintiaikaan.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 07.07.19 - klo:17:23
Juu en ymmärrä minäkään, näitä kuivan kesän kannattajia. Että 40mm kasvukaudessa riittää, tai sitten pellot on jossain suonpohjassa.
Kuivana vuonna ei mitää suuria satoja eikä suuria jyviä saa.

Mikä on suuri sato ja mikä on suuri jyvä? Ohrat, vehnä, kaura?

Ohra 7t  hlp 73
Kaura 7,5t  hlp 63
Vehnä 8t. Hlp 83
Nosto/lasku tarvii yhden. Vannaspainno toisen. Sitten jos valitsee vielä aisasylinterin niin se vaatii kolmannen. Etumuokkarinkin saa lisävarusteena joka vaatii vielä neljännen.

Jo on kivikautisesti suunniteltu. Eikai nykyään  tarvi kuin paineen ja vapaan paluun, tietokone hoitaa paineen milloin minnekkin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 39