Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Poniheinä

Teille, jotka ovat päässeet ajamaan useamman merkkisillä pöyhimillä, onkos näissä päämerkeissä eroja Krone, Kuhn, Kverneland, Pöttinger, JF tai vaikkapa Claas? Hevosheinää olisi tarkoitus pöyhiä. Puhtaus siis tärkeimpänä ja nostolaitekoneisiin tehkäämme rajaus.
Olen ajellut nyt sellaisen kuutisen vuotta N141:llä, jossa on alla Contin AC70 kumit. Aiemmin elämässäni olen ajellut kahdella muulla Valtralla, jossa on ollut Michelinit ja Good Yearit. Ainoa hyvä asia, mikä näissä Conteissa mielestäni on, että ne ei pompota tieajossa, mutta se saattaa kyllä johtua myös koneesta, koska ännäläisessä moottorin sijainti akseleihin nähden on kyllä ihan erilainen kuin mezzossa tai 05-sarjassa.

Ongelma nyt kuitenkin on se, että nuo Contit ovat kovat, on sitten kyse peltoajosta tai maantieajosta. Jokainen kuoppa tuntuu penkillä. Parina esimerkkinä, jos vaikka tiellä  on pieni routavaurio ja takarengas siihen osuu niin osuma on ns. melkonen terävä. Toisaalta jos pelto on hiemankin epätasainen niin niittämisestä ei meinaa tulla yli 15 km/h nopeuksilla yhtään mitään. Olen pitänyt viime aikoina eturenkaissa yli 2 k ilmaa ja takana 1,8 k. Syy on se, että koneella ajetaan heinää, eli toisaalta lavetti perässä 50 km/h ja toisaalta taas kuormataan. Olen niittänyt noilla vanhemmilla koneilla aiemmin ja mitään ongelmia ei oikeastaan ole ollut etenkin Mezzo/Good Year yhdistelmän kanssa. Näissä muissakin yhdistelmissä paineet ovat olleet samaa luokkaa.

Onko tällä foorumilla kokemuksia, pystyykö rengaspaineilla vaikuttamaan kyseisen renkaan ajomukavuuteen? Jos näissä asioissa soittaa Mitakselle (Contille), niin lähinnä saa kuulla saarnan siitä kuinka hienosti on menny, kun kumit on kestäneet jo noinkin kauan, kun olen ajanut rajusti ylipaineilla. Minusta tuo kyseinen ac70 kulkee aika lutussa etukuormaajakäytössä 1,6 k paineella.

Tosiaan syyssadolla ongelmia ei ole, kun D-arvo on 70 huitteissa. Itsekin tekisin mielelläni heinät ajoissa, mutta lähes poikkeuksetta teko on mennyt kesäkuun lopulle keleistä johtuen. Ehkä hyvä kertoa niistä ongelmista, eli tänä vuonna joissain paaleissa esiintyy hiivaa (tutkittu). Hiiva löytyy aina paalin sisältä, paalin ensimmäisen 30 cm aikana, kun sitä aletaan purkamaan. "Sydän" on siis poikkeuksetta kunnossa. Ja oleellista on, että säilöntäainetta ei käytetä. Niitetään, pöyhitään, karhotetaan ja paalataan kombikoneella JD 744. Yksi asia mitä olen miettinyt on ajonopeus. Ajan karhon seitsemältä metriltä, eli karholla on kokoa. Ajoin kuitenkin jo viime kesänä 4 km/h, joka mielestäni on kohtuullisen rauhallista.
Kasvintuotanto / Hevosheinän paalimuovi
: 23.10.17 - klo:22:57
Jos täällä sattuu olemaan hevosheinän tekijöitä, niin kertokaas millä käärintäkalvolla kääritte paalinne? Kuulen mielelläni kokemuksia eri valmistajien tuotteista, onko ollut ongelmia ja jos on niin minkälaisia? Löytyykö ketään, joka olisi käyttänyt Ranin Prota, joka on ilmeisesti hieman paksumpi kalvo?
Sivuja: [1]